Kategori

Tapte etter første omgang

Postet av Marius L. Larsen den 30. Apr 2022

(Nardo 5 - 2 Tiller) NISSEKOLLEN KUNSTGRESS: Herrer A tapte fortjent for et bedre Nardo-lag lørdag ettermiddag.


Det var ingen suksess på nye Nissekollen kunstgress. Skjermbilde fra Direktesport.no.


Sammendrag


* Tiller kunne ha scoret først
* Nardo med mange store muligheter
* 4-0 halvveis
* To flotte reduseringer


Kamprapport


De blåkledde fra Tillerbyen hadde en stor mulighet ved kaptein Brede Frøysa etter få minutter, men han styrte innlegget fra Erling Kleppo Vangen rett på keeper.


Men første omgang handlet dessverre om hjemmelaget. Etter 19 minutter sto det 1-0 i målprotokollen da en Nardo-spiller satte ballen i et tomt mål. Tiller ropte på frispark til Henning Borgen Gladsø i samme duell, men bønnene ble ikke hørt.


Etter en drøy halvtime doblet de ledelsen på en bakromspasning og scoring alene mot Tiller-keeper Tor Solvoll.


Rett før pause ble det både 3- og 4-0 fra kloss hold.


Det skulle fortsatt ta litt tid før Tiller våknet. Tidlig etter sidebytte ble det også 5-0, men derfra og ut var Tiller mye hvassere.


Halvveis i andre omgang ble det redusering og et lite gledesøyeblikk. Erling Kleppo Vangens innlegg ble stanget i mål av Frøysa på lekkert vis.


Åtte minutter før slutt fikset storebror Knut Kleppo Vangen en ny redusering fra skrått hold etter en retur fra keeper, men opphentingen stoppet der for de blåkledde.


Andreas Solstrand Fossli, som endelig var tilbake på banen etter en svært lang skadeperiode, hamret ballen i tverrliggeren rett etterpå, men flere mål ble det ikke.Nå må Tiller ha fullt fokus på Innstranda søndag 8. mai kl.16.00 på TOBB Arena Sør.


Kampfakta


Nardo FK 5 - 2 Tiller IL

1-0 19’

2-0 31’

3-0 44’

4-0 45’

5-0 57’ 

5-1 Brede Frøysa 69’

5-2 Knut Kleppo Vangen 82’


4. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5

Lørdag 30. april 2022 kl.16.00

Gule kort Tiller: Espen Mathiassen (43’), Erling Kleppo Vangen (64’), Joakim Harsvik Alstad (76’)

Tilskuere Nissekollen kunstgress (Nardo): ca 50Laget:

Tor Solvoll, Magnus Bjerke, Henning Borgen Gladsø, Joakim Harsvik Alstad, Sindre Olufsen, Espen Amandus Mathiassen, Lucas Kolstad, Erling Kleppo Vangen, Knut Kleppo Vangen, Brede Frøysa (k), Robin Johansen Hermanstad.


Bytter:

59’ Bjerke —> Alexander Kvalvik

76’ Mathiassen —> Andreas Solstrand Fossli


Ubenyttede reserver: Christian Grindvold, Fredrik Alexander Myrvold, Nils Gunnar Barstad Eggen, Erik Schaanning Thome, Elias Sandøy Myrvågnes.
Før avspark: Nardo - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 28. Apr 2022

Våre beste menn gjester Nardo i den fjerde serierunden lørdag ettermiddag.

Kaptein Brede Frøysa og Robin Hermanstad jubler etter to flotte scoringer mot Kolstad sist lørdag. Nå håper Tiller at førstnevnte er spilleklar mot Nardo.


Kampinformasjon

🏆 4. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
🆚 Nardo
📅 Lørdag 30. april 2022
⏰ Kl.16.00
🏟 Nissekollen kunstgress
💻 Direktesport.no
📲 @TillerFotball på Twitter


Bli med i Målklubben
Tror du Tiller scorer mange mål i årets sesong? Støtt de blå, og du er med i trekningen av fine premier etter sesongsluttØkonomisk rot og uro

Tiller jakter en ny bortetriumf denne lørdagen, men det blir en tøff oppgave å overliste det tidligere 2. divisjonslaget Nardo.

De burgunderkledde fra Nissekollen har opplevd mye det siste halvåret både på og utenfor banen. Det startet med at de slet med spilleforholdene på sin splitter nye kunstgressbane, ettersom den ikke tålte den trønderske vinteren.

Senere rykket de ned fra 2. divisjon og har havnet i en tøff økonomisk situasjon. Det førte til flere rykter om blant annet treneravganger i hele klubben, men det ser ut til at det ikke er endringer på sidelinja i skrivende stund. Samtidig er den karismatiske sportslige lederen sykemeldt.


Ekstern lenke: Trakk tilbud om høyere lønn (krever innlogging)

Sportslig sett har det heller ikke gått helt veien for laget fra Fiolsvingen. De startet sesongen i Norsk Tipping-ligaen med å miste en relativ trygg 4-1-ledelse hjemme mot Innstranda. Gjestene fra nord scoret tre mål i løpet av de siste ti minuttene som sikret ett poeng.

Deretter tapte de knepent for Kolstad rett før slutt, før de beseiret nyopprykkede Steinkjer på bortebane.

Tidligere Tiller-spiller Oskar Stølan har spilt kun én kamp for Nardo denne sesongen, som var cupkampen mot Lillestrøm der de tapte klart 4-0. Så vil tiden vise om han blir å finne i kamptroppen på lørdag.


Siste tre kamper:
🔘 Nardo 4 - 4 Innstranda
❌ Kolstad 3 - 2 Nardo
✅ Steinkjer 0 - 3 Nardo


Første av tre Nardo-oppgjør

Tiller kommer til denne kampen etter en skuffende duell mot Kolstad sist lørdag. De blåkledde ledet 2-0 og hadde full kontroll på oppgjøret, men etter at Sindre Welo ble utvist, ble de baktunge og slapp Kolstad inn i kampen.

Det endte dessverre med et svient 3-2-tap helt på tampen. Det betyr at Tiller fremdeles står med tre poeng på like mange kamper så langt i sesongen. Seieren kom i forrige bortekamp, som var mot Trygg/Lade. Det er lov å håpe på en ny bortetriumf på lørdag.

Det blir for øvrig den første duellen mot Nardo av totalt tre denne sesongen. I tillegg til hjemmeoppgjøret på TOBB Arena Sør i høst, skal lagene møtes i 1. runde i NM torsdag 19. mai - også den kampen på Tillers hjemmebane.


Siste tre kamper:
❌ Tiller 1 - 3 Strindheim TF
✅ Trygg/Lade 2 - 4 Tiller
Tiller 2 - 3 Kolstad


Frøysa jobber med klokken

De blåkledde fra Tillerbyen kan uansett melde om god stemning tross det vonde tapet i helga. Ukens treningsøkter har vært betydningsfulle, og spillerne har møtt opp i hopetall for å kjempe om en plass i elleveren til lørdagens kamp.

Der kan de måtte klare seg uten kaptein og toppscorer Brede Frøysa som sliter med en muskelskade. I tillegg er Gard Ragnar Killingberg og Niklas Danielsen Solem usikker grunnet respektive skader. Alle tre skal testes tett opp mot kampstart.

Er det noe som er sikkert, så er det at Welo ikke spiller etter rødkortet han pådro seg mot Kolstad. Han fikk to kampers karantene og er dermed tilgjengelig for seleksjon mot Melhus 14. mai.

På den gledelige siden er Henning Borgen Gladsø endelig tilbake etter en periode med fravær. Samtidig er Jørgen Valleraunet og keeper Tor Solvoll tilbake i trening, men det er mulig denne kampen kommer for tidlig for de to sistnevnte.


Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på fotball.no en time før kampstart.Før avspark: Blindheim - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 28. Apr 2022

To nyopprykkede lag møtes i Ålesund lørdag ettermiddag.

Fortsetter Tiller jubelferden i det grådige distriktet Sunnmøre?


Kampinformasjon

🏆 2. runde 2. divisjon kvinner avd. 5
🆚 Blindheim
📅 Lørdag 30. april 2022
⏰ Kl.14.00
🏟 Blindheim kunstgressbane 2 (Ålesund)
📲 @TillerFotball på TwitterToppscoreren skadet

De blåkledde fra Tillerbyen tar turen nedover til Ålesund og Blindheim denne runden, i det som blir Tillers første bortekamp for sesongen.

Blindheim er Sunnmøres største idrettslag, og de har store planer for fremtiden. Blant annet ønsker de å oppgradere et allerede bra anlegg sett med Tiller-øyne, der de har to kunstgressbaner og en gressbane innenfor samme område. Nå vil de gjøre om gresset til kunstgress og samtidig bygge en innendørs kunstgresshall. Kostnadsrammen er ventet å komme opp mot 30 millioner.

Småpenger.

Les mer om planene her (krever innlogging)


Blindheim rykket opp til 2. divisjon for aller første gang i fjor, der de slo Surnadal 5-4 over to kamper i kvalifiseringen. De vant 2-0 på Nordmøre før de tapte 3-4 på hjemmebane.

De startet den nye sesongen på nivå tre med et 3-1-tap for Hødd tirsdag kveld. Hjemmelaget Hødd ledet 2-0 før Kine Strande reduserte, men da blåtrøyene økte i andre omgang, klarte ikke Blindheim å svare.

Dog var de uten deres desidert beste spiller i den kampen. Angrepsspiller Ellen Vidhammer Tafjord er lagets toppscorer og var skadet, men det er forventet at hun returnerer i lørdagens kamp mot Tiller.


Forrige kamp:
❌ Hødd 3 - 1 Blindheim


Vant 3-1 - og NM

Tiller har faktisk møtt Blindheim én gang tidligere. De blåkledde fra Tillerbyen tok imot laget fra Ålesund i den andre runden i J16-NM i det berømte året 2017, da Tiller sjokkerte alle og ble norgesmester for første gang noensinne.

Tiller vant til slutt 3-1 etter blant annet to scoringer fra Andrea Sivertsen Broholm, som også er på Tiller-laget i dag. Blindheim-laget har to spillere fra 2017 som spilte serieåpningen mot Hødd, som er Arnestad Olsen-søstrene.

Til sammenligning er det åtte spillere fra 2017-laget i dagens Tiller-stall.


