Guttelagets siste bravade

Postet av Marius L. Larsen den 15. Mar 2016

Historien om da Tiller tok gull i desember 1988.

Flere av spillerne i teksten nedenfor er på dette bildet fra Harlem Cup samme år.
Første rekke f.v.: Tore Kristiansen, Franic Sivertsen, Ken Rune Holvik, Bjørn Berg, Jan Gisle Stavnes. Andre rekke f.v.: Eirik Arestøl, Johnny Holm, Erling Toven, Roar Solstad, Geir Rudolfsen. Tredje rekke f.v.: Jan Rudolfsen (trener), Ole Magnus Holden, Karstein Ersøybakk, Kristian Hassel, Erik Hofstad, Kjell Holden (oppmann). Foto scannet fra Tiller ILs 75-årsberetning i 1991.

I helga - 10. og 11. desember - tok guttelaget sin siste seier som guttelag. Fra årsskiftet må de konkurrere i juniorklassen, og det blir nok hardt den første sesongen. Skjønt man skal aldri si aldri når det gjelder disse guttene. De har innkassert mange seire de siste årene - også når det ikke var ventet.

Astor arrangerte turnering i F-hallen (i dagens Trondheim Spektrum, red. anm.) denne helga, og Tiller gikk til topps med følgende lag:
Marius Røvde (ny keeper), Tore Kristiansen, Kristian Hassel, Geir Rudolfsen, Johnny Holm, Roar Solstad, Eirik Arestøl og Erik Hofstad.

Disse guttene har spilt sammen siden miniputtalderen, og de satte et foreløpig punktum med seier 3-1 over Kolstad i finalen.

De spilte seg fram til finalen ved å slå ut Skaun, Sverresborg, Astor 1 og 2. De hadde nok litt tur i enkelte kamper, men i slike sammenhenger er det nesten nødvendig. Mot Sverresborg 1 i innledende runder scoret Roar Solstad det avgjørende målet da det var 3 - tre - sekunder igjen av kampen.

Det samme gjentok seg i semifinalen. Da var det riktignok et par minutter igjen da han avgjorde.

I finalen ventet altså Kolstad, et lag Tiller har hatt mange jevne dyster mot. Det så ikke bra ut denne gangen da Kolstad tok ledelsen på et litt heldig mål i innledningen. Men da Erik Hofstad laget hat-trick i løpet av et par minutter mot slutten av 1. omgang, var egentlig det hele avgjort.

Hele laget gjorde en kjempeinnsats, og Jan Rudolfsen (trener) og Leif Erik Arestøl (oppmann) kunne puste lettet ut. Kaptein Eirik Arestøl kunne heve trofeet i forvissing om at laget hadde tatt en fortjent seier.

Denne teksten er kopiert uten omformuleringer fra Tiller-Nytt desember 1988. Tekstforfatter er ikke kjent.