Kategori

Kontrabeskjed: Kamper tillatt fra tirsdag

Postet av Marius L. Larsen den 31. Mai 2021

En surrealistisk mandag blir endret nok en gang. Nå er det lov med kamper i Trondheim allikevel.

Vi får se flere slike jubelscener resten av vårsesongen allikevel. Fornuften har seiret - endelig!


Tiller Idrettslag Fotball har gjennom hele mandagen følt på vreden av å ikke kunne få lov til å konkurrere på banen når folk har oppført seg som i en annen verden i parker, på barene og i private hager de siste ukene.

Rett før natt til tirsdag kom NFF Trøndelag med siste - og svært gledelig - kontrabeskjed:

- Etter en oppklaringsrunde inn mot både administrativt og politisk nivå i Trondheim kommune er det nå med glede vi kan formidle at det allikevel er lov å spille enkeltstående kamper for barn og unge i Trondheim. Vi beklager at dagen har vært preget av endringsmeldinger, men dette har ligget noe utenfor vår kontroll som fotballkrets. Vi håper og tror at det positive i dette budskapet døyver en eventuell frustrasjon over endringene, skriver daglig leder Jan-Roar Saltvik via NFF Trøndelag på Facebook.

Les hele innlegget her.


Det betyr at kamper i vårserien som var oppsatt fra tirsdag 1. juni går som normalt dersom lagene ikke har blitt enige om ny kampdato.


Vi ber om forståelse for at alt ikke er klart med en gang mens du leser dette. Baneoppsettsansvarlig Anette jobber med å få limt inn de opprinnelige kampene tilbake i en allerede sprengfull kalender på TOBB Arena Sør.

I løpet av kort tid skal det meste være på plass.


Forza Tiller!
Videre som gruppevinner

Postet av Marius L. Larsen den 29. Mai 2021

(J17 Charlottenlund 2 - 4 Tiller) EXTRA ARENA: Tiller vant den innledende gruppa i Adidas Cup lørdag ettermiddag.

Det tok 28 minutter å sprekke Charlottenlund. Rikke Olufsen (nr to f.v.) styrte inn Ingeborg Nyberg Hansens (nr 10) innlegg fra to meter.


Sammendrag

* Olufsen sprakk bobla
* Tre mål på fire minutter
* Store Tiller-sjanser i første omgang
* Fortjent seier


Kamprapport

Charlottenlund måtte vinne med tre mål for å passere Tiller på tabellen, men det var gjestene fra sørsida som åpnet i et sedvanlig offensivt trykk mot en lavtliggende motstander.

I løpet av de tre første minuttene var Synne Aunehaugen nære ved å score på hodet, og Thea Arnegård Kulviks forsøk fra 14 meter skled av foten.

Allikevel fikk de grå- og rødkledde kampens første store mulighet. Litt ut av ingenting kom vertenes angriper plutselig alene med Tiller-keeper Marita Flataunet-Jensen, men den oransjelysende sisteskansen vartet opp med en mesterlig benparade.

Men det var Tiller som kjørte på i angrep. Isabel Teigen fikk to gode muligheter fra skrått hold, men begge forsøkene gikk utenfor. Michelle Kveberg Alstads gode innlegg på bakre stolpe var Rikke Olufsen centimetere unna å stange i mål.

Og endelig satt den. I det 28. spilleminutt fikk Ingeborg Nyberg Hansen tilbake hjørnesparket hun slo på første stolpe. På den andre pasningen i feltet gikk ballen i tverrliggeren før den dalte ned til Olufsen på bakre, som brukte alle magemuskler hun har da hun styrte inn 1-0 fra nært hold.

Dessverre varte ledelsen like lenge som jubelen. Charlottenlund gikk rett i angrep og fikk et hjørnespark som de utlignet til 1-1 på.

Men også Tiller ville svare med én gang. Et høyt og aggressivt press førte til at Arnegård Kulvik kom alene mot keeper, og denne gangen var hun iskald da hun satte inn 2-1 - fire minutter etter Olufsens åpningsmål.


Lekre scoringer - og "comeback"

Andre omgang startet rotete. Tiller slet med å spille seg fremover, og ble raskt brutt på midten av banen. Charlottenlund hadde et par halvsjanser, mens Olufsen i andre enden var ikke langt unna å styre Kulviks gode innlegg fra ti meter i mål.

Tiller gjorde flere bytter i andre omgang. Inn kom Frida Ørndal Svendsen, som har vært ute med en kneskade helt siden tidlig mars - svært gledelig å ha deg tilbake, Frida! Inn kom også Vilde Bjørgård Kristiansen, som helt til pausen (!) var i ventekarantene og fikk bekreftet negativ prøvesvar. Gliset har aldri vært bredere på den ellers så joviale jenta da hun entret kunstgresset tidlig etter sidebytte.

Etter 64 minutter ble det endelig ny Tiller-jubel. Et flott angrep endte med at livlige Olufsen ble spilt alene mot keeper, og som hun alltid har gjort i 2021, så banket hun ballen kontant i mål til 3-1.

Fem minutter senere ble kampen punktert. Et lekkert skudd fra Arnegård Kulvik snek seg i lengste hjørne, og nå skulle det bli ekstra vanskelig å ta igjen Tiller på Extra Arena.

Charlottenlund reduserte imidlertid til 2-4 da en gråkledd spiller tuppet ballen i mål fra sju meter, men flere mål ble det altså ikke - selv om Ine Smemo traff tverrliggeren på et kontant skudd fra 20 meter helt på tampen.


Tiller seiret 4-2 og vant dermed trøndergruppa. Nå venter sluttspill i løpet av august/september. Mer informasjon om sluttspillet kommer så snart vi mottar det.


Kampfakta

Charlottenlund SK 2 - 4 Tiller IL
0-1 Rikke Sofie Olufsen 28'
1-1 29'
1-2 Thea Arnegård Kulvik 31'
1-3 Rikke Sofie Olufsen 64'
1-4 Thea Arnegård Kulvik 69'
2-4 70'

3. runde Adidas Cup gruppespill J17
Lørdag 29. mai 2021 kl.13.00
Tilskuere Extra Arena (Ranheim): ca 60


Laget

Marita Flataunet-Jensen, Ella Selvaag Solbakken, Emma Jensen (k), Arlinda Shala, Ida Nygård, Ingeborg Nyberg Hansen, Synne Aunehaugen, Rikke Sofie Olufsen, Isabel Teigen, Michelle Kveberg Alstad, Thea Arnegård Kulvik.

Innbyttere: Ayla Elise Buzzi Latifi, Ine Smemo, Linn Sophie Stenkløv, Frida Ørndal Svendsen, Vilde Bjørgård Kristiansen.27 mål på 4 kamper

Postet av Marius L. Larsen den 28. Mai 2021

OPPSUMMERING: Fire Tiller-lag var i aksjon torsdag kveld, og det ble stor jubel og tre storseiere.

Denne G16-gjengen leverte storspill på Leangen.


De blåkledde fra Tillerbyen skulle få oppleve en solid dag på jobben denne torsdagen. Det var fire oppgjør på fire forskjellige baner - i fire forskjellige aldersklasser - der Tiller startet på eget fort, TOBB Arena Sør.

Der var J14 i aksjon i sin seriestart mot Ranheim. I et lignende oppgjør i Adidas Cup for en uke siden ble det 1-1 og jevnspilt, men denne torsdagen handlet det aller meste om Tiller.

Selv om gjestene fra fjæra tok tidlig ledelsen, hadde Tiller bestemt seg. Etter å ha hatt flere gode kveldsøkter på banen i det siste, var det rett og slett en førsteomgang det luktet svidd av. Skuddrøyken sto høyt på TOBB Arena Sør umiddelbart etter Ranheims åpningsmål, da Michelle Kveberg Alstad fikset 1-1 kort tid etterpå.

For det kom mer fra denne Kveberg Alstad - hun tar aldri kveld på en særdeles flott, varm nesten-sommerdag. Det gikk ikke mange minutter før kampen var snudd etter hennes solide straffescoring, og hun fortsatte kanonilden med både sitt tredje og fjerde mål for dagen.

Men da ville en annen giftig måljeger overta stafettpinnen. Ida Sofie Bye-Andersen la på til 5-1 etter en halvtime, før nevnte Michelle økte til 6-1 like før pause - hennes femte (!) nettsus.

En punkterende førsteomgang la grunnlaget for en knallsterk 6-1-seier over en god motstander.


Se kampfakta her


Vakre scoringer i ny 6-1-seier

Et annet Tiller-lag som også møtte Ranheim denne kvelden, var J19. De tok dermed turen ned til Ranheimsfjæra. Ikke for å plukke steiner, tang og tare, men tre poeng.

Etter noen jevne åpningsminutter sto det 0-1 i målprotokollen. Synne Bye-Andersens treffsikre innlegg ble styrt i mål av Thale Hinsverk fra kloss hold, men så kom Ranheim litt mer inn i oppgjøret.

Deres største sjanse var på en kontring, men solid forsvarsspill av Vilde Lund og keeperspill av Kaisa Øien Aune hindret utligning.

Rett før pause var Bye-Andersen nok en gang en stødig servitør med mange tallerkener i balanse. Et perfekt innlegg havnet til Hedda Stuedahl-Karlsen på 14 meter, som banket til på hel volley før ballen klistret seg i lengste hjørne til 2-0.

Andre omgang ble aldri spennende, men det var mye å juble for. Tidlig etter sidebytte ble kampen punktert med Tillers 3- og 4-0-scoring. Først mottok Hinsverk en god pasning fra Pia Skråmo Lien før førstnevnte dro gjennom alt og alle og satte inn gjestenes tredje scoring.

Tre minutter senere ville ikke Maria Alvestad Høvik være noe dårligere. Hun fyrte løs fra svært skrått hold via nærmeste stolpe (og tverrligger?) og i mål på knallhardt vis.

Hege Snåsøy Hovdahls offensive press gjorde at hun snappet ballen fra keeper og fikset 5-0 før Hinsverk økte til 6-0 fra kloss hold etter en glimrende piruett av Louisa Stuedahl.

Ranheim reduserte på straffespark helt på tampen.


Se kampfakta her


Holmberg = Målberg

Samme kveld tok også J15-2 turen til Romolslia for et "hjemmeoppgjør". I 7er-kampen mot banens lokale lag slet Tiller med å finne nettmaskene og måtte til slutt se seg slått 6-1.


Se kampfakta her


På Leangen gjestet G16-2 Strindheim, men her var det ikke mye tvil om hvor seieren skulle havne. Gutta fra sørsida vant til slutt hele 14-1.

Sebastian Lien Bjørgmo satte inn 1-0 før minuttet var spilt. To mål fra Triumf Ademi og ett hver fra Sondre Schønning Bakken og Fredrik Sørensen Mork sørget for en solid 5-0-ledelse.

Deretter var det tre mål som i skrivende stund ikke har registrert målscorer før Knut Roar Rørstad Røyseth økte til 9-0.

Strindheim reduserte ved én anledning, men Jørgen Urfjell Rørvik og fire nettkjenninger fra Dennis Skaldehaug Holmberg fastsatte sluttresultatet til 14-1.


Se kampfakta her
Mistet ledelsen like før slutt

Postet av Marius L. Larsen den 26. Mai 2021

(G19 Kolstad 4 - 3 Tiller) KOLSTAD IDRETTSPARK STOR: Tiller tapte knepent onsdag kveld.

Jonathan Smerkerud Frønes og resten av Tiller måtte gå tomhendte hjem. Bildet er fra samme oppgjør i fjor høst.


Kort sammendrag

* Mikalsen utlignet i første omgang
* Straffemiss på overtid
* Tiller ledet 3-2
* Klarte ikke å holde ledelsen


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen hadde endelig noe å glede seg til igjen. Årets første tellende fotballkamp - og det på høy tid - og Tillers eneste konkurranseoppgjør denne onsdagskvelden, ettersom både J15- og J17-kampen ble kansellert grunnet spillere på motstanderlag i karantene.

På Kolstad Idrettspark stor var det en jevn og tett åpning, men det var vertene som kom best ut av det. Etter 24 minutter gikk rødtrøyene opp i ledelsen på en heading på et hjørnespark.

Men Tiller svarte sju minutter før pause. Et strålende angrep og god opprulling fra høyre mot vesntre, der Fredrik Myrvold fintet seg forbi et par motstandere og serverte Steffen With Størseth på fem meter til 1-1. Hans første offisielle Tiller-mål - gratulerer!


Fra ekstase til ergrelse

På overtid i første omgang misset Tiller fra straffemerket, og vondt gikk til verre da hjemmelaget tok ledelsen på nytt rett etter sidebytte.

Men de blå ga seg ikke. Først utlignet alltid så offensive Thomas Mikalsen til 2-2 på en retur etter en dødball. Tre minutter etterpå varter Størseth med et solid stykke forarbeid før Myrvolds skudd ender opp i retur fra keeper, der Fredrik Sjøvold var først på ballen og sendte Tiller i føringen med sin 3-2-scoring.

Dessverre varte jubelen ikke lenge. Kolstad snudde kampen på hodet med sine to raske scoringer, og selv om Tiller var nærmere utligning enn vertene var 5-3 i sluttminuttene, måtte Tiller se seg beseiret på knepent vis.


Neste kamp for G19-1 er søndag 6. juni kl.18.00 hjemme mot Ranheim Toppfotball.