Se kampfakta fra fotball.no


Spillerprofil - Andrea Sivertsen Broholm


Vi fortsetter vår ferd gjennom spillerstallen for å bli kjent med lagets utøvere. Denne gang skal vi presentere en midtbanespiller som er oppvokst midt i den blå bydelen.

Andrea Sivertsen Broholm (19) var i moderklubben frem til etter 2017-sesongen var ferdig. Da hadde hun rukket å vinne ekstra mange turneringer og blitt norgesmester før turen gikk videre til Lade og den gang Trondheims-Ørn.

Senere spilte hun for KIL/Hemne i 1. divisjon før hun på bestemt vis valgte å returnere til Tiller foran den svært spennende sesongen i 2. divisjon.

Hun ble kåret til banens beste spiller i 4-1-seieren over Volda forrige helg.


Visste du at Andrea...

...er norgesmester i både fotball og futsal, har 28 aldersbestemte landskamper for Norge og har en yngre bror som spiller for Rosenborg?


Følg kampen på Twitter

De blåkledde fra Tillerbyen kommer til oppgjøret mot Blindheim med en god dose selvtillit etter at debuten på nivå tre ble gjennomført med stil.

Foran over 150 tilskuere på TOBB Arena Sør leverte Tiller til nesten 20 i stil med fire flotte scoringer og tre poeng. De skapte så mye at det fort kunne ha blitt flere nettkjenninger.

Vilde Winge Kristiansen ble historisk da hun scoret det første Tiller-målet i 2. divisjon kvinner.

Se tabellen i avdeling 5 her


Forrige kamp:
Tiller 4 - 1 Volda


Våre beste kvinner har trent godt i forkant av lørdagens borteoppgjør. Med mange spillere på trening, vil det være vanskelig å velge ut kamptroppen som setter seg på bussen fredag ettermiddag i retning Sunnmøre.

De som definitivt er ute, er Siri Berg-Johansen (kne) og Celine Kleiven Vevle (sykdom). Resten har brettet opp ermene og er klar for duell.

Mediaavdelingen har ikke funnet noe informasjon om streaming av oppgjøret. Det er allmenn kjent at trønderske mediehus velger å ikke bruke sin kapasitet på 2. divisjon, men heller ikke Sunnmørsposten ser ut til å ta turen med en videoopptaker.

Dermed er Tiller Fotball på Twitter den eneste muligheten de hjemmeværende supporterne kan få med seg oppgjøret. Der blir det detaljerte tekstoppdateringer gjennom hele kampen. Husk å skru på varsler i appen slik at du får servert meldingene rett på mobilen din.


Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no en time før kampstart.Sterk borteseier i Innherred

Postet av Marius L. Larsen den 25. Apr 2022

(Vuku 1 - 6 Tiller 2) ELMAN STADION: Kvinner-2 åpnet knallsterkt og så seg aldri tilbake mandag kveld.

Hege Snåsøy Hovdahl (t.h.) har tidligere servert Sara ('00) og Synne ('02) foran mål. Mandag kveld var det yngstesøster Ida Sofie Bye-Andersen ('07) som konverterte Hovdahls målgivende pasning.


Sammendrag

* Rett i angrep, 1-0 etter 8 minutter
* 3-0 halvveis - ikke et mål for lite
* Punkterte kampen tidlig i andre omgang
* To 07ere på scoringslisten


Kamprapport

Dagens hvitkledde spillere var ikke vonde å be gå i garderoben da banemannskapet på gamle Vuku Stadion fyrte i gang vanningsanlegget tolv minutter før kampstart. Her skulle det vannes til gangs på den ellers så fuktige banen.

Men hjemmelagets tankegang om å bløtlegge banen slik at ballen skulle skli ute av spill til frustrasjon for Trondhjemmerne ble mislykket. For allerede før åtte minutter var spilt sto det 1-0 til Tiller. Et perfekt hjørnespark ble stanget i mål av Kaja Sofie Johansen.

Etter 19 minutter doblet Emma Kalvøy Bye ledelsen etter å ha plukket opp en nedfallsfrukt fra nok et hjørnespark, og selv om Vuku hadde noen småfarligheter, var det egentlig ikke noen tvil om hvor seieren skulle havne denne mandagen.

Tiller-keeper Ayla Latifi gjorde en god redning på et forsøk fra kloss hold og så skjøt vertene i tverrliggeren, men det var hele menyen hjemmelaget disket opp.

Til pause sto det 3-0 etter at Nyberg Hansen satte et straffespark sikkert i mål.


Konfirmantene avsluttet med nettsus

Andre omgang startet like perfekt som den første. Det hadde gått knapt to minutter før Kalvøy Bye sendte av gårde et hardt skudd som gikk via keeper og i mål til 4-0.

Deretter var det banens to yngste sin tur. 07erne Andrea Buberg Sæteren og Ida Sofie Bye-Andersen kom begge på scoringslisten. Andrea hamret til med venstreslegga fra 25 meter på lekkert vis før Ida Sofie rundet keeper og scoret sikkert etter en glimrende stikker fra Hege Snåsøy Hovdahl.

I en drømmeverden hadde hvittrøyene scoret noen flere etter at de hadde drøssevis med målsjanser, men istedenfor reduserte Vuku til 1-6 på et smart skudd i nærmeste hjørne helt på tampen.


Dette unge Tiller-laget kan uansett se seg fornøyd tilbake etter de tre første serierundene med seks flotte poeng.

Neste oppgjør blir kanskje årets tøffeste, da storfavoritt Malvik kommer på TOBB Arena Sør mandag 2. mai kl.20.30.


Se tabellen i 3. divisjon kvinner her


Kampfakta

Vuku IL 1 - 6 Tiller IL
0-1 Kaja Sofie Johansen 8'
0-2 Emma Kalvøy Bye 19'
0-3 Ingeborg Nyberg Hansen (str.) 38'
0-4 Emma Kalvøy Bye 47'
0-5 Andrea Buberg Sæteren 60'
0-6 Ida Sofie Bye-Andersen 76'
1-6 86'

3. runde Adressaligaen 3. divisjon kvinner
Mandag 25. april 2022 kl.18.30
Tilskuere Elman Stadion (Vuku): ca 40


Laget

Ayla Elise Buzzi Latifi, Kaja Sofie Johansen, Emma Jensen (k), Tiril Olsen, Hege Snåsøy Hovdahl, Ingeborg Nyberg Hansen, Andrea Buberg Sæteren, Louisa Stuedahl, Cornelia Nordtug Knudsen, Emma Kalvøy Bye, Ida Sofie Bye-Andersen.

Innbyttere: Sandra Vilvang Halseth, Linn Sophie Stenkløv, Arlinda Shala, Ida Nygård.Så rødt og tapte på overtid

Postet av Marius L. Larsen den 23. Apr 2022

(Tiller 2 - 3 Kolstad) TOBB ARENA SØR: Herrer A ledet 2-0 og hadde alt i sin hule hånd - helt til det raknet.

Sindre Olufsen og Robin Hermanstad (liggende) måtte se seg slått på overtid.


Sammendrag

* Strålende første omgang og fortjent ledelse
* Kunne ha punktert kampen
* Welo så rødt tidlig i andre omgang
* Slapp inn tre mål på sju minutter


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen tok imot naboklubben Kolstad til et forrykende lokaloppgjør denne lørdagskvelden. Gutta hadde friskt i minnet at kvinnene seiret i serieåpningen i 2. divisjon bare timer i forveien, men det skjedde lite i åpningsminuttene.

Det var tydelig at det var to lag som kriget i duellene og nektet motstanderen å få nok tid med ballen. Tiller-keeper Christian Grindvold reddet godt på et skudd fra kloss hold og Robin Hermanstad holdt på å styre inn et innlegg fra Knut Kleppo Vangen.

Men så smalt det endelig. Etter 37 minutter gjorde kaptein Brede Frøysa det meste av forarbeidet selv og scoret i lengste hjørne fra skrått hold til 1-0.

Få minutter senere doblet Knut Kleppo Vangen ledelsen fra seks meter etter et perfekt innlegg fra Frøysa og en herlig flikk fra Hermanstad.

Rett før pause kunne Hermanstad ha nærmest punktert kampen, men forsøket under press i duell med keeper endte via Kolstads sisteskanse og utenfor.


Forgremmet over brente muligheter

I andre omgang slet Tiller med å gjenvinne ballen. Kolstad hadde et par gode muligheter til å begynne med, men så fikk Sindre Welo rødt kort etter en takling.

Tiller måtte klare seg med et stort press og en mann færre enn først planlagt, men blåtrøyene fikk en god mulighet til å ta med seg alle tre poengene. Knut Kleppo Vangens forsøk alene mot keeper så ut til å gå utenfor helt til Hermanstad febrilsk klarte å løpe opp ballen. Han prøvde fra nesten død vinkel å styre den i mål, men ballen ble reddet på målstreken av en rødkledd spiller.

Hjemmelaget holdt unna helt til det 84. minutt. Da reduserte gjestene på en heading i feltet. Og fire minutter senere sto det 2-2 i målprotokollen etter at et hel volley-forsøk endte i nettmaskene.

Så fikk Tiller en siste stor - virkelig stor - sjanse i siste ordinære spilleminutt. Knut Kleppo Vangen ble spilt gjennom og kom alene med keeper. Han prøvde en herlig lobb over den utrusende målvakten, men ballen snek seg på feil side av stolperota.

Istedenfor scoret bortelaget kampens siste mål på et velplassert skudd i lengste vinkel fra tolv meter ett minutt på overtid. 2-3 og et sviende nederlag.


Neste kamp er borte mot Nardo lørdag 30. april kl.16.00.

Opp på hesten igjen, karer!


Kampfakta

Tiller IL 2 - 3 Kolstad Fotball
1-0 Brede Frøysa 37'
2-0 Knut Kleppo Vangen 41'
2-1 84'
2-2 88'
2-3 90+1'

3. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
Lørdag 23. april 2022 kl.17.00
Rødt kort Tiller: Sindre Myrvold Welo (54')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 200


Laget

Christian Grindvold, Magnus Bjerke, Sindre Myrvold Welo, Niklas Danielsen Solem, Sindre Olufsen, Espen Amandus Mathiassen, Lucas Kolstad, Brede Frøysa (k), Erling Kleppo Vangen, Knut Kleppo Vangen, Robin Johansen Hermanstad.

