Kategori

Fortjent seier i nest siste kamp

Postet av Marius L. Larsen den 20. Jun 2021

(J19 Tiller 4 - 2 Ranheim) TOBB ARENA SØR: J19 havnet tidlig under, men reiste seg kraftig og vant fullt fortjent over Ranheim søndag ettermiddag.

Synne Aunehaugen (i midten) økte ledelsen med en solid heading tidlig i andre omgang.


Sammendrag

* 0-1 etter tre minutter
* Ny Hovdahl-volley
* Hinsverk med dobbel
* To hodescoringer (!)
* To målgivende fra Bye-Andersen


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen, for aller første gang iført sine nye Hummel-drakter levert av AssistCo og InterSport, fikk en verst tenkelig start på kampen. Allerede før tre minutter var spilt kom Ranheim plutselig gjennom Tiller-forsvaret og scoret alene mot keeper Kaisa Øien Aune.

Men hjemmelaget responderte kraftig. I det 10. spilleminutt var ledelsen utlignet på lekkert vis. Angrepet startet med Øien Aune som slo mot Bjørk Myhre på midtbanne. Hun stusset ballen elegang videre i bakrom mot Synne Bye-Andersen. Angrepsspilleren fintet bort backen og slo perfekt inn til Hege Hovdahl som på hel volley banket inn 1-1.

Og nå var Tiller virkelig på hugget. Thale Hinsverk klarte ikke helt å bestemme seg om hun skulle skyte eller legge inn da hun kom alene mot keeper, Bye-Andersen rundet keeper og skjøt i nettveggen og Aunehaugen var noen få centimetere unna å stange ballen i mål fra kloss hold på et hjørnespark fra Stuedahl.

Men endelig ble det jubel igjen. I det 25. spilleminutt fikk Hinsverk nok da hun hamret ballen kontant i mål fra 18 meter. Var det også på hel volley? Det kunne det ha vært. Et klassemål. 2-1.


To kraftige pannebrasker

Helt på tampen av den første omgangen kunne Hinsverk ha blitt tomålsscorer med et hodestøt på Hovdahls treffsikre frispark, men headingen gikk over.

Hinsverk skulle få en ny sjanse litt senere i kampen. 

Men først var det et annet hodestøt som kom i fokus. Kort tid etter sidebytte stanget Synne Aunehaugen, via bakken og opp i nettaket, inn 3-1 fra åtte meter på hjørnespark fra Marie Methi.

Og det var mye Tiller i denne perioden. Bye-Andersen traff tverrligger og Marie Schult Optun skjøt i nettveggen. Allikevel reduserte gjestene fra Ranheimsfjæra. På et straffespark etter en time satte de ballen sikkert i mål til 2-3, og dermed ble det en ny nerve i kampen.

Men det varte ikke i mange minutter. Nok et presist og perfekt innlegg fra Bye-Andersen så vi på sidelinja fra langt hold at den kom til å treffe en spurtende Hinsverk i boksen. Hun stanget ballen kontant i nettmaskene til 4-2 fra ti meter på lekkert vis.

Det kunne ha blitt større sifre. Hinsverk skjøt over på hel volley fra enda nærmere hold like etterpå, Vilde Winge Kristiansen ble for nølende alene med keeper og Hedda Stuedahl-Karlsen hadde en god mulighet som endte i klypene på keeper.


Tiller vant uansett meget fortjent 4-2, og dermed blir det en aldri så liten gruppefinale mot selveste Rosenborg, fjorårets KM-sølvvinner, førstkommende torsdag kl.18.30 på TOBB Arena Sør.


Kampfakta

Tiller IL 4 - 2 Ranheim IL
0-1 3'
1-1 Hege Snåsøy Hovdahl 10'
2-1 Thale Hinsverk 25'
3-1 Synne Aunehaugen 49'
3-2 (str.) 60'
4-2 Thale Hinsverk 66'

3. runde BDO-serien J19 11er sone 10 avd. 1
Søndag 20. juni 2021 kl.16.00
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 100


Laget

Kaisa Øien Aune, Maria Alvestad Høvik, Suzanne Maduga, Synne Aunehaugen (k), Vilde Lund, Bjørk Myhre, Pia Elise Skråmo Lien, Thale Hinsverk, Synne Bye-Andersen, Hege Snåsøy Hovdahl, Louisa Stuedahl.

