Kategori

Bronse i Norway Cup

Postet av Marius L. Larsen den 4. Aug 2019

Tiller vant en imponerende bronsemedalje i Norway Cup 2019.

Bronsevinnerne i verdens største fotballturnering.


De blåkledde fra Tillerbyen gjorde seg klare for sluttspill og lange dager på Ekebergsletta fra og med torsdag. 

G19 startet mot ghanesiske Kharis Academy i 16-delsfinalen, men dessverre for våre håpefulle ble afrikanerne for sterke og vant 2-0. Det er verdt å merke seg at det var nettopp Kharis Academy som til slutt vant G19-klassen.

J17 slo ut Vang 3-0 mens J19 seiret hele 7-0 over Østsiden Askøy i sine 8-delsfinaler, men på fredag skulle det bli langt tøffere.

J17 startet fredagen med å slå ut Strindheim på straffesparkkonkurranse (4-3) i kvartfinalen, der Tiller scoret på alle sine forsøk fra ellevemeteren.

J19 led dessverre av motsatt skjebne mot Utleira. Etter 2-2 ved full tid takket være susere fra Andrea Holm Aune og Tonje Gravdal, tapte blåtrøyene til slutt 7-5 etter straffere.

Fredagskvelden ble rundet av med en spennende semifinale mot sterke Fyllingsdalen, men med veldig slitne Tiller-bein, måtte våre jenter se seg slått 1-0.


Les også: Alle til A-sluttspill

To flotte scoringer sikret tredjeplass

Men Tiller deppet ikke før lørdagens bronsefinale mot Kolbotn. Jentene var mer opplagt og gira enn noen gang. Pokalen skulle bli med hjem til Trondheim.

Og for en start det ble. Hedda Stuedahl-Karlsen sendte Tiller i føringen med et lekkert skudd i nærmeste hjørne etter bare få minutter, men Kolbotn, som vant J16-NM i fjor, var slettes ikke ufarlige.

Heldigvis for Tiller hadde de en stopperbauta i Victoria Løkken og Suzanne Maduga som stanget unna alt og alle som kom i nærheten.

Marie Methi fastsatte sluttresultatet til 2-0 elleve minutter før slutt på et skudd fra nærmere 40 meter, via bakken og stolpen før den havnet i nettmaskene.

Tiller kunne dermed juble over en fantastisk bronsemedalje i verdens største fotballturnering!


Tiller Idrettslag Fotball gratulerer våre tre lag med solide prestasjoner gjennom en lang og til slutt herlig uke i Oslo!

En ekstra gratulasjon sendes til J17 som kapret bronsen!


Se også: Alle Tiller-resultater


Kuriosa:

* Da Marie Schult Optun utlignet til 1-1 i aller siste sekund mot Kongsvinger i siste gruppespillkamp for J17, sørget det for en 20 meter lang jubelspurt, en kjenning av en gammel strekk og følelsen av en punktert lunge hos mediaansvarlig

* Da mediaansvarlig måtte speide på kommende motstandere i turneringen, steppet Tiller-spiller Andrea Holm Aune opp og tok kampbilder og hadde Snapchat-takeover

* Svært mange Tiller-supportere var til stede i Oslo, fjern som nær. Med flagg, klær og operastemmer (nesten i hvert fall) sørget de for en jovial stemning gjennom hele uken

* Før jentenes kvartfinaler på fredag, sendte flere av gutta lykkeønskninger. Hyggelig!

* Takk for en herlig uke i hovedstaden, alle sammen!


Protest ikke tatt til følge

Tiller Idrettslag Fotball kan bekrefte at J17-laget la inn protest etter kampslutt i semifinalen mot FK Fyllingsdalen. Grunnlaget for dette var at Fyllingsdalen spilte med to gjestespillere.

Turneringsreglementet til Norway Cup sier at man ikke tillater gjestespillere med mindre det er en særskilt grunn. J17-laget bestridet regelunntaket om "geografiske årsaker til at et lag deltar med gjestespillere" når Fyllingsdalens cuptropp var på 17 spillere.

Norway Cup-juryen tok ikke protesten til følge, og henviste til NFF Hordaland som hadde godkjent Fyllingsdalens søknad om bruk av to ikke-klubbspillere i turneringen.

Tiller tolket reglementet slik at gjestespillere ikke var lov, da turneringsdelegasjonen har gått ut i media før cupstart ved å slå fast at reglementet har blitt kraftig skjerpet på dette punktet.

Laget har etter turneringsslutt spurt Norway Cup om klargjøring av reglementet på prinsipielt grunnlag. Da er også alle andre lignende saker som har skjedd i årets turnering tatt i betraktning.

Tiller håper reglementet blir mer konkret og likt for alle før turneringsstart i 2020.Alle til A-sluttspill

Postet av Marius L. Larsen den 31. Jul 2019

Samtlige Tiller-lag spiller om det gjeveste trofeet i Norway Cup fra torsdag formiddag.

Tirsdagskvelden ble avsluttet med en dramatisk utligning av Marie Optun i aller siste sekund.


De blåkledde fra Tillerbyen stråler om kapp med sola Oslo og Ekeberg for tiden. Selv om et dramatisk temperaturfall på tirsdag som så gradestokken ramle fra 33 til 12 grader, er det meldt rundt 25 grader og knallblå himmel fra torsdag.

Akkurat i tide til utslagsrundene starter.


Øien Aune og Fredagsvik Tran med nettsus

Verdens største fotballturnering startet glimrende - og nesten perfekt - på søndag. J17 slo Radøy 7-0 før J19 seiret 4-0 over Grand Bodø. I mellomtiden var G19 nære ved å sende et stikk, men måtte se seg slått 2-0 av kommende puljevinner KFUM Oslo.

Mandagens oppgjør åpnet med en tøff J19-kamp mot islandske Valur. I en fysisk batalje på et knusktørt gressdekke, var det Tiller som vant 1-0 takket være en kontant heading fra Kaisa Øien Aune.

Umiddelbart etterpå vant J17 hele 5-0 over Eikelandsfjorden, før G19 slo Nord 3-0 etter blant annet en flott scoring av Andreas Fredagsvik Tran.


Optun sikret puljeseier i siste sekund

Dermed var det duket for en avgjørende tirsdag. Begge jentelagene var allerede sikret A-sluttspill, men de måtte ha poeng i siste kamp for å vinne pulja.

G19 måtte vinne for å nå A-sluttspillet, og det var de som startet en etter hvert så dramatisk fotballdag. Gutta i helblått vant 1-0 over amerikanske Inter ASAL og la all tvil til side.

J19 tapte knepent 1-0 mot kommende puljevinner Kolbotn, der en svak første omgang på bløtt gress ødela for en solid andre omgang.

J17 sto til slutt for en lang dags høyspenning. Kongsvinger tok ledelsen på corner tidlig i andre omgang, men Tiller ga seg ikke. I det 60. spilleminutt, kun få sekunder før slutt, var det Marie Optun som tuppet ballen elegant forbi keeper og i mål til 1-1 til ellevill jubel både på banen og sidelinja.

Dermed ble J17 puljevinner i grevens tid.


To kamper strømmes

Torsdagen starter med de eldste guttene som skal kjempe mot Kharis Academy i 16-delsfinale, et lag som ennå har til gode å slippe inn mål i turneringen.

Deretter skal begge jentelagene i aksjon mot henholdsvis Vang og Østsiden Askøy. Alle tre kampene sendes på direktesport.no, mens J17- og J19-kampen i tillegg følges direkte på Twitter.


Kampoppsett torsdag:

kl.10:15 G19 16-delsfinale - direktesport.no
kl.14:45 J17 8-delsfinale - direktesport.no & Twitter
kl.19:30 J19 8-delsfinale - direktesport.no & Twitter


Dersom Tiller vinner:

torsdag kl.19:30 G19 8-delsfinale - direktesport.no
fredag kl.12:30 J17 kvartfinale - direktesport.no
fredag kl.14:00 J19 kvartfinale - Twitter?


Se resultatservice her.


Følg med i sosiale medier for daglige oppdateringer fra hovedstaden.


Vi ønsker våre lag lykke til med utslagsrundene!


Forza Tiller!Tre lag til Norway Cup

Postet av Marius L. Larsen den 26. Jul 2019

Tiller tar turen til Norway Cup også i år med tre lag.

I fjor ble det sølv i J19-klassen. Finalereprise i år?


De blåkledde fra Tillerbyen fortsetter sin sportslige sommerferie ved å delta i det som omtales som verdens største fotballturnering, Norway Cup, i Oslo.

Tiller returnerer til hovedstaden og Norway Cup etter å ha klart bragden ved å nå nok en finale i fjor, for andre år på rad. Blåtrøyene var også med i futsal-NM som ble avholdt i Oslo i mars, der det ble en svært oppløftende bronsemedalje blant Norges beste innendørslag.

I år stiller Tiller tre lag i Norway Cup; J17, G19 og J19. Første runde spilles allerede på søndag, og Tiller Media er med på lasset sørover til hovedstaden.


TV-kamper, Twitter og Snapchat

- Det er klart at dette er kanskje årets store høydepunkt for oss. Vi håper det blir en fantastisk uke i Oslo, og vi er klare for å gi absolutt alt vi har. Sosialt vil dette også bli en herlig uke, der vår store treningsgruppe allerede går godt sammen. Vi har nådd finalen to år på rad (i J19-klassen, red. anm.), så hvem vet, kanskje klarer vi det igjen, sier en optimistisk Pål Nyheim, som er kvinnelagets spillerutvikler.

I Norway Cup er det mange aktører som sender forskjellige kamper direkte på sin plattform. Det er nå bekreftet at J17s første kamp vises direkte på TV 2 Sumo, og G19 og J19s søndagsoppgjør blir sendt på direktesport.no, eid av Nettavisen.

Nettavisen har i skrivende stund en kampanje pågående, der man kan registrere seg for kun 10 kroner.

På de kampene som ikke vises på (nett-)TV, skal mediaavdelingen prøve å oppdatere så nøyaktig som mulig på Twitter.

Det informeres nok en gang om at mediaansvarlig er også keepertrener for, i turneringens tilfelle, J17 og J19, slik at disse lagene blir prioritert. 

Hjemmeværende Tiller-supportere oppfordres til å følge med i klubbens kanaler på sosiale medier for siste nytt vedrørende dekning av kamper.

Husk også å følge oss på Snapchat for eksklusive klipp fra hovedstaden gjennom hele uken. Kanskje har vi noen overraskelser på lur?


Kampoppsett

Søndag:
kl.09:40 J17 Radøy - Tiller (TV 2 - måloppdateringer Twitter)
kl.12:40 G19 Tiller - KFUM Oslo (direktesport.no)
kl.13:55 J19 Tiller - Grand Bodø (direktesport.no - måloppdateringer Twitter)

Mandag:
kl.12:40 J19 Tiller - Valur (direktesport.no - måloppdateringer Twitter)
kl.13:55 J17 Eikelandsfjorden - Tiller (oppdateringer Twitter)
kl.20:25 G19 Nord - Tiller

Tirsdag:
kl.13:55 G19 Tiller - Inter ASAL
kl.18:10 J19 Kolbotn - Tiller
kl.19:25 J17 Tiller - Kongsvinger (direktesport.no)


Sluttspillet starter fra onsdag.

Se også resultatservice her.


Vi ønsker våre lag lykke til med en fantastisk uke i Oslo!


Forza Tiller!Sølv i Norway Cup

Postet av Marius L. Larsen den 5. Aug 2018

EKEBERGSLETTA (OSLO): Tiller ga alt de hadde, og det holdt til en fantastisk sølvmedalje i verdens største fotballturnering.

Nok en Norway Cup-pokal ble med hjem til Trondheim.


De blåkledde fra Tillerbyen deltok med tre lag i årets Norway Cup, henholdsvis G17, G19 og J19.

Alle lagene hadde ambisjoner om være med lenge, men det var G19 som måtte pakke bagen først. I B-sluttspillet røk de ut for Melhus i 16-delsfinalen, mens G17 avanserte til kvartfinale før det ble stopp for Djerv 1919, et lag som senere gikk hele veien og vant denne klassen.

J19 fikk en tøff uke med to innledende kamper på tirsdag, men med en hviledag onsdag, slo de ut Utleira 2 i åttedelsfinalen torsdag kveld. Fredag ettermiddag beseiret de Lyn på straffesparkkonkurranse før Utleira 1 fikk møte samme skjebne i semifinalen.

Dermed var Tiller i J19-finalen i Norway Cup for andre år på rad.


Strålte om kapp med pokalen

Finalen mot Stord lørdag formiddag ble vist på TV 2s hovedkanal i beste sendetid, og vi har fått tilbakemeldinger på at svært mange fra Tiller satt benken foran skjermen for å støtte de blå.

I tillegg hadde en stor bataljon med Tiller-supportere tatt turen til Oslo for å heie frem sine helter, og finalen startet friskt for blåtrøyene.

Mia Bjerkan hadde to gode muligheter fra kloss hold, men det ble bare med nesten fra å styre innleggene i mål.

Stord tok mer og mer over både banespill og sjanser, men en sedvanlig god Marthe Jakobsen i Tiller-buret tok absolutt alt som kom.

0-0 etter 60 minutter betydde ekstraomganger og golden goal, og selv om Stord fikk et annulert mål i første ekstraomgang, hang Tiller godt med i de siste minuttene før en ny straffesparkkonkurranse.

Dessverre for blåtrøyene scorte Stord vinnermålet to minutter før det hele var over, og Tiller måtte se seg fornøyd med 2. plass og nok en sølvpokal.


Vi ønsker å takke samtlige lag for en fabelaktig innsats i årets turnering, og en ekstra gratulasjon går til J19 som kapret en fantastisk sølvpokal tilbake til Trondheim!


Kampfakta:

J19: Tiller IL 0 (0) - (0) 1 Stord Fotball (e.e.o.)
0-1 68'

Finale J19 Norway Cup
Lørdag 4. august 2018 kl.10.20
Tilskuere Ekeberg bane 1 (Oslo): ca 300


Laget:

Marthe Jakobsen
Marita Olsen - Kaisa Øien Aune - Tiril Olsen (k) - Sara Bye-Andersen
Stine Holstad Vigtil - Celine Kleiven Vevle - Louisa Stuedahl - Synne Bye-Andersen
Mia Bjerkan - Sandra Aardahl Gulstad

Innbyttere: Hege Snåsøy Hovdahl, Victoria Berge, Andrea Holm Aune, Victoria Sande Petersen.Tiller til TV-sendt finale

Postet av Marius L. Larsen den 4. Aug 2018

EKEBERGSLETTA (OSLO): Tiller skal spille finale i J19-klassen i Norway Cup - for andre år på rad! Les all informasjon om finalen her.

Denne gjengen har imponert alle og enhver etter en uke til Oslo. Kan de gå helt til topps?


De blåkledde fra Tillerbyen fikk en svak start på fredagen i hovedstaden, der G17 måtte se seg utslått av et senere finaleklar Djerv 1919 i kvartfinalen. Tiller lå under 4-0 til pause etter fire dødballmål, og i løpet av andre omgang ble ledelsen økt ytterligere. De blå tapte til slutt 6-0.

Rett etterpå var det J19 som skulle prøve å avansere til semifinale, og det startet bra med store sjanser i møtet med sterke Lyn. Dessverre klarte ikke blåtrøyene å få nettkjenning, mens Lyn var svært nære i andre omgang.

Kampen gikk til ekstraomganger og golden goal, men her var det lite som skjedde. Det måtte straffesparkkonkurranse til, og da keeper Marthe Jakobsen reddet to forsøk, var det Celine Kleiven Vevle som scorte på den avgjørende straffen som sendte Tiller videre til semifinale.


Matchvinnere i begge ender

Senere på fredagskvelden ventet Utleira 1, et lag Tiller er veldig godt kjent med. Tiller tok ledelsen etter et herlig mål av Sandra Aardahl Gulstad, men kampen var langt fra over. Begge lag hadde sine gode perioder, og fire minutter før slutt utlignet Utleira på straffespark til 1-1.

Også her måtte det straffesparkkonkurranse til, og i tillegg til at yngstejentene Louisa Stuedahl og Synne Bye-Andersen var iskald fra elleve meter, skulle Jakobsen og Vevle igjen komme i søkelyset. På Utleiras femte forsøk reddet Jakobsen, og nok en gang var det Vevle som sendte Tiller videre på den avgjørende runden.

Denne gang til en finale.


TV 2 ett år senere

I fjor spilte Tiller J19-finale mot Vålerenga. Da tapte de blå 1-0 foran et fullstappet finalestadion, og nå har jentene planer om å få sin revansje.

I årets finale venter Stord fra Hordaland. De tapte for nettopp Utleira 1 i åpningskampen, men har senere ikke sluppet inn mål. I semifinalen beseiret de Hødd 2-0.

Tiller slapp inn sitt første baklengsmål i semifinalen mot Utleira, dog på et straffespark. Kvartfinalen mot Lyn var den første og hittil eneste laget ikke har klart å score innenfor 60 minutter.

Nå venter lagene på finale. Den spilles i to x 30 minutter på Ekeberg, og kampen går direkte på TV 2s hovedkanal.

Vi er klare.


J19: Tiller IL - Stord Fotball
Finale Norway Cup
Lørdag 4. august 2018 kl.10.20
Ekeberg bane 1 (Oslo)

Kampen vises direkte på TV 2
Vi oppdaterer mål og andre viktige hendelser direkte på Twitter

Følg oss gjerne på Snapchat for eksklusive blikk gjennom hele finaledagen!