Bytter:
46' Mathaissen --> Nils Gunnar Barstad Eggen
79' Frøysa --> Erik Schanning Thome
90' Olufsen --> Fredrik Alexander Myrvold

Ubenyttede reserver: Martin Nicolaisen, Elias Sandøy Myrvågnes.Historiske tre poeng

Postet av Marius L. Larsen den 23. Apr 2022

(TIller 4 - 1 Volda) TOBB ARENA SØR: Kvinner A vant åpningskampen i 2. divisjon, og tok dermed sine tre første poeng noensinne på det nivået.

Historisk Tiller-lag med tre poeng i premieren.


Sammendrag

* Winge Kristiansen historiens første målscorer
* 3-0 etter 14 minutter
* Gigantiske målsjanser
* Fantastisk angrepsspill


Kamprapport

For en stemning på denne lørdagen, for allerede før kvarteret var spilt ledet Tiller 3-0 i seriepremieren i 2. divisjon.

De blåkledde fra Tillerbyen sto høyt og stresset gjestene fra Møre. Før to minutter var spilt ble Vilde Winge Kristiansen historisk da hun scoret kvinnelagets første mål i 2. divisjon. Sandra Aardahl Gulstad fikk til et bra innlegg som Hedda Stuedahl-Karlsen flikket elegant videre til Winge Kristiansen, og hun banket ballen i mål fra kloss hold.

Få minutter senere var Tiller frempå igjen. Jubelen hadde knapt lagt seg da Thale Hinsverk sendte Andrea Sivertsen Broholm på vei gjennom, og alene med keeper var hun like sikker som at det kommer snø etter sol i Trøndelag - 2-0.

Og før kvarteret var rundet, rundet Sandra Aardahl Gulstad keeper og fikset 3-0 etter en mønsterkontring på et hjørnespark imot, regissert av Hinsverk og Broholm. For noen elleville minutter av det nyopprykkede laget.


Fantastiske angrep

Men Tiller la seg ikke nedpå. Stuedahl-Karlsen skjøt like utenfor fra skrått hold, Gulstad traff tverrliggeren og deretter tvang Marie Schult Optun Volda-keeperen til å gjøre en god redning.

To minutter før pause kom derimot en scoring andre veien. Tiller fikk ikke klarert et hjørnespark som Volda pirket i mål fra kloss hold.

Dog la dette ingen demper på de blåkledde. De fyrte krutt fra alle kanter, der Methi skjøt et frispark i tverrliggeren og Stuedahl-Karlsen var nære på hel volley og et skudd via målvakta.

Men i det 54. minutt ble kampen i realiteten punktert. Aiila Renander Bransfjell gjorde en enorm jobb på vei fremover og fant Broholm i midten. Hun leverte ballen videre til Hinsverk, som spilte en lekker vegg med Winge Kristiansen, og et hælspark senere var Hinsverk alene med keeper der hun økte ledelsen til 4-1 på lekkert vis.

Flere mål ble det ikke, selv om det var enorme målsjanser resten av omgangen. Nok et skudd i tverrligger, nye skudd midt på keeper og et par styringer like utenfor.

Tiller-keeper og lagets yngste Marita Flataunet hadde pent lite å gjøre mot slutten.


Dermed vant blåtrøyene fullt fortjent etter en strålende debut i 2. divisjon.

Neste oppgjør er neste lørdag borte mot Blindheim i Ålesund.


Se tabellen i 2. divisjon kvinner avd. 5 her


Kampfakta

Tiller IL 4 - 1 Volda TIF
1-0 Vilde Winge Kristiansen 2'
2-0 Andrea Sivertsen Broholm 6'
3-0 Sandra Aardahl Gulstad 14'
3-1 43'
4-1 Thale Hinsverk 54'

1. runde 2. divisjon kvinner avd. 5
Lørdag 23. april 2022 kl.13.00
Gult kort Tiller: Thale Hinsverk (29')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 150


Laget

Marita Flataunet, Marie Schult Optun, Maria Alvestad Høvik, Mari Kristine Vik, Aiila Renander Bransfjell, Andrea Sivertsen Broholm, Marie Methi (k), Thale Hinsverk, Sandra Aardahl Gulstad, Vilde Winge Kristiansen, Hedda Stuedahl-Karlsen.

Benyttede reserver: Louisa Stuedahl, Vilde Bjørgård Kristiansen, Dina Hellebust Hegerberg. Før avspark: Tiller - Kolstad

Postet av Marius L. Larsen den 22. Apr 2022

Herrer A tar imot Kolstad i et forrykende lokaloppgjør lørdag ettermiddag.

Husk at du kan tippe resultatet i kampen. Tipset/-ene må være vippset innen kampstart. Vi trekker ut en vinner blant dem som tipper rett.


Kampinformasjon

🏆 3. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
🆚 Kolstad
📅 Lørdag 23. april 2022
⏰ Kl.17.00
🏟 TOBB Arena Sør
🎫 Gratis inngang
💻 Direktesport.no
📲 @TillerFotball på Twitter


Bli med i Målklubben
Tror du Tiller scorer mange mål i årets sesong? Støtt de blå, og du er med i trekningen av fine premier etter sesongslutt


Dagens matchballsponsor:

Rognbudalen


Seiret rett før slutt

De blåkledde fra Tillerbyen ønsker Kolstad velkommen til TOBB Arena Sør og den riktige siden av E6 denne lørdagen. Kampen har en noe senere kampstart enn vanlig, og dette er grunnet kvinner A sin seriestart i 2. divisjon tidligere på dagen.

Les deg opp til Tiller - Volda her


Kolstad kommer til dette oppgjøret med en blandet serieåpning etter de to første rundene. Rødtrøyene startet med et tøft borteoppgjør mot Fredrik Sjøvold og Bodø/Glimt 2 før det ble seier i en dramatisk hjemmekamp mot nylig nedrykkede Nardo. Der avgjorde Kolstad fem minutter før full tid og vant 3-2.

Årets Kolstad-lag er noe yngre enn hva som har vært tilfellet til de siste årene. Lagets nye trener Kristian Selnæs, som også hadde samme verv for noen år tilbake, har tatt opp flere unge spillere i G19-alder til A-laget.

Lagets store stjerne Erlend Sørhøy har ikke spilt de to første rundene, men det er ventet at han spiller mot Tiller.


Siste to kamper:
❌ Bodø/Glimt 4 - 1 Kolstad
✅ Kolstad 3 - 2 Nardo


Se tabellen i Norsk Tipping-ligaen avd. 5 her


Ikke vunnet siden 2018

De helblå og helrøde fra hver sin side av E6 har møttes hvert år siden 2016, men Tiller har ikke hatt et godt tak på Kolstad de siste årene.

Faktisk må vi tilbake helt til 2018-sesongen da Tiller var seirende, og da vant blåtrøyene like greit begge oppgjørene.

I fjor ble det nervepirrende og en veldig spesiell kamp da Tiller tapte 3-4.


Innbyrdes siste fem kamper:
✅ 2018: Kolstad 2 - 3 Tiller(byen)
✅ 2018: Tiller(byen) 1 - 0 Kolstad
❌ 2019: Kolstad 3 - 0 Tiller
❌ 2019: Tiller 1 - 3 Kolstad
❌ 2021: Kolstad 4 - 3 Tiller


Foran på målforskjell

Tiller har hatt en strålende og kort treningsuke før dette oppgjøret. Forrige kamp var på mandag, andre påskedag, borte mot Trygg/Lade, der blåtrøyene startet forrykende.

Allerede før to minutter var spilt smalt ballen i mål fra Erling Kleppo Vangen, og Tiller så seg aldri tilbake. Det ble til slutt en knallsterk 4-2-seier, noe som dermed ble årets første trepoenger.

Dermed står Tiller og Kolstad med like mange poeng etter de to første rundene, der førstnevnte har en bittelitt bedre målforskjell.


Siste to kamper:
Tiller 1 - 3 Strindheim TF
Trygg/Lade 2 - 4 Tiller


Fremgang for Mathiassen

Til naboduellen mot Kolstad håper Tiller å ha klar unggutten Alexander Kvalvik, som den siste tiden har vært syk. Både han og Andreas Solstrand Fossli, som straks er tilbake for fullt, skal testes tett opp mot kampstart.

Keeper Tor Solvoll er fremdeles ikke helt bra etter kneskaden mot Strindheim Toppfotball og vil stå over dette oppgjøret. På den gledelige siden har angrepsspiller Espen Amandus Mathiassen trent godt denne uka og ser ut til å være tilnærmet 100 %.


Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no en time før avspark.Seks mål og avansement

Postet av Marius L. Larsen den 21. Apr 2022

(G19 Buvik 0 - 6 Tiller) DA-TEL ARENA: Tiller enkelt videre til 2. runde i G19-NM.

Petter Selvaag Solbakken (t.h.) scoret det sjette og siste Tiller-målet i overkjøringen av Buvik.


Sammendrag

* Myrvågnes sikter mot gull
* Fire andre på scoringslista
* Solbakken avsluttet showet
* Tiller til 2. runde


Kamprapport

De blå- og hvitkledde fra Tillerbyen var ikke vonde å be da de skulle opp mot Buvik igjen. I kvalifiseringen til 0. divisjon i vinter var det jevnt da Tiller til slutt vant 2-1, men denne NM-kvelden skulle gå adskillig mer enveis.

Allerede før tjue minutter var Tiller praktisk talt videre i Norgesmesterskapet. Grytidlig etter avspark scoret Elias Sandøy Myrvågnes for Sondre Grøtte doblet ledelsen. Deretter var målfarlige Myrvågnes frempå igjen og la på til 3-0.

Tiller fortsatte å kjøre på inn mot pause. Joakim Harsvik Alstad, den nye tanksen fra Tonstad, økte ledelsen til 4-0 etter en drøy halvtime.

Rett før pause og en velfortjent drikkepause fikset Sondre Stuen 5-0.

Andre omgang bar preg av at kampen var over for lengst, men Tiller fortsatte å varte opp med godt angrepsspill. Buvik kom på et par småfarlige kontringer, men var aldri i nærheten av å true Tiller-keeper Martin Nicolaisen.

Kvarteret før slutt var det oksen fra Melhus, Petter Selvaag Solbakken, som dundret fremover, feide vekk et par motspillere og hamret kula i nettmaskene.

6-0 og Tiller skal spille 2. runde i NM senere i vår. Når vi får vite hvem det blir mot, er foreløpig ikke kjent.


Vi gratulerer gutta med avansement i cupen!


Kampfakta

Buvik IL 0 - 6 Tiller IL
0-1 Elias Sandøy Myrvågnes 3'
0-2 Sondre Grøtte 10'
0-3 Elias Sandøy Myrvågnes 20'
0-4 Joakim Harsvik Alstad 30'
0-5 Sondre Kvikstad Stuen 40'
0-6 Petter Selvaag Solbakken 75'

1. runde NM G19 Telenor Cup
Torsdag 21. april 2022 kl.20.00
Tilskuere Da-Tel Arena (Buvika): ca 80


Laget

Martin Nicolaisen, Joakim Harsvik Alstad, Mathias Gåsbakk Vinjevoll, Kasper Svardal Lund, Trym Hansen Jetne (k), Sondre Grøtte, Erik Schaanning Thome, Sondre Kvikstad Stuen, Fredrik Alexander Myrvold, Elias Sandøy Myrvågnes, Jonas Bardo Fossen Thanem.

Innbyttere: Ludvik Hoff-Weie, Elias Kolstad Aarvåg, Alex Thien-Lac Nguyen, Marius Jensen, Petter Selvaag Solbakken, Edvard Stølan.Før avspark: Tiller - Volda

Postet av Marius L. Larsen den 21. Apr 2022

Tiller debuterer i 2. divisjon kvinner lørdag ettermiddag, og det er ventet godvær og mye folk på TOBB Arena Sør.


Kampinformasjon

🏆 1. runde 2. divisjon kvinner avd. 5
🆚 Volda
📅 Lørdag 23. april 2022
⏰ Kl.13.00
🏟 TOBB Arena Sør
🎫 Gratis inngang
📲 @TillerFotball på Twitter


Kampsponsor:


Matchballsponsor:Ute av NM

De blåkledde fra Tillerbyen ønsker Volda velkommen til Trondheim sør denne lørdag ettermiddagen. Det er seriestart i 2. divisjon, og det er meldt 15 grader og strålende sol.

Volda rykket opp til 2. divisjon i 2019, men spilte ikke i 2020 som så mange andre voksenlag rundt omkring i landet. I fjorårets halve serie endte de til slutt med sju poeng på ni kamper. De havnet på 7. plass på tabellen, som uansett ikke hadde gitt nedrykk - selv om lagene fikk gjennom at ingen skulle rykke ned i fjor.

Volda scoret bare seks mål på de ni kampene de spilte, like lite og nederst på statistikken sammen med Træff. Fjorårets toppscorer var angriper Vibeke Nyli Innselset med to nettkjenninger og for øvrig ett rødt kort.


Slik endte 2. divisjon avdeling 5 i 2021

Volda har flere kamper i bagasjen gjennom vinteren. Av det vi har funnet av informasjon, så har de spilt to treningskamper mot Hødd, der de tapte den ene 2-1. Den andre var det ingen tegn til å vise resultat.

De helgrønne var også kvalifisert til 1. runde i NM, der de tapte klart mot det nyopprykkede 1. divisjonslaget AaFK Fortuna.

Der stilte de nesten med det samme laget som de avsluttet med fra fjorårets 2. divisjon.

Vinterens kamper:
❌ Volda 1 - 2 Hødd
❓ Hødd - Volda
❌ Volda 1 - 6 AaFK Fortuna


Spillerprofil - Marita Flataunet


I hver forhåndsomtale fremover vil vi skrive om en enkelt spiller som leserne kan bli bedre kjent med, og da starter vi naturlig nok med hun som skal vokte buret på lørdag.

Marita Flataunet er lagets yngste spiller, 16 år, og hun kom til den blå bydelen fra moderklubben Klæbu i januar i fjor. Hun ble raskt lagt merke til på det svært gode J17-laget, men i tøff konkurranse med en annen god målvakt, Ayla Latifi, startet hun på benken i vårsesongen.

Etter en imponerende sommer med mange egentreninger, tok hun store steg og fikk sin debut i 3. divisjon - med målgivende pasning (!) - da kvalifiseringen om opprykk skulle starte i oktober.

Fra å være på benken på J17 i august til å starte i 2. divisjon senior i april, må vi si at det er en svært stor fremgang på kort tid av en talentfull keeper som fremdeles er bare 16 år.


Visste du at Marita er...

...den eldste i en søskenflokk på tre, norgesmester i futsal og kanskje lagets mest gale spiller?


God motstand fra G16

De blåkledde fra Tillerbyen kommer til dette oppgjøret med stor selvtillit og en vanvittig entusiasme etter opprykket i fjor og en fantastisk treningsvinter med gode forhold.

I varme og flotte Abrahallen har Tiller trent svært godt, samtidig som det har vært fokus på å bli norgesmester i futsal ved hjelp av treningstid i KVT-hallen.

Blåtrøyene skulle nok ønsket at det hadde vært flere treningskamper mot likeverdig motstand, men det har vært lite å gjøre med at motstanderne har trukket seg fra oppgjørene. Istedenfor har laget fått god matching av G16 og 1. divisjonslaget KIL/Hemne.

Nå venter seriestart og forhåpentligvis mange supportere på TOBB Arena Sør.


Vinterens treningskamper:
✅ Kvinner 8 - 1 G16
❌ Kvinner 1 - 2 G16
❌ KIL/Hemne 4 - 0 Tiller
Kvinner 7 - 5 G16


Trio tilbake i trening

Til oppgjøret mot Volda ser det ut til at det er bare Siri Oline Berg-Johansen som definitivt er ute. Angrepsspilleren vendte tilbake til Tiller i vinter, men comebacket i helblått har latt vente på seg grunnet en ny kneoperasjon. Det er foreløpig usikkert hvor lang tid Siri må være på sidelinja.

På den gledelige siden har det vært oppkvikkende å se Dina Hegerberg, Celine Kleiven Vevle og Bjørk Myhre tilbake i trening igjen. Dina skadet seg under futsal-NM, men det ser ut til at det har gått bedre enn først fryktet. Celine har vært skadet siden i vinter, men har de siste ukene vært i full trening. Bjørk opererte mandlene for en stund siden, og har nylig gjenoppstartet treningen.

Resten av spillerne har vært kampklare i mange måneder.

Dermed er det et positivt hodebry til å velge i kamptroppen for trenerteamet.


Kamptropp og lagoppstilling publiseres på Twitter og fotball.no en time før avspark.
- En stor dag for hele klubben

Postet av Marius L. Larsen den 21. Apr 2022

Tidligere A-lagsspiller Morten Modalsli Torset ble historisk i 2011, men hvem av kvinnespillerne tror han blir det på lørdag?

Torset jubler over Tillers aller første scoring i 2. divisjon på egen hjemmebane. Nå tror han Thale Hinsverk gjør det samme for kvinnene.


De blåkledde fra Tillerbyen gleder seg enormt til lørdagens seriestart i 2. divisjon kvinner, der Tiller tar imot Volda kl.13.00 i et fantastisk vårvær. Dette nivået har Tiller Fotball aldri spilt på før - på den siden av kjønnsskalaen.

I 2000 og 2011 spilte Tiller i 2. divisjon herrer, men det varte bare i ett år på hvert av forsøkene. I 2011 var første gang blåtrøyene spilte 2. divisjonskamper på egen hjemmebane, noe tidligere A-lagsspiller Morten Torset fikk erfare.

- Jeg husker det var en spesiell stemning hele den vinteren etter opprykket. Det var utrolig givende å komme på trening, og vi trente mye den gangen, men alle hadde samme ambisjon om å bli bedre, forteller den tidligere storscoreren.


- Hinsverk blir historisk

Moro i snøen rundt banen.


Tiller serieåpnet i 2. divisjon mot Steinkjer på den gang Tonstad kunstgress, og Tiller imponerte foran svært mange tilskuere på vollene rundt banen (for det var ingen tribune der på den tiden, nemlig).

De blåkledde vant til slutt 4-2, og hvem var første målscorer?

Morten Torset.

- Jeg fikk en perfekt ball i bakrom og jeg bare løp mot mål. Jeg fikk tuppet den forbi keeper, og det var en enorm glede å se den gå inn, sier Torset, som feiret scoringen med å hoppe i snøen rundt banen (!).

Angrepsspilleren ble dermed historisk med det første Tiller-målet i 2. divisjon på egen hjemmebane, og nå er han skråsikker på hvem som skriver et nytt kapittel under lørdagens kamp mot Volda.

- Det blir Thale Hinsverk. Jeg synes hun skaper mye med ballen og vil være vanskelig for motstanderen å få tak i. Så gjenstår det å se om jeg får rett, sier nåværende 6. divisjonsspiller Torset med et glimt i øyet, for han legger til:

- Jeg regner med det blir en intens og morsom kamp. Det er gøy å følge med dette laget, for de gjør det så bra. Jeg så flere kamper i fjor, og jeg har en forhåpning om at de vil gjøre det bra også i 2. divisjon. I tillegg kjenner jeg flere i trenerteamet som jeg ønsker alt godt, så jeg gleder meg til lørdag. Jeg håper det kommer mange supportere som får oppleve det som blir en stor dag for hele klubben.

De blåkledde kunne juble ekstra mye i serieåpningen i 2. divisjon i 2011.Tiller - Volda
Seriestart 2. divisjon kvinner
Lørdag 23. april kl.13.00


...og for all del ikke glem:


Tiller - Kolstad
Norsk Tipping-ligaen avd. 5
Lørdag 23. april kl.17.00


Moroa foregår på TOBB Arena Sør!


Forza Tiller!Avbrøt trening - scoret og vant dagen etter

Postet av Marius L. Larsen den 19. Apr 2022

(Tiller-2 4 - 0 Orkla) TOBB ARENA SØR: Det unge rekruttlaget leverte noe helt annet mot Orkla mandag kveld - og slikt blir det tre poeng av.

Stor jubel - og lettelsens sukk - da Tiller scoret på et innøvd cornertrekk etter 50 forsøk 24 timer tidligere.


Sammendrag

* Cornertrekk feilet på trening - mål i kamp
* 2-0-ledelse halvveis
* Tiller-dominans i andre omgang
* Produserte gigantiske målsjanser


Kamprapport

Tillers unge rekruttlag på kvinnesiden debuterte i 3. divisjon borte mot Verdal i serieåpningen for to uker siden, men der ble de felt på duellspill og treghet med ballen. Det var helt endret i mandagens duell mot Orkla.

Lagene spilte 3-3 i en treningskamp for noen uker siden, men denne gang var Tiller mer forberedt - skulle man tro, i hvert fall. For å ta overskriften først, så valgte laget å avbryte søndagens fellestrening etter å ha terpet nok dødballer. De skulle prøve ut noen cornertrekk anført av Isabel Teigen og Emma Jensen, men fuglereirene i toppen av trærne bak mål fikk kjørt seg så mye på generalprøven at hovedtrener Rune Olufsen valgte å si at nok var nok.

Det begynte også å bli tomt for baller...

Men det skulle testes ut i kampen mot Orkla. Ironisk nok sto det 2-0 i målprotokollen og etter like mange cornere - på de første forsøkene, altså. Først smalt det i nettmaskene fra Teigen fra 20 meter på pasning fra Ingeborg Nyberg Hansen, og like etterpå var det kaptein Jensen sin tur til å hamre inn 2-0 i lengste kryss fra 17 meter.

Det er sjelden man har sett trenerteamet og spillerne i en så lattermild lykkerus. 

Minutter i forveien hadde Emma Kalvøy Bye en stor dobbelsjanse alene med keeper, og Teigen traff stolpen på et langskudd. Flere mål eller store sjanser var det ikke i første omgang som inneholdt et passelig Tiller-overtak.


Sen og fullt fortjent punktering

Den andre omgangen, derimot, hadde fullstendig Tiller-dominans. De blåkledde vartet opp med den ene godbiten etter den andre, og de løp Orkla slitne.

Rett etter sidebytte fikk yngstejenta Ida Sofie Bye-Andersen en stor mulighet fra ti meter, men skuddforsøket endte til side for mål. Deretter skjøt Nyberg Hansen i tverrliggeren før et nytt skudd ble etterpå reddet av keeper i nærmeste vinkel.

Etter en time var de to nevnte på ferde igjen. Først ble Nyberg Hansens gode skudd reddet av Orklas gode målvakt, men returen fra livlige Bye-Andersen ble dessverre trillet i fanget til sisteskansen fra kloss hold.


Se tabellen i 3. divisjon her

Få minutter senere traff Kalvøy Bye tverrliggeren på knallhardt vis, og man begynte å tro at Tiller aldri skulle klare å punktere denne enveiskjørte kampen.

Men åtte minutter før full tid skjedde det. En perfekt pasning fra Vilde Bjørgård Kristiansen sendte Cornelia Nordtug Knudsen gjennom på venstresiden. Målet var derimot langt fra ferdigscoret. Fra 16 meter banket hun til med venstrefoten i lengste hjørne til 3-0 på det lekreste vis.

Og to minutter etterpå kranglet en ivrig Teigen ballen i mål etter en duell med keeper.

4-0 og game over. Tiller-keeper Marita Flataunet telte måker og hadde lite å gjøre etter sidebytte.


Det unge rekruttlaget fikk dermed årets første trepoenger i runde to på veldig fortjent vis. Det er her lista ligger foran de kommende tøffe oppgjørene.

Neste kamp er borte mot Vuku mandag 25. april kl.18.30.


Kampfakta

Tiller IL-2 4 - 0 Orkla FK
1-0 Isabel Teigen 24'
2-0 Emma Jensen 30'
3-0 Cornelia Nordtug Knudsen 82'
4-0 Isabel Teigen 84'

2. runde 3. divisjon kvinner
Mandag 18. april 2022 kl.20.30
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): 80


Laget

Marita Flataunet, Ella Selvaag Solbakken, Emma Jensen (k), Kaja Sofie Johansen, Ida Nygård, Ingeborg Nyberg Hansen, Andrea Buberg Sæteren, Cornelia Nordtug Knudsen, Isabel Teigen, Emma Kalvøy Bye, Sandra Vilvang Halseth.

Innbyttere: Pia Elise Lien, Hege Snåsøy Hovdahl, Vilde Bjørgård Kristiansen, Ida Sofie Bye-Andersen.Årets første trepoenger

Postet av Marius L. Larsen den 18. Apr 2022

(Trygg/Lade 2 - 4 Tiller) OBOS KUNSTGRESSBANE: Årets første seier i Norsk Tipping-ligaen etter en solid bortekamp på Lade mandag ettermiddag.

Erling Kleppo Vangen (i midten) scoret Tillers første mål allerede før to minutter.


Sammendrag

* Tiller-scoring etter to minutter
* Frøysa med dobbel
* Store målsjanser
* Fullt fortjent seier


Kamprapport

Andre påskedag 2022 vil bli husket som den varmeste på mange år. Scenen var satt på Trondheims tidligere flystripe, med et landingspunkt på vestre kunstgressbane. Hele byen badet i sol og 18 varmegrader, og straks skulle det bli enda varmere på banen.

Allerede før to minutter spilt angrep Tiller på sedvanlig måte. Knut Kleppo Vangen slo et knallhardt innlegg på første stolpe som keeper ga retur på, og der dukket lillebror Erling opp og hamret inn returen fra kloss hold til 1-0.

Tiller var virkelig på hugget i første omgang. Robin Hermanstad holdt på å blokkere inn 2-0 i duell med keeper, men få minutter sener kunne de blåkledde le nok en gang. Brede Frøysa ble spilt lekkert i gjennom, og alene med keeper var kapteinen banksikker og doblet ledelsen.

Rett før pause kunne kampen ha blitt punktert. Hermanstad stormet mot mål fra skrått hold, men forsøket ble avverget. Sekunder senere hamret Gard Ragnar Killingberg løs fra 18 meter, men igjen reddet Trygg/Lades målvakt.


Hermanstad og Frøysa ødela spenningen

Andre omgang startet like bra som den første. Den var ikke mer enn fire minutter gammel da Frøysa spilte gjennom Kleppo Vangen. I en hard duell med keeper vant Tiller-spilleren ballen og satte opp Hermanstad som enkelt kunne trille inn 3-0 i det tomme buret.

Rett etterpå ble kampen endelig punktert i godværet på Lade. Killingberg tok frem den smått uberømte silkefoten og spilte fri Frøysa, som rundet keeper og fikset 4-0 til enda mer blå jubel.

Halvveis i omgangen skapte Trygg/Lade et nytt håp med en redusering via en Tiller-spiller, og tolv minutter før slutt ble det faktisk litt spenning i oppgjøret da de reduserte til 2-4 på et hardt innlegg.

Tiller holdt unna i sluttminuttene, og de kunne dermed endelig juble for de tre første poengene i årets Norsk Tipping-liga.


Herlig, gutta!


Se tabellen i Norsk Tipping-ligaen avdeling 5 her


Neste oppgjør for våre beste menn er allerede lørdag 23. april kl.17.00, da Kolstad kommer på besøk på TOBB Arena Sør. Det er for øvrig samme dag som da kvinner A debuterer i 2. divisjon, da de møter Volda kl.13.00 på hjemmebane.


Kampfakta

SK Trygg/Lade 2 - 4 Tiller IL
0-1 Erling Kleppo Vangen 2'
0-2 Brede Frøysa 27'
0-3 Robin Johansen Hermanstad 49'
0-4 Brede Frøysa 53'
1-4 68'
2-4 78'

2. runde Norsk Tipping-ligaen avd 5
Mandag 18. april 2022 kl.15.00
Tilskuere OBOS kunstgressbane (Lade): ca 100


Laget

Christian Grindvold, Magnus Bjerke, Joakim Harsvik Alstad, Niklas Danielsen Solem, Sindre Olufsen, Gard Ragnar Killingberg, Lucas Kolstad, Erling Kleppo Vangen, Knut Kleppo Vangen, Brede Frøysa (k), Robin Johansen Hermanstad.

Bytter:
70' Myrvold --> Erik Schaanning Thome
70' Killingberg --> Espen Amandus Mathiassen
70' Alstad --> Nils Gunnar Barstad Eggen
70' Frøysa --> Fredrik Alexander Myrvold

Ubenyttet reserve: Joakim Berg Vårhus.Før avspark: Trygg/Lade - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 17. Apr 2022

Herrer A gjester Lade i den andre serierunden mandag ettermiddag.

Disse gutta jakter årets første trepoenger.


Kampinformasjon

🏆 2. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
🆚 Trygg/Lade
📅 Mandag 18. april 2022
⏰ Kl.15.00
🏟 OBOS kunstgressbane
💻 Direktesport.no
📲 @TillerFotball på Twitter


Bli med i Målklubben
Tror du Tiller scorer mange mål i årets sesong? Støtt de blå, og du er med i trekningen av fine premier etter sesongslutt
Mange mål begge veier

Gjengen fra Ladeanlegget er nyopprykket til Norsk Tipping-ligaen foran denne sesongen, og med noen nye studenter inn på laget, har de så langt i år bevist at de slettes ikke blir noen kasteball på nivå fire.

De hvitkledde har spilt en drøss med treningskamper i vinter, og av det vi har desperat kunne finne informasjon om, så startet de med å tape 5-3 for Kolstad. Deretter ble det 4-1-seier over NTNUI og en 1-0-seier over Melhus.

Så spilte de en treningskamp mot Stjørdals-Blink 2 som vi ikke har funnet informasjon om - antakelig ble det nederlag - før de tapte 4-3 mot nettopp Tiller.

I Norgesmesterskapet har det imidlertid gått bedre. Først beseiret de Heimdal enkelt 4-1 før de slo Rørvik 1-0. Dermed er Trygg/Lade i likhet med mandagens motstander kvalifisert for 1. runde.

Seriestarten borte mot toppfotballklubben Byåsen startet også veldig bra, men selv om Trygg/Lade ledet 1-0, ble det til slutt 4-2-tap i premieren.


Siste fire kamper:
❌ Tiller 4 - 3 Trygg/Lade
✅ Heimdal 1 - 4 Trygg/Lade
✅ Trygg/Lade 1 - 0 Rørvik
❌ Byåsen TF 4 - 2 Trygg/Lade


Vingelen er lagets store stjerne

Laget innehar flere spillere som tidligere har hatt en tilknytning til Tiller. Kaptein Mikal Bjørnstad rakk aldri å spille i helblått, men han spilte for det som en gang var en samarbeidsklubb i nabokommunen Melhus.

