Malvik 2 - 8 Tiller 2

Postet av Marius L. Larsen den 11. Mar 2019

ABRAHALLEN (SVEBERG): Det ble en fantastisk start på OBOS-cup kvinner søndag kveld.

Kaisa Øien Aune jubler sammen med Ida Skauge Stiles, Mia Bjerkan og Emma von Düring etter 1-0. Lise Finsrud t.v. (delvis skjult) og Aiila Renander Bransfjell t.h.

De blåkledde fra Tillerbyen fikk også en perfekt åpning på oppgjøret mot nyopprykkede Malvik. Før fire minutter var spilt stilte Kaisa Øien Aune seg opp på et frispark fra 25 meter og svært skrått hold, men midtstopperen banket ballen i lengste kryss på lekkert vis til 1-0.

Tiller var virkelig på hugget i åpningsminuttene. Ikke lenge etter Øien Aunes suser, ville ikke Lise Finsrud være noe dårligere. En strålende pasning fra Tonje Gravdal sørget for at Finsrud kom alene med keeper, og sistnevnte chippet ballen elegant i krysset fra 16 meter.

Publikum hadde knapt rukket å sette seg igjen før det måtte jubles for et nytt nettsus. Nok en strålende gjennombruddspasning førte til at Mia Bjerkan kom alene med Malviks sisteskanse, og Tillers angriper hamret ballen i hjørnet til 3-0.

Reduserte to ganger

Men Malvik var ikke ufarlige, de heller. I det 27. minutt reduserte de på et smart skudd fra 15 meter, men umiddelbart etterpå sørget Marie Methis krysstreff fra ti meter på Synne Bye-Andersens innlegg for 4-1 og nok en tremålsledelse.

Sandra Aardahl Gulstad fikk endelig lønn for strevet da hun fintet bort keeper og tre forsvarsspillere før hun kranglet ballen i mål fra kloss hold ti minutter før pause, men Tiller ble også hardt straffet for feil.

Kort tid senere mistet Tiller ballen på midten, og Malvik og deres lynraske angriper stormet i angrep. Det endte med et skudd fra ti meter som Tiller-keeper Marthe Jakobsen reddet på mesterlig vis, men returen bak i feltet ble enkelt satt i mål av en umarkert Malvik-spiller og dermed 2-5.

Brennhete Finsrud x3

Andre omgang startet med et voldsomt Tiller-trykk mot vertenes 16-meter, og Finsrud satte inn sitt andre for dagen fra kloss hold ti minutter etter sidebytte.

Rett etterpå fikk Tiller straffespark etter en hands hos hjemmelaget, og Marie Methi var like sikker som vårens anmarsj da hun banket inn Tillers sjuende scoring for dagen.

Men Tiller hadde ikke slukket lyset.

I det 62. spilleminutt var Methi på ferde igjen, men denne gang som assistent. Hun spilte fri ingen ringere enn Finsrud, som alene med keeper sendte Tiller i en sterk 8-2-ledelse.

For øvrig hennes tredje scoring for dagen - hattrick.

Tiller kontrollerte resten av kampen, men skapte flere store sjanser som fort kunne ha blitt til nye nettkjenninger.

Med åtte flotte scoringer, strålende angrepsspill og flere spillere som ble testet i nye posisjoner, så de blåkledde seg fornøyd med dagens innsats.

PS! Nysigneringen Emma von Düring fikk sin offisielle Tiller-debut i dag. Vi gratulerer!

PPS! Tonje Gravdal måtte gi seg etter 20 minutter grunnet et kraftig overtråkk i en røff duell. Etter en tur på legevakta søndag kveld, ble det dessverre ikke noe konkret svar på røntgen. Hun skal tilbake i dag (mandag) for ytterligere tester.

Vi ønsker Tonje god bedring og ber om hyggelig beskjed etter dagens sjekk.

Neste kamp for denne gjengen er OBOS-cupmøtet med Utleira førstkommende lørdag kl.13.00 på Tempe kunstgress.