Innbyttere: Hedda Stuedahl-Karlsen, Marie Methi, Vilde Winge Kristiansen, Marie Schult Optun.Knepent tap til slutt

Postet av Marius L. Larsen den 15. Jun 2021

(J19 Rosenborg 2 - 1 Tiller) KOTENG ARENA: J19 tapte så vidt for første gang på fire kamper mot Trøndelags beste klubb mandag kveld.

Thale Hinsverk og resten av J19 leverte en solid andre omgang på Lade.


Sammendrag

* Havnet under etter få minutter
* Svak første omgang
* Dominerende etter pause
* Flott redusering av Hovdahl
* Hadde fortjent ett poeng


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen fikk en verst tenkelig åpning på oppgjøret på Lade. Idet kveldssola lå lavt på himmelen og et godt kjent vindkast skjøt fart over hele sletta, tok hjemmelaget ledelsen fra kloss hold.

Tiller sov litt i timen, for det tok litt tid før de klarte å ta tak i kampen. Hvittrøyene var det førende laget den første halvtimen før de blå tok over. Dog klarte ikke gjestene fra sørsida å skape det helt store før pause.

Også den andre omgangen startet like dårlig som den første. Et hardt frispark fra langt hold gikk rett i mål, og da ble en tøff oppgave litt vanskeligere.


Solid andre omgang

Men Tiller er ikke kjent for å gi opp. Blåtrøyene rullet opp gode angrepsmuligheter og var etter hvert det dominante laget på banen.

Hedda Stuedahl-Karlsen holdt på redusere fra skrått hold, men returen fra keeper ble også fanget opp av vertenes bakerste spiller.

I det 76. spilleminutt ble det endelig jubel for Tiller. Et perfekt innlegg fra Synne Bye-Andersen ble lekkert satt i mål på halv volley av Hege Snåsøy Hovdahl, og da var Tiller for alvor med igjen.

Spesielt hadde Bye-Andersen fått en ekstra gnist, og hun var farlig hver gang hun hadde ballen. Kort tid etter scoringen var Thale Hinsverk nære ved å utligne fra ti meter.

Stuedahl-Karlsen skjøt deretter like over fra rett utenfor 16-meteren, og selv om det ble cornerbonanza på overtid, klarte ikke Tiller å omsette de store sjansene i en fortjent utligning.


Dermed endte det med et svært knepent 2-1-tap mot fjorårets sølvvinner i J19-KM.

Neste kamp er mot Ranheim søndag 20. juni kl.16.00 på TOBB Arena Sør.


Kampfakta

Rosenborg BK 2 - 1 Tiller IL
1-0 6'
2-0 52'
2-1 Hege Snåsøy Hovdahl 76'

2. runde BDO-serien J19 11er sone 10 avd. 1
Mandag 14. juni 2021 kl.20.00
Tilskuere Koteng Arena (Lade): 0


Laget

Kaisa Øien Aune, Synne Bye-Andersen, Vilde Lund, Synne Aunehaugen, Aiila Renander Bransfjell, Maria Alvestad Høvik, Marie Methi, Thale Hinsverk, Hedda Stuedahl-Karlsen, Vilde Winge Kristiansen, Louisa Stuedahl.

Innbyttere: Tuva Wessel Tvervåg, Suzanne Maduga, Hege Snåsøy Hovdahl, Pia Elise Skråmo Lien, Bjørk Myhre.J19: Tiller 4 - 0 Rosenborg

Postet av Marius L. Larsen den 5. Nov 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): J19 er kretsmester i Trøndelag etter en solid gjennomføring mot toppklubben Rosenborg torsdag kveld.

De blå er kretsmester i 2020. Her jubles det rett etter Hedda Stuedahl-Karlsens 3-0-scoring.


Alle gode ting var faktisk tre for de blåkledde fra Tillerbyen denne uken. Først kom nyheten om at KM-finalen i J17 mellom Steinkjer og Tiller ble utsatt grunnet smittesituasjonen i førstnevntes kommune, og deretter ble G19s siste serierunde mot Stjørdals-Blink utsatt ettersom sistnevnte var i karantene.

Dermed sto det og falt på torsdagens seriefinale mellom Tiller og Rosenborg i J19-klassen. Ville den bli spilt kun timer etter nye restriksjoner fra myndighetene?

Svaret var heldigvis ja. Og det foran en fullstappet TOBB Arena Sør - som alltid - og selvfølgelig innenfor smittevernsreglene.


Kapteinen ledet an

Men oppgjøret startet litt på hælen for hjemmelaget i helblått, som kunne trengte uavgjort for å gå helt til topps. De skyhøye forhåndsfavorittene fra Lade, denne gang med en fulltallig kamptropp i alle aldre, startet oppgjøret klart best.

Tiller, som tidligere i uka hadde hatt to meget artige og lærerike treninger, klarte heldigvis å ri av stormen de første ti minuttene før de kom bedre med i kampen.

Spesielt var fronttrioen Lise Finsrud, Hedda Stuedahl-Karlsen og kaptein Synne Bye-Andersen livsfarlige hver gang de fikk muligheten, og en god midtbanetrio serverte pasninger av en grad som kan kunne betegne som glohet.

Men Rosenborg sto godt imot i forsvar, og etter et par halvsjanser fra Tillers side, var det ikke de største mulighetene man kunne rapportere om.

Før i det 33. spilleminutt. Bye-Andersen mottok en perfekt pasning på vei gjennom, og det kunne se ut som om at et skudd på halv volley kunne gå alle veier. Men alle veier fører til rom. Et mesterverk en viss kommentator på Viasat-plattformen selv ville ha varslet: "...og det blir skuuuuudd!" Bye-Andersen satte høyreslegga til fra 20 meter, fikk til en perfekt stopp-vend-skru på ballen - selv aner ikke forfatter hva det er - og ballen føyk i lengste kryss til 1-0.

Ellevill jubel. Blå jubel.

Fullt fortjent.


Pumpet og chippet

Og Tiller fortsatte.

Et maskineri fungerer ikke uten en tennplugg, og der hadde Marie Schult Optun sin viktige oppgave. Gnisningene sprutet i alle retninger med en gang hun var i nærheten av ballen, og rett før pause snappet hun ballen før hun serverte en fremadstormende Stuedahl-Karlsen.

Angrepsspilleren hadde løpt og løpt og løpt, og ventet på den ypperlige muligheten. Med hjertet utenpå drakta hørte man pumpa gå fort, men allikevel var hvilepulsen ekstrem lav da hun chippet elegant inn 2-0 fra samme distanse som Bye-Andersens volley.


Et verk til stua

For nå var hjemmelaget virkelig gode. Spillemessig var det vanskelig å utfordre gjestene i sort og hvitt, men en enorm lagmoral og et voldsomt engasjement blant samtlige i helblått førte til at dette skulle bli en dag å huske.

Det var ikke så mye som kom gjennom stopperduoen Andrea Holm Aune og Synne Aunehaugen. Selv om det er fire år mellom de to med egentlig draktnummer 10, var yngstejenta Synne knallhard i alle dueller i sann Tiller-stil. Engasjementet skulle det absolutt ikke stå noe på.

Evigvarende Thale Hinsverk, som selv påpekte etter kampen at dette var ikke hennes beste, så ut som en million - av en hvitkledd bisverm rundt henne. Det var klart at denne kampen betydde mye for driblefanten som alltid nekter å overgi seg.

Her skulle det scores nye mål. Og det skjedde to minutter før full tid, da Stuedahl-Karlsen viste en enorm fandenivoldskhet og hamret ballen knallhardt i nærmeste hjørne til 3-0.

Kvelden toppet seg da storesøster Louisa punkterte kampen med sin beherskede avslutning fra kloss hold på overtid - 4-0.


Breddeklubben Tiller seiret nok en gang. Fire scoringer og ingen baklengsmål.

Kretsmester 2020 med 20 i stil.

Vi gratulerer så mye!

Forza Tiller!


Se tabellen her


Kampfakta:

Tiller IL 4 (2) - (0) 0 Rosenborg BK Kvinner
1-0 Synne Bye-Andersen 33'
2-0 Hedda Stuedahl-Karlsen 41'
3-0 Hedda Stuedahl-Karlsen 88'
4-0 Louisa Stuedahl 90'

3. runde BDO-sluttspill A J19 1. divisjon
Torsdag 5. november 2020 kl.19.30
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): 164


Laget:

Kaisa Øien Aune
Vilde Lund - Andrea Holm Aune - Synne Aunehaugen - Aiila Renander Bransfjell
Maria Alvestad Høvik - Marie Methi - Thale Hinsverk
Synne Bye-Andersen (k) - Hedda Stuedahl-Karlsen - Lise Finsrud

Innbyttere: Tuva Wessel Tvervåg, Matilde Bolghaug, Suzanne Maduga, Hege Snåsøy Hovdahl, Pia Elise Skråmo Lien, Bjørk Myhre, Vilde Winge Kristiansen, Marie Schult Optun.J19: Strindheim/Byåsen KF 1 - 3 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 30. Okt 2020

RUTA ARENA (LEANGEN): J19-1 er nå ett fattig poeng fra å bli kretsmester etter en solid andre omgang mot samarbeidslaget Strindheim/Byåsen KF torsdag kveld.

Tiller er nå ett poeng fra å bli kretsmester i en historisk sesong. Her jubler de over Lise Finsruds 2-1-scoring.


For kveldens hvitkledde spillere fra sørsida gikk rett i strupen på hjemmelaget. Etter bare fem minutter var det ingen som visste hva som traff dem, da Vilde Winge Kristiansen vant ballen høyt i banen og spilte til Hedda Stuedahl-Karlsen. Fra 25 meter hamret hun inn 1-0 for Tiller i bekmørket på vestre banehalvdel.

Resten av omgangen ble faktisk en kjølig affære for det gjestende laget. Det utgjorde en stillingskrig som ble jevnere da Strindheim/Byåsen utlignet til 1-1 på et godt skudd fra 16 meter før halvtimen var spilt.

Vertene var det førende laget før pause, det var det ingen tvil om. Tiller slet med å få til eget spill, og de kunne puste lettet ut da det som tilsynelatende ble en scoring endte med offside.

Det nærmeste Tiller kom en ny ledelse var Pia Skråmo Liens styring på corner, men hjemmelaget fikk til slutt klarert.


Finsrud og Bye-Andersen sørget for seier

Etter hvilen var det et helt annet Tiller-lag ute på kunstgresset, godt anført av angrepsduoen Louisa Stuedahl og Lise Finsrud. Andre omgang var knapt to minutter gammel da oppfyrte Finsrud bestemte seg for å lage galskap. Fra 25 meter testet hun skuddbeinet, som for øvrig bare blir bedre og bedre, og ballen fikk en perfekt bue over keeper og i mål til 2-1.

For denne omgangen tilhørte Tiller. Jovisst var det tøffe dueller og sjanser til begge lag, men hvittrøyene hadde det lille ekstra.

Nok en gang var Lien og Synne Bye-Andersen nære på en dobbelsjanse på et hjørnespark, en drøss av frispark havnet like utenfor stolpene og distanseskudd snertet tverrliggeren.

Men tre minutter på overtid falt avgjørelsen. Bye-Andersen, kapteinen, satte nok et skudd fra over 20 meter kontant i mål fra høyresiden av banen.


Dermed endte det med en knallsterk 3-1-seier for Tiller.

Neste oppgjør blir som en finale å regne med. Torsdag 5. november kl.19.30 kommer toppklubben Rosenborg på TOBB Arena Sør i siste sluttspillrunde.

Tar Tiller poeng, er de kretsmestere.


Se tabellen her


Kampfakta:

Strindheim IL/Byåsen KF 1 (1) - (1) 3 Tiller IL
0-1 Hedda Stuedahl-Karlsen 5'
1-1 28'
1-2 Lise Finsrud 47'
1-3 Synne Bye-Andersen 90+3'

2. runde BDO-sluttspill A J19 1. divisjon
Torsdag 29. oktober 2020 kl.20.00
Gult kort Tiller: Hedda Stuedahl-Karlsen (45')
Tilskuere Ruta Arena (Leangen): ca 50


Laget:

Kaisa Øien Aune
Vilde Lund - Suzanne Maduga - Synne Aunehaugen - Aiila Renander Bransfjell
Maria Alvestad Høvik - Marie Methi - Thale Hinsverk
Synne Bye-Andersen - Vilde Winge Kristiansen - Hedda Stuedahl-Karlsen

Innbyttere: Tuva Wessel Tvervåg, Hege Snåsøy Hovdahl, Bjørk Myhre, Pia Elise Skråmo Lien, Louisa Stuedahl, Lise Finsrud.J19: Tiller 2 - 0 Steinkjer/Egge

Postet av Marius L. Larsen den 23. Okt 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): Fredagens tøffe batalje endte med stivfrosne tær, to scoringer og tre viktige poeng.

Jubel for Marie Methis hinsides 2-0-scoring på overtid.


De blåkledde fra Tillerbyen kunne fort ha havnet bakpå allerede før to minutter var spilt. En ball i bakrom endte med at en oransjkledd angriper fra samarbeidslaget Steinkjer/Egge kom alene med Tiller-keeper Kaisa Øien Aune, men lobbforsøket endte like utenfor stolpen.

Ikke lenge etterpå kunne Synne Aunehaugen ha sendt Tiller i føringen på et volleyskudd på en corner fra Marie Methi, men ballen skled av foten i skuddøyeblikket.

Det var hjemmelaget som var mest på hugget til å begynne med, og etter 25 minutter skulle de endelig få betalt for det harde arbeidet. Kaptein Synne Bye-Andersen fant Lise Finsrud med en perfekt ball, og Finsrud gjorde det som Finsrud kan, nemlig å hamre ballen høyt i nettaket på halv volley fra 16 meter - 1-0 på lekkert vis!

Finsrud var nære ved å doble ledelsen før pause, men innleggskuddet strøk lengste stolpe. Samtidig var også gjestene fra nord i Trøndelag på hugget på sine gode dødballer, men heldigvis klarte Tiller med nød og neppe å få cornerne klarert.


Årets mål på over overtid

Andre omgang ble en hard stillingskrig, med trykk på krig.

Et mer frostdekket kunstgress på TOBB Arena Sør gjorde det vanskelig å etablere gode angrep, og når begge lag trøkket til i duellene, ble det ikke noe lettere av den grunn.

Midtveis i omgangen var det Steinkjer/Egge som var det førende laget, og med sine solide 2000-spillere, var det en farlig motstander hver gang de var på siste tredjedel. Men en årvåken Øien Aune og et solid Tiller-forsvar var dyktige nok til å holde de giftige skuddføttene unna.

Mot slutten av kampen var det hjemmelaget som våknet til live igjen. Maria Alvestad Høvik skjøt kontant i tverrliggeren fra 16 meter, og hverken Hege Snåsøy Hovdahl eller Louisa Stuedahl klarte å få pirket inn Bye-Andersens gode innlegg fra kloss hold.

Tre minutter på overtid fikk Methi beskjed av dommeren at frisparket fra 30 meter var det siste som skjedde. Så hvorfor ikke prøve lykken?

Hun kvesset slegga, tok rennafart og dundra til med en blanding av vrist og ytterside - og ballen gikk knallhardt via kryssfestet og i mål på helt science fiction-aktig vis.


Hvis dette ikke er årets scoring på TOBB Arena Sør, så heter forfatter Bob og driver møbelforretning i sydlige Afrika.


Tiller kunne dermed juble over en hardtarbeidende 2-0-seier over Steinkjer/Egge, og de blå tar dermed sine tre første poeng i sluttspillet der førstepremien er kretsmesterskap.

Neste oppgjør er mot samarbeidslaget Strindheim/Byåsen KF torsdag 29. oktober kl.19.30 på bortebane.

Se tabellen her


PS! Dette var den foreløpige siste kampen til Ida Skauge Stiles, som fra og med neste uke skal i militærtjeneste. En 13 års Tiller-karriere har så aldeles ikke stoppet - bare fått en pause.

Tiller Idrettslag Fotball ønsker Ida lykke til i grønn uniform - og samtidig ønsker henne hjertelig velkommen tilbake når hun måtte ønske.


Kampfakta:

Tiller IL 2 (1) - (0) 0 Steinkjer FK/Egge IL
1-0 Lise Finsrud 25'
2-0 Marie Methi 90+3'

1. runde BDO-sluttspill A J19 1. divisjon
Fredag 23. oktober 2020 kl.19.30
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 100


Laget:

Kaisa Øien Aune
Synne Bye-Andersen (k) - Ida Skauge Stiles - Synne Aunehaugen - Aiila Renander Bransfjell
Maria Alvestad Høvik - Marie Methi - Thale Hinsverk
Hedda Stuedahl-Karlsen - Marie Schult Optun - Lise Finsrud

Innbyttere: Matilde Bolghaug, Suzanne Maduga, Vilde Lund, Pia Elise Skråmo Lien, Hege Snåsøy Hovdahl, Louisa Stuedahl, Vilde Winge Kristiansen.