I samme mannskap finner vi også Lorents Rishaug. Nordtrønderen spilte i 2019-sesongen for Tiller 2 i den gang 6. divisjon og scoret seks viktige mål i opprykkssesongen.

Men er det en spiller å se opp for på dette Trygg/Lade-laget, så er det utvilsomt angriperen Amund Vingelen. Nidelv-gutten bøttet inn mål for moderklubben før han prøvde lykken hos Strindheim Toppfotball og Nardo i både 3.- og 2. divisjon - med stor suksess.

Han har allerede scoret 11 mål på 14 kamper i Trygg/Lade-drakt, så det hersker absolutt ingen tvil om at denne storscoreren kommer til å finne nettmaskene jevnt og trutt i årets Norsk Tipping-liga.

Dog kan man også ta med at Tiller er i god scoringsflyt så langt i år, så det er antydninger til at mandagens oppgjør på vindfulle Ladesletta kan ende opp i målfest.


Gode Lade-minner

De blåkledde fra Tillerbyen ga alt i oppgjøret mot Strindheim TF forrige lørdag. Robin Hermanstad utlignet til 1-1 med en flott scoring i lengste vinkel, men det holdt dessverre ikke. Tiller måtte se seg slått 3-1 foran 150 tilskuere på TOBB Arena Sør.

Helt siden lørdag kveld har fokuset vært rettet mot Trygg/Lade, og selve Ladeanlegget er en plass Tiller har gode minner fra. De har beseiret både Charlottenlund og NTNUI i kvalifiseringen til Norgesmesterskapet, selv om det riktignok var på hovedbanen Koteng Arena.

Nå ventes en ny batalje rett over gata til en av Norges største kjøpesentre.


Siste fire kamper:
✅ Orkla 2 - 5 Tiller
✅ Charlottenlund 1 - 8 Tiller
✅ NTNUI 2 - 4 Tiller
Tiller 1 - 3 Strindheim TF


Killingberg tilbake

Er det en ting som definitivt er sikkert, så er det at keeper Tor Solvoll er utilgjengelig mot Trygg/Lade. Den 18-årige sisteskansen pådro seg en stor rift i kneet etter en mindre pen stempling av en motspiller i åpningskampen, men heldigvis var det ikke flere diagnoser enn å sy 12 sting. 

Han rekker kanskje kommende lørdags oppgjør hjemme mot Kolstad.

På bedringens vei er også Espen Mathiassen. Han har vendt tilbake til trening denne uka, men det stilles spørsmål om kampen 2. påskedag kommer for fort.

Gledelig er det også å se Gard Ragnar Killingberg tilbake etter en kort periode med sykdom. Det ventes at han er spilleklar.


Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på fotball.no en time før avspark.Dusinet fullt i jevnt oppgjør

Postet av Marius L. Larsen den 12. Apr 2022

(Kvinner 7 - 5 G16) TOBB ARENA SØR: Kvinner A trakk det lengste strået i en tøff batalje mot et solid guttelag tirsdag kveld.

God stemning mellom to gode lag etter kampslutt.


Sammendrag

* Kvinner med pangåpning, men G16 svarte
* Dobbel fra Brønstad, Lien og Broholm
* Flotte scoringer begge veier
* Aunehaugen tilbake på banen - og med nettsus


Kamprapport

Etter at både Byåsen Kvinnefotball og Nardo trakk seg fra treningskampene mot Tillers beste kvinner av uvisse årsaker, måtte de blåkledde ty til nok et internt oppgjør for å få god kamptrening.

Og blant Tillers mange og svært gode G16-spillere, stilte de nok en gang opp for å prøve å overliste et seniorlag som straks får sin etterlengtede debut i 2. divisjon.

Etter åtte minutter sto det 2-0 i målprotokollen etter et massivt press fra kvinnene. Først scoret Thale Hinsverk etter at Marie Schult Optun presset gutta til å gjøre feil i bakre rekker, og deretter doblet sistnevnte ledelsen etter et solid stykke forarbeid av Sandra Aardahl Gulstad.

Men gutta svarte. Kvinnene ble passive og gutta var virkelig på hugget. Etter 20 minutter reduserte de til 2-1 ved Olav Stai Brønstad fra kloss hold, og kun tre minutter senere var lagene like langt etter nok en nettkjenning fra Stai Brønstad da han kom alene med keeper Marita Flataunet.

Etter en halvtime svarte damene ved Vilde Winge Kristiansen, som satte en retur i mål fra vanskelig hold.


Kvinnene trodde de dro fra - men så kom gutta tilbake

En målrik første omgang skulle avlastes med en mer målrik andre omgang. Det var tydelig at lagene hadde terpet på det offensive før første obligatoriske kamp i de respektive serier. Vetle Lien utlignet til 3-3 tidlig i andre omgang, men så vart det kampens eldste spillere som vartet opp med strålende angrepsspill.

Først stanget Andrea Sivertsen Broholm inn 4-3 etter et perfekt slått hjørnespark fra Mari Kristine Vik, og deretter var det en lekker scoring fra Louisa Stuedahl - rett i lengste kryss fra 16 meter - som fikset 5-3.

Sivertsen Broholm ville ikke være noe dårligere da hun la på til 6-3 på et fantastisk skudd fra 20 meter, men så slakket kvinnene av.

Et iherdig G16-lag fortsatte å male på, og de straffet damene ved feil på egen halvdel. I løpet av de ti siste minuttene sto det plutselig 6-5 etter at Lien og en medspiller hadde scoret alene med keeper Kaisa Øien Aune.

Men siste ord var ikke sagt. I kampens siste spilleminutt kom dagens kanskje mest gledelige scoring. På et innlegg fra høyre dukket midtstopper Synne Aunehaugen opp og styrte ballen lekkert i hjørnet med høyrefoten. Dette var hennes første kamp etter det som kunne bli en sesongtruende skade i futsalserien i februar. Heldigvis var det gode nyheter, og det ser ut til at den sta skarpskytteren blir klar til serieåpninga i 2. divisjon neste helg.


PS! For første gang i nyere klubbhistorie spilte et søskenpar av hvert kjønn på hvert sitt lag. I andre omgang spilte Michael Løkken mot storesøster Victoria Løkken (som denne uken er hjemme på ferie). Av hensynsmessige årsaker spilte begge midtstoppere...


Kampfakta

Kvinner A 7 - 5 G16
1-0 Thale Hinsverk 6'
2-0 Marie Schult Optun 8'
2-1 Olav Stai Brønstad 20'
2-2 Olav Stai Brønstad 23'
3-2 Vilde Winge Kristiansen 31'
3-3 Vetle Lien 51'
4-3 Andrea Sivertsen Broholm 61'
5-3 Louisa Stuedahl 67'
6-3 Andrea Sivertsen Broholm 77'
6-4 Vetle Lien 81'
6-5 ukjent målscorer 86'
7-5 Synne Aunehaugen 90'

Treningskamp
Tirsdag 12. april 2022 kl.18.00
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 50Åpnet med knepent tap

Postet av Marius L. Larsen den 9. Apr 2022

(Tiller 1 - 3 Strindheim TF) TOBB ARENA SØR: Herrer A hadde mulighetene, men måtte se seg slått i åpningskampen i Norsk Tipping-ligaen.

Dette laget er bare i startfasen av noe større. Vi gleder oss til de stegene gutta tar i år.


Sammendrag

* Havnet under etter 70 sekunder
* Hermanstad utlignet på lekkert vis
* Store sjanser begge veier
* Strindheim mest effektiv i andre omgang
* Skade på keeper Solvoll


Kamprapport

Aldri før hadde det vært så mange folk i aksjon før en Tiller-kamp som denne. 15 personer møtte opp grytidlig for å bistå med alle mulige oppgaver. Dagens snakkis var utvilsomt været. Ble banen klar? Det ble den. På hengende håret, men vi fikk det til. Vi starter denne kamprapporten med å takke alle frivillige som legger til rette for våre lag.

Så til kampen. Den var ikke mer enn 70 sekunder gammel da toppfotballklubben Strindheim fant et smutthull i Tiller-forsvaret, og fra ti meter banket en gulkledd angriper inn 1-0 i lengste hjørnet.

Tiller kom bedre med etter hvert, men en god redning fra Tiller-keeper Tor Solvoll hindret 0-2. Istedenfor ble det jubel i den andre enden. De blåkledde vartet opp med en monsterkontring som gjorde at Robin Hermanstad kom til en glimrende posisjon. Fra 16 meter banket han ballen lekkert opp i lengste kryss til 1-1 og stor jubel på tribunen.

Begge lag hadde noen halvsjanser mot pause, men det var tett og jevnt som et typisk trønderoppgjør.


Nære 2-1 - men så ble det 1-2

Det var Tiller som dominerte fullstendig etter sidebytte. Blåtrøyene hadde et bra trykk mot gjestenes 16-meter, og flere store sjanser kom ut av det. Spesielt var brødrene Knut og Erling Kleppo Vangen farlige. Sistnevnte prøvde seg med en sidebrasse på et hjørnespark, men forsøket endte like utenfor.

Deretter var Knut på ferde gjennom, men en god Strindheim-målvakt var kjapt ute og reddet i siste liten. I tillegg skjøt kaptein Brede Frøysa like utenfor fra god posisjon.

Derfor var det surt å slippe inn 1-2 kvarteret før full tid. Et slapt innlegg havnet bak i feltet der en Strindheim-spiller sto relativt alene og lobbet inn gjestenes andre mål for dagen.

Tiller klarte aldri å sette inn sluttspurten mot en lavtliggende motstander. Istedenfor kontret bortelaget inn 3-1 rett før slutt.


Dermed endte kampen med et knepent tap for våre beste menn.

Dette Tiller-laget er et ungt mannskap som vi vil få stor glede av denne sesongen, som bare så vidt har startet.

Neste oppgjør er mandag 18. april, andre påskedag, borte mot Trygg/Lade kl.15.00.


PS! Keeper Tor Solvoll pådro seg en stor rift i huden i kneet etter en mindre pen stempling av en motspiller rett før slutt. Sisteskansen dro rett på legevakta etter kampen, og vi vet ikke mer om tilstanden. Vi kommer med en oppdatering straks det foreligger.


