J19: Strindheim 0 - 2 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 8. Jun 2018

RUTA ARENA (LEANGEN): Tiller er klare for åttedelsfinale i NM J19.

Ina Sofie Rokne scorte et herlig mål mot Strindheim.

Kveldens hvitkledde spillere fra Tillerbyen visste klokkeklart hva som var på spill denne torsdagen, og til tross for at det slettes ikke har vært en god oppladning til dette oppgjøret, var det ikke snakk om å bukke under for en tøff motstander.

For tøft ble det i åpningsminuttene. Tiller slet med å få tak i ballen, rett og slett. Det virket som om den spratt forbi føttene grunnet et vanskelig underlag og regntunge værforhold.

Men etter at minuttene med sirup under sålene var over, begynte spillet å sitte bedre. Etter 22 minutter var Victoria Sande Petersen plutselig alene gjennom fra svært skrått hold, men keeper reddet til corner. På den påfølgende corneren hamret Celine Kleiven Vevle til, men skuddforsøket ble blokkert på strek.

Rokne's on fire

Etter en halvtime skjedde det endelig, en scoring. Mia Bjerkan ble felt innenfor 16-meteren, og en dyktig dommer pekte på straffemerket selv om Bjerkan ikke gikk i bakken. En tydelig nervøs kaptein Tiril Olsen gjorde det enkelt som genialt; bare hamret ballen i mål til 0-1.

Få minutter senere ble det ny bortejubel. En bakromspasning ble løpt opp av Ina Sofie Rokne, og fra skrått hold var den offensive teknikeren iskald og satte ballen lekkert forbi en utrusende keeper, via stolpen og i mål til 0-2.

Rett før pause kunne Andrea Holm Aune punktert kampen med sitt langskudd fra 25 meter, men ballen smalt kontant i tverrliggeren.

Tre x tverrligger

Andre omgang startet som den første sluttet; med et tverrliggerskudd. To stykker av dem, faktisk. Først gjorde Rokne alt selv før hun traff den vertikale stanga alene med keeper, og deretter skulle bare Bjerkan sette spiker'n i kista fra hjørnet av femmeteren, men skuddet ble reddet av keeper og i tverrligger.

I mellom disse sjansene, fikk også Rokne en særdeles gyllen mulighet alene med keeper, men nok en gang reddet Strindheims sisteskanse på solid vis.

Det var ikke verdensmesterskap i pent spill og sjanseskaperi den andre halvdelen av andre omgang. Strindheim fikk sin neste store mulighet på overtid, men volleyskuddet fra 20 meter snek seg utenfor lengste stolpe, selv om Tiller-keeper Marthe Jakobsen høyst sannsynlig hadde like god kontroll som tidligere i kampen.

Kampen ebbet ut i en sterk 2-0-seier for Tiller, som dermed avanserer til 8-delsfinale i årets J19-NM.

Oppsettet for kommende runde er ventet å være klart rett etter rundens siste kamp, som spilles i slutten av juni.

Neste kamp for dette Tiller-laget er mot NTNUI i 3. divisjon kvinner mandag kl.19.30 på Lade 4 kunstgress.

J19: Strindheim IL 0 (0) - (2) 2 Tiller IL
0-1 Tiril Olsen (str.) 31'
0-2 Ina Sofie Rokne 36'