Kategori

Tre av fire

Postet av Marius L. Larsen den 30. Aug 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): En spennende supersøndag endte med tre seiere i tøffe kamper.

Hedda Stuedahl-Karlsens suser fra 25 meter sendte Tiller på vei til tre poeng.


En varm, noe regnfull og etter hvert kjølig søndag startet med et herlig J14-oppgjør mot Nessegutten. Tiller tok tidlig ledelsen 1-0 ved Malin Strømsnes Kvingedal, og utrolig nok skulle dette også bli sluttresultatet.

Jentene i helblått hadde full kontroll på sine nordtrønderske motstandere, og selv om hjemmelaget skapte flere store målsjanser, ble det ikke flere nettkjenninger.

Tiller tok dermed sin første seier for sesongen og klatret på tabellen.

Se kampfakta her


Stuedahl-Karlsen-dobbel

Rett etterpå var J19-2 i aksjon mot Strindheim 2. Et Tiller-lag som tok tak i kampen fra start og dundret på i angrep ved flere anledninger, men dessverre ville ikke ballen innenfor stengene.

Strindheim 2 var farlige mot slutten av første omgang, og deres beste mulighet kom på et hjørnespark, men en god Tuva Tvervåg i Tiller-buret reddet forsøket.

Rett før en time spilt smalt det endelig i nettmaskene. Hedda Stuedahl-Karlsen testet skuddfoten fra 25 meter, og ballen gikk i en lekker bue over keeper og i mål til 1-0.

Kvarteret før full tid doblet samme angrepsspiller ledelsen, og selv om Strindheim 2 reduserte helt på tampen, ble det 2-1-seier og tre poeng i seriepremieren.

Se kampfakta her


Halvt dusin for Thea

Så var det J17-2 sin tur mot Ørland.

Og her var det egentlig ingen tvil. Et sedvanlig aggressivt Tiller-lag brukte riktignok ti minutter før de fikk nettsus, men da var det også bare å begynne å telle.

Thea Arnegård Kulvik fikset Tillers tre første scoringer etter flotte målgivende pasninger fra Hejar Kara før Emilie Jørgensen Leer la på til 4- og 5-0 rett før pause.

Andre omgang startet med nok et Kulvik-mål etter en glimrende pasning fra 06er Julie Pedersen Rektorli, og nok en gang var Kulvik frempå og satte inn 7-0 alene med keeper i det 53. minutt.

06er Ida Nygårds herlige scoring i krysset fra ti meter sørget for Tillers åttende mens Leer la på til 9-0 rett etterpå.

Få minutter senere hamret Ine Smemo til med kampens vakreste scoring. Fra 25 meter la hun slegga til og slo løs rett i lengste kryss på lekkert vis.

Nok en gang var Leer og Kulvik frempå i etterkant, for øvrig Kulviks sjette scoring for dagen, før et glimrende hodestøt fra Isabel Teigen på Vilde Bjørgård Kristiansens frispark sørget for at Tiller vant hele 13-0 etter en strålende kamp.

Se kampfakta her


Ranheim ble for sterke

Søndagens siste kamp var G16-1 sin duell mot Ranheim, og der kunne det fort ha blitt blå jubel etter bare ett minutt.

Petter Solbakkens strålende forarbeid og gode innlegg holdt på å bli sklidd i mål av en oppofrende Marius Stene-Olsen, men stanga sto i veien.

Få minutter senere satte Ranheim inn 0-1 på sin første store sjanse, og gjestene fra fjæra gjorde det vanskelig for Tiller utover i kampen.

I løpet av kort tid i andre omgang punkterte de nærmest kampen med både 0-2 og 0-3 før de la på til 0-4 sju minutter før slutt.

På overtid sørget imidlertid Alex Nguyen for et trøstemål til 1-4, som ble fasiten i søndagens siste kamp.

Se kampfakta her


0 Kommentar

J19: Tynset 1 - 5 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 29. Aug 2020

NYTRØMOEN GRAS (TYNSET): J19 fikk en pangstart på årets sene seriestart fredag kveld.

Louisa Stuedahl var en vital del av laget og scoret to mot Tynset. Her fra en treningskamp mot Rosenborg tidligere i august.


Dagens hvitkledde spillere fra Tillerbyen opplevde jevne åpningsminutter på et vanskelig gressdekke denne fredagskvelden, men det virket som om middagen på Kvikne gjorde spillerne...kvikke.

Tiller hadde flere brukbare muligheter etter hvert, og to minutter før pause kom den forløsende 1-0-scoringen. Hedda Stuedahl-Karlsen fintet seg forbi backen og hamret til i lengste hjørne fra skrått hold, og dermed var årets første seriemål et faktum - i august.

Men ledelsen varte ikke lenge. Kort tid etter sidebytte utlignet hjemmelaget på et utagbart langskudd, men Tiller var virkelig på hugget i Nord-Østerdal.

Etter en drøy time var det en av banens yngste spillere sin tur til å vise seg frem. Den offensive midtstopperen Synne Aunehaugen spilte vegg med Vilde Winge Kristiansen og fikk igjen ballen på hjørnet av 5-meteren. Der satte hun godfoten til og skled inn 2-1 til Tiller på lekkert vis.


Louisa med dobbel

Og når Tiller lukter nettsus, hiver de ut garnet.

Louisa Stuedahl hadde akkurat inntatt tronen på toppen av formasjonen i det 73. minutt, og hun økte ledelsen på noe merkelig vis. I duell med en forsvarer traff ballen Stuedahl og gikk i en bue over keeper og i mål til 3-1.

Nå gikk det unna.

I løpet av de ti neste minuttene var det bare Tiller det handlet om. Først var kaptein Synne Bye-Andersen iskald og kontant da hun fikset 4-1 i lengste hjørne fra skrått hold, før Stuedahl fastsatte sluttresultatet til 5-1 fra kloss hold få minutter før slutt.


Dermed fikk Tiller en perfekt start på årets J19-serie.

Neste seriekamp i 1. divisjon er mot Nardo/Utleira fredag 4. september kl.20.00 på TOBB Arena Sør.


Se tabell og terminliste her: https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=173094


Kampfakta:

Tynset IF 1 (0) - (1) 5 Tiller IL
0-1 Hedda Stuedahl-Karlsen 43'
1-1 48'
1-2 Synne Aunehaugen 63'
1-3 Louisa Stuedahl 73'
1-4 Synne Bye-Andersen 78'
1-5 Louisa Stuedahl 82'

1. serierunde BDO-serien J19 1. divisjon
Fredag 28. august 2020 kl.18.30
Nytrømoen gras (Tynset)


Laget:

Matilde Bolghaug
Vilde Lund - Suzanne Maduga - Synne Aunehaugen - Aiila Renander Bransfjell
Hege Snåsøy Hovdahl - Bjørk Myhre - Thale Hinsverk
Synne Bye-Andersen (k) - Vilde Winge Kristiansen - Hedda Stuedahl-Karlsen

Innbyttere: Marie Methi, Louisa Stuedahl, Maria Alvestad Høvik.


0 Kommentar

G19: Kolstad 0 - 2 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 26. Aug 2020

KOLSTAD IDRETTSPARK STOR (HUSEBY): De blåkledde fra Tillerbyen vant fullt fortjent onsdag kveld.

Henrik Langset Breivoll har akkurat sikret Tiller tre nye poeng.


Sensommer (eller tidlighøst?), flomlys og knapt nok plussgrader. Scenen var satt for en perfekt kveld på den andre siden av E6, men det virket ikke som om Tiller var på bortebane denne kvelden.

Tiller-publikumet hadde kommet i hopetall for å se sine blåkledde menn kjempe om tre nye poeng, og en stappfull tribune med mange blå sjeler skulle etter hvert få se en herlig fotballkamp.

Selv om hjemmelaget hang god med innledningsvis, var det Tiller som tok over banespillet etter hvert. Jonathan Smerkerud Frønes hadde en bra mulighet som gikk like over lengste kryss mens Jonas Krokstad Aunes heading havnet like utenfor stolpen på et hjørnespark.

Det var mye nesten, men nesten bra nok var ikke godt nok for gjestene. I det 23. spilleminutt skulle det endelig bli jubel. Fredrik Sjøvold leverte en lissepasning gjennom til Andreas Fredagsvik Tran, som med sitt utrolige overskudd fintet seg forbi backen og la knallhardt inn til Frønes. Fra sju meter hamret den tårnhøye oksen fra Tonstadbrinken inn 1-0 på enkelt vis.


Breigoal og smultring

Kolstad var igjen på hugget i minuttene etter sidebytte, med blant annet en miss på nærmest åpent mål, men denne kvelden skulle tilhøre gutta fra sørsida.

Før timen var spilt kunne Aune ha sørget for en dobling av ledelsen, men fra sju meter gikk headingen over mål. Rett etterpå fikk Frønes to gigantiske muligheter. Først på hel volley fra ti meter etter et hjørnespark, men den gikk rett på vertenes sisteskanse. Deretter kom det en ny mulighet alene med keeper, men også her gikk ballen rett i klypene.