Kampfakta

Tiller IL 1 - 3 Strindheim TF
0-1 2'
1-1 Robin Johansen Hermanstad 13'
1-2 74'
1-3 88'

1. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
Lørdag 9. april 2022 kl.14.00
Gult kort Tiller: Joakim Harsvik Alstad (67')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 150


Laget

Tor Solvoll, Magnus Bjerke, Joakim Harsvik Alstad, Niklas Danielsen Solem, Sindre Olufsen, Erling Kleppo Vangen, Lucas Kolstad, Alexander Kvalvik, Knut Kleppo Vangen, Brede Frøysa (k), Robin Johansen Hermanstad.

Bytte:
90' Kvalvik --> Elias Sandøy Myrvågnes

Ubenyttede reserver: Chrstian Grindvold, Erik Schaanning Thome, Nils Gunnar Barstad Eggen, Andreas Solstrand Fossli, Fredrik Alexander Myrvold, Gard Ragnar Killingberg.Før avspark: Tiller - Strindheim TF

Postet av Marius L. Larsen den 8. Apr 2022

Våre beste menn tar imot Strindheim Toppfotball til seriestart i Norsk Tipping-ligaen lørdag ettermiddag.

Endelig seriestart! Tipp hva resultatet blir, og du er med i trekningen av flotte premier.


Kampinformasjon

🏆 1. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
🆚 Strindheim Toppfotball
📅 Lørdag 9. april 2022
⏰ Kl.14.00
🏟 TOBB Arena Sør
🎫 Gratis inngang
💻 Direktesport.no
📲 @TillerFotball på Twitter


Bli med i Målklubben
Tror du Tiller scorer mange mål i årets sesong? Støtt de blå, og du er med i trekningen av fine premier etter sesongslutt


Dagens kampsponsor:Tonstad


Går for opprykk

Toppfotballklubben fra Leangen ønskes velkommen til dyst i denne seriepremieren. Endelig skal begge lag få spille en fullverdig sesong, noe som ikke har blitt gjort siden 2019.

Strindheim Toppfotball kjempet i toppen av tabellen i fjorårets Norsk Tipping-ligaen, og selv om de på et punkt ledet avdelingen, kludret de det til på slutten og måtte ta til takke med en 3. plass.

I år har de like store ambisjoner om å kjempe om et opprykk til nivå tre, men det har vært blandede prestasjoner i treningskampene i vinter.

Av det vi har fått opplysninger om, så startet de med uavgjort mot divisjonskollega Nardo og slo Rosenborg 2. I siste test før seriepremieren, nok en gang mot Rosenborgs nest beste, så ble kampen avbrutt grunnet et fryktelig snøvær.

I vinter har Strindheim blant annet signert kantspiller Adrian Tørstad fra Fyllingsdalen og keeper Edvard Sjøli fra naboklubben Ranheim Toppfotball.


Vinterens treningskamper:
🔘 Nardo 2 - 2 Strindheim TF
✅ Strindheim TF 2 - 0 Rosenborg 2
❌ Strindheim TF 1 - 2 Molde 2
❌ Byåsen TF 3 - 0 Strindheim TF
Rosenborg 2 - Strindheim TF ble avbrutt pga uvær


Scoringsmaskineri

De blåkledde fra Tillerbyen kommer til seriestarten med en god dose selvtillit etter å ha klart det interne målet om 1. runde i NM.

Etter å ha beseiret NTNUI 4-2 på et nærmest snødekt Lade-anlegg forrige helg, kan de nå glede seg til en fin-fin premie etter 17. mai, men først og fremst endelig telle ned timer til Norsk Tipping-ligaen.

Så langt under den nye hovedtreneren Marius Jacobsen har Tiller scoret 21 mål på fire kamper.

Tiller avsluttet fjorårets serie på 7. plass, men i år vil laget prøve å ta ytterligere nye steg. Da blir Strindheim TF en solid test i første runde.

Fjorårets oppgjør ble ikke allverdens å skrive hjem om. Robin Hermanstad utlignet til 1-1, men Tiller måtte se seg slått 3-1.


Siste fire kamper:
✅ Tiller 4 - 3 Trygg/Lade
✅ Orkla 2 - 5 Tiller
Charlottenlund 1 - 8 Tiller
NTNUI 2 - 4 Tiller


Duo usikker, Alstad tilbake

Til oppgjøret mot Strindheim Toppfotball er det ingen endringer på de som allerede er ute. Jørgen Kjøsnes Valleraunet, Jonathan Smerkerud Frønes og Even Kvalvær er ute med respektive skader i en stund til.

I tillegg er Andreas Druzkowski strekkskadet, mens Andreas Solstrand Fossli og Espen Amandus Mathiassen må se an henholdsvis kne og sykdom. Sindre Myrvold Welo spiller VM-kvalifisering i futsal for Norge.

På den positive siden er A-lagshospitant Joakim Harsvik Alstad tilbake i trening. Det rapporteres samtidig at den livsfarlige kvartetten med brødrene Kleppo Vangen, Hermanstad og kaptein Brede Frøysa aldri har følt seg i bedre form enn nå.


Kamptropp og lagoppstillinger finnes på fotball.no en time før kampstart.Bransfjell tatt ut på samelandslaget

Postet av Marius L. Larsen den 8. Apr 2022

Skal spille verdenscup i India.

Den solide forsvarsspilleren skal til India i juli.


Tiller Idrettslag Fotball er utrolig stolt av å kunne meddele at A-lagsspiller Aiila Renander Bransfjell (18) er tatt ut på samelandslaget (FA Sápmi).

Aiila, oppvokst et par hundre meter unna TOBB Arena Sør, får oppleve sin første landslagssamling noensinne når samelandslaget spiller verdenscup 1. - 6. juli i Paonta Cholsum, India.

Motstandere er i skrivende stund ikke kjent.


Fakta:
- Samelandslaget er et landslag for samer i Norge, Sverige og Finland
- Samelandslaget er underlagt Samisk Fotballforbund, FA Sápmi
- Landslaget har herre-, kvinne- og ungdomslag
- CONIFA verdenscup er en internasjonal turnering arrangert av CONIFA, en paraplyorganisasjon for stater, regioner og minoriteter


Se hele troppen på FA Sápmis Facebook-side


Først skal Aiila kjempe om poeng i 2. divisjon for aller første gang da de blåkledde fra Tillerbyen serieåpner mot Volda lørdag 23. april på TOBB Arena Sør.

Så blir det et fantastisk høydepunkt i juli.


Gratulerer med uttaket, Aiila!


Forza Tiller!Ti mål og ett poeng

Postet av Marius L. Larsen den 7. Apr 2022

(G19 Tiller 5 - 5 Levanger) TOBB ARENA SØR: G19-1 ledet 4-2, men berget ett poeng til slutt.

Keeper Martin Nicolaisen berget ett poeng med en stor dobbelredning på overtid. Bildet er fra en tidligere kamp i vinter.


Sammendrag

* Myrvågnes fortsetter å score
* Dobbel fra Thanem
* Ledet 4-2 - og lå under 4-5
* Nicolaisen berget poeng


Kamprapport

Kvelden lå til rette for en forrykende fotballkamp på TOBB Arena Sør. En intens måkedugnad og litt hjelp av en klæbygg i traktor sørget for at kunstgresset heldigvis ble grønt i tide.

Men Tiller havnet bakpå til å begynne med. Det var nemlig gjestene fra nord i Trøndelag som tok ledelsen etter 11 minutter, men heldigvis så svarte Elias Myrvågnes nærmest umiddelbart til 1-1. Et lekkert skudd i vinkelen etter en glimrende pasning fra Erik Thome.

Levanger tok på nytt ledelsen etter ca en halvtime, men så våknet Tiller til gangs. Først utlignet Marius Jensen til 2-2 før Jonas Thanems to scoringer gjorde at de blå ledet 4-2 - og alt dette på bare fire minutter!

Dessverre holdt ikke ledelsen helt inn. Levanger hadde utrolig nok en like effektiv periode i andre omgang som førte til at de snudde kampen fra 2-4 til 5-4.

Fredrik Myrvold ordnet balanse i regnskapet og 5-5 etter en times tid, og man kunne spørre seg om denne elleville kampen skulle få en vinner.

Det fikk man altså ikke. Tiller prøvde i sluttminuttene, men klarte ikke å score det sjette og avgjørende. Det klarte heller ikke nordtrønderne, da Tiller-keeper Martin Nicolaisen vartet opp med en mesterlig dobbelredning på overtid.


Kampen endte dermed 5-5 og med ett poeng hver.

Neste kamp for G19-1 er torsdag 21. april kl.20.00 borte mot Buvik i 1. runde i G19-NM.


Kampfakta

Tiller IL 5 - 5 Levanger FK
0-1 11'
1-1 Elias Sandøy Myrvågnes 15'
1-2 28'
2-2 Marius Jensen 32'
3-2 Jonas Bardo Fossen Thanem 35'
4-2 Jonas Bardo Fossen Thanem 36'
4-3 52'
4-4 55'
4-5 57'
5-5 Fredrik Alexander Myrvold 61'

2. serierunde BDO-serien G19 0. divisjon vår
Onsdag 6. april 2022 kl.20.00
Gule kort Tiller: Erik Schaanning Thome (13'), Jonas Bardo Fossen Thanem (35'), Kasper Svardal Lund (63'), Sondre Schønning Bakken (90')
TOBB Arena Sør (Tiller)


Laget

Martin Nicolaisen, Mathias Gåsbakk Vinjevoll, Kasper Svardal Lund, Trym Hansen Jetne, Edvard Stølan, Sondre Grøtte, Marius Jensen, Erik Schaanning Thome, Fredrik Alexander Myrvold, Elias Sandøy Myrvågnes, Jonas Bardo Fossen Thanem.

Innbyttere: Sondre Schønning Bakken, Elias Kolstad Aarvåg, Petter Selvaag Solbakken, Ludvik Hoff-Weie.Se Welo og landslaget i Utleirahallen

Postet av Marius L. Larsen den 5. Apr 2022

Futsallandslaget spiller VM-kvalifisering på hjemmebane fra onsdag til lørdag.

Fotomontasje av NFF.


Tiller Idrettslag Fotball er stolt av vår egen Sindre Myrvold Welo som skal spille for det norske futsallandslaget i en viktig VM-kvalifisering denne uken.

