Kategori

God sommer

Postet av Marius L. Larsen den 30. Jun 2020

En god sommer ønskes alle sammen.

Ser du hvem denne Tiller-spilleren er fra 2012?


Det har vært et spesielt år, en merkelig vår og noen usikre måneder.

Men vi er på vei tilbake.

For alvor.

Takket være din innsats gjennom en fryktelig tøff periode.

Nå er det bare å glede seg.

De blåkledde fra Tillerbyen skal fortsette å trene i juli for å være klar til potensielle treningskamper om en drøy måned, fra 1. august.

Mediaavdelingen har varslet at frekvensen på oppdateringer skal opprettholdes gjennom hele sommeren for å korte ned ventetiden til herlige knokkelkamper kan starte opp igjen. Husk å ta turen innom sosiale medier i løpet av juli.

Noe vil alltid skje gjennom en lang sommer. Vi er spent på hvordan det blir med våre eldste lag i treningshverdagen, og plutselig kommer det overraskelser som ingen ante ville skje.


Til deg som skal reise bort i sommer:

Koble av, nyt tiden og aldri glem:

Av alle uviktige ting her i verden, er fotball det aller viktigste.


Vi sees på TOBB Arena Sør ganske snart.


God sommer!


#ForzaTiller


0 Kommentar

NFF ber om åpning for seniorlagene

Postet av Marius L. Larsen den 29. Jun 2020

Norges Fotballforbund ber om åpning for seniorlagene i et brev sendt på fredag.

Treningskampen mot Strindheim TF var noe av det siste våre beste menn rakk å gjøre for Norge stengte 12. mars. Nå er et lite håp tent om å gjenoppstarte kontakttrening og 2020-sesongen.


Norges Fotballforbund (NFF) ved president Terje Svendsen sendte fredag et brev til kulturminister Abid Raja og helseminister Bent Høie om å åpne opp for seniorlagene i breddefotballen, slik at de i første omgang kan trene som normalt.

I forrige uke var det en svært lettet stemning da det ble bekreftet at barne- og ungdomsfotballen får spille kamper fra 1. august, men fremdeles kan ingen spillere over 20 år trene med kontakt.

- Vi har hatt en meget konstruktiv dialog med helsemyndighetene og vist at vi kan lage gode og trygge rammer for å organisere fotballaktivitet, men samtidig forhindre økt smitte i samfunnet. Nå ber vi om at trening for hele bredden tillates før sommeren, og at vi får til et møte for å diskutere tidspunkt for oppstart av kamper. Å opprettholde et forbud mot kontakttrening gjennom hele sommeren vil virke mot sin hensikt, skriver NFF på sine hjemmesider.

Les mer og se hele brevet til myndighetene her.


Herrer A kan få mulighet til å starte opp

Samtidig er det en pågående diskusjon for å få i gang 2. divisjon kvinner og Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon menn). Dette er de siste divisjonene som er underlagt forbundet, mens lavere divisjoner er styrt av kretsene.

På fredag ble det satt i gang spørreundersøkelser for å sjekke om klubbene kan ivareta smittevernsprotokollen i toppfotballpiloten. Tiller Idrettslag Fotball, som befinner seg i Norsk Tipping-ligaen, har mottatt undersøkelsen.


Det er ventet en konklusjon på dette nivået i løpet av denne uken, og vi håper også på en snarlig avklaring for våre øvrige seniorlag.


0 Kommentar

Vi holder det gående

Postet av Marius L. Larsen den 28. Jun 2020

Fåtallet tar sommerferie, inkludert Tiller Media.

Om en drøy måned kan endelig kampene starte for våre barne- og ungdomslag. Her fra Tiller-mesterskapet i straffespark for ei uke siden.


De blåkledde fra Tillerbyen kan nyte noen velfortjente sommerferiedager i denne perioden, enten det er ved å slappe av hjemme, på hytta eller andre steder i landet.

Mange av våre lag skal fortsette å trene på å bli bedre gjennom hele sommeren, mens noen tar en pust i bakken for å samle krefter til en svært spennende høstsesong.

Mediaavdelingen varsler nå at man ikke tar en ferie fra oppdateringer fra den blå bydelen for første gang på ti år, da vi ønsker å holde motivasjonen oppe til da kampene kan starte igjen 1. august og en påfølgende spennende høstsesong.


For noe vil alltid skje i løpet av sommeren.

Kanskje dukker vi opp på treninger?

Hva er siste nytt på fotballhuset som straks er klar for høsten?

Og vet du forresten hva som skjer midt i juli?

Vi håper dere blir med oss uansett hvor dere er i sommer.


Forza Tiller!


0 Kommentar

Målrikt uavgjortresultat

Postet av Marius L. Larsen den 26. Jun 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): J17 spilte internkamp torsdag kveld, og det ble mange mål og flott spill.

En av mange tøffe dueller mellom Emilie Jørgensen Leer (i blått) og Viktoria Vestavik.


De blåkledde fra Tillerbyen hadde opprinnelig tenkt å spille en treningskamp mot et annet Tiller-lag, men ettersom det fortsatt er strenge smittevernsregler, ble denne utsatt til 1. august.

Derfor bestemte J17-gjengen å spille internkamp mot hverandre i kjent kampstil. Begge draktene var hentet frem, og dommer var leid inn for anledningen.

Det var noen utilgjengelige spillere som var bortreist, så kampen ble spilt i 9er-format med 11er-mål og varte i 2 x 30 minutter.


Tre mål på et par minutter

Etter en jevn og nokså rolig åpning på internoppgjøret, blusset det raskt opp i tøffere dueller og solid angrepsspill.

Emilie Jørgensen Leer fikset 1- og 2-0 til det blå laget fra kloss hold etter innlegg fra høyre før Synne Aunehaugen reduserte til 1-2 fra skrå vinkel kort tid etterpå.

Karine Ornæs Midjo la på til 3-1 alene med keeper, men det hvite laget hadde mer krutt på lager. I løpet av to minutter hadde de utlignet etter to nesten identiske scoringer. Først snappet Vilde Bjørgård Kristiansen ballen inne på blå sin halvdel, stormet mot mål og satte ballen sikkert i duell med keeper. Sekunder senere gjorde Thea Arnegård Kulvik nøyaktig det samme.


Leer-hattrick og Olufsen-dobbel

Lagene var like langt til pause, og etter sidebytte fulgte de hverandre tett som hagl.

Hvit gikk opp i ledelsen etter at Rikke Sofie Olufsen satte ballen elegant i lengste hjørne på et innlegg fra venstre, men så var det et hardt langskudd fra Hejar Kara som sørget for utligning og 4-4 få minutter senere.

Målsjansene dundret begge veier, og det var tydelig at begge lagene ønsket å vinne.

Sofie Graabak hamret inn 5-4 til blå på et hjørnespark, men så fintet Arlinda Shala bort sin motspiller og fikset 5-5 fra nært hold.

Jørgensen Leer var iskald alene med målvakt og sendte blå nok en gang i ledelsen til 6-5, men rett før sluttsignalet dukket Olufsen opp igjen og fastsatte sluttresultatet til 6-6.


Dermed fikk de lovende J17-spillerne endelig teste seg på en relativ stor bane, og det vistes utrolig godt at dette var en fornøyelig kveld i sommervarmen på TOBB Arena Sør.

Med mange mål og solid angrepsspill i store perioder, er det bare å glede seg til de fremtidige kampene.

Etter kampen fortsatte det fra elleve meter. Lagene måtte skilles fra straffemerket der blått lag vant knepent.


Takk til Lars Smemo som dømte dette internoppgjøret.


Kampfakta:

J17 Blå 6 (3) - (3) 6 J17 Hvit
1-0 Emilie Jørgensen Leer
2-0 Emilie Jørgensen Leer
2-1 Synne Aunehaugen
3-1 Karine Ornæs Midjo
3-2 Vilde Bjørgård Kristiansen
3-3 Thea Arnegård Kulvik
3-4 Rikke Sofie Olufsen
4-4 Hejar Kara
5-4 Sofie Graabak
5-5 Arlinda Shala
6-5 Emilie Jørgensen Leer
6-6 Rikke Sofie Olufsen

Internoppgjør J17 kohort 1
Torsdag 25. juni 2020 kl.19.15
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): 21


Lagene:

Blå: Malin Strømsnes Kvingedal, Sofie Graabak, Emma Jensen, Isabel Teigen, Frida Ørndal Svendsen, Hejar Kara, Emilie Jørgensen Leer, Karine Ornæs Midjo.

Hvit: Ine Smemo, Viktoria Vestavik, Synne Aunehaugen, Rikke Sofie Olufsen, Vilde Bjørgård Kristiansen, Leona Gutji Fjeldsø, Thea Arnegård Kulvik, Arlinda Shala.

Keepere: Matilde Høyem Grove, Ayla Elise Buzzi Latifi, Emilie Leirvik.


0 Kommentar

Kvartett på talentleir

Postet av Marius L. Larsen den 25. Jun 2020

Fire spillere deltar på Team BDO i august.

Ida Sofie Bye-Andersen (t.h.) er en av fire Tiller-spillere som er tatt ut til kretssamling i august. Her er hun og lagvenninnene i aksjon under Tiller-mesterskapet i straffespark sist lørdag.


Tiller Idrettslag Fotball er stolt over å meddele at fire Tiller-spillere skal delta på Team BDO Talentleir (kretslag) første uka i august.

Guttene og jentene har samling i forskjellige perioder, og det er i 13-årsklassen vi finner noen blåkledde spillere.

Ida Sofie Bye-Andersen og Rilinda Gashi er tatt ut på J13, og Edwin Trinh og Theo Viktil er å finne på G13.


Les mer om samlingene her:
G13
J13


Les også: Sofie og Thea på talentsamling


Vi gratulerer så mye med uttaket!


Forza Tiller!


0 Kommentar

Duo på talentsamling

Postet av Marius L. Larsen den 24. Jun 2020

To Tiller-spillere er tatt ut på talentsamling i Porsgrunn.

Sofie Graabak (t.v.) og Thea Arnegård Kulvik skal representere de blå i Porsgrunn.


Tiller Idrettslag Fotball er stolt av å meddele at to spillere skal få vise seg frem blant landets beste tidlig i august.

3. - 7. august er det Equinor Talentleir i Porsgrunn, og der finner vi Thea Arnegård Kulvik (J14) og Sofie Graabak (J15 skygge).

- Disse spillerne er tatt ut fordi vi enkelt og greit anser dem som Norges største talenter i sin årsklasse. Dette er morgendagens helter, og de har mye å leve opp til! De aldersbestemte landslagene våre har virkelig markert seg i Europa siste årene. Og vi har toneangivende spillere på A-landslagene våre som bare for noen år siden var på talentleir i Porsgrunn, sier ansvarlig for Landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland.

Les mer om samlinga her.


Vi gratulerer Thea og Sofie med uttaket!


Forza Tiller!


0 Kommentar

Kamper tillates fra 1. august

Postet av Marius L. Larsen den 23. Jun 2020

Barne- og ungdomsfotballen får grønt lys fra 1. august.

G19 kan starte sesongen 2020 fra august.


Tiller Idrettslag Fotball er særdeles glad og lettet over at rettferdigheten har seiret ved at barne- og ungdomsfotballen får lov til å spille kamper og turneringer fra 1. august.

Det ble bekreftet i en pressemelding fra regjeringen i dag, tirsdag.

- Vi er helt i sluttfasen med å utarbeide protokoller for gjenåpning av breddefotballen der hensyn til smittevern er godt ivaretatt. Norsk fotball har tatt ansvar for smittevern hele veien, og vi har apparatet og motivasjonen i klubbene som skal til for å følge protokollene lojalt opp i forbindelse med kamper og treninger også i voksenfotballen. Vi både tror og håper at myndigheten viser oss tillit og snarlig åpner opp for hele norsk fotball, når vi får presentert våre grundige og gjennomarbeidede protokoller for dem i nær fremtid, sier fotballpresident Terje Svendsen.


Les også fra NFF:
Grønt lys for kamper
Evalueringsrapport toppfotball


Lettet over de yngste - bekymret for de eldste

Tiller Idrettslag Fotball og et hundretalls av klubber samt kjente personligheter satte hardt press på regjeringen om å åpne for fotballkamper så tidlig som mulig for alle.

Senest fredag ettermiddag publiserte de blåkledde fra Tillerbyen sitt standpunkt, og sammen med resten av fotball-Norge ble bønnene endelig hørt.

En ferierende styreleder Torkel Wahl-Olsen rakk å dele sin enorme lettelse - og en liten bekymring - på telefon da dette ble klart.

- Jeg taler vel på vegne av hele Tiller Fotball da jeg sier at vi er utrolig glad og lettet over at rettferdigheten har seiret ved å la de yngste få spille kamper igjen fra 1. august. Det er tross alt derfor vi driver med dette, og nå har vi endelig noe fantastisk å se fram til rett over sommeren.

- Samtidig tenker jeg fortsatt på våre eldste spillere, som fremdeles ikke får lov til å trene normalt ennå. Vi vet at fotballforbundet har dette som sin førsteprioritet nå, og vi håper våre tre seniorgrupper kan få trene som normalt ganske snart. Vi håper vel alle at også de kan få starte opp med sesongen fra 1. august, sier styrelederen.

Wahl-Olsen påpeker også viktigheten av at vi fortsatt holder oss til det gjeldende smittevernsreglementet.

- Spillere, trenere og foreldre har vært helt enestående med å følge alle retningslinjer helt siden 1. april da vi fikk lov til å trene i små grupper. Nå skal noen trene i sommer mens andre tar en liten ferie, og straks kommer 1. august. Vi avventer forbundets nye veileder før vi gjør noe annet, men alle barne- og ungdomslagene kan uansett begynne å få kriblingen tilbake.


Forza Tiller!


0 Kommentar

G14 ble klubbmester i straffespark

Postet av Marius L. Larsen den 20. Jun 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): G14 tok det lengste strået i en svært spennende straffesparkkonkurranse lørdag formiddag.

G14-2 ble vinner av Tiller-mesterskapet i straffespark. På bildet er Emilian Eilertsen, Espen Slørdahl, Oskar Vold og Noah Samstad (i tilfeldig rekkefølge).


De blåkledde fra Tillerbyen arrangerte nok en gang storsuksessen Tiller-mesterskapet i straffespark denne lørdagen. For to uker siden var det de eldste lagene som testet ut konseptet, og med veldig gode tilbakemeldinger, var det nå duket for 12-, 13- og 14-åringenes tur.

TOBB Arena Sør ble åpnet for publikum til en viss mengde, kiosken var åpen og igjen var speaker og styreleder Torkel Wahl-Olsen klar med mikrofonen.

Midt i sluttspillet kom også hovedsamarbeidspartner Melhusbanken innom for å hilse på våre tålmodige spillere og trenere, og de overrakte sjekken på hele 50 000 kroner etter at Tiller gikk til topps i den digitale dugnaden.


