Kategori

Sola skinner atter en dag

Postet av Marius L. Larsen den 3. Mai 2021

KÅSERI: Mai blir en viktig måned. Vi kan ikke styre noe som helst, men vi skal gjøre vårt beste.

Denne gang var det en annen fotograf som tok bilde av den ellers så ettertraktede modellen.


Det som er sikkert, er at alt er usikkert.

Fra da vi våkner (omsider) om morgenen til vi finner den myke senga igjen. Hvem vet hva dagen bringer. En viss fortelling sier noe om dagen: Hvilken dag er det i dag? Det er i dag. Min favorittdag.

Vi har lagt bak oss en tøff aprilmåned, i hvert fall vi som trener fotball på Tiller. Selv om vi hadde en helt fantastisk dag 17. april. Hvem hadde liksom trodd at vi kunne snekre sammen nok et klubbmesterskap med 400 stk innenfor portene som var godt innenfor reglementet?

Vi klarer det aller meste om vi bare vil.

Men det var snø, litt mer snø og så litt sludd som preget oss før og etter. Det snødde jo faktisk under G16-kampen sist lørdag. Da var det 1. mai.

Men nå kan ikke været påvirke oss i større grad enn før. Det blomstrer faktisk ute, tro det eller ei. Straks må du sikkert klippe plenen, og så spretter det ut såkalte veikantblomster overalt. Eller ugress, som det kalles.

For ugress finnes det nok av, selv om vi gleder oss over det som skjer på fotballbanen for tiden. Det er gøy å gå på TOBB Arena Sør igjen. Se mye folk i alle aldre som koser seg med kampen eller treningen. Og mange er veldig like. Alle har grønne føtter. Det korte, røytende gresset er like tiltrekkende som sju rette i Lotto, men like omfattende som en havarikommisjon.

Alle håper uansett at vi får nye lettelser i slutten av mai. Datoen som sies er den 22. Kanskje kan vi spille serie-/eller cupkamper og kanskje går det an å hospitere i samme klubb uten at man må passe på antall timer, dager eller uker. La oss håpe det.

Selv ga ikke svaret til helseministeren så mange vibber for halvannen uke siden. Ikke vet jeg om de som bestemmer har vært aktive i idrett, men jeg vet i hvert fall at idretten gir store gleder, håp og tro.

Og noen skuffelser. Dessverre. Men Tiller er ikke en av dem. La oss vise de over oss at vi kan fortsette å gjøre det vi kan. Det beste vi har er det største vi har.

Alle har gjort en formidabel innsats så langt. Det er ingen grunn til å senke skuldrene. Dette klarer vi på egen hånd om vi absolutt må.

Nå blir det heldigvis varmere ute (det må vi tro på, altså). Dagene blir lenger. Sola vil både skinne, stråle og bombardere oss alle. Denne gang har jeg husket solkrem før solnedgangen.


I morgen er en ny dag. Kanskje det blir en ny favorittdag.


0 Kommentar

Sola har snudd

Postet av Marius L. Larsen den 30. Des 2020

Tradisjonen tro tar mediaansvarlig ordet i årets siste innlegg på tillerfotball.no. Årets tema er ansvarsbevissthet.

Det var J17-spiller Thea Arnegård Kulvik som knipset dette modellbildet av en ellers kamerasky mediaansvarlig.


Når man skal prøve å oppsummere året 2020, så er det ett ord som alltid vil gå igjen - spesiell.

Året her ble ikke som vi så for oss for snart 12 måneder siden. Ikke i nærheten. Vi hadde tanker om å nå langt i aldersbestemt NM, delta i mange sommercuper og kjempe i toppen i 3. divisjon herrer og kvinner.

Lite visste vi hva som skjedde torsdag 12. mars, men det er egentlig en solskinnshistorie.

Tross alt.


Vi var best sammen

I nesten fire uker i strekk holdt våre lag det gående med egenaktiviteter, enten alene eller med avstand. Jeg hørte også at foreldre og sønn/datter dro på forskjellige parkeringsplasser for å slå pasninger mens TOBB Arena Sør fremdeles var snødekt og rett og slett ulovlig å være innom.

Det er imponerende for hvordan vi har klart å stå sammen, hver for oss, når alt var på det mest uvisse.

Tirsdag 7. april var flere lag i gang med treninger på en delvis hvitkledd kunstgressmatte, men en vanvittig glede strålte over alt annet.

Tiller var tilbake, og de blå skulle holde det gående i åtte måneder til. Men det er et savn. Vi har savnet våre eldste lag i seriesystemet. Vi har savnet å konkurrere med de beste på vårt nivå. La oss håpe vi får muligheten i april igjen. Det fortjener vi.

For å ikke være altfor gjentakende, så har vi oppsummert året med en liten vri i en annen sak som jeg håper kan være et hyggelig tilbakeblikk.


Les også: Året 2020 fra A til Å


Tiden spiller på lag

Vi har klart å komme oss gjennom første del av en ny, midlertidig tilværelse på en glimrende måte. Nå venter 2021 på flere måter.

Det er alltid knyttet spenning rundt en vintersesong. Er alle med videre? Når skal vi trene? Hva med treningskamper?

Alle svarene har vi ikke, og det er ikke sikkert vi får dem med det første. Men treningsoversikten har allerede begynt å rulle ut, så det skal ikke stå på antallet økter lagene har mulighet til å trene på å bli enda bedre.

Men det handler også om en god planlegging, spesielt i en tid der det fremdeles hersker uvisshet om neste uke. Jeg er av den oppfatning at for å oppleve mestring, så må man ha trygge rammer rundt seg. Det kan være store ord som kommer fra flere kanter, men til syvende og sist er det utøveren som bestemmer. Faktisk.

Det er mange av våre dyktige spillere som både har tatt og kommer til å ta ytterlige steg den kommende perioden. Men det kan også være viktig å huske at man ikke skal hoppe over det ene steget for å nå det neste. Vi er her for å bidra til å ta det neste steget, slik vi har gjort i mange år.

Tiden spiller alltid på lag.


Les også: Enige om fortsettelse


2021 lover godt - hvis vi vil

Lagspill skal man rett og slett ikke kødde med. Det har vi sett mange tilfeller gjennom 2020. Den følelsen når man jobber både for og sammen med sine venner for å vinne den neste duellen som fører til scoring, som igjen gjør at laget ditt vinner, er uslåelig.

Eller når forsvaret ditt jobber ræva av seg, men et skudd slipper til slutt gjennom. Der står gutten eller jenta med hansker på og redder på mesterlig måte.

Slike opplevelser ønsker vi også i 2021, og jeg kan banne på at det kommer til å skje sammen med dere. Jeg tror også 2021 kommer til å bringe flere gode nyheter etter hvert - de berømte detaljene får vi ta senere.

Men nå trenger vi faktisk litt hjelp. Det er ikke hyggelige overskrifter i lokalavisene i disse tider, så her må alle sammen ta i et nytt tak for å unngå at vi blir straffet på nyåret med avlyste treningsuker. Ingen av oss har lyst å vende tilbake dit igjen.

Det kan hende at det blir verre før det blir bedre, men jeg mener at når det først går bedre, så vil vi ikke se oss tilbake.

Den 21. desember snudde sola igjen. Nå går det mot lysere tider, uansett hva som skjer.

Dette skal vi klare sammen. Det er et lagspill.


Jeg vil til Norway Cup i juli.


Godt nyttår!

Sportslig hilsen,
Marius Lundhaug Larsen
Altmuligmann


0 Kommentar

Sterk økning overalt

Postet av Marius L. Larsen den 30. Apr 2019

Mediaavdelingen presenterer glade lesertall første del av 2019.

Forhåndsomtalene før kampene til blant annet kvinnelaget i 3. divisjon får mange visninger på tillerfotball.no. Det er tydelig at mange ønsker å få med seg siste nytt før kampstart.


De blåkledde fra Tillerbyen fortsetter med sterk økning både i antall følgere i sosiale medier og lesertall på hjemmeside.

Tidlig i februar ble utseendet på tillerfotball.no endret til et mer moderne uttrykk, der totalforandret forside, større tekst og en god opprydding i alle menysider har ført til at en negativ trend har blitt snudd.


Merker økning siden forandring

Gjennom fjoråret tapte hjemmesiden en del visninger sammenlignet med året før, men etter utseendeforandringen fra februar har tallene gått oppover igjen. I april, før dagen i dag er omme, ligger tallet på omtrent 15 000 visninger, noe som er hakket bedre enn mars.

Artiklene som omhandler våre to A-lag i 3. divisjon er mest populære med flere hundre visninger pr sak.

Flere lag er flinke til å sende inn informasjon fra nylig spilte kamper, men vi ønsker gjerne flere. Har du vært på en kamp som vi ikke var på og ønsker publisering? Eller er det noe annet spennende som har skjedd? Ta gjerne kontakt med oss på klubbens Facebook-side.


Hele landet følger med på Twitter

Rett før påske passerte Tiller Fotball hele 2000 følgere på Facebook. Det er den største sosiale kanalen klubben har, og i gjennomsnitt er det fem nye følgere hver uke.

Mediaavdelingens kampdagfavoritt Twitter har hatt en sterk økning siden klubbens to A-lag ble samlet under samme paraply. Det er svært mange spillere, foreldre og andre Tiller-følgere som har registrert seg. I skrivende stund nærmer vi oss hele 1500 følgere.

På en vanlig kampdag ligger snittvisningstallet på hele 30 000.

Rett bak Twitter følger Instagram med omtrent like mange følgere, mens Snapchat har rett i overkant av 300.


Forza Tiller!


0 Kommentar

Forsterker likheten

Postet av Marius L. Larsen den 8. Mar 2019

Mediaavdelingen har heller ikke i 2019-sesongen tenkt å gjøre forskjell på A-lagene.

Magnus Bjerke, Louisa Stuedahl, Celine Kleiven Vevle (t.h.) og resten av våre eldste spillere får like mye oppmerksomhet i Tiller Idrettslag Fotball. Det er en regel som er urokkelig. Fotokollasj: Marius L. Larsen.


Tiller Idrettslag Fotball og Tiller Media er stolte over at siden likestillingen av gutter og jenter startet for alvor i 2011, fortsetter den ingen-forskjellsbehandlingen også på tillerfotball.no og i klubbens SoMe-kanaler.

Siden 2013 har mediaavdelingen fokusert på begge kjønn, og gjennom de tre siste årene har det blitt publisert nesten like mange artikler og bildeserier fra både gutte- og jentelag*.

Foran en svært spennende 2019-sesong, der Tiller har to seniorlag i 3. divisjon og aldersbestemte lag på et høyt nivå, forklarer mediaansvarlig måten lagene skal fremmes på:

- 2019 er et historisk år der Tiller har to seniorlag på nivå fire i Norge, og disse lagene vil alltid være klubbens ansikt utad. Dermed er det naturlig at våre A-lag blir viet stor oppmerksomhet på våre hjemmesider og i sosiale kanaler. De eldste er soleklare forbilder for våre yngre spillere, og vi håper den kontinuiteten vi leverer på nett fremhever dette. Vi gleder oss vanvittig til det hele sparkes i gang, forteller en sedvanlig ivrig Marius Larsen, som også er keepertrener for lagene.


Slik blir kampdekningen av våre to 3. divisjonslag i 2019:

1) promovideo uken før første seriekamp
2) fyldig forhåndsomtale senest dagen før seriekamp
3) videointervju før enkelte kamper
4) direkteoppdateringer på Twitter**
5) innholdsrik kamprapport og bildegalleri senest dagen etter seriekamp
6) videointervju etter enkelte kamper
7) oppsummeringsvideo etter sesongslutt


Samtidig vil det også komme forhåndsomtaler og reaksjoner fra hver NM-kamp klubbens lag deltar i.


Forhåndsomtaler og kamprapporter blir publisert på tillerfotball.no, mens alt annet visuelt innhold publiseres i våre sosiale kanaler.


Forza Tiller!


* utregningen inkluderer sakene på tidligere tillerbyenfk.no, som helt til utgangen av 2018 på mange måter var klubbens A-lag på herresiden.

** Twitter-oppdateringer kan utgå dersom lagenes kamper kolliderer og mediaavdelingen må prioritere èn av kampene, hvis ikke vi skaffer en erstatter på den andre.


0 Kommentar

Fortsetter sterk dekning

Postet av Marius L. Larsen den 9. Apr 2018

Mediaavdelingen fortsetter med en sterk dekning av Tiller Fotball, og kommer samtidig med en redegjøring i forkant av 2018-sesongen.

Jubel for G04 i Abrahallen, en arena Tiller Media besøkte flere ganger i 2017.


De blåkledde fra Tillerbyen opplever en stadig vekst i kategorien "sterk" i både sosiale medier og på hjemmeside. Dette er hovedsaklig grunnet hyppige oppdateringer fra mange lags store prestasjoner, og det har alltid vært intensjonen å fortsette med slike oppdateringer.

Allikevel ber vi igjen om at trenere/lagledere eller andre tilstedeværende om å sende inn et bilde og et kort kampforløp (målscorere) fra en kamp som de ønsker skal komme ut i våre kanaler. Fra det sendes inn, vil det gå maksimalt 24 timer før det er ute på nett - det er en lovnad.

I 2018 er undertegnede stolt assistenttrener for kvinner A, samt spiller for herrer i 6. divisjon. Dermed er det naturlig at en stor andel av kamprapportene kommer fra de nevnte lagene, selv om det vil bli mange rapporter fra andre kamper også i 2018.

Dog mottar mediaansvarlig stadig spørsmål om hvorfor man ikke er til stede på flere kamper. Faktumet er at vi ikke kan være overalt samtidig, men ved hjelp fra dere, kan vi nå ut til svært mange.


Bildebruk og sosiale medier

Fra og med januar ønsket mediaavdelingen å forsterke "produktet Tiller Fotball" ved å innføre et vannmerke (linje) på samtlige bilder. Dette sikrer også eksklusiviteten, såkalte rettigheter, og det vil også fortsette gjennom vårsesongen før man tar en ny evaluering til sommeren.

Samtlige bilder som blir publisert vil bli lagret eksternt i sin fulle størrelse i omtrent en måned etter fotografering, og dersom noen ønsker bildet/-ene uten vannmerkene, så bes de ta kontakt med mediaansvarlig - det er bare å spørre, så sender vi!

Samtidig vet vi at Tiller-spillere blir utsatt for en viss eksponering ved vår store oppdateringsfrekvens. Så langt har vi ikke mottatt noen reservasjoner, men dersom du ønsker at ditt barn ikke skal bli tatt bilde av eller skrevet om, vennligst gi oss beskjed.


Endrede publiseringsmetoder

I tillegg er det gjort noen endringer på publisiteten.

Rett etter jul testet vi frekvensen på innlegg i sosiale medier, og det ble konkludert med at det er lettere å nå følgere ved de fleste sakene på enkelte medier enn andre. For eksempel vil du nå se flere bilder og videosnutter på Instagram kontra Facebook, mens på Twitter vil vi blant annet fortsette å oppdatere fra kamper vi er til stede på. Her kan mååååålene komme på rekke og rad, så sørg for at du skrur på varslene på din mobil!

Samtidig er det nytt fra april at bildealbum kun blir lastet opp på Facebook og ikke hjemmeside grunnet plassbesparelse. Det vil bli lenket til det aktuelle Facebook-albumet fra hjemmesiden.

Det var også lenge en tanke å opprette en egen YouTube-kanal, men foreløpig er dette prosjektet lagt til side.


I tillegg skal det sies at man holder på og ser på nye hjemmesideløsninger som forsterker vårt arbeid med å informere en stadig økende følgerskare. Dette er en prosess som kommer til å ta litt tid, og en eventuell avklaring på dette kommer tidligst til høstsesongen.


Vårt fokus er hovedsaklig i konkurranseklassene når det gjelder kamprapporter og bilder, men dersom ditt lag i yngre årsklasser ønsker at vi er til stede på en annen kamp, ikke nøl med å ta kontakt.


Mediaavdelingen ønsker samtlige lag i helblått lykke til i vårsesongen 2018!

Vi sees på TOBB Arena (eller en annen bane)!


Sportslig hilsen,

Marius Lundhaug Larsen
Avtroppende sekretær
Mediaansvarlig Tiller Idrettslag Fotball
www.tillerfotball.no
E-post: marius_whu@hotmail.com
Tlf: 97663093


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline