Tiller 3 - 1 Utleira

Postet av Marius L. Larsen den 8. Sep 2017

TOBB ARENA (TILLER): Kvinnelaget vant toppoppgjøret mot Utleira torsdag kveld, og nå seiler de opp som soleklare opprykksfavoritter.

Jubel over 2-1-scoringen. Foto: Marius L. Larsen.

De blåkledde fra Tillerbyen startet kvelden med gode forberedelser i form av et detaljert spillermøte og tidlig oppvarming, men allikevel var det gjestene fra sør-øst som tok ledelsen før tre minutter var spilt. Et godt slått hjørnespark ble stusset i mål fra kloss hold, og dermed 1-0 til Utleira.

Det var oransjetrøyene som var mest våken i åpningsminuttene, men så jevnet det seg ut etter hvert. Tiller kom bedre med, og fra halvveis ut i omgangen og fram til pause var det hjemmelaget som dominerte banespillet, men Utleira var farlige på overganger.

Tiller fyrte av skudd fra både Kaisa Øien Aune og Andrea Holm Aune, men det nærmeste blåtrøyene kom var nettveggen fra sistnevnte.

I det 41. spilleminutt hamret Nora Krafft Sæther ballen i tverrliggeren, og nå var det tydeligvis like før det ble nettsus.

Tre minutter senere viste en svært livlig Ina Sofie Rokne en krigersk innstilling da hun kjempet seg forbi tre Utleira-forsvarere og hadde bare keeper igjen å passere, men hun ble klokkeklart felt og dommeren pekte på straffemerket. Der var kaptein Tonje Gravdal like sikker som ramlende høstløv og utlignet til 1-1, til ellevill jubel på tribunen blant de drøyt 150 oppmøtte.

Superduoen Sa. Bye-Andersen & Rokne

Tiller åpnet andre omgang friskest, og det var Gravdal som fikk den første store muligheten, men skuddet fra tolv meter gikk rett i nettveggen.

Utleira prøvde seg de også, men skuddet fra 16 meter gikk hårfint til side for mål, og dette var starten på en del minutter med mye fram og tilbake.

Med tjue minutter igjen å spille fortsatte Tiller å presse Utleira lavere i banen, i tillegg til å skape flere store sjanser. Gravdal skjøt like over mål etter et hjørnespark, Holm Aune headet like utenfor på Krafft Sæthers frispark og Rokne var en lang fot unna å få med seg ballen alene med keeper.

Utleira var heller ikke ufarlige, og det kunne ha blitt nervepirrende på deres største sjanse i andre omgang etter 80 minutter. Et skudd fra 25 meter fikk en ekkel høyde og bue, men ingen lurer Tiller-keeper Marthe Jakobsen, som reddet mesterlig i lengste hjørne.

Seks minutter senere ble det imidlertid jubel blant hjemmesupporterne, da lynraske Sara Bye-Andersen spurtet fra gjestenes forsvar og tuppet ballen forbi en utrusende keeper og i mål til 2-1.

Jubelen hadde ikke rukket å legge seg før et nytt brøl ble hørt helt ned til Sjetnmarka. Nok en gang var det Bye-Andersen som var på ferde, og innlegget hennes ble blokkert ut i feltet av keeper, men der dukket rocke-Rokne opp og satte returen fra seks meter sikkert i mål til 3-1.

To av banens giganter punkterte kampen for Tiller, som med denne seieren leder avdelingen med fem poeng før fire serierunder gjenstår.

Neste kamp for denne gjengen er J19-NM-kvartfinalen borte mot Fortuna Ålesund førstkommende søndag kl.13.00, mens neste seriekamp er borte mot Leik torsdag 14. september kl.20.00.

PS! Toppscorer Victoria Sande Petersen måtte forlate banen i første omgang grunnet en ankelskade. Vi vet ikke omfanget i skrivende stund, men vi både håper og tror at det går bra med angrepsspilleren.