12-åringer imponerte - ren G14-finale

Lørdagens dueller var på 7er-mål og med straffespark fra åtte meter, og det ble mange målrike oppgjør.

Åttedelsfinalene inneholdt også flere overraskelser. J12-1 og J13-1 slo begge ut guttelag som var ett år eldre, og det var nære på i kvartfinalene. 12-åringene tapte 7-6 etter at lagene gikk til en og en straffe, og 13-åringene tapte knepent 5-3.

Semifinalene ble spilt på en og samme bane for bedre publikumsopplevelse, og de fikk se mange perfekte straffespark. G14-2 slo G12-2 5-2 og G14-1 seiret 5-3 over G13-2 på veien til finalen.

Men også i bronsefinalen ble det kanskje en overraskelse. 12-åringene slo de som var året eldre 4-3 til ellevill jubel.

Finalen ble et rent internoppgjør mellom G14-1 og -2, der sistnevnte vant 5-4 i et nervepirrende drama.


Vi gratulerer G14 med en historisk seier, og vi takker alle våre deltakere, trenere og supportere for en fantastisk dag på TOBB Arena Sør.

Vi håper alle hadde det like morsomt som oss!


Takk til hovedsamarbeidspartner Melhusbanken og Coca-Cola Norge for flotte premier som vi kunne dele ut.


Forza Tiller!


G13-2 med en sterk 4. plass.G12-2 med en imponerende 3. plass.Sølv og 2. plass på G14-1 etter en spennende finale.
0 Kommentar

Få kampen tilbake - nå

Postet av Marius L. Larsen den 19. Jun 2020

Kampene må starte igjen ganske snart.

Noen spillere har lov til å trene, men ingen får fremdeles oppleve ukas høydepunkt, nemlig å spille kamp.


Tiller Idrettslag Fotball mener at kampene i barnefotballen og vanlig trening for voksne må starte så snart som mulig.

Vi synes det er svært skuffende og merkverdig at dette ikke kan la seg realisere når smittetallene er på et lavt nivå samtidig som samfunnet gjenåpner. Nå kan man reise utenlands, sitte klemt i midtsetet i flyet og pakke seg på stranda og på puben.

Vennegjengen kan møtes på løkka og kline til i duellene.

Men fremdeles kan ikke unger ikledd sin kjente fotballdrakt spille kamp mot nabobydelen. For mange - eller egentlig for alle - er kampen ukas høydepunkt. Man trener mange ganger i uka for å bli klar til den nevnte kampen. Å kjempe med sine lagkamerater og lagvenninner, mot sine rivaler, er som å spise dessert etter en god middag.

Det er som å få bursdagsgave på bursdagen sin. Eller som å juble over en knakende god karakter.

Men foreløpig har kampen blitt tatt fra oss.


På årsmøtet for noen uker siden ble det bekreftet at antallet fotballspillere i Tiller Idrettslag er 753. Dessverre er ikke det tallet like høyt lenger. Og det blir lavere for hver uke som går.

Dette gjør oss utrolig triste. Vi hadde håpet at vi var i gang igjen allerede nå, og vi forstår at mange er usikre på veien videre.

Man har vært fantastisk flinke på mange områder. Har holdt avstand, har vasket hendene mange ganger pr dag og har vasket all fotballutstyr før og etter hver trening.

Vi har alltid fulgt føringene fra myndighetene.

Dere har vært flinke.

Vi har vært flinke.


Vi har et stort samfunnsansvar som en stor fotballklubb i en sterkt voksende bydel. Enten man er 6 år og snart skal ha på seg sine første fotballsko, eller en rutinert person på 47 som fortsatt har håp å bli toppscorer i laveste seniordivisjon.

Hvert år, hver måned, hver uke og hver dag er Tiller Fotball med å skape et trygt og engasjerende samfunn for spillere, trenere, foreldre og supportere.

På grunn av den kampen. Den cupen. Den serien.


Tidligere denne uka ble det kjent at helsemyndighetene ikke vurderer nye lettelser på restriksjonene i idretten før 1. september. Den datoen kan bety at fotballåret 2020 er ferdigspilt. Et år med håp kan bli knust før det egentlig har startet.

Men vi har fortsatt et håp.

Et håp om å fortsette med det alle i Tiller Fotball ønsker mest. Vi ønsker å få høydepunktet i uka tilbake så snart som mulig. Ikke fordi vi er over alle andre, men fordi vi mener vi må være på lik linje med resten av samfunnet.

Vi krysser alle fingre og tær selv om de er godt sammenkrøket allerede.


Næringsindustrien har fått tilbake håpet før det var for sent.

Nå er det på tide at fotballen får tilbake kampen før vi mister altfor mange.


Nå er nå - ikke 1. september.


Sportslig hilsen
Tiller Idrettslag Fotball


0 Kommentar

Publikumsinformasjon lørdag

Postet av Marius L. Larsen den 17. Jun 2020

Tiller Idrettslag Fotball inviterer til et nytt mesterskap på hjemmebane. Her er viktig informasjon til deg som publikum.

For to uker siden kunne spillerne bruke tribunen selv grunnet strengere smittevernsreglement. Nå åpner vi for tilskuere for første gang i 2020.


De blåkledde fra Tillerbyen hadde gigantsuksess med Tiller-mesterskapet i straffespark for de eldste lagene lørdag 6. juni, årets første arrangement på TOBB Arena Sør. Med gode værforhold og entusiastiske spillere og trenere, førte dette rett og slett til en merkedag.

Allerede på lørdag fra kl.11.00 - 13.00 er det duket for arrangement nummer to, og dette tillates med publikum på tribunen.

Vi ønsker alle hjertelig velkomne til nok en storslagen fotballfest på vår største bane. Det er meldt bortimot 30 varmegrader (!), kiosken er åpen for alle og utøverne er klare.


Men det er visse vilkår som må oppfylles hvis du vil være på tribuneplass:

* Alle arrangement av Tiller Idrettslag Fotball følger det gjeldende smittevernsreglementet. Det tilsier 200 tilskuere innenfor portene. For å komme inn på lørdag, må vi registrere deg. Det gjør vi på enklest mulig måte ved at du vippser Tiller Fotball den symbolske summen på 1 kr til nr 101586. Har du med deg barn, så legger du ved en kommentar med navnet/navnene.

* Det er inngang kun ved hovedport. Sidedørene vil bli låst for å kontrollere publikum.

* Alle må desinfisere hendene sine når de kommer. Klubben stiller ut Antibac ved inngangen.

* Det er ikke lov for publikum å entre kunstgresset mens konkurransen pågår. Det vil bli sperret av fra kiosken til hjørnet mot grusbanen.

* Alle tilskuere som ikke er i nær familie skal til enhver tid holde minimum en meter avstand.

* Føler du deg dårlig, holder du deg hjemme.


Følger alle disse reglene, så vil det bli nok en fantastisk lørdag på TOBB Arena Sør.


Vi gleder oss veldig til å ta imot dere!


Kampoppsett:0 Kommentar

Starter i Ålesund

Postet av Marius L. Larsen den 16. Jun 2020

Våre beste menn åpner den forsinkende 2020-sesongen med et tøft bortemøte i august.

Robin Hermanstad og resten av gutta i helblått kan juble over at høsten er spikret for spennende oppgjør.


De blåkledde fra Tillerbyen fikk mandag ettermiddag vite sitt nye kampoppsett i Norsk Tipping-ligaen avdeling 5.

Det ble foretatt en regelrett trekning i et allerede ferdig oppsett kun basert på tall, der Tiller ble trukket ut som et av de numrene og plassert inn i oversikten.

Der ble det bekreftet at Simon Hustad Evjens mannskap starter med et bortemøte med Aalesund 2 på Color Line Stadion. Kampen spilles helga 8. - 9. august.

Første hjemmekamp på TOBB Arena Sør blir mot Ranheim Toppfotball 2 helga etter, og blåtrøyene avslutter årets 13-kamper-sesong borte mot Spjelkavik, også fra Ålesund.


Se hele oppsettet her (trykk på bildet for større versjon):


Forza Tiller!


0 Kommentar

Gjenskaper suksessen

Postet av Marius L. Larsen den 15. Jun 2020

På lørdag arrangerer vi et nytt Tiller-mesterskap i straffespark for våre yngre lag.

Vi gjentar en storslagen suksess i en utfordrende tid.


Tiller Idrettslag Fotball og Tiller Media arrangerer nok en gang Tiller-mesterskapet i straffespark. Nå er det for våre 12-, 13- og 14-åringer.

Konkurransen sparkes i gang lørdag 20. juni kl.11.00 på TOBB Arena Sør, og det blir et lignende opplegg som da de eldste kjempet mot hverandre fra elleve meter. Det ble en stor suksess og flere timer med fotballmoro i en tid der all konkurranse tas imot med åpne armer.

Kommende lørdags duell blir derimot på 7er-mål med straffer fra åtte meter, og det er meldt mange lag fra gutter og jenter 12, 13 og 14.


Dette blir årets andre arrangement på vår største bane, og vi følger det gjeldende smittevernsreglementet.

Derfor vil det også bli åpnet for publikum. Ytterligere informasjon kommer når helga nærmer seg.


Klubben jobber med et annet arrangement for våre aller yngste spillere, selv om tiden er knapp rett før sommerferien. Vi vil komme tilbake til hva det vil være og når det eventuelt vil finne sted.


Vi gleder oss nok en gang!

Forza Tiller!


0 Kommentar

- Vi håper det er vår tur nå

Postet av Marius L. Larsen den 10. Jun 2020

Etter 13 uker uten ordinære fotballtreninger og kamper, ser herrelagets hovedtrener Simon Hustad Evjen nå lyset i enden av korona-tunellen.

Det er ventet en oppdatert fotballbeskjed enten torsdag eller fredag. Dette gjelder nye føringer fra 15. juni.


Det er nå nesten tre måneder siden det ble forbudt med ordinær fotballtrening og fotballkamper. Siden den gang har våre beste menn holdt seg i gang med såkalt «korona-trening», uten øvelser som innebærer kroppskontakt mellom spillerne.