Men så. Endelig kom den forløsende 2-0-scoringen. Nok en gang var Sjøvold en av de berømte arkitektene. En serveringsklar pasning endte opp til Henrik Langset Breivoll, som under hardt press chippet ballen elegant over en utrusende hanskemann og i lengste hjørne til ellevill jubel på banen, sidelinja og ikke minst på tribunen.

Ikke mange minutter etterpå trodde den blå brigaden at ballen var inne på Andreas Arukwes kontante heading på et hjørnespark, men selv om den så ut til å være over sidelinja fra tribuneplass, var det ikke tid for å be om bønn.

For kampen var faktisk ikke over før den var over. Helt på tampen hadde Kolstad to store målsjanser. Først en heading fra seks meter som keeper Lars Smemo på magisk vis klarte å fiste ut av krysset. Deretter, og det var ikke mange minutter mellomrom, vartet han opp med en mesterlig benparade fra kloss hold - som tatt ut fra læreboka - og skaffet seg dermed en velsmakende smultring.


Tiller kunne dermed juble over en fullt fortjent og sterk 2-0-seier. Nå står blåtrøyene med to strake seiere i serien.

Neste seriekamp er hjemme mot Orkla onsdag 2. september kl.20.00.


Kampfakta:

Kolstad Fotball 0 (0) - (1) 2 Tiller IL
0-1 Jonathan Smerkerud Frønes 23'
0-2 Henrik Langset Breivoll 77'

3. serierunde BDO-serien G19 0. divisjon
Onsdag 26. august 2020 kl.20.00
Tilskuere Kolstad Idrettspark Stor (Huseby): ca 150


Laget:

Lars Smemo
Thomas Mikalsen - Jonas Krokstad Aune - Andreas Arukwe - Cang Trung Nguyen
Fredrik Olufsen (k) - Fredrik Sjøvold - Magnus Hafsmo
Andreas Fredagsvik Tran - Jonathan Smerkerud Frønes - Fredrik Myrvold

Innbyttere: Trym Hansen Jetne, Benjamin Romero, Marius Jensen, Henrik Langset Breivoll.


0 Kommentar

To lag i J19-klassen

Postet av Marius L. Larsen den 25. Aug 2020

Tiller stiller med totalt tre nye lag i høst.

Endelig får Hege Snåsøy Hovdahl (nærmest), Bjørk Myhre, Synne Bye-Andersen og Thale Hinsverk spille kamper igjen. Bildet er fra Tiller-mesterskapet i straffespark i juni, en tid der man ennå ikke visste om det ble fotballkamper i 2020.


De blåkledde fra Tillerbyen er godt inne i årets høstsesong - eller 2020-sesongen, om man vil. Mange kamper har blitt spilt allerede, og veldig mange nye tøffe oppgjør skal gjennomføres i løpet av de neste to månedene.

Siden det foreløpig ikke blir noe av sesongen for våre seniorlag, har NFF Trøndelag besluttet å opprette en J19-klasse. Der stiller Tiller med to lag; ett i 1. divisjon og ett i 2. divisjon.

Samtidig har Tiller påmeldt et ekstra lag i G19-klassen. Dette er fordi Tiller har flere guttespillere født i 2000 som får lov til å delta i G19-klassen frem til de fyller 20 år.


Seniorene må fortsatt vente

Det er tøff motstand som venter våre eldste tenåringer denne høsten. J19-1 har seriestart borte mot Tynset førstkommende fredag kl.18.30 mens J19-2 åpner på TOBB Arena Sør mot Strindheim 2 to dager senere.

G19-3 starter borte mot Rindal/Meldal 7er på torsdag, og den kamprike høsten fortsetter for disse lagene hver uke.

Lenker til terminlister:
J19 1. divisjon - https://www.fotball.no/fotballdata/lag/hjem/?fiksId=179723
J19 2. divisjon - https://www.fotball.no/fotballdata/lag/hjem/?fiksId=186633
G19 ny avdeling - https://www.fotball.no/fotballdata/lag/hjem/?fiksId=590


I skrivende stund er det intet nytt om årets seniorsesong. Vi venter på klarsignal fra myndighetene for at våre eldste spillere i første omgang skal få lov til å trene som normalt etter 1. september, men vi er nå forberedt på at 2020 ikke inneholder seriekamper for seniorlagene.

Vi kommer tilbake med eventuelle oppdateringer.


Forza Tiller!


0 Kommentar

Gull på Stjørdal

Postet av Marius L. Larsen den 22. Aug 2020

ØVERLANDS MINDE (STJØRDAL): Tiller gikk til topps i Stjørdal Fotballcup.

Denne gjengen sørget for gull i 2020-sesongens første utendørscup. Bakre rekke f.v.: Tuva Haukås Næss, Ida Marie Dahl Bjørkøy, Arlinda Shala, Emma Jensen, Viktoria Vestavik, Rikke Sofie Olufsen, Isabel Teigen, Emilie Jørgensen Leer, Sofie Graabak, Leona Gutji Fjeldsø. Fremste rekke f.v.: Hejar Kara, Vilde Bjørgård Kristiansen, Ayla Elise Buzzi Latifi, Matilde Høyem Grove, Sandra Vilvang Halseth, Synne Aunehaugen. Ikke på bildet: Karine Ornæs Midjo.


De blåkledde fra Tillerbyen gjorde seg klar til det som forhåpentligvis skulle bli en lang lørdag på Stjørdal, nord i Trøndelag. Det var nemlig duket for historiens første Stjørdal Fotballcup, og blåtrøyene var selvfølgelig et deltakende lag i J17-klassen.

En tung, men silkemyk gressbane ventet Rune Olufsens jenter under et habilt sensommervær. Dog skulle det bli solid motstand i gruppespillet, der 11er-kampene varte i bare 28 minutter. Første kamp mot Levanger-laget Skogn endte 0-0 etter et hav av Tiller-sjanser. Gjestene fra byen klarte ikke å treffe de viktige nettmaskene, og dermed ble det ett poeng til å begynne med.

Men det ble en sterk og fortjent 1-0-seier over Fram etter at Sandra Vilvang Halseth ble matchvinner. Et krigersk innlegg fra kaptein Synne Aunehaugen serverte løpssterke Halseth på bakerste stolpe, og hun bredsidet inn vinnermålet på fortreffelig vis.

Deretter ventet et nytt oppgjør mot Fram kort tid etterpå. Nok en gang var sørtrønderne på hugget, og igjen gikk de seirende 1-0 over Skatval-laget. Assistdronningen Karine Ornæs Midjos gode hjørnespark gikk via Vilde Bjørgård Kristiansen og til målhungrige Aunehaugen som tuppet inn det nødvendige målet.

I siste gruppespillkamp ventet et returoppgjør mot Skogn. Tiller, som allerede var puljevinnere, virket som om de slakket av, til tross for svært store målsjanser. De slapp opp gassen så pass mye at toget begynte å rulle bakover. På en av grønntrøyenes dødballer klarte ikke Tiller å avverge en kontant heading i lengste hjørne, og dermed ble det et 1-0-tap.


Trippel på tre

Men puljevinnerne fikk en enorm start i semifinalen mot Sverre. I løpet av de tre første minuttene ville de bare si god kamp og takk for nå.

Først var Emilie Jørgensen Leer god da hun forserte inn 1-0 før Rikke Olufsen doblet ledelsen fra ti meter på et godt angrep. Før tre minutter var spilt la Leer på til 3-0, og når Tiller først har bestemt seg, er det umulig å endre mening.

Aunehaugen økte ledelsen til 4-0 før Bjørgård Kristiansen og Olufsen fastsatte sluttresultatet til 6-0.


By slo bygd

I finalen ventet Skogn igjen. Et lag som har vist seg å være vanskelig å slå, selv om ballinnehavet har vært like skjevfordelt som en demonstrasjon i Midtbyen. 

Det gikk ikke mange minutter før Tiller så ut til å få sin endelige revansje. En selvsikker og selvskreven Leer scoret på et godt plassert straffespark i åpningsminuttene, og da samme angriper doblet ledelsen få minutter etterpå etter et glimrende innlegg fra Aunehaugen, kjente man lukta av både gras og gull.

Skogn, som kan skryte av å ha Marit Breivik, Eldar Rønning og Per Sandberg i porteføljen sin, hadde ikke mye å rope for i denne kampen. Tiller sto godt imot de lange ballene som kom fra dypet, og keeperne Ayla Latifi og Matilde Høyem Grove hadde full kontroll på de få avslutningene.

Da Bjørgård Kristiansen la på til 3-0 på et hjørnespark fra skipets kaptein, var det ingen som tvilte lenger.

Det kunne fort ha blitt større sifre, men resultatet endte med en sterk tremålsseier - og dermed GULL!


For enkelte av spillerstaben og støtteapparatet ble den umiddelbare feiringen lagt til den lokale hummusforretningen.


