Kategori

- Vi skal komme tilbake

Postet av Marius L. Larsen den 14. Mar 2021

Fotballtinget 2021 er over. Her er oppsummeringen av alle sakene.

Terje Svendsen. Foto: Thomas Brække Sæteren.


Fotballpresident Terje Svendsen startet årets heldigitale fotballting med en åpningstale som inneholdt blant annet:

- Selv om koronaen har satt mye på vent og aktiviteten har vært redusert i 2020 er jeg optimist. Fotballen har vist at vi er en bærebjelke i samfunnet også i vanskelige tider. Grunnfjellet i norsk fotball er urokkelig og jeg er sikker på at vi skal komme tilbake hvor aktiviteten bidrar til sosialisering, lagspill, likeverd og fysisk og psykisk folkehelse.

- Jeg blir like imponert hver gang jeg er ute i breddefotballen og møtes av entusiastiske ledere og frivillige som legger ned en betydelig innsats i sine miljøer. Jeg vil benytte anledningen til å takke frivillige, ansatte og samarbeidspartnere – ja, hele Fotball-Norge – for innsatsen i året vi har lagt bak oss – alle som på sin måte bidrar til at så mange kan delta i eller oppleve fotball hver eneste dag, sa Svendsen.


Les hele talen her.


Ny form på 2. divisjon kvinner utsatt

De første sakene omhandlet blant annet årsrapport, disiplinærutvalg og autorisasjon for dommere.

Av innsendte saker fra klubber, var det AaFK Fortuna som var først ut med sitt drastiske forslag om å kutte kvinnenes andredivisjonsavdelinger til to med 12 lag i hver, med motivasjon i å spisse divisjonen for lagene som ønsker å satse. Det sto ingenting om bestemmelser for opprykk fra 3. divisjon i AaFK Fortunas forslag. Virkningen var umiddelbar.

Et klart flertall med 182 stemmer mot 20 stemte for at saken utsettes til et ekstraordinært fotballting 20. juni.


Qatar-VM-diskusjon fortsetter

Deretter var det to innsendte forslag fra Vålerenga Fotball. Første om klubbers ansvar for anmeldelse av diskriminerende og hatefulle ytringer, og dokumentasjon om satsing på jentefotball.

Begge forslagene ble stemt for med et klart flertall.

Den siste tiden har det pågått en stor diskusjon om herrelandslagets eventuelle deltakelse i Qatar-VM i november 2022. Mange har oppfordret til boikott grunnet fryktelige arbeidsforhold som har krevd mange menneskeliv.

På fotballtinget ble det et flertall for å utsette avgjørelsen om hva NFF foretar seg på det ekstraordinære tinget 20. juni.


Les vedtakene og tingheftet her.