Kategori

Kretsmester med stil

Postet av Marius L. Larsen den 5. Okt 2022

Tiller er kretsmester i J17-klassen, mens gutta tapte knepent i to oppgjør. Slik var en sprudlende onsdagskveld.

Denne gjengen er kretsmester i fotball i 2022.


De blåkledde fra Tillerbyen kunne juble over et fantastisk kretsmesterskap, men vi starter dagens oppsummering med guttenes to oppgjør.

G16-2 tok turen nedover til Sjetnmarka for å møte hjemmelaget Sjetne, men det ble tøffe minutter i starten. Vertene tok ledelsen, men Bendik Jenssen utlignet tidlig i andre omgang. Kort tid etter tok Sjetne tilbake ledelsen, og Tiller klarte aldri å svare. Dermed endte det med et knepent 1-2-tap.

Les kampfakta her


Senere på TOBB Arena Sør var G19-1 vertskap for Strindheim Toppfotball, og også her måtte blåtrøyene se seg selv havne tidlig under. Tommy Bandiola Do utlignet til 1-1 før et selvmål førte til at gjestene var i ledelsen nok en gang.

David Tertels utlignet til 2-2 rett før fløytesignalet, og stillingen holdt seg nesten hele andre omgang. Spillet bølget fram og tilbake, men det var gjestene som stakk av med alle poengene med sitt vinnermål på overtid.

Les kampfakta her


Satte standarden tidlig

På TOBB Arena Sør sto også slaget om kretsmesterskapet i J17-klassen, der serieleder Tiller tok imot utfordrer Utleira til en real toppkamp.

Blåtrøyene var virkelig skrudd på fra start av, for etter bare ti minutter sto det 2-0 til hjemmelaget etter to scoringer av Ida Sofie Bye-Andersen. Et mål fra Ingeborg Nyberg Hansen, to mål fra Emma Kalvøy Bye og nok en nettkjenning fra Bye-Andersen - dermed hattrick - sørget for en solide 6-0 til pause.

Tiller spilte lekker angrepsfotball og viste seg fra sin beste side, og de fortsatte etter sidebytte. To scoringer fra Michelle Kveberg Alstad, der siste nettsus var i lengste kryss, gjorde at blåtrøyene ledet hele 8-0 mot lag nummer to på tabellen.

Utleira reduserte helt på tampen, men det dempet uansett ikke Tillers strålende kveld. De blåkledde kunne juble over en knallsterk 8-1-seier og kretsmesterskap i J17-klassen for første gang siden 2018.

En særdeles stor prestasjon av et ungt lag som kunne feire med sprudlevann ute på banen etter kampslutt. Vi gratulerer så mye med prestasjonen!

Les kampfakta her
Dramatikk til siste slutt

Postet av Marius L. Larsen den 4. Okt 2022

Knepne seire og tap. Slik var en nervepirrende mandagskveld.

Ingeborg Nyberg Hansen (nr to f.v.) likte svært godt å returnere til sin tidligere hjemmebane.


De blåkledde fra Tillerbyen hadde knapt rukket å komme seg til rette før Ema Redzovic sendte J13-1 i føringen i hjemmeoppgjøret mot KIL/Hemne på TOBB Arena Sør. Gjestene fra Kyrksæterøra utlignet, men Tiller gikk opp i en 3-1-ledelse ved scoringer fra blant annet Anna Standal Lyngstad.

Utrolig nok snudde gjestene kampen helt på hodet med fire scoringer de siste tretti minuttene før Tiller reduserte til 4-5 helt på tampen.

Les kampfakta her


Tiller tok ledelsen tidlig i andre omgang etter målløse første 35 minutter mot Melhus på samme bane, men gjestene fra Gruva utlignet kort tid etterpå. Spillet bølget fram og tilbake før Tiller tok tak og tok tilbake ledelsen ved Mathias Samson. Mot slutten fastsatte Patrik Tørset Johnsen resultatet til 3-1 og stor jubel hos de blå.

Les kampfakta her


Ingeborg Nyberg Hansen. Det er overskriften

Dramatikk skulle det bli nok av hos de voksne også. I kveldens siste kamp på TOBB Arena Sør var herrer-3 vertskap for Bratsberg. Et forfallstungt Tiller-lag måtte se gjestene ta ledelsen, men Tiller ga seg ikke, til tross for at de fikk en spiller utvist.

I løpet av seks minutter kom det tre nye scoringer. Først utlignet Morten Modalsli Torset til 1-1 før Bratsberg scoret på nytt. Rett etterpå svarte tvillingbror Marius til 2-2 og store gledesscener. Kampen lå og vippet helt til det 89. minutt da Bratsberg scoret vinnermålet i en hektisk kamp.