Vi gratulerer med en strålende prestasjon!


Forza Tiller!


0 Kommentar

G19: Tiller 3 - 1 Levanger

Postet av Marius L. Larsen den 21. Aug 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): Tillers G19-lag revansjerte seg etter en svak seriestart forrige uke og vant fortjent mot Levanger onsdag kveld.

Jonas Krokstad Aune punkterte kampen like før slutt. Arkivfoto.


Serieåpningen for ei uke siden i ABRA-hallen medførte et forsmedelig 0-3-tap for våre gutter, som viste seg fra en langt bedre side i første seriekamp på eget kunstgress. Tiller tok kommandoen fra start av, og skapte flere store muligheter tidlig i kampen. Etter bare 8 minutter skulle det gi uttelling, da Andreas Fredagsvik Tran forserte fint på høyresiden og la inn til vingkollega Fredrik Myrvold. 15-åringen var iskald på bakre stolpe og satte ballen kontrollert i mål fra kloss hold.


Tiller satte stort trykk på gjestene første halvdel av 1. omgang, med høyt press og mye godt angrepsspill. I tillegg til målet, hadde både Frønes, Tran og Hafsmo gode muligheter til å øke ledelsen. Mot slutten av omgangen kom Levanger litt bedre med i kampen, og fikk en noe ufortjent utligning like før sidebytte etter en feil i Tillers bakre rekker.


Etter hvilen tok Tiller virkelig kommandoen igjen, og de kjørte på fra start. Drøye ti minutter ut i omgangen spilte Andreas Arukwe gjennom Jonathan Frønes alene med keeper. Tillers midtspiss gjorde ingen feil, og satte inn ledelsen bak Levangers målvakt. De blåkledde hadde så flere muligheter til å punktere kampen, og avgjørelsen falt i det 78. minutt: en glimrende bakromspasning fra en for dagen svært god Thomas Mikalsen, fant Roy Sneisen på et godt timet løp i bakrom. Han rundet keeper, ble felt, og sørget for at Jonas Aune sikkert kunne sette inn straffesparket som punkterte kampen til 3-1.


Det siste kvarteret ble noe preget av fotball hjemmehørende på ei ferieøy tilhørende USA, men de tre poengene var aldri truet, og Tiller kunne si seg fornøyd med sin første seier i 0. divisjon. Laginnsatsen som ble lagt ned var strålende og bærer bud om en hyggelig høstsesong dersom man klarer å fortsette i samme spor.Kampfakta:

Tiller IL 3 (1) - (1) 1 Levanger FK
1-0 Fredrik Alexander Myrvold 8'
1-1 45'
2-1 Jonathan Smerkerud Frønes 54'
3-1 Jonas Krokstad Aune (str.) 77'

2. serierunde BDO-serien G19 0. divisjon
Onsdag 19. august 2020 kl.19.00
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca. 75Laget:

Lars Smemo
Thomas Mikalsen – Jonas Krokstad Aune – Andreas Arukwe - Cang Trung Nguyen
Fredrik Sjøvold
Andreas Fredagsvik Tran - Fredrik Olufsen (k) - Magnus Hafsmo - Fredrik Myrvold
Jonathan Smerkerud Frønes

Innbyttere: Trym Hansen Jetne, Joakim Harsvik Alstad, Roy Sneisen, Edvard Stølan, Henrik Langset Breivoll, Benjamin Romero0 Kommentar

J17: Tynset 2 - 7 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 20. Aug 2020

NYTRØMOEN KUNSTGRAS (TYNSET): J17-1 tok skalpen på Tynset etter en stor forestilling onsdag kveld.

Det ble en jubelkveld i serieåpningen på Nytrømoen for Emilie Jørgensen Leer (t.v.), Thea Arnegård Kulvik, Rikke Olufsen og resten av J17.


De blåkledde fra Tillerbyen ankom Nord-Østerdalens stolthet med en spent stemning før årets første seriekamp.

Stemningen ble ikke mindre spesiell da de ble møtt med det noen hevder å være verdens største spark og en nykorka bane.

Men været var upåklagelig - og det samme var åpningsminuttene, i hvert fall for den nøytrale tilskueren. Gjestene fra bartebyen var på hugget fra start av, og etter to gode hjørnespark, skulle de endelig lykkes ved den tredje før fem minutter var spilt. Karine Ornæs Midjo var arkitekten med et perfekt treff, og kaptein Synne Aunehaugen hoppet like høyt som en basketballspiller klar til å dunke. Hun satte skallen til og nikket elegant i krysset fra kloss hold. 0-1.


Kampen snudd x2

Dog ble den eksentriske sensommergleden kortvarig. Ikke på grunn av at det forespeilede trønderværet skulle komme, men ettersom Tynset utlignet til 1-1 to minutter senere. Tiller rotet det til i bakre rekker, og en rødkledd angriper scoret alene med Tiller-keeper Ayla Latifi.

Og nå skulle blåtrøyene virkelig få jobbe for poengene. Før ti minutter var spilt tok hjemmelaget ledelsen på et hjørnespark som gjestene ikke fikk klarert unna, og dermed var kampen snudd på hodet - og med 70 minutter igjen å spille.

Men de blå våknet like fort som det gikk å lukke øynene i bila på veien til kampen. I det 15. minutt var Emilie Jørgensen Leer på tur fremover. Hun fintet bort siste forsvarsspiller, men skuddet ble reddet av Tynsets sisteskanse. Dog er Tiller alltid farlig på retur. Denne gang havnet den hos Sandra Vilvang Halseth, som fra nesten død vinkel klarte å treffe innenfor stengene til 2-2.

Vi aner ikke hvordan den gikk inn, men nå er vi heller ikke eksperter på vinkler eller vinklinger.

Tiller seg aldri tilbake. Et glimrende forarbeid av Rikke Olufsen sendte Karine Ornæs Midjo alene mot keeper. Midjo, som for anledningen hadde finslipt den kommende berømte venstreslegga, valgte imidlertid å sette 3-2-scoringen med sin vante høyrefot i lengste hjørne. Lekkert.


Leer roet nervene

Tiller styrte det mest av kampen etter å ha endevendt stillingen igjen. Tynset var av og til farlige på brudd og gode hjørnespark, men ellers hadde Tiller god kontroll på kampen som Norge hadde på Covid-19 før 15. juli.

Det hjalp veldig på den forhøyede hvilepulsen at målgeita Leer kranglet i duellene, slapp godfoten fri og satte inn 4-2 på et smart skudd fra ti meter sekunder rett før pause.

Og da lagene så vidt hadde rukket å bytte side, var det et annet får som rotet i kålen. Nok en gang var forrige helgs assistdronning Midjo på ferde. Et innlegg gikk via hanskene på keeper og havnet bak i feltet, men der dukket den blå pantheren Thea Arnegård Kulvik opp og deiset til på hel volley til 5-2 fra nært hold.


Kulvik med hattrick

Kampen var kanskje i realiteten over, men Tiller hadde ikke tenkt å sette seg på sparken hjemover riktig ennå.

Tynset la seg dypere, faktisk like dyp som enkelte av denne tekstens metaforer, men det hindret ikke de tilreisende. Det tok ikke mange minutter før panther Kulvik var frempå igjen. Energi-kollega Vilde Bjørgård Kristiansen serverte førstnevnte med en utsøkt pasning alene med keeper, og Kulvik takket for byttet og la på til 6-2.

Etter en time fikk Kulvik sitt svært fortjente hattrick. Den alltid så livlige Leer prøvde seg fra ti meter, keeper måtte gi retur i lufta og der var tremålsscoreren på plass med et nytt opphopp og brystet ballen i mål.

For nå var Tiller virkelig gode. Frida Svendsen var nære ved å øke ledelsen på et langskudd, og Hejar Karas fantastiske frispark fra 20 meter endte rett i tverrliggeren. En forfriskende Kara var også ved flere anledninger ikke langt unna å putte på flere i målprotkollen.


Kampen ebbet ut i en sterk 7-2-seier mot en vanskelig motstander. Et fossende nedbør kom like etterpå.

Det hadde vi ikke regnet med.


Neste kamp er mot Strindheim torsdag 3. september kl.19.30 på Ruta Arena.


Kampfakta:

Tynset IF 2 (2) - (4) 7 Tiller IL
0-1 Synne Aunehaugen 5'
1-1 7'
2-1 10'
2-2 Sandra Vilvang Halseth 15'
2-3 Karine Ornæs Midjo 17'
2-4 Emilie Jørgensen Leer 40'
2-5 Thea Arnegård Kulvik 42'
2-6 Thea Arnegård Kulvik 47'
2-7 Thea Arnegård Kulvik 60'

1. runde BDO-serien J17 1. divisjon avdeling 2
Onsdag 19. august 2020 kl.20.00
Gult kort Tiller: Hejar Kara (69')
Tilskuere Nytrømoen kunstgras (Tynset): ca 60


Laget:

Ayla Elise Buzzi Latifi
Ida Marie Dahl Bjørkøy - Sofie Graabak - Synne Aunehaugen (k) - Emma Jensen
Rikke Sofie Olufsen - Vilde Bjørgård Kristiansen - Frida Ørndal Svendsen
Sandra Vilvang Halseth - Emilie Jørgensen Leer - Karine Ornæs Midjo

Innbyttere: Emilie Leirvik, Viktoria Vestavik, Arlinda Shala, Leona Gutji Fjeldsø, Hejar Kara, Thea Arnegård Kulvik.


