Kategori

G19: Tiller 7 - 2 Stjørdals-Blink

Postet av Marius L. Larsen den 29. Nov 2020

ABRAHALLEN (SVEBERG): G19-1 fikk æren av å avslutte Tillers utendørssesong søndag ettermiddag.

G19 har levert en strålende 2020-sesong. Bildet er fra en tidligere kamp i høst.


Egentlig skulle sesongen ha vært ferdigspilt for flere uker siden, men grunnet at Stjørdals-Blink var i karantene rett før opprinnelig kampdato, måtte oppgjøret flyttes.

Det var i begge lags interesse å fullføre sesongen på et verdig vis, og etter mye frem og tilbake om hvilken bane som var best egnet på første søndag i advent, ble det Abrahallen.

Dessverre var det uten tilskuere i den ellers så lune hallen, men de blå kjørte på fra start av - som de alltid gjør når de går for tre poeng. Etter 12 minutter fikset Robin Hermanstad 1-0, og Tiller så seg egentlig aldri tilbake etter det.

Magnus Kristoffersen doblet ledelsen få minutter senere før Fredrik Sjøvold la på til 3-0. Andreas Arukwe - tror vi - fikset 4-0 rett før sidebytte.

Gjestene fra nord i Trøndelag reduserte to ganger i andre omgang, men dette var Tillers dag. To mål fra Frønes, derav ett fra straffemerket, og nok en suser fra Hermanstad fastsatte sluttresultatet til 7-2.


Dermed endte Tiller på en svært gledelig 5. plass på tabellen, kun fem poeng bak serievinneren.

Gutta har gitt oss mange minneverdige øyeblikk, spesielt på TOBB Arena Sør, gjennom en hard og fysisk krevende høstsesong.

Gratulerer med en fantastisk prestasjon - og takk!


Se sluttabellen i G19 0. divisjon her


Kampfakta:

G19: Tiller IL 7 (4) - (0) 2 Stjørdals-Blink Fotball
1-0 Robin Johansen Hermanstad 12'
2-0 Magnus Kristoffersen 20'
3-0 Fredrik Sjøvold 34'
4-0 Andreas Uzoma Arukwe 45'
4-1 72'
5-1 Jonathan Smerkerud Frønes 75'
5-2 78'
6-2 Jonathan Smerkerud Frønes (str.) 89'
7-2 Robin Johansen Hermanstad 90'

12. serierunde BDO-serien G19 0. divisjon
Søndag 29. november 2020 kl.13.30
Gule kort Tiller: Jonas Krokstad Aune (44'), Marius Jensen (55')
Abrahallen (Sveberg)


Laget:

Lars Smemo
Thomas Mikalsen - Jonas Krokstad Aune - Andreas Uzoma Arukwe - Simen Schøne Hoff
Cang Trung Nguyen - Fredrik Sjøvold - Magnus Kristoffersen
Fredrik Alexander Myrvold - Jonathan Smerkerud Frønes - Robin Johansen Hermanstad

Innbyttere: Isak Noteng, Trym Hansen Jetne, Joakim Harsvik Alstad, Jonas Jacobus Klepstad, Marius Jensen, Mathias Gåsbakk Vinjevoll, Edvard Stølan.


0 Kommentar

Tiller Futsal Cup 2021 avlyses

Postet av Marius L. Larsen den 27. Nov 20200 Kommentar

En merkbar tidslinje

Postet av Marius L. Larsen den 25. Nov 2020

Hver dag er en fest. Eller? Les Tiller Medias siste ord for dagen - på 10-årsdagen.


Å spille for Tiller er noe man kan skryte av. Man spiller i en stor klubb, på et godt lag med gode trenere og det er alltid et stort engasjement på kampdag, som tross alt er ukas høydepunkt.

I tillegg vil det bli publisert noe fra forskjellige kamper gjennom året. Kamprapporter og bilder vil alltid være på plass, og kanskje kommer det noen videosnutter.

Det gjør Tiller Idrettslag Fotball unik i breddefotballsammenheng.

Spillere har gledet seg over nye profilbilder og forhåpentligvis lese fornøyd om seg selv mens foreldre og besteforeldre kan stolt vise frem og gjerne skryte av sine etterkommere - med god grunn.

Det tar i gjennomsnitt to timer å legge ut kamprapport og bilder fra en Tiller-kamp. I snitt er det knipset 500 bilder pr kamp. Målet er å få 10 % av disse ut på nett.

