Postet av Marius L. Larsen den 1. Sep 2018

TEMPE KUNSTGRESS (TEMPE): Tiller er videre til semifinale i OBOS-cup kvinner.

Marie Tvervåg satte punktum med sin flotte 6-1-scoring. Her feirer hun med Stine Holstad Vigtil. Til høyre Rikke Haugness.

De blåkledde fra Tillerbyen har ikke møtt Ørland så ofte på jentesiden de siste årene, så det var en spent Tiller-gjeng som startet hjemmeoppgjøret på Tempe kunstgress, der gjengen besto av en herlig miks av spillere født i '98-'01.

Men da Mia Hilsen holdt på å score på Ida Stiles' smarte pasning fra kloss hold etter bare få sekunder, ante man hvordan kampforløpet skulle bli.

Etter seks minutter stanget Andrea Holm Aune inn 1-0 på en lekker heading fra åtte meter på Marita Olsens innlegg, og etter 20 minutter kunne samme Hilsen juble over 2-0. Først traff hun tverrligger på et skuddforsøk, og returen plukket hun opp selv som hun headet til side for keeper og i mål.

Det var et vilt sjansesløseri resten av omgangen. Holm Aune ble nærmest truffet av ballen som deretter gikk rett på keeper, Celine Kleiven Vevle headet like utenfor lengste stolpe og Stine Holstad Vigtils fantastiske helvolleyforsøk på nok en Olsen-corner ble headet unna på målstreken.

Vikarkeeper Kaisa Øien Aune hadde svært lite å gjøre i første omgang, men hennes erstatter Silje Kvingedal måtte i aksjon umiddelbart etter sidebytte.

Redusering før Tiller våknet

For Tiller sto med den nokså berømte lua i hånda i starten av andre omgang. På Ørlands første målsjanse traff de klokkerent fra 16 meter etter et svakt Tiller-press, og plutselig sto det 2-1 i målprotokollen.

Men blåtrøyene hadde et gir ekstra på lager, for i løpet av et drøyt timinutt hadde vertene scoret tre nye mål. Først danset Sandra Aardahl Gulstad seg gjennom forsvaret og satte ballen sikkert forbi keeper før Vigtils venstrefot sørget for et knallskudd og 4-1 fra rett utenfor 16-meteren.

Om ikke det var nok, la Gulstad på til 5-1 etter å ha kommet alene med keeper.

I minuttene som fulgte hadde blåtrøyene flere muligheter. Øien Aune hamret ballen i tverrliggeren, mens Vevle lobbet hårfint over den.

To minutter på overtid fastsatte Marie Tvervåg sluttresultatet til 6-1 på et herlig langskudd.

Dermed er Tiller videre til semifinale i OBOS-cup kvinner. Motstander og kampdato er i skrivende stund ikke kjent.