Hovedtrener Evjen sier det har vært utfordrende, men at det har gått bedre enn forventet.

- Treningsoppmøtet i denne perioden har vært veldig bra, og det tyder nok på at spillerne har trivdes på trening. Det er klart det begynner å bli litt repeterende å trene på denne måten nå, men heldigvis ser det ut til at det nærmer seg en åpning for ordinær trening straks.

Myndighetene åpnet for trening med kroppskontakt for alle spillere under 20 år 1. juni, mens de over den berømte alderen må pent vente. Dette gjelder de aller fleste på samtlige av våre herrelag.

- Vi tok ferie med egentrening fra 1. juni, og så ser vi for oss at det blir lov å trene som normalt fra 15. juni. Deretter blir det vanlig trening helt frem mot seriestart tidlig i august. Det blir virkelig en gledens dag når vi endelig kan spille fotball på vanlig måte igjen. Jeg håper virkelig det er vår tur nå. Det er dypt savnet, sier hovedtreneren.


Godt fornøyd med stallen

Om Tillers sesongoppkjøring så langt, har 29-åringen følgende å si:

- Vi hadde en oppkjøring fram til midten av mars som var litt delt. Noen prioriterte futsalspill i eliteserien i denne perioden og fikk trent veldig godt der, mens andre trente for fullt med laget. Dette gjorde at en del juniorer også fikk sjansen på trening, noe som er viktig for å tette det litt for store gapet som har vært mellom junior- og A-laget de siste sesongene. Nå har vi trent siden midten av mars med hele laget, om enn på en noe begrenset måte.

Evjen er svært fornøyd med mannskapet han råder over i årets sesong. Spillere som Robin Hermanstad, Sindre Welo og Martin Berdal valgte å bli i Tiller tross flere tilbud fra andre klubber. I tillegg har laget også fått inn Sondre Kroglund fra Tynset, Andreas Fossli fra Nardo og Fredrik Sjøvold fra Rosenborg.

- I og med at Erland Tangvik signerte for Djurgården, måtte vi ha ny målvakt, og jeg er strålende fornøyd med at vi fikk tak i Kroglund, som er en meget solid forsterkning på vårt nivå og nå utgjør en veldig god keeperduo med sunn konkurranse sammen med Christian Grindvold. Fossli er en etablert, topp andredivisjonsspiller som jeg har fulgt lenge, og Sjøvold er et av de største talentene i sitt kull i Trøndelag. Så alt i alt har vi fått inn tre eksterne spillere av topp kvalitet.

- Noen har også forlatt oss av naturlige årsaker som fallende motivasjon og behov for nye utfordringer, men det gir bare større muligheter for andre, forklarer sjefen.


Kort serie der alt kan skje

A-laget har også tatt opp en rekke spillere fra egen klubb før denne sesongen. Jonas Krokstad Aune ('01) og Fredrik Meland Johnsen ('00) ble tatt opp i fjor høst, og har over tid vist seg verdig tilliten og levert gode treningskamper denne vinteren. I tillegg har vi tatt opp Fredrik Myrvold ('04), som er i fin utvikling og har levert gode innhopp i treningskamper mot antatte topplag i 3. divisjon denne vinteren. Der har vi virkelig en spiller for fremtiden.

- Hvis man legger til at spillere som Magnus Bjerke, Espen Mathiassen og Kjartan Ulstad mistet store deler av fjorårssesongen med langtidsskader, og at Jonathan Smerkerud Frønes først kom inn i gruppa fra høsten av, så er jeg totalt sett veldig fornøyd med årets spillerstall. Vi har beholdt de viktigste spillerne, signert gode eksterne spillere, tatt opp lovende juniorer og har spillere som tidligere har slitt tilbake fra skadeproblemer. Så får vi satse på at vi med litt mer dyktighet enn i fjor reduserer skadefrekvensen noe, sier Evjen selvkritisk.

Høstens seriespill i Norsk Tipping-ligaen inneholder kun enkel serie, som betyr 13 kamper. Et nytt kampoppsett er ventet å komme i neste uke, og ambisiøse Evjen innrømmer at det blir en svært spesiell sesong.

- Det er nok et litt kjedelig svar, men med kun én kamp mot hvert lag kan egentlig alt skje. Vi har som hovedmål å være mye bedre offensivt enn i fjor, gjennom mye og god trening på både samspill og enkeltspillere. Jeg tror og håper at dette kommer til å gjøre oss til et mye skarpere lag offensivt, som vil gi flere målsjanser, mål og poeng. Så får vi se hvordan det går. Det eneste som er helt sikkert, er at vi gleder oss voldsomt til å trene for fullt og til å spille kamper om tre poeng igjen.


0 Kommentar

Herrer-1 seiret i dramatisk finale

Postet av Marius L. Larsen den 6. Jun 2020

Våre beste menn vant en svært målrik finale i Tiller-mesterskapet i straffespark.

Det ble gull for denne gjengen fra herrelaget etter en dramatisk finale. Stående fra venstre: Sondre Kroglund, Jonathan Smerkerud Frønes, Jonas Krokstad Aune, Kevin Hoven, Magnus Bjerke. Foran fra venstre: Martin Kristoffer Berdal, Sindre Myrvold Welo.