0 Kommentar

J17: Meldal 7er 1 - 18 Tiller 2

Postet av Marius L. Larsen den 18. Aug 2020

LØKKEN STADION (LØKKEN VERK): J17-2 pangåpnet serien i 2. divisjon tirsdag kveld.

Leona Gutji Fjeldsø flankert av storscorerne Rikke Olufsen (t.v.) og Thea Arnegård Kulvik.


De blåkledde fra Tillerbyen meislet vei ved det gamle gruveanlegget. Et perfekt temperert sensommervær førte til en kampklar gjeng fra byen.

Det gikk diskusjoner om banen lå i en u-dal eller v-dal.

Men laget var Meldal.

En sedvanlig vill Thea Arnegård Kulvik scoret tre mål på de første åtte minuttene, og hun glinset om kapp med Hollywood-look-a-like-skiltet oppe i fjellskrenten.

Men hjemmelaget var farlig frempå ved flere anledninger rett etterpå. De skjøt i stolpen, samtidig som Tiller-keeper Matilde Høyem Grove var god å ha da hun avverget flere farlige forsøk.

Rikke Sofie Olufsen hadde fjernet både pukk og grus da gangen lå åpen for tre nye nettkjenninger før Leona Gutji Fjeldsø tuppet inn 7-0 i favør de blåkledde før pause.


Gode kombinasjoner og flotte scoringer

Og et meget godt spillende Tiller-lag fortsatte å skape mange gode angrep etter pause. Olufsen, Fjeldsø og to til fra Kulvik førte Tiller opp i 11-0, men Tiller hadde ikke tatt av støvmaskene.

Ine Smemos styring fra kloss hold etter Tuva Haukås Næss' glimrende målgivende pasning kunne settes på fjelltoppen, men ingen av disse to var helt ferdige for dagen. Smemo satte ett til og Næss hamret ballen kontant i mål på et hjørnespark, og i mellom dette hadde Kulvik scoret sitt sjette for dagen.

Ved Thamshavnbanens endestasjon scoret Olufsen Tillers mål nummer seksten og sytten, før toget sporet av og Meldal fikk nettsus fra kloss hold.

I syvende himmel og mellom bakkar og berg fastsatte Olufsen sluttresultatet til 18-1.


Neste duell er mot Ørland søndag 30. august kl.16.30 på TOBB Arena Sør.


Kampfakta:

Meldal IL 7er 1 (0) - (7) 18 Tiller IL 2
0-1 Thea Arnegård Kulvik 1'
0-2 Thea Arnegård Kulvik 3'
0-3 Thea Arnegård Kulvik 8'
0-4 Rikke Sofie Olufsen 22'
0-5 Rikke Sofie Olufsen 28'
0-6 Rikke Sofie Olufsen 34'
0-7 Leona Gutji Fjeldsø 36'
0-8 Rikke Sofie Olufsen 42'
0-9 Leona Gutji Fjeldsø 45'
0-10 Thea Arnegård Kulvik 47'
0-11 Thea Arnegård Kulvik 50'
0-12 Ine Smemo 54'
0-13 Thea Arnegård Kulvik 66'
0-14 Ine Smemo 68'
0-15 Tuva Haukås Næss 69'
0-16 Rikke Sofie Olufsen 72'
0-17 Rikke Sofie Olufsen 77'
1-17 78'
1-18 Rikke Sofie Olufsen 80'

1. runde BDO-serien 2. divisjon avdeling 3
Tirsdag 18. august 2020 kl.20.00
Tilskuere Løkken Stadion (Løkken Verk): 30


Laget:

Matilde Høyem Grove, Ida Marie Dahl Bjørkøy, Emma Jensen, Hejar Kara, Arlinda Shala, Ine Smemo, Tuva Haukås Næss, Thea Arnegård Kulvik, Rikke Sofie Olufsen, Leona Gutji Fjeldsø.


0 Kommentar

G16: Tiller 2 - 2 Melhus

Postet av Marius L. Larsen den 16. Aug 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): G16-1 hentet seg inn og sikret ett poeng like før slutt søndag kveld.

Marius Stene-Olsen (nr tre f.v.) sikret ett poeng for Tiller i serieåpningen.


Det startet ikke på riktig spor for de blåkledde fra Tillerbyen. Det store publikummet, som førte til at TOBB Arena Sør måtte stenge portene før pause, hadde så vidt rukket å sette seg før Melhus scoret 1-0, og dermed var det en motbakke som måtte bestiges.

Dog skulle den bli større. I det 16. spilleminutt doblet de ledelsen, og det var egentlig fortjent. Tiller slet med å etablere eget spill de første 25 minuttene, men så ble det endelig lys i enden av tunnelen.

Alex Nguyen reduserte til 1-2, og dette ble starten på en god Tiller-periode. Hjemmelaget hang godt med og var hakket hvassere enn Melhus før pause.


Stene-Olsen sikret poeng

Andre omgang startet med en stor Tiller-sjanse. Marius Stene-Olsen var centimetere å styre inn 2-2 fra åtte meter etter et godt angrep.

For gode angrep var det mange av også etter sidebytte. Det var Tiller som var mest på hugget i sensommersolnedgangen på TOBB Arena Sør, men det tok lang tid før utligningen kom.

Med sju minutter igjen på klokka ble det endelig stor jubel blant hjemmefansen. Marius Jensen la en lekker pasning i bakrom til Petter Solbakken, og sistnevnte serverte Stene-Olsen foran mål som utlignet til 2-2 fra ti meter.

Og nå var det enveiskjøring på TOBB Arena Sør. To minutter senere kom Nguyen mot keeper og spilte uselvisk til Stene-Olsen, men en Melhus-keeper kom i veien og blokkerte en styring.

Marius Jensen skjøt utenfor på et langskudd, og helt på tampen traff Emil Nerland tverrligger på en suser fra 25 meter.


Dermed endte det 2-2 i serieåpningen i 0. divisjon, i det som var en tøff kamp mellom to solide lag.


Kampfakta:

Tiller IL 2 (1) - (2) 2 Melhus IL
0-1 4'
0-2 16'
1-2 Alex Thien-Luc Nguyen 27'
2-2 Marius Stene-Olsen 73'

1. serierunde BDO-serien G16 0. divisjon
Søndag 16. august 2020 kl.17.30
Tilskuere TOBB Arena Sør: 171


Laget:

Sondre Henriksen
Adrian Haugen Karlsen - Isak Noteng - Jens Kristian Måløy - Jørgen Øyan Digre
Alexander Kvalvik - Mathias Gåsbakk Vinjevoll - Marius Jensen
Emil Aleksander Nerland - Marius Stene-Olsen - Petter Selvaag Solbakken

Innbyttere: Alex Thien-Lac Nguyen, Benjamin Nøstan Packman, Elijah Daniel Kayondo.


0 Kommentar

Uavgjort mot Ranheim J19

Postet av Marius L. Larsen den 16. Aug 2020

EXTRA ARENA (TILLER): Et ungt J17-lag målte krefter mot et langt eldre Ranheim-lag søndag ettermiddag.

Emilie Jørgensen Leer (nr fire f.h.) har levert kuleramme til samtlige motstandere så langt i sesongstarten.


Tiller fikk solid matching før første seriekamp som starter kommende uke, da de gjestet fjæra og Ranheim til en treningskamp denne søndagen.

Grunnet en cupkamp for Ranheims J17-lag, stilte hjemmelaget med et voksent mannskap. Og det var kvinner mot jenter i startfasen i oppgjøret som hadde tre omganger a 25 minutter.

Allerede før to minutter var spilt reddet Tiller-keeper Ayla Latifi et forsøk fra skrått hold, og fra Ranheim var dette blod på tann - eller fra fjære til flo om man vil.

For tre minutter senere satte de inn 1-0. Tiller mistet ballen i forsvaret da de prøvde å spille seg fri, og et hardt skudd fra 12 meter endte i nettmaskene.

Seks minutter senere ble ledelsen doblet. Et godt gjennomspill gjorde at en Ranheim-angriper kom alene med Latifi og satte inn 2-0.


Midjo serverte Leer

Men Tiller våknet fort i et usedvanlig varmt sensommervær. De kastet årene, slo på motoren og kjørte i gang.

I det 14. spilleminutt reduserte gjestene fra sørsida til 1-2. Frida Svendsen vant ballen høyt i banen og satte Sandra Halseth på et jetløp i bakrom. Hun slo inn til Emilie Leer i feltet, som fikk tak i returen fra keeper og plasserte ballen i mål.

