Gull og sølv i Skandia Cup

Postet av Marius L. Larsen den 1. Jul 2022

Slik var finaledagen i Skandia Cup 2022.

Denne J17-gjengen var naturligvis nedfor etter et svient finaletap, men vi mener de har spilt den desidert beste fotballen som ble kronet med en flott sølvpokal.

De blåkledde fra Tillerbyen opplevde en særdeles interessant og lang fredag på glovarme Ladesletta, der Tiller spilte seg lekkert frem til tre finaler.

Første finale var J17 mot Gimse. Tiller tok ledelsen 1-0 etter bare fire minutter, da Ida Sofie Bye-Andersen styrte inn 1-0 på volley etter et hjørnespark fra Cornelia Nordtug Knudsen.

Men to minutter senere utlignet Gimse fra kloss hold, og lagene var like langt. Tiller spilte seg fint frem til store målsjanser, men et innsatsvillig Gimse-lag tok ledelsen tidlig i andre omgang.

Heldigvis utlignet Ida Nygård på retur fra keeper åtte minutter før slutt, noe som var veldig fortjent, og dermed var det duket for ekstraomganger.

Dessverre ble det røde tall og jubel. Førti sekunder etter at Tiller hadde en gigantisk mulighet alene med keeper, scoret istedenfor Gimse vinnermålet på det samme i den andre enden.

2-3 og sølv på et ungt J17-lag som har stått på i fem dager under krevende forhold. De har spilt fremragende fotball og scoret mange flotte mål.

Det er vi uansett mektig stolte av! Gratulerer med en solid prestasjon, jenter!

Bardo x4

GULL på G19!

Rett etter J17-finalen var det G19 som skulle i kampen om gullet. Der møtte de Stjørdals-Blink fra nord i Trøndelag, og det var egentlig aldri noen tvil om hvem som skulle ta med seg den største pokalen hjem.

Petter Selvaag Solbakken sendte Tiller i føringen etter bare få minutter spilt mens mediaavdelingen var opptatt med medaljeseremoni, og gutta i helblått dominerte banespillet.

Jonas Bardo Fossen Thanem scoret to lekre mål alene med keeper med to minutters mellomrom slik at pauseresultatet var 3-0 til sørtrønderne.

Finalen ble avgjort umiddelbart etter sidebytte da Fossen Thanem nok en gang økte ledelsen med sitt hattrick og Tillers fjerde, men det stoppet ikke der.

Åtte minutter før full tid løp Fossen Thanem så mye at han la seg rett i bakken etter å ha tuppet inn 5-0 alene med keeper.

Tiller kunne dermed juble over en svært fortjent gullpokal i G19-klassen. Vi gratulerer gutta med GULL og en fantastisk prestasjon!

Fredagens siste finale var J14s duell mot Sjetne i B-sluttspillet. Der tapte Tiller 1-3 og måtte si seg fornøyd med sølv. Mål et ble scoret av Vilja Nordskag som kriget inn et hjørnespark.

Vi gratulerer jentene med store prestasjoner gjennom hele uka!