Byåsen KF-2 0 - 3 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 18. Jun 2019

BYÅSEN ARENA (DALGÅRD): Kvinnelaget tar sommerferie på tabelltoppen også i 3. divisjon etter en forrykende seier mandag kveld.

Disse kan juble over en foreløpig tabelltopp mens de tar sommerferie.

De blåkledde fra Tillerbyen opplevde et veldig offensivt motstanderlag som stresset blåtrøyene i åpningsminuttene, men det var gjestene som hadde de første store sjansene.

Det var på dødball det skjedde. Først traff Kaisa Øien Aune tverrliggeren med sitt innlegg, før et annet forsøk ramlet ned i feltet, men ingen blåkledd spiller klarte å pirke ballen over målstreken.

Like etterpå skjøt Sandra Aardahl Gulstad i nettveggen før kaptein Andrea Holm Aune traff like utenfor lengste stolpe, men så begynte ting å skurre fremover.

Byåsen skapte svært lite foran Tiller-keeper Marthe Jakobsen, som for øvrig spilte sin siste kamp enn så lenge, men heller ikke blåtrøyene var dyktige nok på siste tredjedel.

Synne + Thale = maskineri

Dog skulle dette endre seg i starten av andre omgang. Det kunne virke som om herrenes fantastiske start etter sidebytte noen timer tidligere inspirerte.

Omgangen var ikke mer en et par minutter før Synne Bye-Andersen ble klokkeklart felt alene med keeper i det hun skulle sette ballen i et tomt bur. Straffespark til Tiller - og gult kort til vertenes sisteskanse. Øien Aune var sikker i sin sak og hamret inn 1-0 til gjestene.

Rett etterpå stormet en svært livlig Thale Hinsverk fremover, spaserte forbi samtlige Byåsen-forsvarere og fant en umarkert Synne Bye-Andersen i feltet som enkelt kunne doble ledelsen.

Nå var Tiller virkelig gode, godt anført av lillesøster Bye-Andersen. Kort tid etter 2-0-scoringen, holdt hun på å punktere kampen, men forsøket nærme kryssfestet ble så vidt avverget.

Sara scoret - Jakobsen misset straffe

Byåsen prøvde å sette inn en siste sluttspurt i jakten på redusering, men Jakobsen i Tiller-målet hadde virkelig bestemt seg for å holde nullen.

Tre minutter før full tid ble kampen endelig lagt død. Høyreback Sara Bye-Andersen ble spilt lekkert gjennom av Hege Hovdahl, og storesøsteren lobbet elegant over en utrusende keeper og i mål til 3-0 og finito!

Fire minutter på overtid kunne eventyret ha blitt avsluttet med et ekstra kapittel, men på Tillers andre straffespark så misset keeper Jakobsen fra ellevemeteren.

Tiller vant dermed fortjent 3-0 mot en solid motstander i Jakobsens foreløpige avskjedskamp, og de topper tabellen før de tar sommerferie.

Nå venter Skandia Cup, noen treninger, litt ferie og Norway Cup for våre eldste jenter.