Seier i Storsjöcupen

Postet av Marius L. Larsen den 8. Jul 2017

MITTMEDIA-BANEN (ØSTERSUND): Tiller gikk helt til topps i J15-klassen i Storsjöcupen etter en svært nervepirrende lørdag.

Gullaget i Storsjöcupen 2017. Foto: Morten Aunehaugen.

De blåkledde fra Tillerbyen gjorde seg klar til å kjempe om det største troféet allerede på morgenen, for ikke lenge etter at frokosten var unnagjort, skulle J15 spille semifinale mot sterke Ope/Ragunda/Strömsund fra Sverige.

Blåtrøyene havnet tidlig under 1-0, men til pause sto det 1-1. Andre omgang fikk en mest nervepirrende avslutning. Få minutter før full tid fikk Tiller straffespark, og den nest yngste utespilleren, Mari Kristine Vik (14), var like rolig som en sommerbris ved Middelhavet og hamret inn 2-1 for trønderne.

Målgivende fra Methi - Stuedahl med nettsus

Mindre dramatikk skulle det derimot ikke bli i finalen.

Der var det helt klart turneringens to beste og mestscorende lag som møttes, men mange scoringer mot thaliandske Bangkok skulle det ikke bli foran TV-kameraene til Trønder-Avisa og Østersundposten.

Finalens hvitkledde spillere fra Tillerbyen tok etter hvert over initiativet på den mildt sagt elendige gressbanen, og kort tid etter at Emilie Joramos frispark sneiet tverrliggeren, stanget Andrea Sivertsen Broholm inn 1-0 - trodde alle. Reprisen bekreftet derimot at Broholm var få centimetere i offside.

I andre omgang tok Bangkok noe mer over banespillet i det kampen gikk inn i sine ti siste minutter, selv om Tiller-keeper Tuva Wessel Tvervåg hadde god kontroll på skuddene som kom, men så skulle det endelig løsne for Tiller.

Marie Methis lissepasning tjuefem meter unna fant Louisa Stuedahl i bakrom, og alene med keeper traff hun først stolpen før hun plukket opp returen og satte inn 1-0 til ellevill jubel blant hvittrøyene.

Tiller holdt unna i sluttminuttene, og kunne eksplodere i seiersrus da dommeren blåste i fløyta etter 50 minutter.

Dermed vant Tiller J15-klassen i Storsjöcupen, to år etter J16-seieren.

Vi gratulerer spillere, trenere, foreldre og supportere med en fantastisk GULLpokal!