Første kamp er mot Kypros onsdag kl.20.00, før de møter Malta på torsdag til samme tid og Danmark på lørdag kl.18.00.

Alle kampene spilles i Utleirahallen, ikke mange minutter unna Tiller, og vi oppfordrer alle som har mulighet til å ta turen for å støtte Sindre og resten av landets beste futsalspillere til seier.


Billetter til oppgjørene kan kjøpes her


Les også: - Vi vil vinne gruppa


Lykke til, Sindre og Norge!Seier og tap

Postet av Marius L. Larsen den 5. Apr 2022

To Tiller-lag var i aksjon med vekslende hell mandag kveld.

Kaptein Emma Jensen og resten av kvinner-2 fikk det tøft mot et mer fysisk Verdal-lag i serieåpningen.


De blåkledde fra Tillerbyen var endelig i gang i både 6. divisjon menn og 3. divisjon kvinner, der det hele startet på en nybrøyta TOBB Arena Sør.

Våre tredje beste menn tok imot Stjørna fra omkring Rissa, og dere var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne.

Brage Rimol og Espen Aarvågs mannskap ledet 1-0 til pause etter et selvmål før Marius Modalsli Torset doblet ledelsen rett etter sidebytte.

Kampen ble imidlertid ikke punktert før helt på tampen, da Christopher Sneisen og Kristoffer Pires Ferreira fikset henholdsvis 3- og 4-0 og en perfekt start på den første helårssesongen siden 2019.


Vanskelig bortekamp

Men tøffere skulle det bli på Verdal, der kvinner-2 - bestående hovedsakelig av U20-spillere - serieåpnet i 3. divisjon kvinner.

Første omgang opplevdes som en stillingskrig der begge lag hadde sine muligheter, men hjemmelaget var vesentlig mer aggressive enn byjentene og vant de fleste duellene.

Det skulle også markere seg i starten av andre omgang, da Verdal tok nytte av slurv i Tillers bakre rekker og scoret kampens eneste mål fra kloss hold.

Tiller jaget utligning mot slutten, men forsøk fra Sandra Vilvang Halseth og Emma Kalvøy Bye endte med bare nesten. I motsatt ende spilte Tiller-keeper Ayla Elise Buzzi Latifi en strålende kamp og hindret Verdal i å score ytterligere.

Dermed endte serieåpningen med et knepent 1-0-tap, men det unge laget tar med seg en god porsjon læring inn mot neste serierunde, som er etter påskeferien.Tiller til 1. runde

Postet av Marius L. Larsen den 2. Apr 2022

(NTNUI 2 - 4 Tiller) KOTENG ARENA: Tiller er klar for 1. runde i NM etter en solid 4-2-seier over studentene fra Gløshaugen og Dragvoll.

Kaptein Brede Frøysa fortsetter å bøtte inn mål. Nå ser han og resten av våre beste menn frem mot seriestart i Norsk Tipping-ligaen førstkommende lørdag.


Sammendrag

* Hattrick av Frøysa
* Annulert mål og brent straffespark
* Full fortjent seier
* Etterlengtet debut for Solstrand Fossli
* Årets første minutter for Thome og Eggen
* Tiller til 1. runde


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen fikk en perfekt start på oppgjøret mot Norges største idrettslag. Selv om det var et ufyselig senvintervær på forblåste Lade, varmet kaptein Brede Frøysa de fremmøtte med to raske scoringer.

Etter 14 minutter fikset han 1-0 etter å ha kranglet inn ledermålet fra kloss hold, og få minutter senere bredsidet han inn 2-0 fra litt lengre avstand etter et strålende forarbeid av Kleppo Vangen-brødrene Knut og Erling.

Tiller ledet fullt fortjent til pause, og de kunne fort ha punktert kampen før de byttet side på kunstgresset rett ved Trondheims tidligere rullebane. Et straffespark ble skutt over mål og et mål ble i etterkant annulert for offside.


Knut scoret igjen

I starten av andre omgang var det NTNUI som tok initiativet, og før timen var spilt reduserte hjemmelaget til 1-2 etter en styring på bakre stolpe fra et innlegg.

Men stillingen varte ikke lenge. Få minutter etterpå la Frøysa på til 3-1 - sitt hattrick - med et knallhardt skudd i hjørnet etter et glimrende målgivende pasning fra Hermanstad.

Tiller-publikumet kunne innerst inne juble for avansement til 1. runde i cupen da Knut Kleppo Vangen økte ledelsen til 4-1 i det 77. spilleminutt. Sindre Olufsen og Hermanstad kombinerte fint ute på venstresiden og la inn i feltet til Kleppo Vangen som hamret inn Tillers fjerde.

NTNUI reduserte helt på tampen, men det hindret ikke Tiller i å ta med seg nok en cupseier.


Ekstra gledelig var det å se mot slutten av oppgjøret da Andreas Solstrand Fossli entret banen til sin Tiller-debut. Etter å ha ankommet fra Nardo i forkant av 2020-sesongen, så har han vært skadet og har måttet gjennomgå flere operasjoner. Nå er han endelig tilbake der han trives aller best; på det grønne kunstgressdekket - og vi elsker det!

Gratulerer med en svært etterlengtet Tiller-debut, Andreas!


I tillegg fikk nysigneringene Nils Gunnar Barstad Eggen og Erik Schaanning Thome sine Tiller-debuter i dag. Vi gratulerer!


Medarbeider Anette sier "ka-ching!" og hovedtrener Marius får stjerner i øynene - eller gjør han det? - når han tenker på 1. runde i NM. En fin-fin gulrot utover i mai.

Neste kamp er derimot seriestart i Norsk Tipping-ligaen, da toppfotballklubben Strindheim kommer på besøk lørdag 9. april kl.14.00 på TOBB Arena Sør.


Kampfakta

NTNUI 2 - 4 Tiller IL
0-1 Brede Frøysa 14'
0-2 Brede Frøysa 20'
1-2 58'
1-3 Brede Frøysa 64'
1-4 Knut Kleppo Vangen 77'
2-4 87'

2. kvalifiseringsrunde Norgesmesterskapet menn
Lørdag 2. april 2022 kl.13.00
Koteng Arena (Lade)


Laget

Tor Solvoll, Gard Ragnar Killingberg, Henning Borgen Gladsø, Niklas Danielsen Solem, Sindre Olufsen, Erling Kleppo Vangen, Lucas Kolstad, Alexander Kvalvik, Knut Kleppo Vangen, Brede Frøysa (k), Robin Johansen Hermanstad.

Bytter:
57' Kolstad --> Fredrik Alexander Myrvold
75' E. Kleppo Vangen --> Andreas Solstrand Fossli
75' Danielsen Solem --> Nils Gunnar Barstad Eggen
85' Hermanstad --> Erik Schaanning Thome

Ubenyttet reserve: Trym Hansen Jetne.Før avspark: NTNUI - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 1. Apr 2022

Våre beste menn tar imot høgskolestudentene i den andre og siste kvalifiseringskampen til Norgesmesterskapet lørdag ettermiddag.

Gard Ragnar Killingberg (nummer 2) og kaptein Brede Frøysa har fått en solid start på sesongen.


Kampinformasjon

🏆 2. kvalifiseringsrunde NM menn
🆚 NTNUI
📅 Lørdag 2. april 2022
⏰ Kl.13.00
🏟 Koteng Arena (Lade)
📲 @TillerFotball på Twitter


Bli med i Målklubben
Tror du Tiller scorer mange mål i årets sesong? Støtt de blå, og du er med i trekningen av fine premier etter sesongsluttTeknikere på banen?

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitets idrettsforening sitt herrelag i fotball er en gjeng som i all hovedsak består av elever på skolen. Alt fra kjemikere til...alt annet.

NTNUI, tidligere NTHI, hadde lenge vært på nivå fire i norsk fotball, men de fikk det tøft i fjorårets korte høstsesong i Norsk Tipping-ligaen. Med kun to seiere på 13 kamper, rykket de klart ned til 4. divisjon.

Se sluttabellen i fjorårets 3. divisjon

Dog er flere spillere beholdt etter nedrykket, og de startet årets sesong med en imponerende 6-4-seier etter ekstraomganger over Sverresborg i første kvalifiseringsrunde.

Selv om de går under kallenavnet "de gule" - på grunn av de gule sokkene - håper Tiller å se forskjell på skjortefargen grønn og den mer velkjente blå, ettersom det er meldt mye snø gjennom hele helga.

Vi håper de tar med traktor fra Gløshaugen.


Frøysa fortsetter å score

De blåkledde fra Tillerbyen kommer med stor selvtillit etter en knallsterk 8-1-seier over Charlottenlund i forrige NM-kvalifiseringsrunde.

Også denne kampen ble spilt på Koteng Arena, og det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne. Blant annet to mål hver fra Robin Hermanstad og kaptein Brede Frøysa sikret avansement. Nå er Tiller kun 90 minutter unna å havne i 1. runde som potensielt kan gi en ny eliteseriemotstander på TOBB Arena Sør.


Siste tre kamper:
✅ Tiller 4 - 3 Trygg/Lade
✅ Orkla 2 - 5 Tiller
✅ Charlottenlund 1 - 8 Tiller


Welo ikke tilgjengelig

Tillers beste menn har lagt tilbake to gode treningsuker før oppgjøret mot artium-gjengen. Etter storseieren over Charlottenlund, har de blåkledde endelig vendt tilbake til TOBB Arena Sør som så mange andre Tiller-lag.

Selv om lagets siste treningsøkt måtte flyttes til Havstein grunnet et nytt snøfall uten brøytemuligheter, meldes det tilbake om svært god stemning innad troppen og en stor iver etter å klare et nytt avansement.


Les også: Dette er A-stallen


Hovedtrener Marius Jacobsen må klare seg uten kvartetten Andreas Fossli, Jonathan Smerkerud Frønes, Jørgen Valleraunet og Even Kvalvær en stund til, samtidig som at Sindre Myrvold Welo er utilgjengelig til og med første seriekamp grunnet deltakelse for futsallandslaget.

Ellers har Lucas Kolstad og hospitant Joakim Harsvik Alstad plukket opp noen småskader på treningene. Begge vil bli testet tett opp mot avspark.


Kamptropp og lagoppstilling finnes på fotball.no en time før kampstart.


Forza Tiller!