J17: Steinkjer 0 - 3 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 20. Okt 2017

GULDBERGAUNET STADION (STEINKJER): Tiller ble torsdag kveld kretsmestere i J17-klassen for andre år på rad!

Champions! Foto: Vidar Broholm.

De blåkledde fra Tillerbyen visste at de kunne bli kretsmestere i denne årsklassen dersom de beseiret Steinkjer denne kvelden, men noen enkel kamp skulle det ikke bli.

For ett år siden ble Tiller mestere i samme divisjon med årets kvinnelag, og kunne bragden kopieres?

Selv om Tiller hadde ballen mest i åpningsminuttene, var ikke Steinkjer helt ufarlige, men allikevel var det gjestene fra Trondheim som kunne juble først.

Etter 27 minutter bestemte Emilie Marie Joramo seg for å legge press på vertene, da hun sendte Tiller foran med sin 1-0-scoring.

Siri Berg-Johansen hadde to store muligheter til å doble ledelsen før pause, men verken hun eller Sara Bye-Andersens forsøk fra kloss hold ville innenfor målstengene.

Lillesøster Bye-Andersen doblet

Seks minutter etter sidebytte kunne Marie Methi ha satt inn 2-0 i favør de blå, men fra umarkert hold skled ballen av foten i avslutningsøyeblikket.

Ikke lenge etterpå hadde Sara Bye-Andersen to gigantsjanser. Først skjøt hun midt på keeper da hun kom alene med hjemmelagets sisteskanse, og rett etterpå skjøt hun like utenfor fra ti meter.

Men i det 59. spilleminutt ble det endelig blå jubel igjen. Kaptein Andrea Sivertsen Broholms gjennomspill ble tuppet i mål av Synne Bye-Andersen, og dermed ledet Tiller 2-0 med kun en halv omgang igjen.

Kaptein Broholm punkterte

Kort tid senere hadde Berg-Johansen muligheten til å punktere oppgjøret, men en mesterlig redning fra Steinkjers keeper hindret den forløsende 3-0-scoringen.

Få minutter etterpå ble det nok en gang bare nesten da Broholms to distanseskudd snertet rammeverket, men kapteinen skulle få nok å juble for fem minutter før full tid.

Midtbanespilleren fikk to sjanser alene med keeper, og på det andre forsøket satte hun enkelt inn 3-0 fra kloss hold, til enorm jubel både på banen og tribunen.

Vilde Winge Kristiansens skudd i kryssfestet helt på tampen kunne ha satt en ekstra krone på verket, men det spilte absolutt ingen rolle.

Tiller vant 3-0, og vant dermed J17 0. divisjon 2017 og kretsmesterskapet med ett poengs margin!

Vi gratulerer med en helt fantastisk prestasjon!

Takk til Ellen Sivertsen Broholm og Vidar Broholm for rikholdige oppdateringer hele kampen gjennom!

J17: Steinkjer FK 0 (0) - (1) 3 Tiller IL
0-1 Emilie Marie Joramo 27'
0-2 Synne Bye-Andersen 59'
0-3 Andrea Sivertsen Broholm 75'