Julekalender 7. desember

Postet av Marius L. Larsen den 7. Des 2017

Vi åpner luke 7 i vår julekalender, og der finner vi like mange kretsmesterskap.

Luke 7 - "Sju kretsmesterskap"

De blåkledde fra Tillerbyen deltar som alltid i de aller fleste turneringer med mål å gjøre det best mulig, og 2017-sesongen var heller ingen unntak fra denne normen.

Til sammen skulle våre gutter og jenter oppleve hele sju kretsmesterskap, en ny rekord i løpet av et år i fotballgruppas historie.

Det hele startet tilbake i februar, der Tiller stilte lag i samtlige klasser i futsal-KM (15-19 år, red. anm.), og det skulle bli en voldsom Tiller-jubel etter alt var over.

Trippel i futsal-KM

Først ut var J19, som møtte Steinkjer i en svært dramatisk finale i Leangenhallen. Det var nordtrønderne som tok ledelsen, men Ina Sofie Rokne utlignet til 1-1 kort tid før slutt. Det ble ingen mål i golden goal, og det hele måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Der var Tiller sterkest, og dermed ble årets første kretsmesterskap innkassert.

Les mer om J19-finalen her (siste del).

To uker etter J19s bragd, var det duket for nye finaler i futsal-KM, denne gang i Rosenborghallen. I G19-finalen mot Utleira ledet Tiller 2-0 etter scoringer av Vegard Eidet og Jørgen Høiås, og selv om Utleira reduserte helt på tampen, holdt Tiller unna og vant G19-finalen.

Rett etterpå gjorde blåtrøyene rent bord også i J15-klassen. Etter at Tiller 1 og 2 møttes i semifinalen, ble det finale mot Gimse. Tiller dominerte i banespillet og skapte samtidig flest sjanser, og dermed var det ikke ufortjent da det ble blå 2-0-seier.

Les mer og G19- og J15-finalene her.

J17 seiret komfortabelt - kvinnelaget vant på overtid

Kretsmesterskapsjakten var imidlertid langt fra over.

Også utendørs har Tiller bemerket seg i 2017, og det kulminerte i fire svært spennende kretsmesterskapsfinaler på høsten.

Torsdag 20. oktober var den første "finalen" av dem alle, da J17-1 reiste til Steinkjer for å kjempe om sine tre siste poeng i 0. divisjon. Tiller måtte vinne for å sikre gullpokalen og samtidig kretsmesterskapet i denne klassen, og gjett om det ble jubel for de blå.

Tiller vant til slutt 3-0 etter å ha ledet lenge 1-0, og dermed var det nybakte og svært fornøyde kretsmestere som kunne kjøre hjem til Trondheim i de sene kveldstimer.

Les kamprapporten her.

Ni dager senere skulle kvinnelaget spille "finale" mot Strindheim i kretsmesterskapet i 4. divisjon, der en trelagsserie med Ranheim skulle avgjøres. Hjemmelaget Strindheim tok ledelsen i løpet av en svak Tiller-omgang, men det var et Tiller-lag som kjørte på etter pause.

Tiller måtte ha poeng for å sikre tittelen, og ett minutt før full tid utlignet Sandra Aardahl Gulstad før Ina Sofie Rokne fastsatte sluttresultatet til 2-1 på overtid i en svært nervepirrende og dramatisk kamp.

Jubel for G13 og J15

Lørdag 4. november var det duket for de to siste KM-finalene, denne gang i Abrahallen.

Først ut var G13 7er, der våre gutter møtte Kattem i et heftig lokaloppgjør. Det var Tiller som tok kommandoen fra start, og etter 12 minutter smalt i nettmaskene bak Kattems keeper, da et hjørnespark fra Jonas Sandvik endte med selvmål. Tidlig i andre omgang Sebastian Lien Bjørgmo takk og farvel med sin herlige 2-0-scoring alene med keeper.

Helt til slutt denne lørdagen var J15 i aksjon mot Sverre. Tiller gikk rett i angrep, og etter 11 minutter ledet blåtrøyene 3-0. Våre jenter så seg aldri tilbake og vant til slutt hele 7-2 - og dermed klubbens sjuende kretsmesterskapstittel i 2017.