Kategori

J19: Tiller 4 - 0 Rosenborg

Postet av Marius L. Larsen den 5. Nov 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): J19 er kretsmester i Trøndelag etter en solid gjennomføring mot toppklubben Rosenborg torsdag kveld.

De blå er kretsmester i 2020. Her jubles det rett etter Hedda Stuedahl-Karlsens 3-0-scoring.


Alle gode ting var faktisk tre for de blåkledde fra Tillerbyen denne uken. Først kom nyheten om at KM-finalen i J17 mellom Steinkjer og Tiller ble utsatt grunnet smittesituasjonen i førstnevntes kommune, og deretter ble G19s siste serierunde mot Stjørdals-Blink utsatt ettersom sistnevnte var i karantene.

Dermed sto det og falt på torsdagens seriefinale mellom Tiller og Rosenborg i J19-klassen. Ville den bli spilt kun timer etter nye restriksjoner fra myndighetene?

Svaret var heldigvis ja. Og det foran en fullstappet TOBB Arena Sør - som alltid - og selvfølgelig innenfor smittevernsreglene.


Kapteinen ledet an

Men oppgjøret startet litt på hælen for hjemmelaget i helblått, som kunne trengte uavgjort for å gå helt til topps. De skyhøye forhåndsfavorittene fra Lade, denne gang med en fulltallig kamptropp i alle aldre, startet oppgjøret klart best.

Tiller, som tidligere i uka hadde hatt to meget artige og lærerike treninger, klarte heldigvis å ri av stormen de første ti minuttene før de kom bedre med i kampen.

Spesielt var fronttrioen Lise Finsrud, Hedda Stuedahl-Karlsen og kaptein Synne Bye-Andersen livsfarlige hver gang de fikk muligheten, og en god midtbanetrio serverte pasninger av en grad som kan kunne betegne som glohet.

Men Rosenborg sto godt imot i forsvar, og etter et par halvsjanser fra Tillers side, var det ikke de største mulighetene man kunne rapportere om.

Før i det 33. spilleminutt. Bye-Andersen mottok en perfekt pasning på vei gjennom, og det kunne se ut som om at et skudd på halv volley kunne gå alle veier. Men alle veier fører til rom. Et mesterverk en viss kommentator på Viasat-plattformen selv ville ha varslet: "...og det blir skuuuuudd!" Bye-Andersen satte høyreslegga til fra 20 meter, fikk til en perfekt stopp-vend-skru på ballen - selv aner ikke forfatter hva det er - og ballen føyk i lengste kryss til 1-0.

Ellevill jubel. Blå jubel.

Fullt fortjent.


Pumpet og chippet

Og Tiller fortsatte.

Et maskineri fungerer ikke uten en tennplugg, og der hadde Marie Schult Optun sin viktige oppgave. Gnisningene sprutet i alle retninger med en gang hun var i nærheten av ballen, og rett før pause snappet hun ballen før hun serverte en fremadstormende Stuedahl-Karlsen.

Angrepsspilleren hadde løpt og løpt og løpt, og ventet på den ypperlige muligheten. Med hjertet utenpå drakta hørte man pumpa gå fort, men allikevel var hvilepulsen ekstrem lav da hun chippet elegant inn 2-0 fra samme distanse som Bye-Andersens volley.


Et verk til stua

For nå var hjemmelaget virkelig gode. Spillemessig var det vanskelig å utfordre gjestene i sort og hvitt, men en enorm lagmoral og et voldsomt engasjement blant samtlige i helblått førte til at dette skulle bli en dag å huske.

Det var ikke så mye som kom gjennom stopperduoen Andrea Holm Aune og Synne Aunehaugen. Selv om det er fire år mellom de to med egentlig draktnummer 10, var yngstejenta Synne knallhard i alle dueller i sann Tiller-stil. Engasjementet skulle det absolutt ikke stå noe på.

