Fosen 0 - 13 Tiller 2

Postet av Marius L. Larsen den 8. Okt 2017

OKSVOLL GRAS (OKSVOLL): Herrer-2 rykket opp til 5. divisjon etter en smått merkeverdig siste serierunde!

Lørdagens opprykksherrer. Foto: FK Fosen.

Dagens hvitkledde spillere fra Tillerbyen hadde en enkel oppskrift for hvordan de skulle rykke opp til neste års 5. divisjon. Tre poeng over Fosen ville bety opprykk, men det ville det også bli dersom opprykksrival Leksvik ikke vant med mer enn ni mål mot Bjørgan 2.

Det hører nå til historien at Leksvik vant 9-0 over Bjørgan 2, men det skulle ikke hindre scoringslystne Tiller-gutter i å ta hjem nok en storseier.

Selv om det ble en litt rotete start under ellers flotte spilleforhold på fosenhalvøya, der Tiller pådro seg flere frispark i farlige posisjoner, ble det et lettelsens sukk da Marius Torset stanget inn 1-0 fra kloss hold på bror Mortens innlegg i det niende spilleminutt.

Tiller kjørte på i angrepene som fulgte, men det tok fjorten nye minutter før ledelsen ble doblet. Et innlegg bak i banen ble stanget i mål av Marius Torset, og nå tok det virkelig fyr i teltet.

Ti minutter senere får en Fosen-spiller marsjordre etter at han handset på målstreken, og det påfølgende straffesparket ble satt sikkert i mål av Morten Torset til 3-0.

Rett før pause la bror Marius på til 4-0 med sitt tredje mål for dagen.

Lykketallet 13

Tiller 2 var praksis talt oppe i det man startet andre omgang, men de skulle fjerne de minste tvilstilfeller ti minutter etter sidebytte. Først la Fredrik Schevig på til 5-0, og deretter ble hvittrøyene tildelt et nytt straffespark. Keeper Marius Larsen steppet opp, sendte motkeeper feil vei og satte iskaldt inn 6-0 med en påfølgende skli-på-magen-feiring som egentlig endte med bare en bulk i gressmatta.

Nye ti minutter senere ville ikke navnebror og høyreback Garstad være noe dårligere, og med et lekkert samspill inne i 16-meteren, chippet han fra skrått hold elegant over en utrusende keeper og i lengste kryss til 7-0.

Tom Pedersens langskudd og Morten Torsets styring fra kloss hold fikset henholdsvis 8- og 9-0, men Tiller var ennå ikke ferdige for dagen.

Anders Pedersen ordnet tosifret og 10-0 i det kampen gikk mot de siste ti minuttene, og fem minutter senere spurtet keeper Larsen framover på banen igjen. Et frispark fra Fredrik Schevig ble slått mot første stolpe, men en halvveis klarering havnet rett i føttene til en litt for stor og litt for grønn mann med hansker på, og fra seks meter hamret Larsen ballen opp i nettaket til 11-0.

Spillende trener Erik Pedersen fikk æren av å sette 12-0 alene med keeper, før Torkel Wahl-Olsen skled inn 13-0 på et tredje straffespark helt på tampen.

Med herrer-1s nedrykk fra 5. divisjon og herrer-2s avdelingsmesterskap i 6. divisjon, er Tiller allerede sikret en plass i neste års 5. divisjon.

Se fullstendig tabell her!

Nå venter kvartfinale og kampen om kretsmesterskapet for herrer-2. Motstander er Charlottenlund 2, og kampen skal spilles på TOBB Arena. Tidspunkt er i skrivende stund ikke bekreftet.