Og nå var det mange knop i hastighet på dagens hvitkledde spillere. En livlig Karine Midjo fant Halseth på bakre stolpe, men forsøket ble først blokkert av keeper før Rikke Olufsens retur havnet utenfor.

Men rett etterpå kom utligningen. Sofie Graabak slo et perfekt innlegg til assistdronninga Midjo, som flikket ballen videre til Leer som styrte inn 2-2 fra kloss hold.

Det skulle imidlertid bli mer jubel få minutter etterpå. Nok en gang var Midjo på babord side og fant Leer i bakrom. Hun gikk mellom steiner, tang og tare og plasserte ballen til side for keeper til 3-2 i favør gjestene.


Utligning på siste spark

Det var Tiller som fortsatt hadde mer bensin på tanken etter første pause. Ti minutter etter sidebytte var det fullt fortjent at hvittrøyene la på til 4-2. Og det var på en glinsende måte. Det startet med høyreback Ida Bjørkøy som sendte kaptein Synne Aunehaugen fremover i banen. Via dekksjenta Svendsen gikk ballen videre til den nevnte målpoengsankeren Midjo. Hun serverte, ja, du gjettet riktig, kommende firemålsscorer Leer alene med keeper og da blir det som regel nettsus.

Men ikke lang tid før hjemmelaget begynte å komme inn på samme bølgelengde. Et godt slått hjørnespark ble stanget i mål fra nært hold til 3-4, og kampen på de syv hav var åpen igjen.

Tiller startet også den tredje og siste omgangen bra. Aunehaugen fant Thea Kulvik i feltet med et perfekt innlegg, men skuddet gikk midt på keeper.

Mot slutten var det de eldre Ranheim-spillerne som hadde medvind i seilene. I løpet av det siste kvarteret måtte Tiller-keeper Emilie Leirvik ut i aksjon to ganger, der den siste ble i tillegg reddet på streken av en skliende Ine Smemo.

Det siste som skjedde var et frispark til Ranheim fra 22 meter. Den suste ned i hjørnet og i mål til utrolig nok 4-4.


En svært innholdsrik treningskamp mellom to gode lag endte dermed uavgjort. Tiller leverte en solid prestasjon mot eldre spillere, og nå venter seriestart både i 2.- og 1. divisjon J17 om få dager.


Kampfakta:

Ranheim IL J19 4 (2) - (3) 4 Tiller IL J17
1-0 5'
2-0 11'
2-1 Emilie Jørgensen Leer 14'
2-2 Emilie Jørgensen Leer 18'
2-3 Emilie Jørgensen Leer 22'
2-4 Emilie Jørgensen Leer 35'
3-4 39'
4-4 75'

Treningskamp (tre omganger a 25 minutter)
Søndag 16. august 2020 kl.15.00
Tilskuere EXTRA Arena (Ranheim): ca 80


Laget:

Ayla Elise Buzzi Latifi
Vilde Bjørgård Kristiansen - Sofie Graabak - Synne Aunehaugen (k) - Arlinda Shala
Rikke Sofie Olufsen - Isabel Teigen - Frida Ørndal Svendsen
Sandra Vilvang Halseth - Emilie Jørgensen Leer - Karine Ornæs Midjo

Innbyttere: Emilie Leirvik, Viktoria Vestavik, Ida Marie Dahl Bjørkøy, Leona Gutji Fjeldsø, Ine Smemo, Thea Arnegård Kulvik.


0 Kommentar

Vellykket TINE Fotballskole

Postet av Marius L. Larsen den 14. Aug 2020

Nok en fotballskole i regi av Tiller og TINE ble gjennomført med stor suksess.


Tiller Idrettslag Fotball inviterte til TINE Fotballskole Tiller i tre fantastiske dager i herlig sensommervær på TOBB Arena Sør.

Den tradisjonsrike moroa startet onsdag morgen og ble avsluttet fredag ettermiddag. På treningsplanen var det flere basisøvelser og noen høyinteressante som blant annet skuddradar, men også mye spill på to mål.

TINE Fotballskole Tiller ble fulltegnet kort tid etter at påmeldingen ble åpnet, noe som tilsvarte 100 deltakere. I tillegg var det flere på venteliste.

Klubbens dyktige instruktører ble godt veiledet av fotballskolegeneral Reidar Schjei, og med mange blide fjes å se gjennom tre innholdsrike dager, kan man trygt si at årets fotballskole ble en stor suksess.


Vi ønsker å takke Reidar Schjei for å ta ansvar for TINE Fotballskole Tiller, og ikke minst en hyllest til våre mange og flotte instruktører.

Samtidig vil vi takke Grilstad, Norfresh og Bakehuset for sponsorat av varebeholdning.


PS! Visste du at i årets TINE Fotballskole Tiller gikk det med hele 25,5 kilo frukt og grønnsaker hver dag?0 Kommentar

G19: Malvik 3 - 0 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 14. Aug 2020

ABRAHALLEN (SVEBERG): G19-1 tapte serieåpningen i 0. divisjon etter en svak første omgang onsdag kveld.

Hit, men ikke lenger for Fredrik Sjøvold og resten av gutta mot Malvik.


De blåkledde fra Tillerbyen trakk overraskende nok innendørs i et ellers så habilt sensommervær, men Abrahallen var ikke akkurat en hjemmekjær opplevelse.

Etter en litt rufsete start, skulle det bli som å få orkan i håret. I det 14. spilleminutt tok hjemmelaget ledelsen på et flott angrep. Innlegg fra Tillers høyreside ble fanget opp av en rødkledd spiller som fikk stå delvis alene, vende opp og sette ballen sikkert til side for Tiller-keeper Lars Smemo.

Tiller hadde noen gode tendenser, men for hvert etablerte angrep, kom det to angrep andre veien. Derfor var det ikke helt ufortjent at Malvik doblet ledelsen på et godt plassert frispark rett før pause.


Helt motsatt etter pause

Malvik var også det beste laget rett etter sidebytte, deriblant med et tverrliggerskudd, men så var det total Tiller-dominans resten av kampen.

Benjamin Romero startet sjansebonanzaen først med en heading på et hjørnespark like over mål, og deretter hamret han til fra 16 meter, men kun midt på keeper.

Halvveis i omgangen kom Jonas Klepstad til to gode muligheter. Først skjøt han like over fra rett utenfor 16-meteren, før han prøvde å få hull på byllen med et skudd fra feilvendt posisjon i feltet etter et frispark, men forsøket gikk rett på Malviks sisteskanse.

Tillar hadde mye ball og initiativ, men Henrik Breivolls avslutning fra skrått hold - også midt på keeper - var det nærmeste blåtrøyene kom redusering.

Istedenfor punkterte Malvik med sin sene 3-0-scoring på en kontring.


Neste kamp for G19-1 er mot Levanger onsdag 19. august kl.20.00 på TOBB Arena Sør.


Kampfakta:

Malvik IL 3 (2) - (0) 0 Tiller IL
1-0 14'
2-0 45'
3-0 87'

1. serierunde BDO-serien G19 0. divisjon
Onsdag 12. august 2020 kl.20.00
Tilskuere Abrahallen (Sveberg): ca 70


Laget:

Lars Smemo
Thomas Mikalsen - Trym Hansen Jetne - Jonas Krokstad Aune - Cang Trung Nguyen
Fredrik Olufsen (k) - Fredrik Sjøvold - Magnus Hafsmo
Benjamin Romero - Jonathan Smerkerud Frønes - Fredrik Myrvold

Innbyttere: Tobias Ellingsen Aavik, Joakim Harsvik Alstad, Jonas Jacobus Klepstad, Edvard Stølan, Henrik Langset Breivoll.


0 Kommentar

G16: Tiller 2 - 2 Byåsen

Postet av Marius L. Larsen den 11. Aug 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): To flotte scoringer sikret et fullt fortjent poeng mot Byåsen tirsdag kveld.

Petter Selvaag Solbakken får selskap av flere lagkamerater etter sin flotte 2-1-scoring i andre omgang.


Det er kanskje ikke lov med fyrverkeri i disse dager, men så var det heller ingen kruttsalve av åpningsminutter mellom to jevngode og godt organiserte lag.

Tiller spilte sin første elleverkamp på over fem måneder (!), mens gjestene fra vestsiden av Trondheim tapte for Stjørdals-Blink for noen dager siden.

Med mye fram og tilbake og få målsjanser til å begynne med, smalt det skikkelig når lunta først ble tent. Etter 21 minutter snappet Petter Solbakken ballen fra siste forsvarer, rundet keeper og pirket inn 1-0. Sesongens første G16-mål i boks.


Nære ny scoring før pause

Men gleden ble dessverre kortvarig.

Byåsen helte bensin på det berømte bålet ved å lage ny kamp da de utlignet til 1-1. Tiller klarte ikke å fange opp ballen i egen 16-meter, og et skudd fra ti meter gikk i bue over keeper Sondre Henriksen og i mål. Et flott mål av Byåsen-spilleren.

