Kategori

Hjertestarter på plass

Postet av Marius L. Larsen den 31. Aug 2018

Hjertestarter og førstehjelpskap er anskaffet i fotballhuset på TOBB Arena Sør, og mer kan komme i snarlig fremtid.

Ole-Petter Vinjevoll gir tommel opp for både medisinskap (øverst) og hjertestarter i fotballhuset.


Tiller Idrettslag Fotball er svært glad for at både en hjertestarter og et skap med førstehjelputstyr er på plass i fotballhuset på TOBB Arena Sør.

I mai la Tiller-far og -trener Ole-Petter Vinjevoll ut en viktig melding på Facebook, der han på eget initiativ startet en innsamlingsaksjon til innkjøp av en hjertestarter.

Responsen har vært enorm, og tre måneder etter at meldingen ble lagt ut i offentligheten, har det skjedd store ting i fotballhuset på TOBB Arena Sør.

- Vi har faktisk fått en hjertestarter av Kari og Roger Skjetlein. De har hatt en til bruk ved en tidligere anledning, og jeg har kjøpt nytt batteri, pads, væske og diverse tilbehør. Nå er den fullt operativ, meddeler en særdeles glad initiativtaker Vinjevoll.


Mye kjøpt inn - mer vil komme

Han påpeker også viktigheten av det enorme engasjementet folket viste under innsamlingsaksjonen.

- På vegne av klubben ønsker jeg å takke for engasjementet og bidragene fra hver enkelt. Fra disse midlene har det nå blitt kjøpt inn og hengt opp en del HLR-plakater (hjerte-lunge-redning, red. anm.). I tillegg har det blitt gjort innkjøp av et medisinskap med mye innhold i tilfelle noen skader seg på banen, og et ryggbrett for å frakte skadde spillere av banen.

Men dette er ikke alt.

- Det er planer om at mer utstyr skal kjøpes inn. Det er også muligheter for at en taktikktavle til hjemmegarderoben kan komme, ettersom det er penger til overs på grunn av at vi fikk hjertestarteren vederlagsfritt, sier Vinjevoll, som også kommer med et krav til alle dugnadspersonell på TOBB Arena Sør:

- Det er viktig at de som har kioskvakt leser plakatene så de er klare til innsats dersom det skal bli behov.Innsamlingsaksjon for hjertestarter

Postet av Marius L. Larsen den 12. Mai 2018

Tiller-trener Ole-Petter Vinjevoll har startet en innsamlingsaksjon for innkjøp av hjertestarter, og han håper frivillige vil bidra til at dette blir en snarlig realitet.

Ole-Petter Vinjevoll på sidelinjen under årets utgave av Fjernvarmecupen.


Tiller Idrettslag Fotball opplever stadig et voksende engasjement gjennom både lag og klubb, og for Ole-Petter Vinjevoll er det ikke annerledes. Treneren, som har barn i Tiller IL Fotball, har et brennende engasjement for å gå til innkjøp av hjertestarter og sende trenere på førstehjelpskurs.

Hans innlegg på Facebook tok av både på egen profil og i utvalgte Tiller-grupper, og her er hans bønn for saken:

"Jeg har på eget initiativ startet en innsamlingsaksjon for kjøp av hjertestarter til fotballhuset. Jeg har jobbet med og drevet kurs i hjerte- og lungeredning i flere år, og synes det er veldig viktig å få på plass dette.
Ettersom Tiller Fotball har hatt mange utgifter vedrørende fotballhuset, så synes jeg Tiller som bydel må klare å skrape sammen noen kroner til dette formålet, som faktisk kan være livreddende.
Forskning viser at om hjertestarter blir brukt innen 3-5 minutter etter kollaps overlever 50-70 %. Sjansen for overlevelse reduseres med 10 % for hvert minutt det går før den blir tatt i bruk.
Jeg håper også at vi kan få inn nok penger til å holde førstehjelpskurs med bruk av hjertestarter til alle trenere og ellers så mange som mulig. Blir det penger til overs, er ønsket å kjøpe inn stropper til ryggbrettet jeg allerede har donert til klubben, til bruk om noen får rygg/nakkeskade på banen, og eventuelt annet sikkerhetsutstyr.
Valgfritt beløp kan vipses til vipsnr 520551, eller søk opp hjertestarter Tiller IL.
Spre dette på sosiale medier og ellers rundt omkring på Tiller.

På forhånd takk for ditt bidrag,
Ole-Petter"


Tiller Idrettslag Fotball oppfordrer på det sterkeste alle involverte i klubben om å støtte Ole-Petters innsamlingsaksjon. Innsamlingen går uavkortet til de konkrete formålene.

Forza Tiller!