J19: Tiller 2 - 1 Byåsen KF

Postet av Marius L. Larsen den 29. Mar 2017

TOBB ARENA (TILLER): Tiller rystet fjorårets kvartfinalist Byåsen KF i J19-NM tirsdag kveld.

Jubel etter 2-0-scoringen. Foto: Marius L. Larsen.

De blåkledde fra Tillerbyen hadde grunn til å juble etter kampslutt da de hadde slått ut Byåsen KF, men det ble langt fra enkelt, til tross for enorme Tiller-sjanser.

I åpningsminuttene var det Tiller som kjørte kampen, og i løpet av de ti første minuttene hadde Tiller tre store muligheter som ikke havnet innenfor stengene. Victoria Sande Petersen hadde to forsøk alene med keeper, mens Andrea Sivertsen Broholm prøvde seg på et skudd fra distanse på en utrusende sisteskanse.

Ikke mange minuttene senere holdt Ina Sofie Rokne å tuppe inn 1-0 på et hjørnespark, men Byåsen fikk avverget i siste liten.

Deretter tok gjestene fra Trondheim vest mer over, og de hadde et par brukbare muligheter alene med Tiller-keeper Marthe Jakobsen, men spilleren med hanskene gjorde seg stor og holdt unna forsøkene som kom.

Holdt unna - og scoret selv

Rett før pause traff Andrea Holm Aune tverrliggeren, og presset mot Byåsens mål fortsatte i starten av andre omgang.

Dessverre klarte ikke Tiller å true gjestenes keeper nevneverdig, og i stedet kom de på farlige overganger.

Laget som inneholdt flere spillere som til daglig spiller i 1. divisjon kvinner prøvde seg på innlegg, dødball og skudd fra distanse, men iherdig forsvars- og keeperspill hindret scoring.

I stedet var det hjemmelaget som endelig fikk hull på byllen etter 66 minutter. Victoria Sande Petersen mottok en strålende pasning i bakrom, og plutselig var hun alene med keeper (igjen). Denne gang gikk det som hånd i hanske - hun rundet keeper og satte enkelt inn 1-0 for vertene.

Sande Petersen frempå igjen

Og det gikk ikke lang tid før ledelsen ble doblet.

Seks minutter senere måtte Byåsens keeper gi retur på Celine Kleiven Vevles frispark, og der var Sande Petersen først frempå og tuppet inn 2-0 for blåtrøyene.

Tiller gikk rett i angrep etter avsparket, men Roknes skuddforsøk fra skrått hold endte i stolpen.

Byåsen reduserte på et hjørnespark to minutter på overtid, men kort tid etterpå blåste hoveddommeren i fløyta for siste gang, og dermed kunne Tiller juble over en plass i 1. runde i J19-NM!

J19: Tiller IL 2 (0) - (0) 1 Byåsen KF
1-0 Victoria Sande Petersen 66'
2-0 Victoria Sande Petersen 72'