Mot slutten av omgangen hadde gutta en ny ladning klar, men brentlukta kom ikke. Emil Nerland hadde et godt skudd fra 15 meter som keeper reddet til hjørnespark, og Nerland og kaptein Mathias Vinjevoll kolliderte på et innlegg som ramlet ned på kloss hold.


Solbakken-dobbel

Andre omgang handlet nesten bare om Tiller som styrte oppgjøret i store perioder.

En livlig Nerland prøvde å finne lagkameratene i boksen på et smart, lavt innlegg fra høyre, men keeper var ute og snappet i siste liten.

I det 58. spilleminutt ble det et nytt kanonskudd og jubelbrøl fra hjemmelaget. Marius Jensen rakte frem fyrstikken og fyrte av gårde en herlig bakromspasning til Solbakken, som fra skrått hold satte ballen sikkert til side for keeper og i mål. 2-1 til Tiller.

Men nok en gang hadde folket med koronaavstand på tribunen knapt rukket å sette seg på stolsetene igjen før Byåsen utlignet til 2-2. Et godt slått frispark ble styrt i mål fra fem meter bak et passivt Tiller-forsvar.


Store sjanser mot slutten

Men de blå fortsatte å dundre på i angrep. Nå var virkelige fyrverkeriet i gang.

Kort tid etter siste utligning var Alex Nguyen svært nære ved å score på det som egentlig så ut til å være en pasning til Solbakken, men "skuddforsøket" endte like utenfor stolpen.

Helt på tampen var begge lag nære. Først fikk Solbakken en ny stor sjanse ved å tenne håpet om tre poeng, men fra skrått hold ble avslutningen reddet av keeper.

Rett før slutt headet Byåsen i nettveggen på et hjørnespark, og på overtid fikk Alexander Kvalvik en litt for lang tå i det han kom mot keeper.


Tillers første duell i 2020-sesongen endte dermed med 2-2 og ett poeng på hjemmebane denne kvelden.

Neste kamp for G16-1 er seriestart i 0. divisjon mot Melhus søndag kl.17.30 på TOBB Arena Sør.


Kampfakta:

Tiller IL 2 (1) - (1) 2 Byåsen IL
1-0 Petter Selvaag Solbakken 21'
1-1 24'
2-1 Petter Selvaag Solbakken 58'
2-2 63'

1. kamp Nye OBOS-cup G16 Pluss pulje 2
Tirsdag 11. august 2020 kl.20.00
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 100


Laget:

Sondre Henriksen
Adrian Haugen Karlsen - Isak Noteng - Jens Kristian Måløy - Jørgen Øyan Digre
Alexander Kvalvik - Mathias Gåsbakk Vinjevoll - Marius Jensen
Alex Thien-Lac Nguyen - Marius Stene-Olsen - Petter Selvaag Solbakken

Innbyttere: Elias Kvam Aalberg, Benjamin Nøstan Packman, Emil Aleksander Nerland, Elijah Daniel Kayondo.


0 Kommentar

Knepent tap for Rosenborg

Postet av Marius L. Larsen den 10. Aug 2020

KOTENG ARENA (LADE): Tiller møtte Rosenborg i en ren J19-duell mandag kveld.

Kaptein Synne Bye-Andersen i en tøff duell med en av motstanderne.


De blåkledde fra Tillerbyen fikk en tøff start på sin første elleverkamp siden 8. mars - fem måneder siden - fire dager før Norge stengte ned.

Etter bare fem minutter scoret Rosenborg i denne treningskamp. Tiller slet med å vinne ballen på sin venstre side, og vertene i hvitt og sort straffet de blå med et hardt innlegg og en smart styring fra kloss hold, selv om Tiller-forsvaret ropte på offside.

To minutter senere kunne ledelsen ha vært doblet etter et hjørnespark, men avslutningen fra tolv meter gikk via hånda til keeper Matilde Bolghaug og i tverrliggeren før sisteskansen fikk kontroll på ballen.


Sjansefattig andre omgang

Men så kom Tiller bedre med. Det ble etablert gode angrep på begge sider, og siste timinuttet før pause var det nesten bare blåtrøyene som hadde initiativet.

Dessverre ble ikke sluttproduktet helt som ventet, der den største sjansen som kom var på et godt langskudd fra Hedda Stuedahl-Karlsen som Rosenborgs keeper reddet.

I andre omgang hadde Tiller i perioder mest fokus på å forsvare seg, og slurv i oppbyggingen av spillet gjorde at de store sjansene ikke ble skapt.

Rosenborg fikk omgangens eneste store mulighet helt på tampen, men et frisparkforsøk fra 25 meter ble godt avverget av Tuva Tvervåg i Tiller-buret.


Treningskampen ebbet dermed ut i et knepent 1-0-tap for byens beste J19-lag. En del positive takter kan Tiller ta med seg videre, samtidig som det skal fortsatt trenes godt i perioden som kommer.

Det er ventet at det blir flere J19-treningskamper i løpet av kort tid før en eventuell J19-serie er på trappene fra NFF Trøndelag.

Dato og motstandere er i skrivende stund ikke helt klart.


Kampfakta:

Rosenborg BK Kvinner 1 (0) - (0) 0 Tiller IL
1-0 5'

Treningskamp J19*
Mandag 10. august 2020 kl.18.30
Tilskuere Koteng Arena (Lade): ca 50

* Oppgjøret ble spilt to x 30 minutter.


Laget:

Matilde Bolghaug
Suzanne Maduga - Ida Skauge Stiles - Synne Aunehaugen - Vilde Lund
Louisa Stuedahl - Marie Methi - Thale Hinsverk
Synne Bye-Andersen (k) - Vilde Winge Kristiansen - Hedda Stuedahl-Karlsen

Innbyttere: Tuva Wessel Tvervåg, Maria Alvestad Høvik, Hege Snåsøy Hovdahl, Bjørk Myhre.


0 Kommentar

Siste nytt om senior

Postet av Marius L. Larsen den 9. Aug 2020

Regjeringen åpner ikke for kamper fra 1. september. Nå vurderes J19-serie i Trøndelag.

Blir det seniorkamper på TOBB Arena Sør i 2020?


De blåkledde fra Tillerbyen reagerte med skuffelse - men dessverre ingen overraskelse - at sesongen 2020 for våre eldste spillere er ytterligere utsatt til en stund etter 1. september.

Det ble klart på en pressekonferanse med helseministeren fredag ettermiddag. Der ble det sagt at kamper og andre arrangement for voksne personer over 20 år på normalt vis ikke er tillatt også etter den nevnte datoen.

Samtidig blir det ikke åpnet for tilskuere/deltakere for over 200 personer inntil videre. Grunnlaget er en oppblomstring i smitten av Covid-19.


Les mer fra regjeringen her.


Avgjørende mandag og mulig J19-serie

Det betyr at våre eldste spillere fremdeles ikke har et ordentlig tilbud. De må fortsatt trene med minst en meter avstand, og kamper er utelukket enn så lenge.

Allerede på mandag (10. august) skal Norges Fotballforbund i møte med helsemyndighetene. Der håper NFF å få åpnet for vanlige treninger snarest.

Samtidig er NFF Trøndelag i gang med å sondere terrenget for å gjenopprette J19-serie og øke lag i G19-klassen.

De skriver følgende på sin Facebook-side:

- Vi har besluttet å gi klubbene muligheten til å melde på ekstra lag i G19-klassen og J19-klassen for høsten 2020. Det vil bli gitt en svært kort påmeldingsfrist så her må klubbene allerede gjennom helgen ta beslutninger i sin klubb. Nypåmeldte lag vil fortrinnsvis bli satt i egne avdelinger i G19-klassen. I J19-klassen etableres klassen helt på nytt fordi vi i dag ikke har lag/avdelinger i denne klassen.


Vi kommer tilbake til beslutninger som tas.


0 Kommentar

J17: Stadsbygd 0 - 8 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 8. Aug 2020

STADSBYGD KUNSTGRAS (STADSBYGD): Tiller fikk en kjempestart og så seg aldri tilbake i den avgjørende kampen i Nye OBOS-cup lørdag ettermiddag.

Her setter kaptein Synne Aunehaugen pannebrasken til kort tid etter avspark. Et halvt sekund senere var kampens første mål et faktum. Foto: Marius L. Larsen.


De blåkledde fra Tillerbyen fikk seg muligens et lite sjokk allerede før kampstart. En gryende vind og nedbørsmengde var i anmarsj, og om ikke det var nok så var bygdas mystiske lukter på plass i atmosfæren som en usynlig bisverm.

Men gjestene fra byen ble ikke stukket ihjel. Snarere tvert imot. Før to minutter var tikket på uret, raget kaptein Synne Aunehaugen høyest på et perfekt slått hjørnespark fra Karine Ornæs Midjo. Som en okse som ser rødt, stanget hun like hardt på mottaket. Dermed 1-0 til de blå - og 0-1 i målprotokollen.