Les kampfakta her


Og hvis man trodde man hadde opplevd alt, så må man faktisk lese det som kommer nå. På Hammersborg kunstgress gjestet kvinner-2 et rutinert Vestbyen-lag i 3. divisjon. En svak første halvtime gjorde at hjemmelaget tok ledelsen på et innlegg i feltet, men Tiller svarte.

I løpet av de ni neste minuttene var det duket for Ingeborg Nyberg Hansen-show på sin tidligere hjemmebane. Først utlignet hun til 1-1 på straffespark etter at Emma Kalvøy Bye ble felt. Ikke mange minutter etterpå kom dagens beste angrep. Andrea Buberg Sæteren var inne i 16-meteren på en 5-meter. Ballen gikk via Tiril Olsen som fant nysignerte Mari Steinbråten Krogsgård på vei fremover. Hun fant Nyberg Hansen med en strålende bakromspasning, som chippet e-l-e-g-a-n-t over keeper og i mål. Rett før pause hamret sistnevnte like greit inn 3-1 for Tiller på et hjørnespark som gikk rett i mål!

Vestbyen reduserte til 2-3 etter en drøy time før Tiller svarte igjen. En ball som havnet like utenfor 16-meteren ble plukket opp av - ja, du gjettet riktig - Nyberg Hansen som fyrte løs og sendte Tiller tilbake i en tomålsledelse.

Men det ble enda mer galskap mot slutten. Vestbyen reduserte først fra straffemerket, og fire minutter før full tid utlignet de til 4-4 på en kontring, rett etter at Tiller hadde en stor mulighet alene med keeper.

Men Tiller var ikke ferdig - vær du sikker. Et knapt minutt senere stormet Tiller i angrep fra avspark. Nyberg Hansen kom inne i feltet fra skrått hold og var iskald da hun serverte Cornelia Nordtug Knudsen på fem meter som tuppet inn 5-4 i nærmeste hjørne til elleville jubelscener hos de hvitkledde.

Dermed er våre unge rekrutter fortsatt i skuddhold rett bak serielederen med kun tre kamper igjen av sesongen.

Les kampfakta herViktige seiere i blanda drops

Postet av Marius L. Larsen den 3. Okt 2022

Høyt og lavt gjennom hele helga. Slik er vår oppsummering av de siste dagene.

Mathea Bostad (nr to f.h.) scoret et flott mål for J17-1 i seieren over Strindheim.


De blåkledde fra Tillerbyen åpnet helga som var på Brekkåsen der G14-2 gjestet samarbeidslaget Gimse/Leinstrand. Zein Almashi sendte blåtrøyene i føringen før hjemmelaget gikk opp i en 2-1-ledelse.

Eirik Aa utlignet til 2-2 tidlig i andre omgang, men så dro rødtrøyene ifra og ledet 5-2 før Andreas Ophaug Olsen og Almashi reduserte til 4-5 helt på tampen. På overtid fastsatte samarbeidslaget resultatet til 6-4 i disfavør Tiller.

Les kampfakta her


Samtidig på fredagskvelden var J13-2 vertskap for Sjetne på TOBB Arena Sør, og på Tillers egen lekegrind var det aldri noen tvil. Blåtrøyene vant til slutt hele 9-0 etter blant annet to scoringer hver fra Saga Nordskag, Mathilde Lossius-Aalberg og Silja Andersen Nordgård.

Les kampfakta her


A-lagene vant fullt fortjent

Lørdagen startet med et oppgjør på handelsbydelen Lade, der G14-1 tok imot Trygg/Lade i idrettsparken. Oliver Leiseth Green sendte blåtrøyene i føringen etter 13 minutter, og det så ut til å holde helt inn, men hjemmelaget utlignet i sluttminuttene slik at kampen endte 1-1.

Les kampfakta her


Senere på lørdagen var herrer A vertskap for Trygg/Lade i et viktig bunnoppgjør på TOBB Arena Sør. Knut Kleppo Vangen sendte Tiller foran etter 19 minutter, og hjemmelaget burde strengt tatt ha både doblet og triplet ledelsen etter de store målsjansene, men kampen endte 1-0 til de blå og tre deilige poeng.

Les vår kamprapport her


Samtidig var kvinner A gjester på Høddvoll og hjemmelaget Hødd i Ulsteinvik. Der tok Tiller kommandoen fra start og ledet hele 3-0 til pause. Gjestene i helhvitt fortsatte i andre omgang og vant til slutt fullt fortjent 4-1. Nå er de bare én seier unna å vinne hele andredivisjonsavdelingen.

Les vår kamprapport her


Lørdagens siste duell var G16-2 sitt oppgjør borte mot Charlottenlund 2. Her måtte de blåkledde se seg beseiret 6-0.

Les kampfakta her


J17 nære KM-tittel - herrer-2 jakter opprykk

Tiller Fotballakademi-leder Ola Brustad (t.h.) scoret mot Rindal i 5. divisjon. Her gratuleres han av Sondre Kvikstad Stuen.


Søndagen startet med et grytidlig oppgjør mellom G13-3 og Ranheim 3, der Tiller fulgte laget fra fjæra til like etter sidebytte. Da sto det 2-2 etter blant annet en scoring av Mohammed Adem Hamo, men så dro gjestene ifra og vant til slutt 8-4 i et målrikt oppgjør.

Les kampfakta her


Like etterpå var J17-1 i aksjon mot Strindheim i 0. divisjon, og et dominerende Tiller-lag la standarden tidlig. Ida Nygård kriget inn 1-0 like før pause etter et innlegg i feltet, og i andre omgang dro blåtrøyene ifra.

Ingeborg Nyberg Hansens suser sørget for dobling av ledelsen før Malin Strømsnes Kvingedal var sikker fra straffemerket. Mathea Bostads lekre styring på Nygårds innlegg sørget for 4-0 før gjestene fra Leangen reduserte helt på tampen.

Denne seieren betyr at Tillers lovende ungdommer kan bli kretsmester dersom de slår Utleira onsdag kl.18.00 på TOBB Arena Sør.

Les kampfakta her


Kampdagen fortsatte på Tillers egen hjemmebane, der herrer-2 tok imot Rindal til et heftig oppgjør i 5. divisjon. Alexander Kvalvik sendte vertskapet i føringen før Martin Engvik doblet ledelsen etter en drøy halvtime.

Tiller Fotballakademi-ansvarlig Ola Brustad la på til 3-0 fra kloss hold like før slutt, men helt på tampen reduserte Rindal til 1-3.

Tre nye poeng til gutta i helblått fører til at de fortsatt er helt der oppe og kjemper om en andreplass i avdelingen som gir retten om å spille om opprykk via kvalifisering til 4. divisjon.

Les kampfakta her


Helgas siste kamp var G16-1 mot Trond på TOBB Arena Sør. Tiller fulgte gjestene til pause med stillingen 2-2 etter to scoringer av målgeita Odin Wraalsen Herfjord, men de blåkledde måtte se seg slått 2-4 til slutt.

Les kampfakta herTo poeng fra kvalifisering

Postet av Marius L. Larsen den 1. Okt 2022

(Hødd 1 - 4 Tiller) HØDDVOLL STADION: Kvinnelaget stormer videre mot en avdelingsseier etter en sterk borteseier på Sunnmøre lørdag ettermiddag.

Selma Saastad (nr 21) scoret to da Hødd ble beseiret. Vilde Winge Kristiansen (i midten) serverte på Saastads mål nummer to.


Sammendrag

* Stuedahl-Karlsen sprakk nullen tidlig
* 3-0 til pause etter dominans
* To scoringer fra Saastad
* Første matchball neste lørdag


Kamprapport

Dagens hvitkledde spillere fra sørsida av Trondheim hadde forberedt seg godt til bortemøtet med Hødd. Et lag som var svært nære å ta femteplassen i avdelingen skulle få møte avdelingslederen, og det var nettopp sistnevnte som jublet først.

Etter elleve minutter klemte Hedda Stuedahl-Karlsen til og hamret inn 1-0 via keeper og i mål, og det stoppet ikke der.

Ni minutter senere var Tiller frempå igjen. Thale Hinsverk brøt ballen og stormet mot mål. Hun fant Selma Saastad med en glimrende pasning, og alene med keeper chippet angrepsspilleren lekkert inn 2-0.

Tiller dominerte banespillet og fikk en trippelsjanse etter en drøy halvtime. Stuedahl-Karlsen skjøt og både Saastad og Vilde Winge Kristiansen hadde en styring fra kloss hold, men Hødds keeper reddet alle tre forsøkene.

Men minuttet før pause skulle trønderne få betalt for presset. Et strålende oppbygd angrep endte med et innlegg femogførti til Andrea Sivertsen Broholm som plasserte inn 3-0 via lengste stolpe.


Sjansesløseri og punktering

Andre omgang startet med et eldorado av målsjanser for gjestene. Stuedahl-Karlsens styring fra kloss hold på Saastads innlegg gikk like utenfor, og rett etterpå kom Broholm alene med keeper, men forsøket gikk rett på sisteskansen.

Ikke mange minutter senere skjøt Winge Kristiansen like over fra 22 meter og Saastad traff rett i klypene på vertenes målvakt fra kloss hold.

Men i det 73. minutt ble kampen endelig punktert for godt. En svært livlig Saastad fikk æren av å styre inn 4-0 på enkelt vis fra nært hold da hun mottok ballen fra en uselvisk Winge Kristiansen.

Hødd reduserte på en flott scoring i lengste kryss helt på tampen, men denne dagen tilhørte bortelaget. Nok en seier betyr at Tiller nå er kun to poeng - eller én seier om man vil - unna å vinne hele avdelingen som gir retten til kvalifisering om opprykk til 1. divisjon.


Se tabellen her


Neste kamp er dermed første matchball. Lørdag 8. oktober kl.14.00 kommer Tynset på besøk på TOBB Arena Sør.


Kampfakta

IL Hødd 1 - 4 Tiller IL
0-1 Hedda Stuedahl-Karlsen 11'
0-2 Selma Saastad 20'
0-3 Andrea Sivertsen Broholm 44'
0-4 Selma Saastad 73'
1-4 89'

16. runde 2. divisjon kvinner avd. 5
Lørdag 1. oktober 2022 kl.14.00
Tilskuere Høddvoll Stadion (Ulsteinvik): ca 60


Laget

Kaisa Øien Aune, Marie Schult Optun, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen, Mari Kristine Vik, Andrea Sivertsen Broholm, Marie Methi (k), Thale Hinsverk, Sandra Aardahl Gulstad, Vilde Winge Kristiansen, Hedda Stuedahl-Karlsen.

Bytter:
15' Gulstad --> Selma Saastad
35' Aunehaugen --> Vilde Bjørgård Kristiansen
46' Øien Aune --> Marita Flataunet
46' Methi --> Andrea Buberg Sæteren
75' Winge Kristiansen --> Idun Brigtsdatter Benjaminsen
Seiret og økte avstanden

Postet av Marius L. Larsen den 1. Okt 2022

(Tiller 1 - 0 Trygg/Lade) TOBB ARENA SØR: Herrer A vant fortjent og tok et langt steg mot overlevelse lørdag ettermiddag.

Knut Kleppo Vangen ble matchvinner med sin tidlige scoring mot Trygg/Lade. Bildet er fra et tidligere oppgjør i høst.


Sammendrag

* Knut Kleppo Vangen sendte Tiller foran
* Store Tiller-sjanser
* Annulert mål i andre omgang
* Press fra gjestene mot slutten
* Økte avstanden til lagene bak


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen fikk en god start på oppgjøret mot jumbolaget Trygg/Lade denne ettermiddagen. Hjemmelaget hadde et par gode muligheter ved Alexander Gløsen og Robin Hermanstad til å begynne med, men det løsnet ikke før i det 19. minutt.

Hermanstad ble spilt nydelig gjennom og kom skrått alene med keeper. Han flikket ballen forbi keeper og mot mål der Knut Kleppo Vangen hadde løpt fra gjestenes forsvar og styrte inn 1-0 fra kloss hold.

Etter en halvtime spilt kunne kaptein Andreas Fossli ha doblet ledelsen på et godt Tiller-angrep, men skuddet fra 14 meter ble godt reddet av bortelagets målvakt.

Tiller fortsatte å dominere mot et lavtliggende Trygg/Lade-lag, der Fossli fikk nok en stor mulighet. Alene med keeper blåste han ballen over tverrliggeren, rett etter at Kleppo Vangen hadde scoret nok et mål, men som ble avblåst for offside.

Blåtrøyene fortsatte å trykke på, og gjestenes største sjanse kom fire minutter før slutt. En hvitkledd spiller snappet opp en nedfallsfrukt i feltet som keeper Tor Solvoll reddet glimrende fra kloss hold.

Til tross for seks lange overtidsminutter, kunne Tiller juble for en ekstremt viktig og svært fortjent 1-0-seier over Trygg/Lade.


Denne trepoengeren gjør at Marius Jacobsens mannskap klatrer til 24 poeng og øker foreløpig avstanden til nedrykksstreken til seks poeng med tre kamper igjen å spille.

Se tabellen her


Neste kamp er borte mot Strindheim Toppfotball lørdag 8. oktober kl.14.00.


Kampfakta

Tiller IL 1 - 0 SK Trygg/Lade
1-0 Knut Kleppo Vangen 19'

23. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
Lørdag 1. oktober 2022 kl.14.00
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 150


Laget

Tor Solvoll, Erling Kleppo Vangen, Trym Hansen Jetne, Niklas Danielsen Solem, Nils Gunnar Barstad Eggen, Joachim Knutset Solem, Lucas Kolstad, Alexander Gløsen, Knut Kleppo Vangen, Andreas Solstrand Fossli, Robin Johansen Hermanstad.

Bytter:
70' Knutset Solem --> Jonathan Smerkerud Frønes
87' Fossli --> Elias Sandøy Myrvågnes
89' Jetne --> Noah Sevaldsen Aarmo

Ubenyttede reserver: Børge Hoff Skaråsen, Mathas Gåsbakk Vinjevoll, Erik Schaanning Thome, Martin André Elverum Engvik, Benjamin Romero, Sondre Kvikstad Stuen.