Kategori

Før kampen: Tiller - Nybergsund

Postet av Marius L. Larsen den 11. Apr 2019

Tiller gjør comeback i 3. divisjon herrer lørdag kl.17.00.

Ole Jørgen Stegavik er klar for Norsk Tipping-ligaen på lørdag.


Tiller IL - Nybergsund IL Trysil
    1. serierunde

Norsk Tipping-ligaen avdeling 5
    Lørdag 13. april 2019 kl.17.00
    TOBB Arena Sør (Tiller)

Åpen kiosk
    Gratis inngang


3. divisjonsfotball både for kvinner og herrer i Tiller. Dét er et nytt, men herlig faktum idet klubbens andre A-lag gjør seg klar for et comeback på nivå fire.

De siste årene har samarbeidsklubben Tillerbyen holdt kurs på dette nivået, men etter fjorårets fortreffelige vedtak på klubbenes årsmøter om at den utskilte klubben skulle tilbake i moderskipet, gjør Tiller en spesiell tilbakekomst i 3. divisjon.

Blåtrøyene får en tøff start med Tiller IL-logo på brystet. Først et lag som i fjor spilte i 2. divisjon, og deretter venter Kolstad på bortebane i et heftig lokaloppgjør.


To spillere på trening

Men først står Nybergsund for tur. Sundet. Et lag med tilholdssted i Trysil, der stedet kanskje er mest kjent for sine hytter og vinteridretter. Men i fjor spilte fotballklubben på nivå tre.

De rykket ned med minst mulig margin i 2018. I sesongens siste seriekamp borte mot Odd 2 trengte de bare seier for å karre seg over nedrykksstreken, men det endte 1-1. Odd 2 berget plassen med dette resultatet, mens Sundet måtte ta turen ned.

I vinter har troppen vært gjennom en ganske stor overhaling. Den tidligere keeperkjempen Yngve Sandbuløkken er ny hovedtrener, og laget han nå disponerer er både annerledes og "noen" flere enn fra januar.

På lagets første fellestrening møtte det opp kun to spillere, kunne lokalmediene melde om. Gjennom de snørike månedene har de signert mange nye spillere fra fjern og nær, både nasjonalt og internasjonalt, og de skal nå være klare til seriestart.

I sin siste treningskamp før det skal spilles om poeng, ble det 1-1 mot Vålerenga 2 på Intility Arena i Oslo.


En tidlig toppkamp?

Naturlig nok er det knyttet stor spenning til Norsk Tipping-ligaen og Tillers status som deltakende lag i avdeling 5.

I vinter har det florert oddstips på hvem som rykker opp, og Tiller har blitt tippet dårligst som nummer fire. Foran blåtrøyene på oddsen har det vært Rosenborg 2, Brumunddal og nettopp Nybergsund.

Dagbladet tipper Tiller på 2. plass rett bak Rosenborgs rekrutter. Man kan lese avisens tabelltips her (krever innlogging).

Samtidig har Norsk Tipping publisert en podkast som kun omhandler avdeling 5.

- Vi tipper Tiller på 3. plass på tabellen. De har Simon Evjen som ny trener, og det er et spennende lag på gang, fortelles det.

Hør om Tiller på podkasten her (fra 31:47).


Les også: Støtt Tiller i Tribunekampen


Gratis inngang og web-TV

Senest torsdag morgen kom gladmeldingen om at Tiller går mot strømmen i dagens breddefotball.

Det ble meldt at absolutt ingen skal betale inngangspenger for å se sine lokale helter i aksjon i Norsk Tipping-ligaen, noe som dermed videreføres fra den siste tiden under Tillerbyen.

I tillegg til alltid å oppdatere kampene direkte på Twitter, er det også en ny gladmelding å meddele. Kampen mot Nybergsund skal nemlig vises direkte på web-TV.

Det er Amedia som viser kampen med kommentator fra TOBB Arena Sør. Har du startet påskeutfarten litt for tidlig denne gang, vil det derfor passe perfekt å se kampen på nett.


Her kan du se Tiller - Nybergsund på web-TV (krever innlogging).


Solid vinter

Tiller har gjort en svært god vinter både prestasjons- og resultatmessig. Blåtrøyene har ikke tapt i noen av treningskampene som de har spilt.

Det startet med en 2-1-seier over Ranheim 2 før det ble 1-1 på Verdal. Deretter slo de Rosenborg 2 2-1 før det ble 0-0 borte mot Byåsen. En 5-2-seier over Melhus ble etterfulgt av 1-1 mot et forsterket Rosenborg 2-lag på TOBB Arena Sør.

Samtidig har laget vært opptatt med å melde overgang på nesten samtlige spillere fra fjorårets Tillerbyen, i tillegg til å signere nye forsterkninger.

Kasper Røe (Ranheim TF), Espen Johnsen, Jonas Uran Rønning (begge Kvik), Ole Jørgen Stegavik (Australia), Odin Thiago Holm (lån fra Vålerenga) og Magnus Kristoffersen (egen juniorstall) er de nyeste fjesene i spillergruppa.


Siste lagnytt

Mot Nybergsund meldes det om en enorm glede til å starte årets sesong for fullt. Fellestreningene har vært med høy intensitet og en god porsjon vinnervilje, og det er en god og sunn konkurranse i alle lagdeler.

Dog er det noen skader å melde om. Kaptein Magnus Bjerke sliter med en vridning i ankelen som han pådro seg mot Rosenborg 2, og hverken han, Kjartan Ulstad (ankel), Niklas Iversen (lyske) eller Espen Johnsen (skulder) blir å finne i kamptroppen mot Nybergsund.

Fra før er Robin Johansen Hermanstad langtidsskadet (ankel).


Tillers kamptropp:
Offentliggjøres på Twitter før kampstart.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline