Kategori

Klare for NM

Postet av Marius L. Larsen den 25. Jan 2021

Edvard Stølan og Trym Hansen Jetne ble kretsmester i eFotball.

Edvard (t.v.) og Trym er kretsmester i eFotball.


Tiller Idrettslag Fotball stilte på startstreken da kretmesterskapet i eFotball skulle kjempes om. Før jul stilte Tiller med to lag i gruppespillene, der begge lag avanserte til sluttspillet på nyåret.

Tiller 1 og 2 møttes i semifinale, der Edvard Stølan og Trym Hansen Jetne beseiret Sindre Olufsen og Jesper Bjørnebo.

I finalen ble Gimse slått 4-2 og 2-0, og dermed kunne gutta juble over å ha blitt kretsmester i eFotball.


Profesjonelle mot amatører

Nå venter Norgesmesterskapet. Der skal Tiller-spillerne blant annet møte helprofesjonelle spillere fra Viking og Start, i tillegg til Tollnes fra Skien.

Gruppespillet spilles 4. februar, der de to beste i hver gruppe avanserer til sluttspillet senere i vår.


Les mer informasjon om NM i eFotball her


Vi gratulerer Edvard og Trym med kretsmesterskapet og ønsker dem samtidig lykke til i NM!


Forza Tiller!Er du vår nye trenerveileder?

Postet av Marius L. Larsen den 20. Jan 2021


Tiller Idrettslag Fotball søker etter nye trenerveiledere.

En trenerveileder er en som veileder trenerne slik at treningsøktene blir enda bedre. Fra før er vi veldig fornøyd med at vi har Hans Lervik, Vidar Fjellestad og Simon Hustad Evjen som trenerveiledere, men vi ønsker flere.

NFF Trøndelag har nå sendt ut påmelding til trenerveilederkurset for barnefotball 6-9 år, og vi håper noen i klubben har lyst til å være med i vår sterke trenerveiledergruppe.


I Tiller Fotballs klubbhåndbok står det følgende om trenerveileder for barnefotballen:
* Lagsbesøk for lag man er ansvarlig for (fordeles over flere trenerveiledere)
* Trenerforum i samarbeid med andre veiledere og sportslig utvalg
* Tilby oppstartshjelp til nye trenere for 6-åringene og fremsnakke trenerkurs


Her kan du lese mer om kursets innhold


Ønsker du å bli vår nye trenerveileder?

Ta gjerne kontakt med styret på e-post.


Forza Tiller!Koronavettregler fra 20. januar

Postet av Marius L. Larsen den 19. Jan 2021

Dette er de nye reglene vi må forholde oss til.


Vi gleder oss over at mange av våre spillere endelig kan trene som normalt igjen. Alle til og med 20 år kan trene med kontakt når de spiller om ballen både utendørs og innendørs.

Fremdeles må våre voksne spillere trene utendørs med avstand.

Kamper, cuper og andre arrangementer er foreløpig utsatt.


Les mer:
fra Norges Fotballforbund
fra Trondheim kommune


Vi ønsker lagene lykke til med herlige fotballtreninger!Historisk trenerduo klar

Postet av Marius L. Larsen den 19. Jan 2021

Mia Bjerkan og Tonje Gravdal blir hovedtrenere for kvinner C.

Mia Bjerkan (t.v.) og Tonje Gravdal er klare når breddefotballen åpner opp igjen.


Tiller Idrettslag Fotball er stolt av å kunne presentere Mia Bjerkan og Tonje Gravdal (begge 21) som hovedtrenere for det nyopprettede laget kvinner C.

Kvinner C, eller 3 om man vil, er et nytt tilbud i Tiller Fotball for seniorspillere som har det sosiale som førsteprioritet. Dette laget skal etter planen stille i 4. divisjon til våren, der man har som mål å få tilbake tidligere Tiller-spillere som har tatt en pause fra fotball fordi satsingsnivået har vært for høyt.

- Dette skal være et lavterskeltilbud der det å ha det gøy vil være i fokus. Vi ønsker selvfølgelig å prestere, men det skal være morsomt å spille med oss, sier Bjerkan.


Flere spillere kan returnere

Bjerkan er slettes ingen ukjent person i Tiller. Hun spilte for de blå i 2018-sesongen etter overgangen fra Nardo, og angrepsspilleren har varslet at hun også ønsker å fortsette spillerkarrieren når 2021-sesongen starter. I tillegg var hun en meget vellykket speaker da J19 ble kretsmester etter å ha beseiret Rosenborg 4-0 i november i fjor.

- Vi har snakket med en del tidligere Tiller-spillere som ikke spiller for noen klubb i dag. De fleste er veldig positive til å returnere, og vi håper vi klarer å nå ut til mange. Noen har varslet at de er klar for å ta på seg Tiller-drakta igjen, og det er veldig gledelig. Samtidig skal vi også være et lag for de yngre spillerne i klubben som ønsker å gå veien via oss, forteller Gravdal.

Gravdal har spilt for Tiller i hele karrieren, der den siste registrerte Tiller-kampen var i 2019. En ny kneskade satte henne tilbake i fjor vinter, så gjenopptakelse av karrieren banen er foreløpig satt på vent.

Gravdal har allerede tatt trenerkurs. Bjerkan skal gjøre det straks covid-19 tillater det. Nå skal duoen høres også utenfor hvitstripene.


- Alltid gøy på TOBB

- Vi håper å komme i gang med treninger om ikke så altfor lenge, etter hvert som det blir tillatt av myndighetene. Akkurat nå er det litt kjølig vintervær å trene utendørs i, men vi gleder oss veldig til å komme i gang, meddeler trenerduoen.

- Vi har ikke uttalt hvor mange treninger i uka vi ser for oss, men det får være opp til spillergruppa. Gøy skal vi ha det uansett.

Kampopplevelsen på TOBB Arena Sør er velkjent for både Tiller-spillere og motstandere, der det alltid er mange tilskuere og god stemning uansett aldersklasse. Dette er noe de nye trenerne har savnet de siste årene.

- Det er alltid morsomt å spille på TOBB Arena Sør, og jeg husker hvor bra stemning og mye folk det var i fjor, selv med store restriksjoner. Det kribler å komme i gang allerede, sier Gravdal.

Bjerkan og Gravdal blir dermed en historisk hovedtrenerduo. Aldri før har det vært kvinnelige hovedtrenere for et seniorlag i Tiller Fotball - før nå.

Dét var nytt for begge.

- Jøss, det visste jeg ikke. Det er alltid hyggelig å starte et nytt kapittel, og kanskje vi klarer å få med enda flere kvinnelige trenere i klubben etter hvert, sier Bjerkan.
Gulstad vender hjem

Postet av Marius L. Larsen den 8. Jan 2021

Angrepsspilleren spiller for Tiller i 2021-sesongen.

TOBB Arena Sør blir igjen Gulstads hjemmebane.


De blåkledde fra Tillerbyen forsterkes foran det som ser ut til å bli en svært spennende 2021-sesong i 3. divisjon kvinner. Sandra Aardahl Gulstad (22) returnerer til Tiller Idrettslag Fotball etter et opphold i 1. divisjonsklubben KIL/Hemne.

Etter overgangen fra Flatås IL i 2017, står den lynraske angrepsspilleren med 40 scoringer på 49 førstelagskamper (fotball og futsal). Gulstad scoret 15 mål på 18 kamper for de blå i 3. divisjon i 2019-sesongen.


Les også: Tillers 3. divisjonsavdeling 2021

Nå er hun klar for å skape trøbbel for flere motstandere på TOBB Arena Sør, og vi vet lagets store publikumsskare gleder seg enormt allerede.


Velkommen tilbake, Sandra!


Forza Tiller!Kvaliken utsettes

Postet av Marius L. Larsen den 5. Jan 2021

Siste nytt fra fotballkretsen.


NFF Trøndelag har gitt ut beskjed til klubbene om forskjellige ting de kommende ukene. Tiller, sammen med resten av breddeklubbene i kretsen, må finne seg i nye, strenge koronaregler i minst 14 dager før ny informasjon kommer.

Kretsen ber alle klubber om å innhente informasjon fra sin kommune om lokale retningslinjer, som vil gå foran generelle fotballregler.


Her er et utdrag i korte trekk som gjelder fra 4.- 18. januar:
- alle kan trene utendørs så lenge man opprettholder minst en meter avstand
- kamper er ikke tillatt
- hospitering internt og eksternt er ikke tillatt
- kvalifiseringskampene til 0. divisjon G16 og G19 utsettes
- kurs, møter og lignende bør utsettes, eventuelt gjennomføres digitalt
- Klubb BDO og Team BDO er avlyst i hele januar
- påmeldingsfrist av lag 25. januar opprettholdes inntil videre

Les hele beskjeden her (Facebook)


Vi har klart dette før. Og vi skal klare dette igjen.Koronavettregler frem til 18. januar

Postet av Marius L. Larsen den 5. Jan 2021

Dette er de nye koronavettreglene i breddefotballen frem til 18. januar.

Her er de nye reglene fra 4.- 18. januar.


Tiller Idrettslag Fotball følger fotballens nye koronavettregler som ble tatt i bruk mandag 4. januar. Som vi meldte på søndag, så er disse endringene som er viktig alle sammen:

- All aktivitet utendørs må gjennomføres med minst en meter avstand
- All aktivitet innendørs kan ikke gjennomføres


Endringene i denne utgaven av koronavettreglene gjelder foreløpig kun i perioden 4.- 18. januar. Dette gjelder for hele fotballen, med unntak av de lagene som er en del av toppfotballprotokollen (Eliteserien, Toppserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen, PostNord-ligaen og Eliteserien i futsal).


- Vi tror at disse nasjonale tiltakene vil gjelde i en periode på 14 dager, og vi har en klar forventning at det deretter vil åpne opp mer igjen, særlig de stedene hvor smittetrykket er lavt, sier Alf Hansen, direktør for utvikling og aktivitet i Norges Fotballforbund.


Les mer fra NFF her


Vi ønsker våre lag lykke til med oppstarten av vintertreningene, og vi krysser alt vi har for at disse endringene blir kortvarig.Nye retningslinjer gjeldende fra mandag 4. januar

Postet av Marius L. Larsen den 3. Jan 2021

Tiller Idrettslag Fotball følger de nasjonale anbefalingene fra regjeringen.

Dette bildet er fra april 2020. I starten av 2021 blir det nå minst to nye uker med avstandstrening utendørs.


Søndag kveld holdt regjeringen en pressekonferanse om virussituasjonen i Norge. Dessverre var den av den alvorlige sorten.Les også: Innfører flere nasjonale smittevernstiltakFor oss som driver med idrett, betyr det følgende for å få kontroll på smitten:

  • all aktivitet innendørs, for oss i KVT-hallen, Tonstad skole og Hårstad skole, avlyses
  • all aktivitet utendørs, for oss på leide vinterbaner, tillates så lenge spillere og trenere holder minimum 1 meter avstand under hele treningsøkta


De nye retningslinjene gjelder fra mandag 4. januar og til mandag 18. januar, eller til ny beskjed kommer fra myndighetene.


Vi venter også mer informasjon fra Norges Fotballforbund i løpet av kort tid.


Vi anbefaler alle våre spillere, trenere og foreldre/foresatte om å vise ekstra varsomhet i denne perioden. Egentrening oppfordres for alle som har mulighet.Vi har klart dette før, og vi skal klare dette igjen.Hvis noen har spørsmål, ta kontakt med styret på e-post:
fotball@idrett.noSportslig hilsen

styret i Tiller Fotball