Kampfakta

Kolstad Fotball 4 - 3 Tiller IL
1-0 24'
1-1 Steffen With Størseth 38'
2-1 46'
2-2 Thomas Mikalsen 57'
2-3 Fredrik Sjøvold 60'
3-3 68'
4-3 73'

1. runde BDO-serien G19 11er sone 10 avdeling 1
Onsdag 26. mai 2021 kl.20.00
Rødt kort Tiller: Jonas Krokstad Aune 87'
Kolstad Idrettspark stor (Huseby)


Laget

Tor Solvoll, Jonas Krokstad Aune, Joakim Harsvik Alstad, Thomas Mikalsen, Jørgen Øyan Digre, Fredrik Alexander Myrvold, Steffen With Størseth, Petter Selvaag Solbakken, Cang Trung Nguyen, Fredrik Sjøvold, Jonathan Smerkerud Frønes.

Innbyttere: Jonas Bardo Fossen Thanem, Jonas Jacobus Klepstad, Trym Hansen Jetne, Edvard Stølan, Magnus Hafsmo.Må vi gå på vannet?

Postet av Marius L. Larsen den 21. Mai 2021

Mediaansvarlig er frustrert over manglende utvikling på gjenåpningen av breddeidretten.

Smilet har stilnet hos mediaansvarlig.


Jeg har alltid sett frem til Tillers seniorkamper, uansett divisjon. Det er Tillers høyeste alderskull, de lagene våre yngre spillere først ser opp til og det er jo tross alt de kampene som har størst betydning.

Skulle man tro, i hvert fall.

Det er alltid svært fornøyelig å se Robin spurte fra alt og alle, finter bort keeper og triller ballen i mål mens han retter litt på krøllene. Du klarer ikke å stoppe Sandra når hun først har bestemt seg, og kanskje skyter hun med venstra i krysset også. Det scoringsgliset kan man ikke unngå i etterkant.

Og så må vi ikke glemme Brage på snart 48 år. Han holder på fortsatt. Men det er pinadø så vidt. Denne gangen går det ikke på alderen, men på motivasjonen for å slå innsides-, tversover- og krysspasninger.

I tillegg må han hente ballen oppe ved gjerdet etterpå. Og fortsette på nytt.

Dagens pressekonferanse fra regjeringen ga dessverre ikke mye håp for disse over 20 år. Det var stor optimisme for at trinn 2 ville åpne opp for at breddeidretten kunne utøve det de liker aller best; sin største glede på fritiden, i vårt tilfelle det å trene fotball. Dessverre ble det slengt nok en jerndør rett foran nesa på oss alle. Vi brakk nesa, til og med.

Det skal jo være så mange jern i ilden, sa folk.

La oss for all del aldri glemme at vi fortsatt lever midt i en pandemi. Vi holder avstand, har aldri vært rensligere og vi låser døra dersom vi hoster noe gugge fra gårsdagen. Det vil vi fortsette med så lenge dette pågår.

Men jeg ønsker å gå litt tilbake i tid. Ikke mye, men noen få måneder. I slutten av februar i år slo Olsvik-rapporten fast følgende:
“Vår rapport viser at en gjenåpning av ordinær utendørs trening i breddefotballen i regi av medlemsklubbene kan gjennomføres uten vesentlig påvirkning på smittetrykket i samfunnet.”

Hele rapporten kan leses her.

Kulturministeren var oppspilt og hadde varslet at breddeidretten kunne se frem til første første vanlige trening på 15 måneder 24. mai.

I dag ble det varslet at den nye datoen kan være 17. juni.

Eller en annen dag. Kanskje etter sommeren. Da charterturistene har fått solet seg ferdig. Eller da alle festglade har fått kreditert lønnsslippen sin. Eller etter politikerne har kommet hjem fra ferien sin.

Hvis det blir i år, da.

Vi vil ikke ha kø i kiosken. Vi trenger ikke garderobe. En kar ved navn Simon har for lengst varslet sine spillere at de må gi blaffen i miljøet og heller kjøre egne biler til trening. Her er det dieselstank for alle penga.

Breddeidretten gir ikke penger i statskassa, sies det. Selvfølgelig gjør den det, sier vi. Desto flere medlemmer i en idrettsklubb, desto større inntekter for klubben. Desto større inntekter, desto større investeringer. Og derav kanskje enda flere medlemmer.

Men nå er det ikke pengene det står på.

Det er deg og meg. Helsa vår. Idretten betyr så mye for mange, men vi har ikke fått aksept for dette så langt. Hva mer må vi gjøre? Kaste vaffeljernet? Punktere ballene? Gå på vannet?

Vi i breddeidretten har et storstilt ansvar for alle våre medlemmer. Vi ønsker at alle skal ha det like bra under like forhold. Men her er det mye som skurrer for tiden.

Er dette et politisk spill?

Det er i hvert fall et spill jeg direkte misliker.

La oss få spille spillet vi elsker. La vær å kalle det for topp og bredde.


F O T B A L L .

Nå er det snart for sent. Dessverre.
Påmelding til TINE Fotballskole Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 19. Mai 2021

Påmeldingen til sommerens store fotballskole er åpnet.


Tiller Idrettslag Fotball gleder seg enormt til å ta imot 100 sprudlende barn i alderen 7-12 år (2014-2009) 13.-15. august på TOBB Arena Sør.

De blåkledde fra Tillerbyen har lagt lista høyt for å arrangere en fotballskole verdig for alle. I fjor ble vår fotballskole kåret til Trøndelags beste, og det er noe vi med stolthet og ydmykhet skal leve opp til i år sammen med våre dyktige og engasjerte trenere.

TINE Fotballskole Tiller starter på fredag 13. august med utdeling av flott utstyr, og vil holde på hele helga gjennom. Det vil bli mange gode treningsøkter lagt opp mot ferdigheter og fornøyelse, og det blir servert lunsj hver dag. På søndagen får hver deltaker utdelt en diplom for vel gjennomført fotballskole.


Les mer om TINE Fotballskole Tiller her


Trykk her for å gå rett til påmelding


Velkommen til en fantastisk fotballhelg!Vårseriestart i neste uke

Postet av Marius L. Larsen den 17. Mai 2021

Vårsesongen 2021 sparkes for alvor i gang i neste uke.


De blåkledde fra Tillerbyen kan endelig glede seg over full kampaktivitet igjen. De såkalte treningskampene er erstattet med seriekamper, etter at NFF Trøndelag besluttet å sette opp kommunalserier til sommeren.

Årets vårsesong, den første siden 2019, starter mandag 24. mai på TOBB Arena Sør. Da skal J10 møte Vestbyen, og så går det slag i slag hver eneste dag frem til 21. juni.

Faktisk så skal Tiller spille 160 kamper fra 10 til 19 år og arrangere en håndfull sonekvelder i løpet av fire knappe uker.


Vi gleder over at alle barne- og ungdomslagene våre kan spille kamper igjen, og vi håper at våre eldste spillere får lov til å gjenoppta vanlig fotballtreninger i løpet av svært kort tid.


Se fullstendig oversikt over alle kamper her (velg lag eller kamper)


Lykke til med vårsesongen 2021!Videre i Adidas Cup

Postet av Marius L. Larsen den 16. Mai 2021

(J17 Ranheim 0 - 2 Tiller) EXTRA ARENA: Tiller er videre i Adidas Cup etter en solid seier over et godt Ranheim-lag søndag ettermiddag.

Tiller skal spille sluttspill til høsten etter dagens seier over Ranheim.


Kort sammendrag

* Tiller med mest ball og gode angrep
* Arnegård Kulvik satte inn retur
* Nyberg Hansen sikker fra straffemerket
* Ranheim presset mot slutten


Kamprapport

Dagens hvitkledde spillere fra Tillerbyen startet kampen på en kontrollerende måte. De stresset Ranheim til å gjøre feil på egen halvdel, og selv hadde gjestene ballen mest.

Tiller kjørte på med flere gode angrep og målsjanser. Ingeborg Nyberg Hansen skjøt via keeper og til corner, og Synne Aunehaugens frispark ble så vidt reddet på streken.

I det 18. spilleminutt løsnet det endelig. Aunehaugen var våken og snappet opp ballen etter et stort Tiller-press. Hun spilte vegg med Thea Arnegård Kulvik og kom alene med keeper. Forsøket ble reddet av Ranheims sisteskanse, men Arnegård Kulvik var våken på returen og satte inn 1-0 til hvittrøyene.

Resten av første omgang handlet mest om Tiller, men de gjenværende skuddforsøkene gikk alle over mål. Ranheim prøvde å finne sin fremste angrepsspiller med flere stikkere, men Tiller-forsvaret og keeper Ayla Latifi hadde god kontroll.


Skremmeskudd på slutten

Etter sidebytte fortsatte Tiller å gå i angrep. Det ble belønnet med et straffespark da Aunehaugen ble klokkeklart felt godt inne i 16-meteren. Fra krittmerket var Nyberg Hansen like sikker som regn på 17. mai da hun doblet ledelsen til 2-0.

Etter straffescoringen ble det noe jevnere i banespillet. Fortsatt hadde Tiller ballen klart mest og skapte de flere brukbare mulighetene, men nå var også Ranheim mer offensive. Rett før halvspilt andreomgang kontret de etter et Tiller-angrep, men skuddforsøket fra 18 meter gikk like over mål.

Rett før slutt kom vertenes største mulighet. Et frispark i feltet glapp for keeper Marita Flataunet-Jensen, men heldigvis var hun lynrask på den løse ballen og plukket opp nedfallsfrukten fra kloss hold.

På overtid kunne bursdagsbarnet Michelle Alstad - gratulerer med dagen! - pynte på resultatet, men det harde skuddet fra 16 meter ble reddet av keeper.


Kampen ebbet dermed ut i en sterk 2-0-seier for Tiller, som med dette kunne juble over å ha sikret seg avansement i Adidas Cup, uoffisielt NM. Det er ventet at sluttspillet, som inneholder flere lag fra hele landet, starter i september.

Fremdeles har Tiller én kamp igjen som kan sikre dem puljeseieren. Den spilles mot Charlottenlund lørdag 29. mai kl.12.00 på Extra Arena.


Kampfakta

Ranheim IL 0 - 2 Tiller IL
0-1 Thea Arnegård Kulvik 18'
0-2 Ingeborg Nyberg Hansen (str.) 49'

2. gruppespillkamp Adidas Cup J17
Søndag 16. mai 2021 kl.13.45
Tilskuere Extra Arena (Ranheim): ca 60


Laget

Ayla Elise Buzzi Latifi, Ella Selvaag Solbakken, Emma Jensen (k), Arlinda Shala, Ida Nygård, Ingeborg Nyberg Hansen, Vilde Bjørgård Kristiansen, Rikke Sofie Olufsen, Isabel Teigen, Synne Aunehaugen, Thea Arnegård Kulvik.

Innbyttere: Marita Flataunet-Jensen, Ine Smemo, Michelle Kveberg Alstad, Bergros Asta Gudmundsdottir, Ida Sofie Bye-Andersen.Ungdommelig trepoenger

Postet av Marius L. Larsen den 15. Mai 2021

(J17 Ranheim 2 2 - 5 Tiller 2) CSK VARMBO ARENA: J17 seiret etter nok en solid gjennomført cupkamp lørdag ettermiddag.

Ida Sofie Bye-Andersen (i midten) scoret både en, to og tre ganger.


Kort sammendrag

* Sjakktrekk før første scoring
* Hattrick av Bye-Andersen
* ...deriblant en hinsides volleyscoring
* To debutanter fra J15


Kamprapport

Dagens hvitkledde gjester tok umiddelbart kommandoen mot et offensivt Ranheim-lag denne lørdagen. I solsteiken på øvre Charlottenlund fikk Tiller til gode angrep, der kaptein Vilde Bjørgård Kristiansen hadde et par gode avslutninger mot mål.

I det 17. spilleminutt ga hovedtrener Rune Olufsen ordre om at vingene skulle bytte side, og vi tar kanskje i om vi sier at det gikk ti sekunder før det ble uttelling. Arlinda Shala, som nettopp hadde kommet over, snappet ballen fra Ranheim-forsvaret etter et utspill og fant Rikke Olufsen i feltet som hamret ballen i mål på halv volley - 1-0 Tiller.

Vi lar være å bruke frasen "coaching i verdensklasse" som begynner å bli oppbrukt.

Og nå gikk det fort i svingene. 13-årige Ida Sofie Bye-Andersen, med bestefar fra Lier på tribunen, gjorde det meste selv da hun rundet keeper og satte inn 2-0 få minutter senere.


Volley rett i vinkelen

Selv om det ikke gikk den lange stunden før Ranheim reduserte fra kloss hold, var det Tiller det skulle handle om. I det 25. spilleminutt var Michelle Alstad iskald alene med keeper da hun satte ballen kontrollert nede i hjørnet.

Så må vi justere oss selv litt. For tre minutter før pause kom dagens scoring, uten noe som helst tvil. Et innlegg fra høyre kom i en fin, men utfordrende høyde for Bye-Andersen. Men hun lever opp til etternavnet sitt, tør vi å påstå. Fra tolv meter klinte hun til på hel volley og ballen føyk i lengste kryss som ild i kaldt vann med røyksky langt ut mot Brundalen.

4-1 til hvitkledde Tiller.

I andre omgang gikk tempoet litt ned i vårvarmen, men Tiller fortsatte å kjøre på. Bye-Andersen var aldeles ikke ferdig for dagen. Hun satte inn 5-1 - sitt hattrick - på et smart skudd fra 15 meter.

'06-spillerne Mina Ottemo Stølen og Sanna Sveine Follestad fikk sin J17-debut med stor suksess. Mina jobbet hardt fra sin midtbaneposisjon og spilte smarte pasninger i et angrepsvillig Tiller-lag, der Sanna spilte hele andre omgang som fremste angriper. Sistnevnte var også svært nære å score helt på tampen, men en blokkering på målstreken avverget en fullkommen debut.

Ranheim reduserte på nytt like før slutt, men det hindret ikke Tiller å ta tre nye poeng i vennskapsturneringen.


Siste cupkamp er mot Charlottenlund 2 søndag 30. mai kl.18.00 på TOBB Arena Sør.


Kampfakta

Ranheim IL-2 2 - 5 Tiller IL-2
0-1 Rikke Sofie Olufsen 17'
0-2 Ida Sofie Bye-Andersen 21'
1-2 23'
1-3 Michelle Kveberg Alstad 25'
1-4 Ida Sofie Bye-Andersen 37'
1-5 Ida Sofie Bye-Andersen 64'
2-5 78'

2. runde Vår Cup 2021
Lørdag 15. mai 2021 kl.14.00
Tilskuere CSK Varmbo Arena (Charlottenlund): ca 60


Laget

Marita Flataunet-Jensen, Ida Nygård, Linn Sopfie Stenkløv, Bergros Asta Gudmundsdottir, Ine Smemo, Rikke Sofie Olufsen, Vilde Bjørgård Kristiansen, Tuva Haukås Næss, Kristine Langseth, Ida Sofie Bye-Andersen, Arlinda Shala.

Innbyttere: Ayla Elise Buzzi Latifi, Emma Jensen, Michelle Kveberg Alstad, Mina Ottemo Stølen, Sanna Sveine Follestad.Seirende andreomgang

Postet av Marius L. Larsen den 13. Mai 2021

(G19 Tiller 4 - 1 Strindheim) TOBB ARENA SØR: Det ble en blå seier takket være en solid andreomgang onsdag kveld.

Jonathan Smerkerud Frønes (t.h.) jubler sammen med Fredrik Myrvold og Thomas Mikalsen (t.v.). Bildet er fra en kamp i fjor høst.


Kort sammendrag

* Målløst før pause
* Frønes "on fire"
* Hafsmo og Thanem med nettkjenning
* Solid gjennomføring


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen tok imot Strindheims G19-lag til en høytidelig treningskamp denne onsdagskvelden, men det var ikke mye jubelscener de 23 tilskuerne fikk se i et etter hvert så voldsomt regnvær på TOBB Arena Sør.

De første førtifem minuttene bar preg av to lag som ikke klarte å knekke koden for å stille hull på den berømte byllen, men de blåkledde gjorde noen grep etter sidebytte.

I andreomgang satte Tiller fart fremover og sjansene kom på løpende bånd. Først raget Jonathan Smerkerud Frønes høyest på et perfekt slått hjørnespark fra Fredrik Myrvold, og førstnevnte stanget inn 1-0.

Ikke lenge etterpå doblet samme angriper ledelsen. Frønes gjorde alt selv da han snappet opp ballen, stormet fremover og satte inn kontrollert 2-0 fra kloss hold.

Tiller var virkelig på hugget, og et godt angrep ble avsluttet på nydelig vis. Frønes var igjen involvert da han satte opp Magnus Hafsmo som styrte enkelt inn 3-0 på bakre stolpe.

Strindheim reduserte til 1-3 etter at Tiller mistet ballen i bakre rekker, men det ble en god avslutning på oppgjøret. Joakim Harsvik Alstad viste frem sambatakter og serverte Jonas Thanem som heldigvis var iskald - og ikke brennhet - alene med keeper da han scoret Tillers fjerde og siste.


Kampfakta

Tiller IL 4 - 0 Strindheim TF
1-0 Jonathan Smerkerud Frønes
2-0 Jonathan Smerkerud Frønes
3-0 Magnus Hafsmo
4-0 Jonas Thanem

Treningskamp G19
Onsdag 12. mai 2021 kl.20.30
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): 23


Laget

Tor Solvoll, Thomas Mikalsen, Trym Jetne, Joakim Harsvik Alstad, Eric Mulondo, Steffen Størseth, Jonas Klepstad, Magnus Hansen, Petter Solbakken, Edvard Stølan, Fredrik Myrvold.

Innbyttere: Jonas Thanem, Jonathan Smerkerud Frønes, Magnus Hafsmo.Halvt dusin med jubel

Postet av Marius L. Larsen den 12. Mai 2021

(J14 Klæbu 2 - 6 Tiller) SØRBORGEN KUNSTRESS: J14 slo offensive Klæbu 6-2 i en treningskamp tirsdag kveld.

Ida Sofie Bye-Andersen scoret to mot Klæbu. Bildet er fra en tidligere treningskamp i vår.


Kort sammendrag

* Ledet 3-2 etter første omgang
* Kyvik-Nærland åpnet målprotokollen
* Tre nettsus fra Alstad
* Bye-Andersen med sitt andre alene med keeper


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen har tatt store steg gjennom vinteren, og det har vært flere treningskamper preget av et høyt offensivt angrepsspill og mange scoringer.

Tirsdagens spennende duell mot likestilte Klæbu var heller ingen forskjell, men til sammenligning har blåtrøyene fått jobbet mer med arbeidet uten ball.

Etter få minutter på Sørborgen sto det 1-0 til vertene, men så våknet gjestene. Et godt slått hjørnespark ble regelrett stanget i mål fra spydspiss Luna Rebecka Kyvik-Nærland på lekkert vis.

Dog var disse nettkjenningene starten på noen kaotiske minutter som inneholdt mange mål - og derav flere flotte.

Michelle Alstad scoret Tillers andre på utsøkt vis, da et frispark fra omtrent 20 meter gikk rett i vinkelen. Og hun ga seg ikke der med det første. Ikke lang tid etterpå fikset hun blåtrøyenes tredje og en 3-2-ledelse da hun var iskald i vårvarmen alene med keeper.


Bunnsolid tredjeomgang

Ironisk nok hadde kampens andre av tre omganger ingen scoringer.

I den siste perioden fortsatte målfesten, men kun den ene retningen. Først hamret Ida Sofie Bye-Andersen inn en ustoppelig suser til 4-2. Deretter fikk Tiller straffespark etter en hands i feltet, og der var ingen ringere enn Alstad like klokkeklar som en digital urskive og satte inn 5-2.

Kampen gikk mot slutten, men Tiller hadde litt mer i det berømte varelageret. Bye-Andersen fikk en siste mulighet alene med keeper, og i likhet med sine angrepsmakkere var hun like rolig som en koronakonsert og fastsatte sluttresultatet til 6-2.

Et godt kombinasjonsspill framover og et kollektivt forsvarsspill sørget dermed for en hyggelig seier som betaling for arbeidet.

Dette lover godt for den spennende tiden vi har i vente.


Kampfakta

Klæbu IL 2 - 6 Tiller IL
1-0
1-1 Luna Rebecka Kyvik-Nærland
2-1
2-2 Michelle Alstad
2-3 Michelle Alstad
4-2 Ida Sofie Bye-Andersen
5-2 Michelle Alstad (str.)
6-2 Ida Sofie Bye-Andersen

Treningskamp J14
Tirsdag 11. mai 2021
Sørborgen kunstgress (Klæbu)


Laget

Annika Gundersen, Enja Rustad Nilssen, Matilde Folland-Johansen, Maya Garli Løvås, Michelle Kveberg Alstad, Thale Wangsholm, Luna Rebecka Kyvik-Nærland, Sarah Johanessen, Thea Sandvik, Alva Fjærli, Ida Sofie Bye-Andersen, Signe Aa, Caroline Nha Thy Tran, Bergros Asta Gudmundsdottir.
Corner er mål - og seier

Postet av Marius L. Larsen den 9. Mai 2021

(J17 Tiller 2 2 - 0 Strindheim 2) CSK VARMBO ARENA: J17 leverte en strålende første omgang og to gode dødballscoringer søndag ettermiddag.

Denne gjengen kunne juble over en solid kamp som endte i en sterk seier.


Kort sammendrag

* Stenkløv stanget inn 1-0 tidlig
* Mange store målsjanser
* Nytt cornermål i andre omgang
* Vanskelige værforhold hele kampen gjennom


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen fikk en perfekt start på den første gruppespillkampen i Vår Cup 2021, en turnering arrangert sammen med Ranheim, Charlottenlund og dagens motstander Strindheim. Før to minutter var spilt raget Linn Sophie Stenkløv høyest og stanget inn 1-0 på et perfekt slått hjørnespark fra Vilde Bjørgård Kristiansen.

Det var mye Tiller i første omgang, selv under veldig krevende vindforhold. Med sterk motvind til å begynne med - og deretter medvind etter sidebytte - var det ikke lett å skape store målsjanser.

Men en del av dem ble det. Et godt innlegg fra Tuva Haukås Næss holdt på å treffe Thea Arnegård Kulvik og Kristine Langseth, men ballen spratt akkurat rett gjennom begge to.

Deretter skjøt Kulvik like utenfor lengste stolpe fra 25 meter før Langseths harde skudd fra skrått hold gikk rett i klypene på Strindheims målvakt.

Rett før pause fikk Rikke Olufsen til en god avslutning, men også denne gikk rett på sisteskansen.


Målfarlig fra død vinkel

Etter sidebytte tok Strindheim mer over, ganske likt det kampbildet som var dagen i forveien. Tiller ble stresset i bakre rekker, men Tiller-keeper Marita Flataunet-Jensen ble allikevel ikke satt på de store prøvene.

Tiller kom bedre med, og de satte stor fart når de hadde mulighet. Både Kornelia Berggård Hov og Julie Pedersen Rektorli var livlige fra hver sin posisjon, men det var en av de eldste som strakk armene i været etter en ny scoring.

I det 63. spilleminutt slo Ingeborg Nyberg Hansen en perfekt corner som tilsynelatende gikk rett i mål på lekkert vis til 2-0.

Helt på tampen kunne Isabel Teigen tuppe inn en endelig punktering fra kloss hold, men forsøket gikk rett over mål.


Dermed endte oppgjøret med en sterk 2-0-seier for Tiller, som med dette resultatet har fått en solid start på turneringen.

Neste runde er satt til å spilles lørdag 15. mai kl.14.00 mot Ranheim 2 på samme bane.


Kampfakta

Tiller IL-2 2 - 0 Strindheim IL-2
1-0 Linn Sophie Stenkløv 2'
2-0 Ingeborg Nyberg Hansen 63'

1. runde Vår Cup 2021 J17
Søndag 9. mai 2021 kl.14.00
Tilskuere CSK Varmbo Arena (Charlottenlund): ca 50


Laget

Marita Flataunet-Jensen (k), Ida Nygård, Emma Jensen, Linn Sophie Stenkløv, Ine Smemo, Julie Pedersen Rektorli, Vilde Bjørgård Kristiansen, Anna Hansen-Møllerud Hauen, Kristine Langseth, Thea Arnegård Kulvik, Tuva Haukås Næss.

Innbyttere: Ida Marie Dahl Bjørkøy, Kornelia Berggård Hov, Rikke Sofie Olufsen, Isabel Teigen, Ingeborg Nyberg Hansen.Åpnet med knallsterk seier

Postet av Marius L. Larsen den 8. Mai 2021

(J17 Tiller 4 - 0 Strindheim) EXTRA ARENA 2: J17 åpnet 2021-sesongen med en stor seier i første tellende kamp.

Denne gjengen sørget for en perfekt start på Adidas Cup. Neste kamp er mot Ranheim søndag 16. mai.


Kort sammendrag

* Aunehaugen-mål etter tre minutter
* Trippel fra Arnegård Kulvik
* Latifi med monsterredning
* Sterk start - to kamper igjen


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen ble i likhet med sin motstander overrasket over at kampen ble flyttet fra Ranheims flotte hovedarena til den nokså nedslitte treningsbanen bak tribunebygget rett før kampstart, men som vi alle vet, så går toppidretten foran breddeidretten fremdeles.

Dessverre, Erna Solberg.

Fint akseptert og godkjent, så startet uansett Tiller første gruppespillkamp i Adidas Cup med et smell. Allerede før tre minutter var spilt raget Synne Aunehaugen høyest i feltet på Ingeborg Nyberg Hansens hjørnespark, og selv med et par spretter i etterkant, havnet ballen i nettmaskene i lengste hjørne til 1-0.

Strindheim, som til denne kampen kom med en ny formasjon, hadde problemer med Tillers angrepsrekke. I det 14. spilleminutt doblet blåtrøyene ledelsen på lekkert vis. Et lekkert angrep endte med at Aunehaugen spilte fri Thea Arnegård Kulvik alene med keeper, men jobben var slettes ikke fullført. En småfrekk og elegant styring endte i lengste hjørne til 2-0.

Og nå var det bare Tiller det handlet om. Nyberg Hansen tvang fram en redning fra Strindheims målvakt på et godt skudd fra 16 meter, og rett etterpå hamret Kulvik ballen over mål fra kloss hold.

Men etter 26 minutter ble det nok en gang fortjent jubel. Tiller sto høyt og presset sine motstandere tilbake da Isabel Teigen snappet ballen og lobbet Kulvik alene gjennom. Denne gangen hamret hun ballen kontant i hjørnet til 3-0.


En sortkledd vegg og en helblå målgarantist

I andre omgang var det faktisk Strindheim som var det mest aggressive laget. Tiller hang ikke helt med i åpningsminuttene etter sidebytte, og gultrøyene fikk til et par bra sjanser.

Tiller-keeper Ayla Latifi måtte i aksjon etter 59 minutter. Plutselig var Strindheims lynraske angriper alene gjennom, men der sto den sortkledde veggen og reddet mesterlig på kanten av 16-meteren.

Rett etterpå skjøt Strindheim i stolpen, men det var ikke akkurat lett å score på en nyetablert forsvarsrekke med Ella, Emma, Arlinda og Michelle.

Få minutter senere våknet de blå til gangs. Et perfekt utført frispark fra Nyberg Hansen smalt i stolpen, men på returen var - ja, du gjettet kanskje riktig - Kulvik frempå og punkterte kampen med sin 4-0-scoring.

Tiller, som avsluttet kampen med tre spillere født i 2007 på banen, hadde god kontroll i sluttminuttene. De nektet Strindheim å skape de helt store sjansene, og dermed kunne de blåkledde juble over en sterk trepoenger i første tellende kamp.


Neste oppgjør for dette laget er søndag 16. mai kl.14.00. Da gjester de Ranheim, som leder Adidas Cup-gruppa etter en storseier over Charlottenlund.

Vi håper at denne kampen ikke flyttes fra hovedbanen.


Kampfakta

Tiller IL 4 - 0 Strindheim IL
1-0 Synne Aunehaugen 3'
2-0 Thea Arnegård Kulvik 14'
3-0 Thea Arnegård Kulvik 26'
4-0 Thea Arnegård Kulvik 65'

1. kamp Adidas Cup gruppespill J17
Lørdag 8. mai 2021 kl.14.30
Tilskuere Extra Arena 2 (Ranheim): ca 75


Laget

Ayla Latifi, Ella Selvaag Solbakken, Emma Jensen (k), Arlinda Shala, Michelle Alstad, Ingeborg Nyberg Hansen, Vilde Bjørgård Kristiansen, Rikke Sofie Olufsen, Isabel Teigen, Synne Aunehaugen, Thea Arnegård Kulvik.

Benyttede innbyttere: Marita Flataunet-Jensen, Ine Smemo, Bergros Asta Gudmundsdottir, Ida Sofie Bye-Andersen.Trippel trøbbel i ny jubel

Postet av Marius L. Larsen den 5. Mai 2021

(J20 Rosenborg 0 - 2 Tiller) KOTENG ARENA: Tiller hadde få problemer med å beseire Rosenborg for tredje gang på rad onsdag kveld.

Hedda Stuedahl-Karlsen (i midten) har hatt nok en solid vinter i Tiller. Her jubler hun med sine lagvenninner etter 1-0-scoringen tidlig i andre omgang.


Kort sammendrag

* Ingen dominante lag i starten
* Stuedahl-Karlsen åpnet målprotokollen
* Hinsverk punkterte mot slutten
* Kunne ha vært større margin


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen visste at det var en tøff kamp i vente denne onsdagskvelden, men møtet med Trøndelags største talenter ble akkurat som spådd på forhånd; jevnt.

De to foregående møtene mellom klubbene hadde endt med hele 4-0- og 3-0-seire for Tiller, men i åpningsminuttene denne gangen var det ingen av lagene som hadde det store initiativet - ballen fløt mellom lagenes lagdeler.

Etter ti minutter begynte Tiller å våkne fra dvalen. Plutselig var Vilde Winge Kristiansen alene gjennom, men forsøket gikk i blokka og ut til corner. Rett etterpå fikk Hedda Stuedahl-Karlsen et perfekt gjennomspill, men angrepsspilleren var centimetere unna å få kontroll på ballen før den trillet inn til keeper.

Hjemmelagets første sjanse - og skudd på mål - kom etter 20 minutter. Et forsøk fra skrått hold gikk imidlertid rett på Tiller-keeper Kaisa Øien Aune, som reddet enkelt.

Etter en halvtime var alltid så livlige Stuedahl-Karlsen nære frempå igjen, da hun holdt på å krangle med seg ballen forbi keeper etter et godt slått frispark fra jevnaldrende Synne Aunehaugen.


Offensive Tiller fikk betalt

Tiller gjorde noen viktige grep i pausen for å få mer kontroll på kampen, og det betalte seg bare minutter etter sidebytte. Stuedahl-Karlsen løp mye og vant ballen fra vertenes bakre firer før hun stormet mot mål og var absolutt iskald alene med keeper - 1-0.

Det var blåtrøyene det handlet om egentlig resten av omgangen. Rosenborg gjorde flere endringer i jakten på å true Tillers målvakt og forsvarsrekke, men det var ingen nevneverdige hendelser.

Spesielt kan vi trekke fram Maria Høvik, som kanskje ikke hadde sett for seg å spille midtstopper denne kvelden. Som en plog på glatt snøføre hadde hun full kontroll på å brøyte seg forbi det ene hinderet etter det andre.

Istedenfor var det gjestene som fortsatte å kjøre på i angrep. 15-årige Thea Arnegård Kulvik var nære ved å få et drømmemål like etter innhoppet, men ballen gikk i nettveggen (og det ble senere avblåst for offside).

Etter 65 minutter holdt Lise Finsrud, som de to siste ukene har hatt egentrening innenfor teltets fire vegger, på å score fra over 20 meter, men ballen ble hamret i tverrliggeren.

Rett før slutt vartet Tiller opp med en kontring av stor klasse. Man skulle tro at de fysiske øktene med Lars Marius Løkken har båret frukter, da blåtrøyene hadde voldsom energi helt til siste spark. Hinsverk var enorm da hun gjorde mesteparten av jobben i et angrep startet av Øien Aune. Hinsverk raidet forbi flere hvitkledde motspillere, fant Finsrud på venstresiden som slo hardt inn i feltet. En knapp og småfrekk flikk fra Arnegård Kulvik endte hos ingen ringere enn Hinsverk som enkelt styrte inn 2-0 fra kloss hold på svært fortjent vis.

Huh.


Tiller gikk dermed seirende ut av Rosenborgs hjemmebane Koteng Arena med en flott 2-0-seier.


Kampfakta

Rosenborg BK 0 - 2 Tiller IL
0-1 Hedda Stuedahl-Karlsen 43'
0-2 Thale Hinsverk 78'

Treningskamp J20
Onsdag 5. mai 2021 kl.18.00
Tilskuere Koteng Arena (Lade): ca 60

Kampen ble spilt i to x 40 minutter


Laget

Kaisa Øien Aune, Synne Bye-Andersen, Maria Alvestad Høvik, Synne Aunehaugen, Aiila Renander Bransfjell, Bjørk Myhre, Marie Methi (k), Thale Hinsverk, Louisa Stuedahl, Vilde Winge Kristiansen, Hedda Stuedahl-Karlsen.

Innbyttere: Lise Finsrud, Hege Snåsøy Hovdahl, Thea Arnegård Kulvik.Seier i generalprøven

Postet av Marius L. Larsen den 5. Mai 2021

(J17 Tiller 5 - 0 Astor) EBERG KUNSTGRESS: Tiller leverte et solid angrepsspill og tettet samtidig igjen bakover tirsdag kveld.

Blå jubel tirsdag kveld på Eberg. Fortsetter trenden i helga?


Kort sammendrag

* Unge Alstad med målgivende først
* Dobbel fra Arnegård Kulvik
* Langskudd fra Teigen
* Flataunet-Jensen og Latifi stengte igjen bakerst
* Bye-Andersen fastsatte sluttresultatet


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen kunne gledelig invitere Astor til en treningskamp "hjemme" på Eberg kunstgress. Astor, med sine lekre farger på draktene, hadde slått betydelig motstand tidligere i vinter, så Tiller var spent på hva som møtte dem.

Det var et offensivt bortelag som jaget høyt i banen, men det var allikevel Tiller som tok ledelsen etter åtte minutter. Kort tid i forveien hadde både Rikke Olufsen og Thea Arnegård Kulvik vært nære på, og begge sto bak i feltet på Michelle Alstads smarte innlegg, som endte i nettmaskene via en uheldig Astor-spiller.

Ledelsen ble doblet på lekkert vis etter et kvarter spilt. Vilde Bjørgård Kristiansen la perfekt til Arnegård Kulvik som banket ballen i mål fra 18 meter til 2-0, og det stoppet ikke der.

Isabel Teigen ville ikke være noe dårligere. Ikke mange minuttene etterpå la hun på til 3-0 i nærmeste hjørne på et herlig langskudd.


Iskald mot keeper

Astor yppet seg før pause. De traff stolpen ved én anledning, og hadde også en ny brukbar mulighet fra kloss hold. Rett før fløytesignalet reddet Tiller-keeper Marita Flataunet-Jensen mesterlig på et godt plassert skudd fra 16 meter.

Etter sidebytte fortsatte samme kampforløp som den første. Tiller styrte det meste av spillet, men gjestene fra Havstad var ikke ufarlige når de angrep på sidene.

Kampen ble punktert da en årvåken Teigen fant Arnegård Kulvik i bakrom etter å ha snappet ballen, og alene med keeper var sistnevnte like iskald som maivinden - 4-0.

Like etterpå sto det 5-0 i målprotokollen. Olufsen hadde bestemt seg og raidet forbi både to og tre burgunderkledde motspillere. Hun kom innover mot 16-meteren nære dødlinja, la perfekt femogførti grader til Ida Sofie Bye-Andersen som på første touch banket ballen i lengste hjørne på lekkert vis.

Helt på tampen hadde Astor en gyllen mulighet til å redusere alene med keeper, men Tiller-målvakt Ayla Latifi sto lenge og reddet glimrende.


Dermed vant Tiller 5-0 i en tøff kamp som lover godt før første gruppespillkamp i Adidas Cup til helga.


Kampfakta

Tiller IL 5 - 0 Astor FK
1-0 selvmål 8'
2-0 Thea Arnegård Kulvik 15'
3-0 Isabel Teigen 19'
4-0 Thea Arnegård Kulvik 65'
5-0 Ida Sofie Bye-Andersen 71'

Treningskamp J17
Tirsdag 4. mai 2021 kl.19.30
Tilskuere Eberg kunstgress: ca 50


Laget

Marita Flataunet-Jensen, Ella Selvaag Solbakken, Emma Jensen (k), Arlinda Shala, Ida Nygård, Ingeborg Nyberg Hansen, Vilde Bjørgård Kristiansen, Rikke Sofie Olufsen, Isabel Teigen, Michelle Alstad, Thea Arnegård Kulvik.

Innbyttere: Ayla Latifi, Ine Smemo, Bergros Asta Gudmundsdottir, Ida Sofie Bye-Andersen.Sola skinner atter en dag

Postet av Marius L. Larsen den 3. Mai 2021

KÅSERI: Mai blir en viktig måned. Vi kan ikke styre noe som helst, men vi skal gjøre vårt beste.

Denne gang var det en annen fotograf som tok bilde av den ellers så ettertraktede modellen.


Det som er sikkert, er at alt er usikkert.

Fra da vi våkner (omsider) om morgenen til vi finner den myke senga igjen. Hvem vet hva dagen bringer. En viss fortelling sier noe om dagen: Hvilken dag er det i dag? Det er i dag. Min favorittdag.

Vi har lagt bak oss en tøff aprilmåned, i hvert fall vi som trener fotball på Tiller. Selv om vi hadde en helt fantastisk dag 17. april. Hvem hadde liksom trodd at vi kunne snekre sammen nok et klubbmesterskap med 400 stk innenfor portene som var godt innenfor reglementet?

Vi klarer det aller meste om vi bare vil.

Men det var snø, litt mer snø og så litt sludd som preget oss før og etter. Det snødde jo faktisk under G16-kampen sist lørdag. Da var det 1. mai.

Men nå kan ikke været påvirke oss i større grad enn før. Det blomstrer faktisk ute, tro det eller ei. Straks må du sikkert klippe plenen, og så spretter det ut såkalte veikantblomster overalt. Eller ugress, som det kalles.

For ugress finnes det nok av, selv om vi gleder oss over det som skjer på fotballbanen for tiden. Det er gøy å gå på TOBB Arena Sør igjen. Se mye folk i alle aldre som koser seg med kampen eller treningen. Og mange er veldig like. Alle har grønne føtter. Det korte, røytende gresset er like tiltrekkende som sju rette i Lotto, men like omfattende som en havarikommisjon.

Alle håper uansett at vi får nye lettelser i slutten av mai. Datoen som sies er den 22. Kanskje kan vi spille serie-/eller cupkamper og kanskje går det an å hospitere i samme klubb uten at man må passe på antall timer, dager eller uker. La oss håpe det.

Selv ga ikke svaret til helseministeren så mange vibber for halvannen uke siden. Ikke vet jeg om de som bestemmer har vært aktive i idrett, men jeg vet i hvert fall at idretten gir store gleder, håp og tro.

Og noen skuffelser. Dessverre. Men Tiller er ikke en av dem. La oss vise de over oss at vi kan fortsette å gjøre det vi kan. Det beste vi har er det største vi har.

Alle har gjort en formidabel innsats så langt. Det er ingen grunn til å senke skuldrene. Dette klarer vi på egen hånd om vi absolutt må.

Nå blir det heldigvis varmere ute (det må vi tro på, altså). Dagene blir lenger. Sola vil både skinne, stråle og bombardere oss alle. Denne gang har jeg husket solkrem før solnedgangen.


I morgen er en ny dag. Kanskje det blir en ny favorittdag.