I det 14. spilleminutt ble ledelsen doblet - på nok et hjørnespark. Denne gang tok kapteinen det selv og serverte en målhungrig angriper ved navn Emilie Jørgensen Leer. Nå var det ingen grunn til å flire lenger, da hun hamret inn 2-0 fra kloss hold.


Kruttsterkt

Men Tiller var ikke ferdige, selv om hjemmelaget ved flere anledninger hadde gode tendenser på sin høyreside.

Etter 20 minutter var det Vilde Bjørgård Kristiansens tur til å vise seg frem. Hun kalles gjerne for "propellen" som aldri stopper, der hun løper opp, ned og sideveis gjennom hele kampen. Men at hun også hadde et skuddbein som et missil, var kanskje fjernt for noen. Fra 22 meter dundret hun til så det smalt fra standplass og fikset 3-0 i nærmeste hjørne.

Det begynte å lukte krutt fra Tiller, så kanskje det dempet den tunge halvøylukta som på like mystisk vis forsvant i en eller annen sfære desto lenger ut i kampen man kom.

Fire minutter før pause kom bekreftelsen på at Tiller ikke var på autopilot. Leona Gutji Fjeldsøs innleggsforsøk endte med henda i været. Hvis Kristiansens forsøk lignet på et missil, var Fjeldsøs avfyring en rakett med et bestemt mål - bokstavelig talt. Fra 25 meter suste ballen i en perfekt bue over keeper og rett i lengste hjørne.

Men omgangen - eller første duell, om du vil - var ikke over.

Før fløytesignalet gikk la Tiller på til både 5- og 6-0 ved Leer. Alene med keeper er det null frykt å spore hos Tillers fremste spiller. Det er faktisk så vanskelig å spore noe som helst annet enn skyggen. To identiske scoringer før sidebytte førte til mer ro i den ellers så arbeidsomme rekka.


Iskaldt

De tilreisende tok også kommandoen på det berømte fortet etter sidebytte. Et duellerende Stadsbygd-lag gjorde oppgaven vanskelig, men når man endelig finner en måte å få til flere nettsus på, må man jo prøve seg.

Etter 53 minutter var Hejar Kara offensiv og passelig sta da hun stjal ballen fra keeper og trillet inn 7-0 i den åpne kassa fra nært hold.

Ti minutter senere var det kvadrupel-Sandra Vilvang Halseth sin tur. Hun hadde et par forsøk tidligere som sneiet stolperota, men denne gang ble det suksess i jakten på gull. Et perfekt gjennomspill førte til at Halseth kom alene med keeper, og like iskald som sjøvannet i nærheten fikset hun 8-0 for Tiller.

Selv om scoringsbonanzaen tok slutt her, kunne det ha pågått lenger. Flere sjanser var bare centimetere om å gjøre, og i tillegg fikk Rikke Olufsen et mål annulert.

Heldigvis fikk sistnevnte brukt flere midler i duellene i etterkant, så kvelden var uansett berget.


Med denne seieren er dermed Tiller klare for utslagsrundene senere i høst.

Nå venter en solid treningsuke, med eller uten prosjektiler og bygdedufter, før serien starter for lag 1 og 2 uka etter.


Kampfakta:

Stadsbygd IL 0 (0) - (6) 8 Tiller IL
0-1 Synne Aunehaugen 2'
0-2 Emilie Jørgensen Leer 14'
0-3 Vilde Bjørgård Kristiansen 20'
0-4 Leona Gutji Fjeldsø 36'
0-5 Emilie Jørgensen Leer
 38'
0-6 Emilie Jørgensen Leer 40+4'

0-7 Hejar Kara 53'
0-8 Sandra Vilvang Halseth 63'

2. kamp Nye OBOS-cup J17 pulje 7
Lørdag 8. august 2020 kl.14.00
Tilskuere Stadsbygd kunstgras: 50


Laget:

Matilde Høyem Grove
Emma Jensen - Viktoria Vestavik - Synne Aunehaugen (k) - Arlinda Shala
Rikke Sofie Olufsen - Isabel Teigen - Vilde Bjørgård Kristiansen
Sandra Vilvang Halseth - Emilie Jørgensen Leer - Karine Ornæs Midjo

Innbyttere: Hejar Kara, Ine Smemo, Leona Gutji Fjeldsø.


0 Kommentar

G19: Tiller 3 - 2 Nardo

Postet av Marius L. Larsen den 6. Aug 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): G19 havnet under, men gasset på i andre omgang og snudde kampen fullt fortjent.

Jonathan Smerkerud Frønes jubler over sin 3-2-scoring sikkert i hjørnet.


De blåkledde fra Tillerbyen fikk et tøft møte med Nye OBOS-cup på søndag da det ble et 2-0-tap for Strindheim, og da passet det å ta en revansje foran mange tilskuere på TOBB Arena Sør.

Men det startet ikke helt lovende. Etter noe rot i bakre rekker, snappet Nardo ballen og stormet mot mål. Alene med Tiller-keeper Lars Smemo ble ballen hamret i lengste hjørne til 0-1.

Nardo var hakket hvassere til å begynne med, men Tiller våknet med et smell. Før kvarteret spilt utlignet Jonathan Smerkerud Frønes på lekkert vis, da Fredrik Sjøvold stormet fremover og fant navnebror Myrvold som serverte Frønes alene med keeper.

Men Nardo hadde mer krutt på lager. I det 29. minutt tok de tilbake ledelsen på et hardt og velplassert skudd. På et lavt innlegg som ble lagt femogførti grader ut på 18 meter, hamret Nardo ballen rett i vinkelen til 1-2.

Tiller hadde noen halvsjanser mot pause mens Nardo traff stolpen - og kortstokken. Rett før sidebytte ble gjestene redusert til ti mann da en Nardo-spiller pådro seg sitt andre gule kort for kvelden.


Frønes satte + Fredrik og Fredrik herjet

Publikum hadde knapt rukket å komme seg ut av den berømte køen i kiosken før Tiller fikk et straffespark rett etter sidebytte. En hands ble til skudd fra elleve meter, der Jonas Krokstad Aune utlignet til 2-2 på sikkert vis.

Ikke mange minuttene etterpå var det en svært bestemt Frønes som snudde kampen til 3-2 på et skudd fra parogtjue meter. Med ei knallhard innside satte han ballen langt unna keeper og lekkert ned i lengste hjørne.

I minuttene som fulgte var det egentlig mye som skjedde, tross ingen mål.

Frønes var nære ved å punktere kampen like før slutt, og Sneisen manglet en stortå for å skli inn et nytt Tiller-mål. Spesielt var Fredrik-ene Sjøvold og Myrvold vital for en kommende Tiller-seier. Sjøvold styrte skuta fra sin midtbaneposisjon mens Myrvold tidvis herjet mot flere motspillere og fikk et lass med frispark gjennom hele oppgjøret.


Kampen ebbet ut i en sterk og etter hvert fortjent 3-2-seier for de blå.


Kampfakta:

Tiller IL 3 (1) - (2) 2 Nardo FK
0-1 7'
1-1 Jonathan Smerkerud Frønes 15'
1-2 29'
2-2 Jonas Krokstad Aune (str.) 48'
3-2 Jonathan Smerkerud Frønes 52'

2. kamp Nye OBOS-cup G19 pluss pulje 3
Onsdag 5. august 2020 kl.20.00
Gule kort Tiller: Fredrik Olufsen 29', Fredrik Sjøvold 52', Jonas Krokstad Aune 88'
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 150


Laget:

Lars Smemo
Thomas Mikalsen - Trym Hansen Jetne - Jonas Krokstad Aune - Cang Trung Nguyen
Fredrik Olufsen (k) - Fredrik Sjøvold - Magnus Hafsmo
Magnus Kregnes Hanssen - Jonathan Smerkerud Frønes - Fredrik Alexander Myrvold

Innbyttere: Joakim Harsvik Alstad, Tobias Ellingsen Aavik, Roy Nzui Sneisen, Jonas Jacobus Klepstad, Magnus Holmvik Svensen, Edvard Stølan.


0 Kommentar

J17: Tiller 9 - 1 Sverresborg

Postet av Marius L. Larsen den 6. Aug 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): J17 fikk utfordrende åpningsminutter i Nye OBOS-cup, men så dro de ifra på imponerende vis.

Frida Ørndal Svendsen (i midten) brukte bare åtte minutter på å score sitt første Tiller-mål på TOBB Arena Sør.


De blåkledde fra Tillerbyen gjorde seg klare for en aldri så liten høydare denne onsdagskvelden; nemlig sesongstart i 2020.

Ganske uvanlig i august, men så har det også vært uvanlige tider med bare treninger siden 1. april. Det var tydelig at det var nerver i garderoben før kamp, men de høye skuldrene ble sluppet ned ganske raskt.

Før åtte minutter var spilt var det klart for årets første deilige jubelbrøl på TOBB Arena Sør. Frida Ørndal Svendsen snappet ballen midt på Sverresborgs halvdel og stormet framover. Hun flikket ballen videre til Karine Ornæs Midjo, som med et perfekt veggspill sendte Svendsen alene med keeper. Der var det absolutt ingen tvil - 1-0 til hjemmelaget.

Men Sverresborg var ikke ufarlige i starten. Tre minutter etterpå utlignet grønntrøyene på et godt langskudd, og dermed var Tiller advart.


Lobb, kinn og sklitakling

Dog gikk det ikke mange minutter før Emilie Jørgensen Leer sendte det blåkledde tilbake i ledelsen. Et godt slått frispark fra kaptein Synne Aunehaugen endte med at Leer kom alene med keeper, og en vanskelig sprettball ble til en lekker lobb rett i mål til 2-1.

Kort tid før pause økte Leer ledelsen til 3-1 på magisk vis. Hun dro av gårde på et 40-metersløp på egen hånd, fintet seg forbi alt som var av grønne trøyer og sorte shortser før hun iskaldt satte ballen til side for keeper og i nettmaskene.

Men det kunne ha vært annerledes til pause. Bare noen minutter tidligere var Tiller-keeper Matilde Høyem Grove god å ha da hun reddet mesterlig med høyre kinnbein i duell med en Sverresborg-spiller, men ballen havnet tilbake i spilleren og var på vei mot mål. Ida Dahl Bjørkøy satte fart og sklitaklet ballen vekk fra målstreken med knappest mulig margin.


Helt Vill(vang)

De første minuttene etter sidebytte var uryddige av de blå. Sverresborg hadde tidvis noe å fare med, men det var ikke før Tiller bestemte seg at det virkelig ble farlig.

I det 51. minutt ble Aunehaugen felt og dommeren pekte på straffemerket. Måljegeren Leer økte ledelsen til 4-1 med et hardt og velplassert skudd - hattrick i sin hjemmedebut - og dette ble blod på tann for resten.

Mens en spesiell håndverkerstabel i Isabel Teigen, Rikke Olufsen og nevnte Svendsen som murte igjen midten og nektet gjestene fra Trondheim vest å komme fremover, var Hejar Kara en majestetisk servitør til Sandra Vilvang Halseth. Hun tok imot en fortreffelig gjennombruddspasning og trillet ballen forbi keeper og i mål til 5-1.

Men denne Sandra var ikke helt ferdig med å juble for scoringer. I løpet av det neste kvarteret var det tre prikk like nettkjenninger som sørget for en større ledelse - tro det eller ei.

Aunehaugen var arkitekt med sine smarte innlegg, og ved tre anledninger dukket Halseth opp og styrte ballen elegant i mål fra kloss hold.

Helt på tampen ville ikke kapteinen være noe dårligere. Et perfekt slått frispark endte med et nydelig hodestøt i bue over keeper og i mål til 9-1, som også ble sluttresultatet.


Dermed ble gjensynet med konkurransen en nydelig affære for J17, som kan sikre seg avansement i sluttspillet i Nye OBOS-cup lørdag ettermiddag dersom de gjør jobben borte mot Stadsbygd.


Kampfakta:

Tiller IL 9 (3) - (1) 1 Sverresborg IF
1-0 Frida Ørndal Svendsen 8'
1-1 11'
2-1 Emilie Jørgensen Leer 19'
3-1 Emilie Jørgensen Leer 36'
4-1 Emilie Jørgensen Leer 51'
5-1 Sandra Vilvang Halseth 60'
6-1 Sandra Vilvang Halseth 63'
7-1 Sandra Vilvang Halseth 77'
8-1 Sandra Vilvang Halseth 79'
9-1 Synne Aunehaugen 80'

1. kamp Nye OBOS-cup J17 pulje 7
Onsdag 5. august 2020 kl.18.00
Gult kort Tiller: Emilie Jørgensen Leer (18')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 100


Laget:

Matilde Høyem Grove
Ida Marie Dahl Bjørkøy - Emma Jensen - Synne Aunehaugen (k) - Vilde Bjørgård Kristiansen
Frida Ørndal Svendsen - Isabel Teigen - Rikke Sofie Olufsen
Sandra Vilvang Halseth - Emilie Jørgensen Leer - Karine Ornæs Midjo

Innbyttere: Ayla Elise Buzzi Latifi, Viktoria Vestavik, Arlinda Shala, Leona Gutji Fjeldsø, Hejar Kara.


0 Kommentar

Publikumsinformasjon TOBB Arena Sør

Postet av Marius L. Larsen den 4. Aug 2020

Slik arrangeres kamper på TOBB Arena Sør i 2020-sesongen. 

De blåkledde fra Tillerbyen er klare for å ta imot publikum på TOBB Arena Sør.


Tiller Idrettslag Fotball gleder seg enormt til å arrangere fotballkamper på egen hjemmebane igjen. Selv om 2020-sesongen blir en av de mest spesielle, skal vi sørge for at hovedpersonene – de som spiller – skal få den beste opplevelsen.


Fra og med 5. august er det følgende retningslinjer for deg som publikum som gjelder:

  • kun inngang ved hovedport
  • alle må registreres med kontaktinformasjon
  • antall publikummere og spillere kan ikke overstige 200 stk
    (trenere, dommere og kampverter er arrangører og dermed ikke med i det totale antallet)
  • publikum kan kun være på inndelt sone - se oversikt lenger ned
  • alle må holde minimum en meter avstand
  • er du syk, holder du deg hjemme


Kiosken er åpen under alle kamper. Her vil det være mulig kun å betale med Vipps og kort.

Det vil være kampverter til stede før, under og etter hver kamp som arrangeres.

Alle klubbens lagledere har fått utdypende informasjon om gjennomføring av kamper.


Vi gleder oss til en svært innholdsrik og velspilt høstsesong.

Velkommen skal du være!
0 Kommentar

G19: Strindheim TF 2 - 0 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 3. Aug 2020

RUTA ARENA (LEANGEN): G19 måtte se seg slått i Tillers første obligatoriske kamp siden 12. mars søndag kveld.

Jonathan Smerkerud Frønes hadde tøffe vilkår i sesongåpningen.


Kveldens hvitkledde spillere fra Tillerbyen gledet seg enormt til at 2020-sesongen endelig ble sparket i gang denne søndagskvelden.

Strindheim TFs G19-lag, som i fjor gjorde storeslem i 0. divisjon, skulle bli en hard nøtt å knekke i sesongåpningen i Nye OBOS-cup.

Det var noen jevne åpningsminutter før hjemmelaget tok mer over utover i omgangen, men allikevel slet de med å skape de store sjansene foruten på dødballer.

Tillers største mulighet kom rett før fløytesignalet før pause, da Benjamin Romero kom plutselig alene med keeper, men forsøket rett utenfor 16-meteren ble så vidt avverget i tide.


Breivoll og Frønes veldig nære

Dessverre for gjestene fra sørsida var det noen sovende minutter tidlig etter sidebytte som førte til oppoverbakke.

I det 47. spilleminutt satte Strindheim inn 1-0 alene med Tiller-keeper Lars Smemo, og få minutter senere doblet de ledelsen på et brudd på Tillers 16-meter etter at hvittrøyene misset i oppspillsfasen.

Henrik Breivoll prøvde å svare umiddelbart, men det gode skuddforsøket fra 22 meter ble godt reddet av vertenes burvokter.

Breivoll var farlig frempå ved flere anledninger. Han hadde to nevneverdige sjanser alene med keeper, men ingen av forsøkene endte med nettsus.

Jonathan Smerkerud Frønes headet like over fra 12 meter, og det summerte på en måte Tillers kveld; til stede, men ikke helt der oppe.

Hjemmelaget hadde også flere store målsjanser, men takket være oransjkledde Smemo ble det ikke flere baklengsmål.


Første kamp i Nye OBOS-cup endte dermed med tap, men allerede på onsdag er det mulighet for revansje da Nardo kommer på besøk på TOBB Arena Sør.


Kampfakta:

Strindheim TF 2 (0) - (0) 0 Tiller IL
1-0 47'
2-0 54'

1. kamp Nye OBOS-cup G19 pluss pulje 3
Gult kort Tiller: Joakim Harsvik Alstad (82')
Tilskuere Ruta Arena (Leangen): ca 100


Laget:

Lars Smemo
Thomas Mikalsen - Trym Hansen Jetne - Jonas Krokstad Aune - Cang Trung Nguyen
Fredrik Olufsen (k) - Fredrik Sjøvold - Edvard Stølan
Benjamin Leonidas Syversen Romero - Jonathan Smerkerud Frønes - Fredrik Alexander Myrvold

Innbyttere: Tobias Ellingsen Aavik, Joakim Harsvik Alstad, Jonas Jacobus Klepstad, Magnus Holmvik Svensen, Henrik Langset Breivoll, Magnus Kregnes Hansen.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline