G19: Oppdal 3 - 3 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 6. Sep 2018

OPPDAL BANKBANE (OPPDAL): I en kamp der lite gikk Tillers vei, kom høydepunktet på overtid da Emil Offerdal Johansen utlignet til 3-3.

Fredrik Olufsen (med ball) utlignet til 2-2 halvveis i andre omgang.

At Tiller ikke tok med seg alle poengene hjem fra Oppdal, er egentlig ganske uforståelig, spill og sjanser tatt i betraktning. Noe av skylden må tilskrives en sløv start på kampen.

For kioskpersonalet hadde knapt fått i gang kaffetrakteren før lystavla viste 2-0 til Oppdal. Hjemmelaget gikk rett i strupen på et Tiller-lag som ikke så ut til å ha fått med seg at oppvarmingen var gått over i kamp. Etter sju minutters spill satt kontring nummer to i boksen. Vertene la seg bakpå og satset på å kontre, og kunne i verste fall ha doblet antallet mål etter et par mega-sjanser til før det var gått en halvtime.

Suser i tverrliggeren

Tiller hadde imidlertid det meste av spillet, og skapte en rekke gode målsjanser. Oppdalingene jobbet iherdig og forsvarte seg godt. De gangene Tiller kom til store scoringsmuligjeter, fikk fjellbygdas juniorer en kroppsdel imellom og avverget. Noe flaks hadde de også, som da Jonas Aune fyrte av fra 25 meter og smelte ballen i tverrliggeren. Den står og rister ennå, meldes det fra Oppdal.

Ikke før i det 38. minutt klarte de blå å få ballen i nettmaskene. Magnus Kristoffersen kom seg rundt på venstrekanten og fikk lagt inn til Emil Offerdal Johansen som rolig og behersket plasserte ballen i lengste hjørnet.

Snytt for straffe?

Var det mye Tiller før pause, var det bare Tiller i andre omgang. Tiller stanget mot den oppdalske mur, men hadde flere store målsjanser som burde vært omsatt i scoring. Det virket nesten som om høyere makter var kommet innpå for Oppdal i pausen. Et par ganger ble det også ropt på straffespark, men det ble ikke ropt høyt nok. Fredrik Meland Johnsen skjønte i alle fall lite da han ble meiet ned på vei gjennom, og dommeren anviste utspill fra mål.

Først midtveis i omgangen kom utligningen, og det etter fantastisk spill. En god Meland Johnsen førte ballen framover på banen, og spilte den mot venstre til Stian Thanem. Så gikk ballen klikk-klakk mellom Magnus Kristoffersen, Thanem og Fredrik Olufsen som fikk æren av å sette ballen bak keeper.

Frustrerende kveld

Oppdal hadde knapt vært over midten i andre omgang, før de i det 79'. minutt fikk et billig frispark nesten 30 meter fra Tillers mål. Fortjent var det ikke, da skuddet gikk via tverrligger og inn i mål.

Gjestene fra Tiller satset alt på å få en utligning og la blant om til tre forsvarsspillere de siste minuttene. På overtid kom Magnus Kristoffersen seg rundt på venstrekanten og slo ballen hardt over til Emil Offerdal Johansen på motsatt side. Johansen klinket til på direkten og sendte ballen kontant i mål. En stor lettelse for Tiller-laget, men samtidig et skuffende resultat med tanke på den kolossale dominansen. Frustrerte Tiller-spiller viste tidvis stort ordforråd og ble belønnet med gule kort mot slutten av kampen. I neste kamp venter en av de store serierivalene, Ranheim 2. Da må ballen i mål.

G19: Oppdal IL 3 (2) - (1) 3 Tiller IL