Plusser man tiden på selve kampen man er på, går fort fire timer av en kveld.

Det er en halv arbeidsdag. På én kamp.


Les også: 10 år som Tiller Media


Fokus på personer, ikke tall

Jeg kan ikke klage. Jeg har gjort dette helt frivillig uten innblanding, og jeg synes det har vært utrolig gøy å få lov til å glede andre.

Det er det som gjør min hverdag som trener også så givende; det å se spillere smile og at de har det gøy.

Men man må glemme disse tallene. Et tall gir en liten gjenspeiling på hva det innebærer. Det viktigste er personene, det som gjøres og hvordan det gjøres.

Hvis et eple i butikken koster deg 10 kroner og du vet det eplet gjør deg vel, så er det kanskje lurt å kjøpe det eplet når muligheten er der.

I min tid som såkalt mediaansvarlig har jeg opplevd svært mye, på godt og vondt. Å få gode tilbakemeldinger har utvilsomt vært det morsomste, som igjen har ført til at man har hatt lyst til å fortsette.

Men tiden er knapp. Det koster å være Tiller Media basert på frivillig arbeid og med eget utstyr.

Tidslinja før og etter Tiller Media vil bli merkbart, men jeg er ikke sikker på om alle er klar over det.

Min tanke er å avslutte med stil før jul i år mens noen andre kan ta over den berømte stafettpinnen. Så ser jeg fram til å "bare" være trener for mine to lag som gir meg stor glede tilbake. Og samtidig få mulighet til å se litt på TV-en som har støvet ned.


Ha det gøy med det du gjør. Det er min beskjed til deg, uansett hva du velger å gjøre.


Tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldinger i dag og gjennom ti lange år. Det blir satt utrolig stor pris på av meg, og det har gitt meg motivasjon til å bruke så mye tid på dette.


LL


0 Kommentar

- Dette har vært det viktigste bidraget

Postet av Marius L. Larsen den 25. Nov 2020

10 år med Tiller Media gir svært mange historier. Her er noen av dem.

Forandring fryder. Håper vi.


Det var egentlig en helt enkel idé som startet på denne dagen for ti år siden. Men vi kjørte på, Alexander og jeg. Tiller Media kom til syne rett over midnatt torsdag 25. november 2010, og det gikk ikke lang tid før folk lo.

"Tiller i 2. divisjon herrer og nå skal de plutselig begynne å publisere ting." Dette kunne jo ikke vare lenge, verken 2. divisjon eller publiseringen, tenkte kritikerne sikkert.

De fikk rett med plassen på nivå tre, dessverre. Tiller rykket ned etter ett år, men Media rykket opp. Til de grader.


Borte bra, men hjemme er alltid best

Men det skjedde mye i Tiller i starten av 10-tallet. Herrelaget valgte å rive seg løs fra klubben og danne en helt ny klubb utenfor kommunegrensene. Dette skapte hodebry for undertegnede. Skulle man bli værende eller følge etter?

Et blått hjerte sørget for at man ble værende, og grunnlaget for ytterligere publisering av alt det gode i Tiller ble kraftig forsterket. Å holde det gående på nett - å vise frem de gode prestasjonene - selv om kapteinen på tankskipet var borte, var ekstremt viktig.

Det var også minst like viktig at Tiller ble fullkommen i forkant av 2019-sesongen etter mange år med usikkerhet. En helhet på både gutte- og jentesiden er det som gjør en fotballklubb vellykket, uansett prestasjon, er min mening. Undertegnede er stolt over å ha vært en stor forkjemper for akkurat det - på flere måter.


Norgesmester

Men det var ikke det viktigste bidraget Tiller Media har gjort.

Tiller Idrettslag Fotball likestilte begge kjønn i 2011, og et par år etter kom det en tydelig e-post fra en gråhåret lagleder. "Kanskje en idé å skrive om jentelag i klubben også," lydet henstillingen. Lite visste han om at Tiller Media bare var én person også på den tiden, men det var bare å kjøre på.

Det ble kretsmesterskap på kretsmesterskap som jeg fikk æren av å offentliggjøre for resten av "verden", men det største kom i 2017.

Et eventyr som startet på Steinkjer i februar og ble avsluttet i Telenor Arena i november, da Tiller ble norgesmester i J16-klassen takket være en 2-1-seier over Stabæk. En ellevill vinterdag i hovedstaden som alltid vil stå i historiebøkene.