Evigvarende Thale Hinsverk, som selv påpekte etter kampen at dette var ikke hennes beste, så ut som en million - av en hvitkledd bisverm rundt henne. Det var klart at denne kampen betydde mye for driblefanten som alltid nekter å overgi seg.

Her skulle det scores nye mål. Og det skjedde to minutter før full tid, da Stuedahl-Karlsen viste en enorm fandenivoldskhet og hamret ballen knallhardt i nærmeste hjørne til 3-0.

Kvelden toppet seg da storesøster Louisa punkterte kampen med sin beherskede avslutning fra kloss hold på overtid - 4-0.


Breddeklubben Tiller seiret nok en gang. Fire scoringer og ingen baklengsmål.

Kretsmester 2020 med 20 i stil.

Vi gratulerer så mye!

Forza Tiller!


Se tabellen her


Kampfakta:

Tiller IL 4 (2) - (0) 0 Rosenborg BK Kvinner
1-0 Synne Bye-Andersen 33'
2-0 Hedda Stuedahl-Karlsen 41'
3-0 Hedda Stuedahl-Karlsen 88'
4-0 Louisa Stuedahl 90'

3. runde BDO-sluttspill A J19 1. divisjon
Torsdag 5. november 2020 kl.19.30
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): 164


Laget:

Kaisa Øien Aune
Vilde Lund - Andrea Holm Aune - Synne Aunehaugen - Aiila Renander Bransfjell
Maria Alvestad Høvik - Marie Methi - Thale Hinsverk
Synne Bye-Andersen (k) - Hedda Stuedahl-Karlsen - Lise Finsrud

Innbyttere: Tuva Wessel Tvervåg, Matilde Bolghaug, Suzanne Maduga, Hege Snåsøy Hovdahl, Pia Elise Skråmo Lien, Bjørk Myhre, Vilde Winge Kristiansen, Marie Schult Optun.


0 Kommentar

J19: Strindheim/Byåsen KF 1 - 3 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 30. Okt 2020

RUTA ARENA (LEANGEN): J19-1 er nå ett fattig poeng fra å bli kretsmester etter en solid andre omgang mot samarbeidslaget Strindheim/Byåsen KF torsdag kveld.

Tiller er nå ett poeng fra å bli kretsmester i en historisk sesong. Her jubler de over Lise Finsruds 2-1-scoring.


For kveldens hvitkledde spillere fra sørsida gikk rett i strupen på hjemmelaget. Etter bare fem minutter var det ingen som visste hva som traff dem, da Vilde Winge Kristiansen vant ballen høyt i banen og spilte til Hedda Stuedahl-Karlsen. Fra 25 meter hamret hun inn 1-0 for Tiller i bekmørket på vestre banehalvdel.

Resten av omgangen ble faktisk en kjølig affære for det gjestende laget. Det utgjorde en stillingskrig som ble jevnere da Strindheim/Byåsen utlignet til 1-1 på et godt skudd fra 16 meter før halvtimen var spilt.

Vertene var det førende laget før pause, det var det ingen tvil om. Tiller slet med å få til eget spill, og de kunne puste lettet ut da det som tilsynelatende ble en scoring endte med offside.

Det nærmeste Tiller kom en ny ledelse var Pia Skråmo Liens styring på corner, men hjemmelaget fikk til slutt klarert.


Finsrud og Bye-Andersen sørget for seier

Etter hvilen var det et helt annet Tiller-lag ute på kunstgresset, godt anført av angrepsduoen Louisa Stuedahl og Lise Finsrud. Andre omgang var knapt to minutter gammel da oppfyrte Finsrud bestemte seg for å lage galskap. Fra 25 meter testet hun skuddbeinet, som for øvrig bare blir bedre og bedre, og ballen fikk en perfekt bue over keeper og i mål til 2-1.

For denne omgangen tilhørte Tiller. Jovisst var det tøffe dueller og sjanser til begge lag, men hvittrøyene hadde det lille ekstra.

Nok en gang var Lien og Synne Bye-Andersen nære på en dobbelsjanse på et hjørnespark, en drøss av frispark havnet like utenfor stolpene og distanseskudd snertet tverrliggeren.

Men tre minutter på overtid falt avgjørelsen. Bye-Andersen, kapteinen, satte nok et skudd fra over 20 meter kontant i mål fra høyresiden av banen.


Dermed endte det med en knallsterk 3-1-seier for Tiller.

Neste oppgjør blir som en finale å regne med. Torsdag 5. november kl.19.30 kommer toppklubben Rosenborg på TOBB Arena Sør i siste sluttspillrunde.

Tar Tiller poeng, er de kretsmestere.


Se tabellen her


Kampfakta:

Strindheim IL/Byåsen KF 1 (1) - (1) 3 Tiller IL
0-1 Hedda Stuedahl-Karlsen 5'
1-1 28'
1-2 Lise Finsrud 47'
1-3 Synne Bye-Andersen 90+3'

2. runde BDO-sluttspill A J19 1. divisjon
Torsdag 29. oktober 2020 kl.20.00
Gult kort Tiller: Hedda Stuedahl-Karlsen (45')
Tilskuere Ruta Arena (Leangen): ca 50


Laget:

Kaisa Øien Aune
Vilde Lund - Suzanne Maduga - Synne Aunehaugen - Aiila Renander Bransfjell
Maria Alvestad Høvik - Marie Methi - Thale Hinsverk
Synne Bye-Andersen - Vilde Winge Kristiansen - Hedda Stuedahl-Karlsen

Innbyttere: Tuva Wessel Tvervåg, Hege Snåsøy Hovdahl, Bjørk Myhre, Pia Elise Skråmo Lien, Louisa Stuedahl, Lise Finsrud.


0 Kommentar

J19: Tiller 2 - 0 Steinkjer/Egge

Postet av Marius L. Larsen den 23. Okt 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): Fredagens tøffe batalje endte med stivfrosne tær, to scoringer og tre viktige poeng.

Jubel for Marie Methis hinsides 2-0-scoring på overtid.


De blåkledde fra Tillerbyen kunne fort ha havnet bakpå allerede før to minutter var spilt. En ball i bakrom endte med at en oransjkledd angriper fra samarbeidslaget Steinkjer/Egge kom alene med Tiller-keeper Kaisa Øien Aune, men lobbforsøket endte like utenfor stolpen.

Ikke lenge etterpå kunne Synne Aunehaugen ha sendt Tiller i føringen på et volleyskudd på en corner fra Marie Methi, men ballen skled av foten i skuddøyeblikket.

Det var hjemmelaget som var mest på hugget til å begynne med, og etter 25 minutter skulle de endelig få betalt for det harde arbeidet. Kaptein Synne Bye-Andersen fant Lise Finsrud med en perfekt ball, og Finsrud gjorde det som Finsrud kan, nemlig å hamre ballen høyt i nettaket på halv volley fra 16 meter - 1-0 på lekkert vis!

Finsrud var nære ved å doble ledelsen før pause, men innleggskuddet strøk lengste stolpe. Samtidig var også gjestene fra nord i Trøndelag på hugget på sine gode dødballer, men heldigvis klarte Tiller med nød og neppe å få cornerne klarert.


Årets mål på over overtid

Andre omgang ble en hard stillingskrig, med trykk på krig.

Et mer frostdekket kunstgress på TOBB Arena Sør gjorde det vanskelig å etablere gode angrep, og når begge lag trøkket til i duellene, ble det ikke noe lettere av den grunn.

Midtveis i omgangen var det Steinkjer/Egge som var det førende laget, og med sine solide 2000-spillere, var det en farlig motstander hver gang de var på siste tredjedel. Men en årvåken Øien Aune og et solid Tiller-forsvar var dyktige nok til å holde de giftige skuddføttene unna.

Mot slutten av kampen var det hjemmelaget som våknet til live igjen. Maria Alvestad Høvik skjøt kontant i tverrliggeren fra 16 meter, og hverken Hege Snåsøy Hovdahl eller Louisa Stuedahl klarte å få pirket inn Bye-Andersens gode innlegg fra kloss hold.

Tre minutter på overtid fikk Methi beskjed av dommeren at frisparket fra 30 meter var det siste som skjedde. Så hvorfor ikke prøve lykken?

Hun kvesset slegga, tok rennafart og dundra til med en blanding av vrist og ytterside - og ballen gikk knallhardt via kryssfestet og i mål på helt science fiction-aktig vis.


Hvis dette ikke er årets scoring på TOBB Arena Sør, så heter forfatter Bob og driver møbelforretning i sydlige Afrika.


Tiller kunne dermed juble over en hardtarbeidende 2-0-seier over Steinkjer/Egge, og de blå tar dermed sine tre første poeng i sluttspillet der førstepremien er kretsmesterskap.

Neste oppgjør er mot samarbeidslaget Strindheim/Byåsen KF torsdag 29. oktober kl.19.30 på bortebane.

Se tabellen her


PS! Dette var den foreløpige siste kampen til Ida Skauge Stiles, som fra og med neste uke skal i militærtjeneste. En 13 års Tiller-karriere har så aldeles ikke stoppet - bare fått en pause.

Tiller Idrettslag Fotball ønsker Ida lykke til i grønn uniform - og samtidig ønsker henne hjertelig velkommen tilbake når hun måtte ønske.


Kampfakta:

Tiller IL 2 (1) - (0) 0 Steinkjer FK/Egge IL
1-0 Lise Finsrud 25'
2-0 Marie Methi 90+3'

1. runde BDO-sluttspill A J19 1. divisjon
Fredag 23. oktober 2020 kl.19.30
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 100


Laget:

Kaisa Øien Aune
Synne Bye-Andersen (k) - Ida Skauge Stiles - Synne Aunehaugen - Aiila Renander Bransfjell
Maria Alvestad Høvik - Marie Methi - Thale Hinsverk
Hedda Stuedahl-Karlsen - Marie Schult Optun - Lise Finsrud

Innbyttere: Matilde Bolghaug, Suzanne Maduga, Vilde Lund, Pia Elise Skråmo Lien, Hege Snåsøy Hovdahl, Louisa Stuedahl, Vilde Winge Kristiansen.


0 Kommentar

J19: Vestbyen 1 - 4 Tiller 2

Postet av Marius L. Larsen den 21. Okt 2020

HAMMERSBORG KUNSTGRESS (BYÅSEN): J19-2 har vunnet 2. divisjon avdeling 2 etter en strålende seier over Vestbyen tirsdag kveld.

Louisa Stuedahl (i midten) herjet mot Vestbyen og var sterk delaktig til at Tiller vant 4-1.


Kveldens hvitkledde spillere fra sørsida var virkelig på hugget i åpningsminuttene, og til tross for et iskaldt gufs fra en nærliggende vintertemperatur, varmet angrepsspillet skikkelig.

Spesielt var duoen Emilie Jørgensen Leer og Louisa Stuedahl farlig hver gang, men det måtte en dødball til for å sprekke nullen. I det 14. spilleminutt smalt det fra Stuedahl fra 30 meters hold, og ballen buet perfekt i mål til 1-0.

Dog tok det bare to minutter før Vestbyen utlignet på et smart skudd fra 16 meter etter at Tiller mistet ballen i bakre rekker, men det var denne Stuedahl, da. Kort tid etterpå tok hun tilbake ledelsen etter å ha mottatt en perfekt ball i bakrom fra Pia Skråmo Lien, men så skal det noe til å kontrollere en ball på vertenes harde underlag. Stuedahl tok ballen på oppspretten og duppet ballen elegant over en utrusende keeper og i mål.

Og nå var det bare Tiller det handlet om. Stuedahl, Leer og Lien hadde hver sin store sjanse i minuttene som fulgte, men en god Vestbyen-keeper hindret scoring.

Men det var lite å gjøre med da Hedda Stuedahl-Karlsen stilte seg opp på 25 meter på nok et frispark. Hun hamret ballen kontant i nærmeste vinkel til 3-1.


Hattrick-Stuedahl

Andre omgang var det ikke så veldig mye å skrive hjem om. Det var to lag som duellerte svært mye de ti første minuttene etter sidebytte, men ingen av lagene klarte å etablere seg på motstanderens halvdel.

I det 77. spilleminutt kunne Vestbyen ha skapt en nervepirrende avslutning på kampen, men da angriperen kom alene med Tiller-keeper Tuva Tvervåg, reddet målvakta mesterlig.

Fire minutter senere sa Tiller takk og farvel. Nora Negård Larsen mottok en perfekt ball i bakrom, men så gjorde hun det beste ut av det. Hun både løp og fintet seg forbi backen, slo en lissepasning til hattrickspesialisten Stuedahl i feltet, som vendte bort midtstopperen og satte inn 4-1 fra ti meter - lekkert!


Dermed kunne Tiller strekke armene i været etter en fantastisk høst som endte med å bli avdelingsvinner!

Vi gratulerer så mye!

Se tabellen her


Kampfakta:

Vestbyen IL 1 (1) - (3) 5 Tiller IL-2
0-1 Louisa Stuedahl 14'
1-1 16'
1-2 Louisa Stuedahl 20'
1-3 Hedda Stuedahl-Karlsen 43'
1-4 Louisa Stuedahl 81'

8. serierunde BDO-serien J19 2. divisjon avdeling 2
Tirsdag 20. oktober 2020 kl.20.00
Tilskuere Hammersborg kunstgress (Byåsen): 60


Laget:

Silje Strømsnes Kvingedal
Vilde Lund - Sofie Graabak - Malin Andersen Nordgård (k) - Andrea Halseth Munkvold
Marie Methi - Pia Elise Skråmo Lien - Hege Snåsøy Hovdahl
Nora Negård Larsen - Emilie Jørgensen Leer - Louisa Stuedahl

Innbyttere: Tuva Wessel Tvervåg, Maria Alvestad Høvik, Hedda Stuedahl-Karlsen, Leona Gutji Fjeldsø.


0 Kommentar

Avslutter mot Rosenborg

Postet av Marius L. Larsen den 12. Okt 2020

J19 har fått vite kampoppsettet i sluttspillet.

Blir det lignende scener på TOBB Arena Sør 5. november?


De blåkledde fra Tillerbyen kunne juble over en knallsterk prestasjon ved å vinne hele grunnserien i J19 1. divisjon før helga, der Verdal ble beseiret 8-1 fredag kveld på TOBB Arena Sør.

Nå har serien blitt delt i to som tidligere varslet. Tiller fikk med seg fire poeng ettersom de havnet på 1. plass etter de innledende kampene. Nå skal de møte lagene som havnet på 2. - 4. plass, totalt tre kamper, der de blå avslutter sluttspillet med en potensiell finalekamp mot Rosenborg på TOBB Arena Sør.

Den som står igjen på toppen av tabellen etter de tre rundene, blir kåret til kretsmester i J19-klassen.


Slik er sluttspilloppsettet:

Fredag 23.10 kl.19.30 Tiller - Stenkjer/Egge
Torsdag 29.10 kl.19.30 Strindheim/Byåsen KF - Tiller
Torsdag 05.11 kl.19.30 Tiller - Rosenborg

Med forbehold om endringer.

Se hele kampoppsettet her.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline