Avgjørende uke 39

Postet av Marius L. Larsen den 27. Sep 2017

Tiller kjemper om opprykk og nok et seriemesterskap - nok en gang i uke 39. Vi har tatt en titt i arkivet!


Denne gjengen har hatt mye å juble for de siste årene, men to ting har blitt en gjenganger. Foto: Marius L. Larsen.


De blåkledde fra Tillerbyen er inne i en avgjørende fase av sesongen med flere spennende kamper, og en av de mest interessante duellene har foregått på kvinnesiden.

Tiller leder 4. divisjon avdeling 3 med fem poeng og to serierunder igjen, og kan rykke opp til 3. divisjon dersom de beseirer Ålen søndag ettermiddag - eller om nærmeste utfordrer Utleira ikke vinner sin kamp allerede på torsdag.

Helt siden Tiller Media fikk forespørsel om dekning av J14-kamper på daværende tillerfotball.no tilbake i august 2013, har det stort sett vært en fantastisk opptur.

Høsten 2013 vant det nåværende kvinnelaget J14-serien og ble kretsmestere, året etter havnet de på en svært respektabel 4. plass i 1. divisjon J16 etter å ha rykket opp på våren og i 2015 vant de den nyopprettede og spissede 0. divisjon i samme klasse.

I fjor vant de 0. divisjon i J17-klassen etter å ha gått ubeseiret gjennom hele sesongen, i tillegg til å bli trønderske mestere i OBOS Cup.


Uke 39 og bortebane

Men det er noe spesielt med de to siste sesongene.

I 2015, da Tiller kunne avgjøre 0. divisjon J16 borte mot Tynset i nest siste kamp, var datoen 23. september. Ukenummeret var 39 - og den avgjørende kampen var på bortebane.

Tiller så seg aldri tilbake etter de ledet 1-0 til pause, og de vant hele 4-0 på bortebane, med Tiller Media til stede.

I fjor ble det en fantastisk gullkamp både mot og på Ranheim i tredje siste serierunde. Et skadeutsatt og purungt Tiller-lag spilte som om de hadde spilt sammen i 10 år, kjempet i 80 minutter og vant 3-0.

Datoen var 28. september, 1 år og 5 dager etter forrige tittel.

Ukenummeret var fortsatt 39. Den avgjørende kampen var på bortebane.


Tre på rad?

I årets sesong har det meste gått over all forventning.

For første gang på 21 år stiller Tiller i seniorklassen på kvinnesiden, og forhåpningene om opprykk var kanskje i de fjerneste tanker. Selv med et braktap for nærmeste utfordrer Utleira tidlig i sesongen, ble oransjtrøyene tatt igjen i løpet av sommeren.

For tre uker siden vant blåtrøyene 3-1 over opprykksrivalen på TOBB Arena, etter sene scoringer fra Sara Bye-Andersen og Ina Sofie Rokne.

Tiller har aldri før vært over laveste divisjon på kvinnesiden.

Med fem poengs margin og to serierunder igjen å spille, kan Tiller rykke opp til 3. divisjon innen få dager.


Ukenummeret er fremdeles uke 39.

Opprykkskampen mot Ålen på søndag spilles på bortebane.



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.