Samme år startet Tiller et kvinnelag basert på gode årganger og rykket opp på første mulighet. Dette laget kom også til Norway Cup-finalen for første gang noensinne.

Jeg hadde mange fantastiske turer til Oslo den gangen.


Aldri mer 12. mars

Men det aller viktigste bidraget som jeg føler jeg har gjort, var ukene etter 12. mars i år.

Norge ble stengt ned grunnet en usynlig krig, og selv om bekymrede meldinger fra omverdenen kom dagene i forveien, var det å ikke få lov til å spille fotball en skremmende beskjed å få.

Da var det godt å ha noen gåturer med trenerkolleger å se fram til, la oss kalle dem Rune og Øyvind, der man alltid endte opp med hjernetrim rundt kaffebordet på...salatdisken.

All aktivitet ble forbudt i over tre uker med uvisshet, og da følte jeg det var ekstremt viktig å holde ting i gang på sosiale medier. Vise frem hva vi har gjort tidligere. Fortelle hva som skal skje. Berolige og glede alle. Spillere, trenere og støttespillere.

Meldinger jeg har fått i etterkant bekrefter at dette har kanskje vært det viktigste bidraget for å unngå større frafall av spillere.


Aldri mer 12. mars.

Vask hendene. Hold avstand. Hold deg hjemme ved sykdom.
Fortsatt ekstremt viktig. Livsviktig.


LL


0 Kommentar

10 år som Tiller Media

Postet av Marius L. Larsen den 25. Nov 2020

Den 25. november 2010 startet det man nå kan betrakte som et eventyr.


På denne dagen for ti år siden startet det som selv ble kalt for "en ny æra for Tiller Fotball", da det første innlegget på en ny nettside ble publisert.

Herrelaget hadde en måned tidligere rykket opp til 2. divisjon, og Alexander Sotberg og Marius Larsen, som begge spilte på laget, gikk sammen for å etablere en ny hjemmeside for laget - vel fortjent.

Kort tid senere kom også Rune Meyer med i den etter hvert så berømte "avdelingen" med sitt fokus på G19.

I 2012 kom det så mange meldinger fra lagledere og foreldre på andre lag at undertegnede valgte å endre fra tillersenior.com til tillerfotball.no i samarbeid med klubben.

I 2014 og 2015 hjalp også fotograf Robert Magnussen til med flotte bilder.

Den nye offisielle hjemmesiden for en klubb i sterk vekst var for alvor i gang.

Selv om mediaavdelingen gikk fra å være tre personer til to og deretter kun én etter det første året, har man oppdatert hverdagen til så å si samtlige Tiller-lag i konkurranseklassene gjennom et helt tiår.

Det er helt på frivillig basis, uten noen form for ekstra utdannelse, og med eget utstyr og et stort engasjement.


I dag er de blåkledde fra Tillerbyen den breddefotballklubben i hele Trøndelag som er soleklart størst i sosiale medier og på hjemmeside.

Den klubben DU er en del av, altså.

På en helt vanlig kampdag kan bortimot 1000 forskjellige personer klikke seg inn på saker for å lese seg opp til det neste storoppgjøret for våre to A-lag.

10 % av dem ergrer seg sikkert over at vi overhodet ikke er nøytrale i påfølgende kamprapporter eller i andre gladsaker.

Men de kan allikevel glede seg over at vi i det hele tatt produserer mange saker om breddefotballen uansett årstid. Det er ikke mange av oss - om noen.


Tiller Idrettslag Fotball har satt en helt ny standard for oppdateringer av en breddeklubb gjennom mange års hardt og produktivt arbeid.

Men det har kostet. Det er svært mange timer som ligger bak - flere enn de fleste aner. Finurlig vinkling på tekster, bruk av enorme visuelle effekter og god timing på publisering. Det har blitt brukt utallige kvelder og helger på bekostning av andre interesser.

Det har blitt som et eventyr, som har en start - og en slutt.


Men først og fremst er det nå på tide å feire 10-årsjubileum med glans, brask og bram.


Det hadde vel de færreste trodd.


Gratulerer så mye med dagen til oss selv.


Utover dagen kommer det mer lesing fra en lang historie. Her er det mye å ta tak i.


Mvh,
Marius Lundhaug Larsen
Frivillig siden 2010


Slik så det aller første innlegget ut på den gang tillersenior.com 25. november 2010.


0 Kommentar

Siste nytt mandag

Postet av Marius L. Larsen den 16. Nov 2020

Vi bringer deg siste nytt av det som skjer.

Elijah Kayondo i aksjon mot Stjørdals-Blink i G16-serien. Om det blir noe av G19-kampen mot samme klubb, er mer usikkert pt.


Trening

Fortsatt trener mange lag både utendørs og innendørs uten ekstra restriksjoner. Ønsker ditt lag (flere) treninger, kan de ta kontakt med Anette på e-post adm.tillerfotball@gmail.com.


KVT-hallen

Det har kommet skjerpede regler i KVT-hallen etter den siste tids smitteøkning i samfunnet. Fra nå av har ingen foreldre adgang uansett alderskull - de må vente utenfor. For de aller yngste må også en treningsvert være til stede.

Sjekk oppdaterte regler i KVT-hallen her


Utsatt G19-kamp

Den utsatte G19-1-kampen mot Stjørdals-Blink er fortsatt uvisst om den vil bli spilt - mest sannsynlig ikke. Stjørdals-Blink er ferdig med sin karantene i dag, mandag, men siden kampen er av den ubetydelige sorten, kan det være at man setter en strek allerede nå.

Vi kommer tilbake når vi har mottatt ytterligere informasjon.


Utsatte U20-serier

Egentlig skulle J20 og G20 ha vært i gang med sine respektive futsalserier fra og med neste helg, men NFF Trøndelag har varslet at begge seriene er utsatt til tidligst nyåret etter den seneste smittesituasjonen. Etter planen skulle U20-serier ha blitt gjennomført før jul før seniorseriene overtok på nyåret, men dette vil nå bli annerledes.


Tiller Futsal Cup

Fortsatt planlegges Tiller Futsal Cup 2021 som gjennomførbar, men klubben følger med hva som skjer i Trondheim og omegn. Vi håper turneringen går som planlagt.

Se her for informasjon og påmelding


Bursdag neste uke

Onsdag 25. november feirer Tiller Media sin selverklærte 10-årsdag på fullstendig frivillig basis etter at første innlegg ble publisert på denne datoen i 2010. I den anledning vil mediaavdelingen avsløre hvilke hemmeligheter som ligger bak, hva som har vært det mest spesielle og hva fremtiden bringer.

Vi håper dere følger nøye med.


0 Kommentar

J17: Steinkjer 3 - 0 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 13. Nov 2020

ABRAHALLEN (SVEBERG): J17 med sølv i kretsmesterskapet.

Denne gjengen har levert en fantastisk høst.


De blåkledde fra Tillerbyen virket sedvanlig pigge i åpningsminuttene i det som skulle bli en knalltøff finalekamp mot en solid motstander.

Etter fem minutter smalt det i stolpen. Emilie Jørgensen Leer stormet mot mål fra skrått hold og hamret ballen i lengste stolpe før kaptein Synne Aunehaugen skled returen rett i en offsideplassert Leer.

Tiller kjørte på. Karine Ornæs Midjo traff nettveggen og flere gode cornere og innlegg var svært nære at blåtrøyene fikk styrt i mål.

Steinkjers første store målsjanse kom etter 25 minutter. Et frispark dalte ned i feltet, men fra kloss hold reddet Tiller-keeper Ayla Latifi mesterlig.

Mot pause var det Tiller sin tur igjen. Aunehaugen skjøt over fra 12 meter, Rikke Olufsen traff like utenfor og Emma Jensen var centimetere fra å stange inn kampens første scoring på et godt slått hjørnespark fra kapteinen.

På overtid i første omgang ble livlige Aunehaugen felt rett innenfor 16-meteren, men til tross for leggskinnekko i veggene, ble det ikke dømt straffespark.


Bakpå etter sidebytte

Andre omgang startet kanskje litt passivt, for det var motstanderen i gult og sort som tok initiativet etter at lite stemte for de blå. I det 51. minutt headet de en corner i tverrliggeren, og Tiller var nå advart.

Men advarselen endte med fulltreffer. Fra 22 meter havnet et godt plassert skudd i lengste vinkel, og Tiller fikk en oppoverbakke å gå.

Blåtrøyene ga seg imidlertid ikke, og de prøvde alt de kunne. Thea Arnegård Kulvik og Hejar Kara kombinerte fint i perioder, men det unge laget manglet det lille ekstra i de avgjørende øyeblikkene.

På overtid kontret Steinkjer inn både 2- og 3-0, og Tiller måtte dermed se seg slått i jakten på et nytt kretsmesterskap.


Uansett er sølv i J17-klassen en fantastisk prestasjon for laget som har en gjennomsnittsalder på 15,5 år. Hele J17-gruppa er gammel nok til å spille i samme klasse også neste år, og da har laget varslet en revansje.


Vi gratulerer samtidig Steinkjer Fotballklubb med kretsmesterskapet etter en angrepsvillig og velspilt finalekamp.

Vi takker også Trønderbladet for at de sendte finalen på nett-TV. Vi vet at svært mange fra Tiller fulgte med fra start til slutt, og det setter vi stor pris på.


Kampfakta:

Steinkjer FK 3 (0) - (0) 0 Tiller IL
1-0 52'
2-0 80'
3-0 80+2'

Finale kretsmesterskapet J17
Torsdag 12. november 2020 kl.20.15
Abrahallen (Sveberg)


Laget:

Ayla Elise Buzzi Latifi
Vilde Bjørgård Kristiansen - Sofie Graabak - Emma Jensen - Ida Marie Dahl Bjørkøy
Rikke Sofie Olufsen - Isabel Teigen - Frida Ørndal Svendsen - Synne Aunehaugen (k)
Emilie Jørgensen Leer - Karine Ornæs Midjo

Innbyttere: Matilde Høyem Grove, Leona Gutji Fjeldsø, Hejar Kara, Thea Arnegård Kulvik.


0 Kommentar

KM-finale på torsdag

Postet av Marius L. Larsen den 9. Nov 2020

Storkampen vises også direkte på nett.

Denne gjengen kjemper om et kretsmesterskap.


Tiller Idrettslag Fotball bekrefter at KM-finalen i J17-klassen mot Steinkjer spilles førstkommende torsdag, 12. november, kl.20.15 i Abrahallen.

Etter at den opprinnelige finaledatoen (8. november) ble utsatt fordi hele Steinkjer kommune stengte ned i en uke, ble lagene raskt enige om å gjennomføre kampen så snart som mulig.

Det åpnet seg en mulighet torsdag kveld da en finale i OBOS-cup måtte flyttes, og sammen med NFF Trøndelag ble endelig kampdato spikret.

Kampen går dessverre uten tilskuere på tribunen, men på den gledelige siden vises kampen blant annet på Adressa.no, Trønderbladet og Innherred.


...og selvfølgelig skal vi plage dere med oppdateringer på Twitter for dere som er i farta!


Forza Tiller!


0 Kommentar

Siste nytt mandag

Postet av Marius L. Larsen den 9. Nov 2020

Det er mye som skjer for tiden. Her er siste nytt på det du lurer på.

J17 venter på sin KM-finale mot Steinkjer.


Trening

Tiller Idrettslag Fotball holder seg til oppdaterte regelverk. I skrivende stund er det ingen endringer i treningshverdagen i Trøndelag. Det betyr at nesten samtlige lag i Tiller Fotball, bortsett fra herrer 6. divisjon, får lov til å trene som normalt. Det kan hende at det kommer interne justeringer, spesielt innendørs.


KVT-hallen

I dag, mandag, er hele KVT stengt grunnet renholdere i karantene. Det medfører at trening i KVT-hallen utgår i dag. En oppdatert beskjed blir gitt i løpet av mandag. Alle trenere både har fått og vil få beskjed via trenergruppen på Facebook.


Kommunale haller

Gymsaler og andre kommunale haller er åpen som normalt for fotball-/futsaltrening.


TOBB Arena Sør og KVT kunstgress

Begge våre utendørsbaner vil være åpne helt frem til snøen kommer. Lag som ønsker treningstid bes kontakte Anette Sæther på e-post: adm.tillerfotball@gmail.com.


Fotballhuset

Fotballhuset på TOBB Arena Sør er stengt for all møtevirksomhet den kommende perioden. Styret og sportslig utvalg gjennomfører møter digitalt inntil videre.


Utsatte kamper

I forrige uke ble det bekreftet at KM J17-finalen mot Steinkjer ble utsatt fordi hele Steinkjer kommune stengte ned i en uke. I dag skal kommunen ha møte om hva som skjer videre. Samtidig ble G19-1 sin siste seriekamp mot Stjørdals-Blink utsatt grunnet karantene hos mostanderne. NFF Trøndelag bekrefter at de ønsker å gjennomføre begge kamper så snart det lar seg gjøre. En oppdatering vil komme etter hvert.


Innendørscuper

Før helga ble det dessverre bekreftet at både Heimdal Indoor og Flatås Julecup ble avlyst grunnet en usikker smittesituasjon. Tiller har lange tradisjoner i begge turneringer, og vi føler med våre kolleger på den andre siden av E6, men har selvfølgelig full forståelse for avlysningen.


Husk alltid følgende:
1) hold minst 1 meter avstand
2) vask hendene ofte
3) vær hjemme ved sykdom0 Kommentar

Kåret til den beste fotballskolen

Postet av Marius L. Larsen den 8. Nov 2020

Den beste fotballskolen i Trøndelag fant sted på TOBB Arena Sør i 2020.

Fra årets skole på TOBB Arena Sør.


Tiller Idrettslag Fotball er stolt over å ha fått den store anerkjennelsen av å bli kåret til den klubben i Trøndelag som hadde den beste TINE Fotballskole i 2020.

I et svært utfordrende år med en pandemi hengende over oss, har fokuset vært konsekvent på å gjøre tilbudet så trygt som mulig - i tillegg til å gjennomføre et bra sportslig opplegg.

Kåringen er basert på TINE og NFFs hovedinnsatsområder på fotballskolen, som er jenteandel, Fair play og sunt kosthold.

- Det var på TINE Fotballskole det startet for meg, og et sted jeg virkelig koste meg med fotballen. Jeg har mange gode minner derfra. Det er veldig gledelig å se at deltakelsen og ikke minst jenteandelen bare øker fra år til år, og at dette bidrar til å rekruttere flere jenter til fotballen er fantastisk. Veldig fint at så mange klubber er bevisste på det. De har virkelig fortjent denne prisen, sier A-landslagsspiller Caroline Graham Hansen.


Les også: Dette er TINE Fotballskole-vinnerne

- Det har blitt jobbet helt fantastisk, og det er gledelig å se på tilbakemeldingene at vi har klart dette på en trygg og god måte. Det er en glede for oss å gi en pris til 18 av de som har vært flotte eksempler på hvordan vi ønsker å gjennomføre TINE Fotballskole, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt.

- Jeg er kjempestolt av alle som var med å bidro til dette. En stor takk til alle 23 trenere som gjorde en utmerket jobb tre dager til ende, og takk til alle spillere som deltok med eksemplarisk opptreden og Fair Play. Takk også til alle støttespillere som sørget for mat og drikke samt følge opp smittevernsinstruksene. Det er tredje året Tiller arrangerer TINE Fotballskole, så dette varmet et "gammelt hjerte", sier fotballskoleansvarlig Reidar Schjei.


0 Kommentar

J19: Tiller 4 - 0 Rosenborg

Postet av Marius L. Larsen den 5. Nov 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): J19 er kretsmester i Trøndelag etter en solid gjennomføring mot toppklubben Rosenborg torsdag kveld.

De blå er kretsmester i 2020. Her jubles det rett etter Hedda Stuedahl-Karlsens 3-0-scoring.


Alle gode ting var faktisk tre for de blåkledde fra Tillerbyen denne uken. Først kom nyheten om at KM-finalen i J17 mellom Steinkjer og Tiller ble utsatt grunnet smittesituasjonen i førstnevntes kommune, og deretter ble G19s siste serierunde mot Stjørdals-Blink utsatt ettersom sistnevnte var i karantene.

Dermed sto det og falt på torsdagens seriefinale mellom Tiller og Rosenborg i J19-klassen. Ville den bli spilt kun timer etter nye restriksjoner fra myndighetene?

Svaret var heldigvis ja. Og det foran en fullstappet TOBB Arena Sør - som alltid - og selvfølgelig innenfor smittevernsreglene.


Kapteinen ledet an

Men oppgjøret startet litt på hælen for hjemmelaget i helblått, som kunne trengte uavgjort for å gå helt til topps. De skyhøye forhåndsfavorittene fra Lade, denne gang med en fulltallig kamptropp i alle aldre, startet oppgjøret klart best.

Tiller, som tidligere i uka hadde hatt to meget artige og lærerike treninger, klarte heldigvis å ri av stormen de første ti minuttene før de kom bedre med i kampen.

Spesielt var fronttrioen Lise Finsrud, Hedda Stuedahl-Karlsen og kaptein Synne Bye-Andersen livsfarlige hver gang de fikk muligheten, og en god midtbanetrio serverte pasninger av en grad som kan kunne betegne som glohet.

Men Rosenborg sto godt imot i forsvar, og etter et par halvsjanser fra Tillers side, var det ikke de største mulighetene man kunne rapportere om.

Før i det 33. spilleminutt. Bye-Andersen mottok en perfekt pasning på vei gjennom, og det kunne se ut som om at et skudd på halv volley kunne gå alle veier. Men alle veier fører til rom. Et mesterverk en viss kommentator på Viasat-plattformen selv ville ha varslet: "...og det blir skuuuuudd!" Bye-Andersen satte høyreslegga til fra 20 meter, fikk til en perfekt stopp-vend-skru på ballen - selv aner ikke forfatter hva det er - og ballen føyk i lengste kryss til 1-0.

Ellevill jubel. Blå jubel.

Fullt fortjent.


Pumpet og chippet

Og Tiller fortsatte.

Et maskineri fungerer ikke uten en tennplugg, og der hadde Marie Schult Optun sin viktige oppgave. Gnisningene sprutet i alle retninger med en gang hun var i nærheten av ballen, og rett før pause snappet hun ballen før hun serverte en fremadstormende Stuedahl-Karlsen.

Angrepsspilleren hadde løpt og løpt og løpt, og ventet på den ypperlige muligheten. Med hjertet utenpå drakta hørte man pumpa gå fort, men allikevel var hvilepulsen ekstrem lav da hun chippet elegant inn 2-0 fra samme distanse som Bye-Andersens volley.


Et verk til stua

For nå var hjemmelaget virkelig gode. Spillemessig var det vanskelig å utfordre gjestene i sort og hvitt, men en enorm lagmoral og et voldsomt engasjement blant samtlige i helblått førte til at dette skulle bli en dag å huske.

Det var ikke så mye som kom gjennom stopperduoen Andrea Holm Aune og Synne Aunehaugen. Selv om det er fire år mellom de to med egentlig draktnummer 10, var yngstejenta Synne knallhard i alle dueller i sann Tiller-stil. Engasjementet skulle det absolutt ikke stå noe på.

Evigvarende Thale Hinsverk, som selv påpekte etter kampen at dette var ikke hennes beste, så ut som en million - av en hvitkledd bisverm rundt henne. Det var klart at denne kampen betydde mye for driblefanten som alltid nekter å overgi seg.

Her skulle det scores nye mål. Og det skjedde to minutter før full tid, da Stuedahl-Karlsen viste en enorm fandenivoldskhet og hamret ballen knallhardt i nærmeste hjørne til 3-0.

Kvelden toppet seg da storesøster Louisa punkterte kampen med sin beherskede avslutning fra kloss hold på overtid - 4-0.


Breddeklubben Tiller seiret nok en gang. Fire scoringer og ingen baklengsmål.

Kretsmester 2020 med 20 i stil.

Vi gratulerer så mye!

Forza Tiller!


Se tabellen her


Kampfakta:

Tiller IL 4 (2) - (0) 0 Rosenborg BK Kvinner
1-0 Synne Bye-Andersen 33'
2-0 Hedda Stuedahl-Karlsen 41'
3-0 Hedda Stuedahl-Karlsen 88'
4-0 Louisa Stuedahl 90'

3. runde BDO-sluttspill A J19 1. divisjon
Torsdag 5. november 2020 kl.19.30
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): 164


Laget:

Kaisa Øien Aune
Vilde Lund - Andrea Holm Aune - Synne Aunehaugen - Aiila Renander Bransfjell
Maria Alvestad Høvik - Marie Methi - Thale Hinsverk
Synne Bye-Andersen (k) - Hedda Stuedahl-Karlsen - Lise Finsrud

Innbyttere: Tuva Wessel Tvervåg, Matilde Bolghaug, Suzanne Maduga, Hege Snåsøy Hovdahl, Pia Elise Skråmo Lien, Bjørk Myhre, Vilde Winge Kristiansen, Marie Schult Optun.


0 Kommentar

Ny uke og ny publikumsinformasjon

Postet av Marius L. Larsen den 2. Nov 2020

Nye retningslinjer gjelder i siste utendørsuke.

Den tillatte grensen på tilskuere ble nådd i J19-møtet med Rosenborg for en drøy måned siden.


Grunnet oppblomstring i smitten av COVID-19 både nasjonalt og i Trondheim, har det kommet nye retningslinjer som Tiller Idrettslag Fotball følger til punkt og prikke.

Tiller har igjen to kamper på TOBB Arena Sør i 2020-sesongen, der G19-1 møter Stjørdals-Blink på onsdag og J19-1 tar imot toppklubben Rosenborg på torsdag. Klubbens siste kamp er finalen i kretsmesterskapet i J17-klassen som spilles i Abrahallen.


Slik er uke 45:

Onsdag
kl.20.00 G19 Tiller - Stjørdals-Blink - UTSATT

Torsdag
kl.19.30 J19 Tiller - Rosenborg (maks 200 tilskuere)

Søndag
kl.19.00 J17 Steinkjer - Tiller - UTSATT

Alle kamper oppdateres på Twitter


Maks 200 - kom tidlig

Nå er det bare tillatt med totalt 200 "deltakere" på utendørsarrangement som ikke har fastmonterte seter. Det betyr at de to gjenværende kampene på TOBB Arena Sør kan ha maksimalt 200 tilskuere - inkludert spillere.

Forrige J19-kamp mot Rosenborg for en måned siden trakk 169 tilskuere - det høyeste tillatte antallet etter spillertroppene. I tillegg sto det flere titalls tilskuere utenfor porten.

Selv om gradestokken er så vidt over på plussiden, forventes det mange tilskuere spesielt under J19-kampen, som er avgjørende for Tillers del i jakten på kretsmesterskapet.

Vi ber tilskuere om å komme tidlig til TOBB Arena Sør for å unngå kø utenfor porten.

Vanlige smittevernsregler gjelder fremdeles:
1) hold avstand
2) vask hendene eller bruk håndsprit
3) hold deg hjemme om du er syk


Ingen tilskuere i Abrahallen - kampen streames

Tiller Idrettslag Fotball er skuffet, men viser samtidig stor forståelse for at det ikke åpnes for publikum i Abrahallen.

På søndag skal J17 spille finale mot Steinkjer i kretsmesterskapet, og det blir for en tom hall uten kjentfolk på tribunene.

NFF Trøndelag har varslet at de skal se på muligheter for å streame finalen, og vi håper de kommer med en positiv tilbakemelding om få dager.

Dersom det viser seg at de ikke har tenkt å streame finalen, kan vi love at vi overtar stafettpinnen og streamer direkte på vår Facebook-side til glede for alle våre supportere.


0 Kommentar

Påmeldingen er åpnet

Postet av Marius L. Larsen den 1. Nov 2020

Tiller Futsal Cup 2021 går av stabelen i januar.

Vi gleder oss til å ta imot deg som spiller, trener og tilskuer under trygge omgivelser.


Tiller Idrettslag Fotball er glad for å kunne meddele at påmeldingen til den kommende utgaven av Tiller Futsal Cup er åpnet.

Vi har lang og stolt tradisjon med å arrangere futsalcup som sparkes i gang som en kick-off på det nye året, og 2021 blir intet unntak til tross for verdenssituasjonen.

Tiller Futsal Cup har årsklasser fra 8 år og til og med 19 år, og vil i 2021 gå over fire helger. Det bemerkes at enkelte årsklasser kan bli slått sammen grunnet smittevern og/eller for lite påmeldte lag.


Dette er nytt med hensyn til Covid-19

Dersom lag spiller i andre fotballkretser, kan de dessverre ikke delta. Hvis laget til daglig spiller seriekamper i vår fotballkrets, men tilhører Nordmøre og Romsdal Fotballkrets organisatorisk, kan de delta hos oss.

Det er valgt å sette noen begrensninger for enkelte klasser. Det henger også sammen med at det er behov for å ha god kontroll på maksimalt antall lag i hver klasse. Med en begrensning på 200 personer (spillere/ publikum) i hallen til enhver tid, vil cupen bli delt opp i flere arrangement hver dag, der det er korte pauser mellom hvert arrangement.

Det vil bli åpnet for publikum i et begrenset format, og tidsrommet hver klasse oppholder seg i hallen vil bli forholdsvis komprimert. For klassene 8-12 år vil kampene avvikles i løpet av maksimalt 3 timer, mens øvrige klasser vil være opptil 5 timer i hallen.


Trykk på denne lenken for påmelding og mer informasjon


Velkommen til Tiller Futsal Cup 2021!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline