Kategori

Seiret i sørfinalen

Postet av Marius L. Larsen den 5. Nov 2022

(Tynset 1 - 5 Tiller 2) EXTRA ARENA: Kvinner-2 er klare for hovedfinale i Adressacupen etter en fantastisk finaleseier lørdag ettermiddag.

Jublende Tiller-spillere over en solid finaleseier over et 2. divisjonslag. Fra venstre: Live Espolin Johnson, Kaja Sofie Johansen, Malin Strømsnes Kvingedal, Emma Jensen, Ingeborg Nyberg Hansen, Arlinda Shala.


Sammendrag

* 1-0 til pause
* Tiller spilte rundt Tynset
* Dobbel fra Nygård
* Endelig lyktes det for Kvingedal
* Målene rant inn mot slutten


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen hadde lave skuldre og få nerver i møtet med mer rutinerte Tynset fra 2. divisjon i denne sørfinalen. Og det vistes ute på banen også, da Tiller spilte sitt sedvanlige gode angrepsspill og tidvis førte til mye løping uten ball for rødtrøyene fra Tynset.

Blåtrøyene fra storbyen nærmet seg noe da Emma Kalvøy Byes forsøk ble blokkert og Ingeborg Nyberg Hansens skudd havnet like utenfor, og bakover hadde den 16-årige målvakta Live Espolin Johnson full kontroll.

I det 34. minutt ble det endelig jubel. Fra egen 5-meter ble Tiller presset hardt, men de spilte seg lekkert ut. Ella Selvaag Solbakken fant Malin Strømsnes Kvingedal i mellomrommet som ekspederte Ida Nygård i bakrom. Hurtigtoget løp fra alt og alle og stormet mot mål fra skrått hold der hun hamret inn 1-0 i korthjørnet.


Kvingedal-suser og ketsjupeffekt

Andre omgang startet med et visst Tynset-press og en god redning fra Espolin Johnson, men derfra og ut handlet det meste om Tiller. Etter en time doblet Nygård ledelsen nok en gang alene med keeper, men Tynset reduserte umiddelbart på en heading fra kloss hold.

Blåtrøyene virket uansett å ha god kontroll på kampen selv om spillet bølget litt fram og tilbake. Det var trønderne som var nærmest scoring mot slutten, og den berømte ketsjupeffekten kom med ti minutter igjen å spille.

Malin Strømsnes Kvingedal, som returnerte fra langtidsskade i sommer og har hamret baller i stenger og tverrligger tidligere i høst, banket inn 3-1 i krysset fra 25 meter på lekkert vis.

Rett etterpå fortsatte Tiller å storme mot et etter hvert slitent Tynset-lag. Tre minutter før slutt punkterte Cornelia Nordtug Knudsen kampen, da hun var råsterk og fikk med seg ballen mellom to rødtrøyer. Alene med keeper var hun iskald og chippet inn 4-1.

Under 60 sekunder senere ville ikke Kalvøy Bye være noe dårligere. Hun mottok en perfekt pasning i bakrom, krummet nakket og stormet mot mål. Alene med keeper flikket hun elegant ballen til side for sisteskansen og i mål.


En fantastisk prestasjon av det unge rekruttlaget, som hadde en gjennomsnittsalder på 16,5 år i møtet med Tynset som neste år skal spille i den nye nasjonale 2. divisjon.

Mester i Adressacupen sør - og nå venter hovedfinale lørdag 12. november på M.U.S. Stadion Sandskogan (Stjørdal). Der møter de vinneren av nordfinalen, Malvik eller Steinkjer.


Vi gratulerer med seieren og ønsker masse lykke til neste helg!


Se kampen i reprise på adressa.no (krever abonnement)


Kampfakta

Tynset IF 1 - 5 Tiller IL-2
0-1 Ida Nygård 34'
0-2 Ida Nygård 60'
1-2 61'
1-3 Malin Strømsnes Kvingedal 81'
1-4 Cornelia Nordtug Knudsen 87'
1-5 Emma Kalvøy Bye 88'

Finale sør Adressacupen kvinner
Lørdag 5. november 2022 kl.13.00
Tilskuere Extra Arena (Ranheim): ca 75


Laget

Live Espolin Johnson, Ella Selvaag Solbakken, Kaja Sofie Johansen, Emma Jensen (k), Selma Karaaslan, Malin Strømsnes Kvingedal, Ingeborg Nyberg Hansen, Cornelia Nordtug Knudsen, Ida Nygård, Ida Sofie Bye-Andersen, Emma Kalvøy Bye.

Innbytter: Arlinda Shala.Seiret i slitekamp

Postet av Marius L. Larsen den 16. Aug 2022

(Tiller-2 2 - 1 Verdal) TOBB ARENA SØR: Kvinner rekrutt fikk sin fortjente revansje over Verdal mandag kveld.

Ingeborg Nyberg Hansen (i midten) scoret kampens siste mål mot Verdal. Det sørget for tre nye poeng.


Sammendrag

* Teigen sendte Tiller foran tidlig
* 1-1 mot spillets gang
* Nyberg Hansen banket inn 2-1 etter sidebytte
* Gigantiske Tiller-sjanser hele kampen gjennom
* Vertene dominerte ballinnehavet


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen ville svært gjerne revansjere deres eneste tap så langt i 3. divisjonssesongen. Tiller 2 tapte borteoppgjøret mot Verdal i serieåpningen i april, men denne gang på TOBB Arena Sør skulle hjemmelaget strekke armene i været til slutt.

Etter bare ti minutter var det et smart cornertrekk som førte til at Isabel Teigen hamret ballen i nærmeste vinkel til 1-0, og lista var lagt.

Vertskapet spilte god angrepsfotball og skapte store målsjanser. En god håndfull alene med keeper som ble bare nesten, noen skudd fra distanse som traff rett på målvakta og Emma Kalvøy Byes halvvolleyforsøk rett i tverrliggeren.

Istedenfor utlignet Verdal til 1-1 halvveis i omgangen på sin første målsjanse. Et skudd fra 18 meter gikk kontant i lengste hjørne.


Nyberg Hansen ble matchvinner

Tiller fortsatte å styre oppgjøret mot en lavtliggende motstander i det varme sommerværet på TOBB Arena Sør.

Seks minutter etter side bytte ble det jubel igjen. Ingeborg Nyberg Hansen plukket opp kaptein Emma Jensens frispark, og fra seks meter banket hun inn 2-1 til hjemmelaget.

For selv om Tiller hadde full kontroll på kampen, vil de nok ergre seg over ikke å ha punktert den på et tidspunkt. Ubesluttsomhet på siste tredjedel får ta noe av skylden, selv om det ble skapt flere store muligheter.

Ida Sofie Bye-Andersen hadde flere gode innlegg som nesten ble tuppet i mål fra kloss hold, Michelle Kveberg Alstad skjøt rett på keeper i en en-mot-en-situasjon og Hege Snåsøy Hovdahl misset på en sprett-retur fra keeper fra få meter.

Gjestene fra nord i Trøndelag hadde lite å komme med fremover, og midtstopperne Jensen, Celine Kleiven Vevle og Tiril Olsen hadde god kontroll på det som kom imot.


Kampen ebbet ut i en svært fortjent 2-1-seier over en fysisk tøff motstander og dermed en solid start på høstsesongen.

Neste kamp i 3. divisjon er borte mot Orkla tirsdag 23. august kl.20.00.

Se tabellen her


Kampfakta

Tiller IL-2 2 - 1 Verdal IL
1-0 Isabel Teigen 10'
1-1 24'
2-1 Ingeborg Nyberg Hansen 51'

12. serierunde 3. divisjon kvinner
Mandag 15. august 2022 kl.20.30
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 70


Laget

Marita Flataunet, Kaja Sofie Johansen, Tiril Olsen, Emma Jensen (k), Vilde Bjørgård Kristiansen, Ingeborg Nyberg Hansen, Andrea Buberg Sæteren, Emma Kalvøy Bye, Isabel Teigen, Cornelia Nordtug Knudsen, Ida Sofie Bye-Andersen.

Innbyttere: Ella Selvaag Solbakken, Celine Kleiven Vevle, Hege Snåsøy Hovdahl, Ida Nygård, Michelle Kveberg Alstad.
Returnerer til Ekebergsletta

Postet av Marius L. Larsen den 29. Jul 2022

Tiller reiser til hovedstaden og Norway Cup med ett lag.

Denne gjengen fra U20 skal representere Tiller i den siste sommerturneringen i år.


De blåkledde fra Tillerbyen gleder seg til nok en sommerturnering idet vi straks passerer august måned. Norway Cup er betraktet som verdens største fotballturnering for barn og unge, og Tiller har en god historie med sommerens aller siste cup.

I 2017 kom J19 til en høytidelig finale, men måtte se seg knepent slått av Vålerenga (0-1). Samme resultat ble et faktum året etter, også da klarte J19 bragden å nå finale ved blant annet å vinne på to straffesparkkonkurranser, men også i denne finalen ble det nederlag, da Stord slo de blå på golden goal.

I 2019 ble det exit i kvartfinalen i J19-klassen, men J17 vant bronse etter en imponerende seier i bronsefinalen.

I 2022 reiser de blå sørover nok en gang, etter to år med pandemi og fandenskap.


Tre tøffe motstandere

I år stiller Tiller med ett lag i J19-klassen, og denne gjengen består av spillere født fra '04 til '07. Laget har ambisjoner om å gjøre det så bra som mulig, samtidig som det sosiale skal ivaretas på en ypperlig måte.

Denne gang er det nye motstandere å bli kjent med. Ørnar fra Voss, samarbeidslaget Rana/Bossmo/Ytteren fra Nordland og Stabæk, som er en eliteklubb i Toppserien og i 2. divisjon.


Slik er kampoppsettet:
Søndag kl.12.40 Tiller - Ørnar (Abildsø 4)
Mandag kl.10.55 Tiller - Rana/Bossmo/Ytteren (Rustad 2)
Tirsdag kl.16.30 Tiller - Stabæk (Ekeberg 30)

Sluttspill fra onsdag eller torsdag.

Se hele oppsettet her


Streaming og Twitter?

Det har blitt varslet at mange plattformer, deriblant Amedia, Schibsted og Polaris, streamer fra flere baner i Norway Cup.

Vi har enda ikke mottatt streamingdetaljer når det gjelder Tillers kamper, men det håper vi at vi får i tide slik at vi deretter kan gi dere beskjed i våre sosiale kanaler.

Siden mediaavdelingen, som også er medtrener for laget, er i Oslo, vil det bli hyppige oppdateringer gjennom @tillerfotball i de respektive kanalene.

Vi har allerede mottatt flere forespørsler om oppdateringer fra kampene på Twitter. I utgangspunktet tenker vi å oppdatere pause- og sluttresultat, men man vet jo aldri hva vi finner på, selvsagt.


Det gledes uansett enormt til en ny sommerturnering.

Forza Tiller!Tiller til finale

Postet av Marius L. Larsen den 25. Jun 2022

(Tiller-2 4 - 1 Strindheim) TOBB ARENA SØR: Tiller skal spille finale i søravdelingen i Adressacupen etter en solid seier over Strindheim lørdag ettermiddag.

Denne gjengen er klar for finale i Adressacupen, trøndersk mesterskap. Fra venstre: Cornelia Nordtug Knudsen (nr 3), Julie Pedersen Rektorli, Ida Sofie Bye-Andersen, Sandra Vilvang Halseth, Isabel Teigen.


Sammendrag

* Havnet under 0-1 tidlig
* Over 30 grader
* Fantastiske skudd snudde kampen i andre omgang
* Dobbel fra Bye-Andersen
* Ett hver fra Buberg Sæteren og Teigen


Kamprapport

Semifinalen mot kjente Strindheim startet ikke veldig bra for det hvitkledde hjemmelaget. Før ni minutter var spilt var det gjestene som satte inn 0-1 på et hjørnespark som ramlet ned i feltet, der en passiv Tiller-gjeng ikke klarte å få ballen vekk.

Men derfra og ut kampen handlet det meste om Tiller, selv om det ikke ble nettsus i første omgang. Ingeborg Nyberg Hansen skjøt i tverrliggeren og fikk et godt frispark reddet, og Emma Kalvøy Byes to forsøk alene med keeper gikk rett på sisteskansen.

Andre omgang startet imidlertid med et smell. Fra 25 meter klinket Andrea Buberg Sæteren til med venstrefoten og ballen duppet elegant i lengste hjørne til 1-1.

Få minutter senere smalt det igjen. Ida Sofie Bye-Andersen vendte lekkert opp og fyrte løs fra samme distanse som Andrea. Ballen gikk via fingertuppene på keeper og i lengste kryss på lekkert vis - dermed 2-1 til vertene og kampen var snudd.


Sjanser begge veier, men Tiller scoret

Det skal også sies at gjestene fra Strindheim slettes ikke var ufarlige. De hadde to gode innleggsmuligheter som gikk rett gjennom og deretter måtte Tiller-keeper Marita Flataunet i aksjon med to solide redninger rett etter hverandre.

Tiller hadde også flere solide målsjanser alene med en god Strindheim-keeper, men det måtte noe spesielt til for å øke målprotokollen ytterligere.

Seks minutter før slutt ble kampen punktert. Isabel Teigen var god da hun presset gjestene til å gjøre feil i forsvaret. Hun sendte ballen gjennom til Sandra Vilvang Halseth som slo et perfekt innlegg til Bye-Andersen som ikke gjorde noen feil fra 12 meter - 3-1 til Tiller.

Rett etterpå var det nok en gang en ivrig Teigen som vant igjen ballen og så keeper sto langt ute før hun fyrte løs fra nærmere 30 meter og i mål til 4-1.


Tiller kunne juble og dynke seg i lunket vann etter kampslutt. Nå er det unge laget klar for finale i Adressacupen. Der møter de Tynset i løpet av oktober.

Vinner de den, møter de vinneren av nord-finalen i en hovedfinale senere.


Men først er det Skandia Cup for flesteparten av gjengen!


Kampfakta

Tiller IL-2 4 - 1 Strindheim IL
0-1 9'
1-1 Andrea Buberg Sæteren 50'
2-1 Ida Sofie Bye-Andersen 62'
3-1 Ida Sofie Bye-Andersen 84'
4-1 Isabel Teigen 87'

Semifinale Adressacupen kvinner - sluttspill sør
Lørdag 25. juni 2022 kl.14.00
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 60


Laget

Marita Flataunet, Kaja Sofie Johansen, Tiril Olsen, Emma Jensen (k), Ella Selvaag Solbakken, Cornelia Nordtug Knudsen, Andrea Buberg Sæteren, Ingeborg Nyberg Hansen, Sandra Vilvang Halseth, Isabel Teigen, Emma Kalvøy Bye.

Innbyttere: Michelle Kveberg Alstad, Ida Nygård, Julie Pedersen Rektorli, Una Stuedahl-Karlsen, Ida Sofie Bye-Andersen.Utkjempet Strindheim i tøff kamp

Postet av Marius L. Larsen den 16. Jun 2022

(Strindheim 1 - 2 Tiller-2) RUTA ARENA: Kvinner-2 fortsetter sin ambisiøse ferd mot toppen i 3. divisjon etter en hardt tilkjempet seier over Strindheim onsdag kveld.

Jubel etter Ida Sofie Bye-Andersens (nr. 2 f.h.) 2-0-scoring, etter et vanvittig forarbeid av Hege Snåsøy Hovdahl (delvis skjult).


Sammendrag

* Svak første omgang uten store sjanser
* To raske scoringer etter sidebytte
* Kunne ha vært flere
* Mesterlig dobbelredning av Flataunet
* Hett mot slutten


Kamprapport

Dagens hvitkledde spillere opplevde ingen god første omgang mot et mer duellerende Strindheim-lag. Tiller klarte ikke å skape de store målsjansene etter mange ballmist på vei fremover, og det var hjemmelaget som hadde den største muligheten på et hjørnespark, men styringen fra kloss hold endte i nettveggen.

Tiller-trener Rune Olufsen var absolutt ikke fornøyd i pausen, og han forlangte respons i duellkraft, vilje til å løpe mer og større kommunikasjon.

Og det virket som om det var et annet Tiller-lag etter pause. Andre omgang var knapt tolv minutter gammel da et historisk øyeblikk skjedde på Ruta Arena. Aiila Renander Bransfjell fikk målgivende pasning på innkast - ja, du leste helt riktig - da hun fant Isabel Teigen rett innenfor 16-meteren. Sistnevnte rev seg løs og hamret ballen med venstrefoten i nærmeste hjørne på lekkert vis til 1-0 for gjestene.

Seks minutter senere var det fare på ferde igjen. En strålende opplagt Hege Snåsøy Hovdahl løp og kjempet til seg ballen fra Strindheims midtstopper før hun stormet mot mål og alene med keeper. Hun serverte ballen videre til en umarkert Ida Sofie Bye-Andersen som kontrollerte inn 2-0 - en strålende scoring.

Bye-Andersen kunne også ha lagt på til 3-0 og punktert kampen for godt, men alene med keeper reddet Strindheims sisteskanse.

Hjemmelaget var heller ikke ufarlige da de prøvde å foreta seg noe. Kvarteret før slutt så de ut til å redusere da de plutselig kom alene med Tiller-keeper Marita Flataunet, men den lovende målvakta gjorde seg stor og reddet skuddforsøket glimrende med en fotparade. Returen ble plukket opp av samme angriper som prøvde å sette den til side for en halvt-liggende Flataunet, men sisteskansen spratt opp og reddet returen på mesterlig vis.

Fem minutter før slutt kom imidlertid reduseringen fra kloss hold, men Tiller holdt unna og kunne innkassere årets sjuende seier i en divisjon de aller fleste aldri har spilt før.

Fantastisk!


Neste kamp er også vårens siste seriekamp for det unge laget. Da kommer serieleder Steinkjer til et toppoppgjør på TOBB Arena Sør mandag 20. juni kl.20.00.

Se tabellen her


Kampfakta

Strindheim IL 1 - 2 Tiller IL-2
0-1 Isabel Teigen 57'
0-2 Ida Sofie Bye-Andersen 63'
1-2 85'

10. runde 3. divisjon kvinner
Onsdag 15. juni 2022 kl.18.00
Tilskuere Ruta Arena (Leangen): ca 50


Laget

Marita Flataunet, Aiila Renander Bransfjell, Idun Brigtsdatter Benjaminsen, Emma Jensen (k), Ingeborg Nyberg Hansen, Andrea Buberg Sæteren, Isabel Teigen, Cornelia Nordtug Knudsen, Hege Snåsøy Hovdahl, Emma Kalvøy Bye.

Innbyttere: Ida Sofie Bye-Andersen, Sandra Vilvang Halseth, Ida Nygård, Bjørk Myhre, Ella Selvaag Solbakken.