De blåkledde fra Tillerbyen arrangerte en høytidelig straffesparkkonkurranse for våre eldste lag denne lørdagen.

Selv om vi måtte fysisk stenge TOBB Arena Sør med hensyn til det gjeldende smittevernsreglementet, ble dagen en stor suksess for alle involverte.

Været spilte på lag, det var godt humør hos alle og ikke minst var det lydige spillere som fulgte beskjeder som ble gitt.

Etter innledende kamper i gruppespillet, der det var både scoringer og redninger høyt og lavt, var det duket for sluttspill basert på gruppespillets prestasjoner. Det var svært jevne resultater i 8-delsfinalene, og i kvartfinalene var det kun ett J17-lag som var igjen av jentene.


Se også: Alle resultater fra straffekonken

Der ble det et knepent 5-4-tap for G16-3, men dette guttelaget viste seg å være en knallsterk utfordrer.

Første semifinale ble spilt mellom herrer-3 og herrer-2, der sistnevnte vant 5-3. Den andre skulle 16-åringene kjempe mot herrer-1, men de måtte til slutt se seg beseiret 5-2.

Men gutta imponerte i bronsefinalen. Herrer-3, med flere gamle helter og ikke minst kanoner på laget, tapte 4-3 for G16 som dermed tok bronsen.

Finalen skulle bli enda mer dramatisk. I et rent herrer A-oppgjør mellom 1 og 2, gikk det så langt som på den fjerde runden før det ble avgjort. Herrer-1 vant til slutt hele 18-17 i en straffekonk som varte i over 13 minutter.


PS! Se semifinalene, bronsefinalen og selve finalen i opptak på vår Facebook-side!


Vi gratulerer vinnerlaget med gull, og vi ønsker samtidig å takke våre fantastiske spillere for en magisk dag på TOBB Arena Sør.

Takk også til mange hjelpere i kiosken, på banen og ved inngangen.

Og til slutt en takk til samarbeidspartner G-MAX Tiller og Coca-Cola Norge for premier til utdeling.

Dette var moro!


0 Kommentar

Resultatoppdatering - Herrer 1 vant dramatisk finale

Postet av Marius L. Larsen den 6. Jun 2020

Slik foregår lørdagen på TOBB Arena Sør.


De blåkledde fra Tillerbyen gleder seg til årets første konkurransedag på hjemmebane. På grunn av smittevernsreglementet er dette arrangementet kun forbeholdt de eldste Tiller-lagene, og det med uten publikum til stede.

På akkurat denne siden vil vi oppdatere alle resultater så fort det lar seg gjøre.

Finalen vil bli streamet direkte på vår Facebook-side.

Husk å følge oss i sosiale medier (@tillerfotball) for flere levende bilder gjennom denne spennende dagen.


* Oppdater denne siden jevnlig for resultater fra oppgjørene.Gruppe A
Poeng
G16-2
8p (1.pl)
J17-1
2p (3.pl)
G19-2
6p (2.pl)
Kvinner-1
2p (4.pl)
Gruppe B
Poeng
G16-3
4p (3.pl)
J17-3
1p (4.pl)
G19-3
5p (2.pl)
Herrer-3
9p (1.pl)
Gruppe C
Poeng
G16-1
4p (3.pl)
G19-1
9p (1.pl)
Kvinner-2
0p (4.pl)
Herrer-1
5p (2.pl)
Gruppe D
Poeng
G16-4
0p (4.pl)
J17-2
3p (3.pl)
Kvinner-3
6p (2.pl)
Herrer-2
9p (1.pl)Klokkeslett
Bane 1
Bane 2
Bane 3
Bane 4
12.00
G16-2 - J17-1
4-2
G19-2 - Kvinner-1
4-2
G16-3 - J17-3
6-5 ees
G19-3 - Herrer-3
4-5
12.15
G16-1 - G19-1
3-4
Kvinner 2 - Herrer-1
2-5
J17-2 - Herrer-2
3-5
G16-4 - Kvinner-3
2-5
12.20
G19-2 - J17-1
3-2
Kvinner-1 - G16-2
4-5 ees
G19-3 - G16-3
6-5 ees
J17-3 - Herrer-3
3-5
12.30
G16-1 - Herrer-1
3-4 ees
G19-1 - Kvinner-2
4-2


J17-2 - G16-4
5-4
Kvinner-3 - Herrer-2
3-4
12.40
J17-1 - Kvinner-1
4-3 ees
G19-2 - G16-2
3-5
G16-3 - Herrer-3
11-12 ees

J17-3 - G19-3
1-4
12.50
Herrer-1 - G19-1
3-5
Kvinner-2 - G16-1
3-5
G16-4 - Herrer-2
1-4
J17-2 - Kvinner-3
3-5
13.00
Pause
Pause
Pause
Pause
13.20
8-dels 1
G16-2 - J17-3
4-3
8-dels 2
G19-2 - G16-3
3-4
8-dels 3
J17-1 - G19-3
4-3

8-dels 4
Kv.1 - Herrer 3
3-4


13.30
8-dels 5
G19-1 - G16-4
4-2


8-dels 6
Herrer1 - J17-2
5-3


8-dels 7
G16-1 - Kvinner3
7-6


8-dels 8
Kvinner2 - Herrer2
2-4


13.40
Kvart 1
G16-2 - Herrer3
2-4
Kvart 2
G16-3 - J17-1
5-4
Kvart 3
G19-1 - Herrer2
3-4


Kvart 4
Herrer1 - G16-1
4-1


13.50
Semi 1
Herrer3 - Herrer2
3-5
Semi 2
G16-3 - Herrer1
2-5


14.15
Finale
Herrer 1 - Herrer 2
18-17


Bronsefinale
G2016-3 - Herrer 3
4-3
Forza Tiller!


0 Kommentar

Slik blir straffekonken dekket

Postet av Marius L. Larsen den 5. Jun 2020

Tekst på hvert resultat, mulighet for streaming og sosiale medier får kjørt seg.


De blåkledde fra Tillerbyen inviterer sine eldste lag til en høyinteressant straffesparkkonkurranse under strenge smittevernsregler lørdag fra kl.12.00 på TOBB Arena Sør.

Dessverre ble det klart tidligere på fredag at klubben ser seg nødt til å fysisk stenge portene for å unngå masseansamling av tilskuere.


Dermed settes Tiller Media i beredskapsalarm.


Resultatoppdatering

I et innlegg som blir publisert lørdag morgen på tillerfotball.no vil interesserte finne en oversikt over kampene som vil bli oppdatert med resultater så fort som mulig etter kampslutt.


Sosiale medier

Gjennom hele dagen vil man finne oppdateringer i våre sosiale kanaler. Videosnutter, bilder, avstemninger - vi skal gjøre så godt vi kan.


Streaming

Det er klart at finalen mellom de to beste lagene vil bli strømmet direkte på vår Facebook-side. Finalen har estimert kampstart kl.14.45.

Strømming av andre kamper vil etter alt å dømme ikke skje grunnet kapasitetsutfordringer, men man vet jo selvfølgelig aldri.


Vi ønsker våre lag masse lykke til i årets første konkurranse på TOBB Arena Sør, og vi håper vårt trofaste publikum får med seg mye av det som skjer ved hjelp av digital teknologi.


Forza Tiller!


0 Kommentar

Straffekonk for tomme tribuner

Postet av Marius L. Larsen den 5. Jun 2020

Lørdagens straffesparkkonkurranse blir uten publikum innenfor portene.

Dessverre får vi ikke lov til å ha tilskuere på lørdag.


Tiller Idrettslag Fotball har lenge gledet seg til en høyinteressant straffesparkkonkurranse mellom fem av våre eldste kull førstkommende lørdag på TOBB Arena Sør.

G16, J17, G19, kvinner og herrer skal gjøre opp om heder og ære da de skal konkurrere om hvem som er det beste Tiller-laget fra elleve meter.

Men etter diskusjon med kommuneoverlegen i Trondheim, blir dette uoffisielle arrangementet uten publikum.

Klubben forholder seg til gjeldende smittevernsreglement, og med publikum innenfor portene på lørdag, ville reglementet ikke blitt overholdt.

Selvfølgelig er det utrolig trist at foreldre, søsken og andre interesserte ikke får ta del i det som hadde blitt årets begivenhet så langt, men i denne situasjonen vi befinner oss i, så må vi alle ta vår del av den nasjonale dugnaden.


TOBB Arena Sør stenges som vanlig fredag kveld kl.22.30, og vil ikke bli åpnet for uorganisert aktivitet før lørdag kl.15.15.


Vi kommer tilbake fredag kveld med hvordan vi kan dekke konkurransen for alle interesserte.


Vi gleder oss over en positiv konkurransedag for våre spillere på lørdag, og vi håper alle som deltar får en artig og stor opplevelse.


0 Kommentar

Kan vinne 50 000 kroner

Postet av Marius L. Larsen den 3. Jun 2020

Tiller Idrettslag Fotball er nominert til nok en digital dugnad, men nå trenger klubben din stemme.


De blåkledde fra Tillerbyen har gjennom en tøff periode holdt det gående så godt det lar seg gjøre både på og utenfor banen.

Lettelsen er enorm når man tenker over at restriksjonene begynner å slippe for å normalisere hverdagen til alle sammen, og vi håper å kunne by på mye glede allerede i løpet av de neste månedene.

Også i år drar hovedsamarbeidspartner Melhusbanken i gang en stor digital dugnad blant 18 klubber, der du kan stemme på din favorittklubb og hver stemme betyr 50 kroner.

Tiller Idrettslag Fotball har hvert år gått helt til topps ved maksbeløpet på 25 000 kr.

I år dobler Melhusbanken den summen vi klarer å motta.

Kanskje kan det bli nye møbler til en nyoppusset 2. etasje på fotballhuset?


Du kan stemme fra og med onsdag 3. juni kl.12.00 ved å trykke på denne lenken


Vi håper på ditt digitale trykk fra deg.


Forza Tiller!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline