Kategori

Skjerve tilbake i Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 10. Des 2015

Torbjørn Skjerve (26) vender tilbake til Tiller IL Fotball med virkning fra 1. januar 2016.

Torbjørn Skjerve tilbake på gamle trakter. Foto: Marius L. Larsen.


De blåkleddes beste menn blir ytterligere forsterket til vintersesongen starter for alvor på nyåret.

Tidligere denne uken ble Marius Torset klar for moderklubben sin igjen, og nå kan vi meddele at nok en 89-modell i Torbjørn Skjerve også vender tilbake til TOBB Arena.

Skjerve er en venstrebeint sidespiller fra Rennebu, og spilte for Tiller i perioden 2006-2008 som både junior og senior.

Han har vært innom aldersbestemte lag i Rosenborg Ballklub, og har i de seneste årene spilt for moderklubben Rennebu.

Nå har han fått seg både bolig og fast jobb i Trondheim som gjorde at en overgang tilbake til Tiller var mulig.


Mange på dette bildet fra 2006 er igjen samlet i Tiller. Kristoffer Pires til venstre på første rekke,
Torbjørn Skjerve nr. to fra høyre. Øverst til høyre er Morten Torset, ved siden av Stian Myrbekk.
Assistenttrener Christer Mathissen nr. tre fra venstre. Foto: Malvik IL.


- Mye potensiale i laget

26-åringen gleder seg til å ta fatt på en ny sesong i helblått.

- Det er veldig fint å være tilbake i Tiller. Jeg har trent med gjengen i noen uker nå, og det er en fantastisk gruppe med spillere som gir alt. Det er mye kjentfolk fra tidligere år, og ekstra gøy er det at trenerne er personer jeg har spilt med i klubben tidligere. Det bor mye potensiale i laget, og jeg gleder meg til å komme i gang for fullt fra januar, sier Skjerve.

Rennbyggen merker også forskjell fra da han sist var på daværende Tonstad kunstgress.

- Det er utrolig deilig med nytt kunstgress, det er vel alle enige om - det gamle dekket var jo knallhardt allerede i 2008. I tillegg ser jeg at et klubbhus vil være oppe om ikke så altfor lenge, og dette vil jo gi et ytterligere løft for Tiller. Det er spennende ting som skjer, meddeler Skjerve.- Tiller er klubben min

Postet av Marius L. Larsen den 8. Des 2015

Marius Modalsli Torset (26) returnerer til moderklubben med virkning fra 1. januar 2016.

To stk Torset vil befinne seg på Tiller neste sesong. Foto: Marius L. Larsen.


Tillerbyens beste menn har fått på plass en ny signering foran den høyinteressante 2016-sesongen i 4. divisjon avdeling 2.

Marius Torset, tvillingbror av A-lagets Morten Torset og oppvokst i Gjerlovs vei, tar med seg familien og flytter tilbake til Trondheim rett over nyttår. I den anledning har han av naturlige årsaker valgt å vende tilbake til den helblå drakten, drøyt fire år etter sist opptreden i en offisiell Tiller-kamp.

I de seneste årene har han vært stasjonert i Bergen og spilt for 4. divisjonsklubbene Djerv og Sandviken.


- Mye spennende som skjer

Det har vært interesse fra andre klubber i samme divisjonsspekter som Tiller, men Torset var aldri i tvil da det endelig løste seg med å returnere til hjembyen og spille sammen med flere fra Tillerbyens solide 89-årgang.

- Det er Tiller som er klubben min, og jeg gleder meg til å spille med Morten, Kristoffer Pires og Stian Myrbekk og resten av Tiller-gutta igjen. Laget har gjort det særdeles bra de siste årene, og jeg gleder meg til å bli en del av gjengen fra neste år, forteller Torset.

De blåkledde fra Tillerbyen blir dermed forsterket med sin første signering, og Torset er en spiller som kan bekle flere posisjoner, selv om han trives bedre foran på banen.

Han innrømmer at det blir spesielt å komme tilbake til Tiller.

- Det blir spennende å komme tilbake på treningsfeltet og ta på seg drakten med Tiller-logoen på igjen. Nå har det blitt nytt kunstgress, klubbhus er på vei og vi har et solid lag på papiret - det er mye som skjer nå.

- Jeg gleder meg til å få Marius (Larsen) og Christer (Mathissen) som trenere. Det er ikke så veldig mange år siden vi sist spilte på samme lag, og det er trygt å vite hva både de og klubben står for, sier Torset.- Kjekt med nye lag

Postet av Marius L. Larsen den 11. Nov 2015

- Vi gleder oss allerede til en ny sesong, sier A-lagets assistenttrener Christer Berge Mathissen.

A-lagets assistenttrener Christer Berge Mathissen. Foto: Kevin Karlsen.


De blåkleddes beste menn fikk på mandag vite avdelingsoppsettet for neste sesong i 4. divisjon, og Tiller har havnet i avdeling 2 som kan betegnes som "avdeling sør".

I år møtte blåtrøyene nesten bare lag fra Nord-Trøndelag, mens neste år blir det møter med lag både fra Trondheim og sør for byen.


Gikk lei Stjørdal

Mathissen ser fram til møter med nye lag i 2016.

- Vi ble til slutt lei av å kjøre mot Stjørdal og videre nordover annenhver helg, humrer treneren.

- Byneset møtte vi i år også, men ellers er det bare nye lag for vår del. I tillegg er den lengste bortekampen drøyt to og en halv time unna (Frøya), i motsetning til årets sesong da vi hadde lange turer til både Bessaker og Rørvik.


Frykter ingen

Mathissen forteller videre at det er ingen lette oppgaver i noen av avdelingene, og han anser naturlig nok de nylig nedrykkede lagene fra 3. divisjon, Kvik og Nardo 2, som de tøffeste motstanderne ved første øyekast.

- Det blir fint å møte flere lag fra Trondheim og områdene rundt igjen. Alle kamper er viktige, og skal vi henge med blant de aller beste, må vi lære fra feilene vi gjorde i vår.

- Vi kommer til å kjøre på fra start av, og vi frykter ingen lag på TOBB Arena. Vi gleder oss noe veldig med å komme i gang igjen, sier Mathissen.


Etter fire uker med pause og egentrening, starter A-laget opp med fellestreningene fra og med mandag 16. november.
Disse møter A-laget i 2016

Postet av Marius L. Larsen den 9. Nov 2015

A-laget har havnet i avdeling 2 i den kommende sesongen i 4. divisjon.

A-laget får tøff motstand også i 2016. Foto: Robert Magnussen ved Nidaros Foto.


Tillers beste menn var i fjor i avdeling 1 med mange klubber fra Nord-Trøndelag, og endte til slutt på en imponerende 5. plass som nyopprykket lag, etter noen trasige vårmåneder der Tiller i en kort periode lå nest sist på tabellen.

I dag kom avdelingsoppsettet for 2016-sesongen, og som ventet har de blåkledde fra Tillerbyen havnet i avdeling 2, med klubber både i Trondheim og sør for Trondheim.

Tiller skal opp mot blant annet nylig nedrykkede Kvik og Nardo 2, sammen med opprykkslagene Orkla 2 og Trønder-Lyn.

Den lengste bortekampen blir mot Frøya, drøyt to og en halv times kjøring, i motsetning til fjorårets Rørvik-tur som tok tre timer lengre.


4. divisjon avdeling 2 2016

Nardo 2
Kvik
TILLER
Byneset
Meldal
KIL/Hemne 2
Hitra
Røros
Frøya
Gimse
Orkla 2
Trønder-Lyn


Kampoppsettet for kommende sesong er ventet å komme før jul.
Sotbergs siste spark

Postet av Marius L. Larsen den 28. Okt 2015

A-lagskaptein Alexander Sotberg (29) velger å legge skoene på hylla etter årets sesong.


Sotberg i aksjon borte mot Bjørgan i juni. Foto: Fredrik Schevig.

De blåkleddes beste menn fikk i forrige uke beskjeden om at kaptein Sotberg har valgt å prioritere bort fotball neste år.

Midtbanespilleren vendte tilbake til det daværende Tiller 3-laget sensommeren 2013 for å hjelpe det kommende A-laget opp fra 6. divisjon, etter et halvt år i naboklubben Sjetne.

Det ble opprykk på første forsøk, og i fjor rykket A-laget opp nok en gang - fra 5.- til 4. divisjon, med Sotberg som kaptein.

I år var han som alltid en viktig brikke da det gjaldt som mest, spesielt når laget slet med prestasjonene i vårmånedene, og han bidro med etter hvert mange scoringer som var med å sikre en svært respektabel 5. plass som et nyopprykket lag på nivå fem.


Stor tro på framtiden

- Det er av familiære årsaker jeg nå velger å si at nok er nok, forteller Sotberg.

- Jeg satte meg som mål å bidra til at Tiller kom seg opp fra 6. divisjon da jeg vendte tilbake for to og et halvt år siden, og etter to fantastiske opprykk og en etter hvert stabil sesong i 4. divisjon, så føler jeg at jeg kan takke av med god samvittighet.

- De tre siste årene har vært en fantastisk opplevelse med en herlig gjeng Tiller-spillere, og jeg har stor tro på framtiden til både laget og klubben. Neste år kan bli enda bedre hvis spillerne går inn for det fra start av, med et motivert trenerteam bak seg og med en god vinter og vår i sikte. Jeg ønsker dem all mulig suksess videre, og jeg kommer selvfølgelig til å følge med, sier Sotberg.


- En komplett klubbspiller

Hovedtrener Marius L. Larsen synes det er trist at Sotberg takker for seg, men har samtidig forståelse for avgjørelsen.

- Det er alltid vemodig når spillere velger å forlate en god gjeng, men Alexander tok tak med en gang han kom tilbake for to og et halvt år siden - selv om han kanskje allerede da var på vei til å trappe ned - så vi kan rett og slett ikke be om mer, sier treneren.

- Han er kanskje ikke den som brøler mest på banen, men med sitt nærvær og uvurderlige rutine så klarte han å bidra til den gedigne oppturen vi fremdeles er på. Vi fikk det tøft i vårsesongen i år, men sammen med også flere andre spillere, så tok han tak og var med på å snu skuta.

- En mer komplett klubbspiller skal man vel lete lenge etter. Selv om jeg hadde håpet at han hadde fortsatt i noen år til, så ønsker vi å takke ham for en fremragende innsats de siste årene. Døren vår er alltid åpen om det en gang i nærmeste framtid skal krible i fotballføttene igjen, sier Larsen.