Bronse og finaleklar

Postet av Marius L. Larsen den 4. Aug 2017

NORWAY CUP (OSLO): Tiller-lagene presterte med enorm vinnervilje gjennom en lang og mentalt slitsom, men svært gledelig fredag.

Tiller er i J19-finalen på direktesendt fjernsyn lørdag kl.12.05. Foto: Andreas Kristoffer Berge ved kvinneidrett.no (med tillatelse).

De blåkledde fra Tillerbyen gjorde seg klare for en heidundrende fredag, og gjett om det ble akkurat det.

Moroa startet allerede kl.12.30, da J19-laget tok imot forhåndsfavoritten Lyn i kvartfinalen. Det var Oslo-laget som dominerte store deler av oppgjøret, sett bort i fra starten av andre omgang da Tiller hadde noen brukbare muligheter, men selv om Lyn fikk fire annulerte scoringer for offside (!), sto det 0-0 ettar 60 minutter.

I de to korte ekstraomgangene rakk ingen av lagene å skape noe spesielt, så det hele måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Tiller var kald og rolig gjennom sine fire første straffer, da Kaisa Øien Aune, Tonje Gravdal, Andrea Holm Aune og Tiril Olsen satte sine forsøk sikkert i mål, og da Lyn bommet på sin siste, var Laura Gashi like sikker som en semifinaleplass da hun hamret inn 5-4.

Sikret fantastisk bronse

G13 jubler over bronsemedalje i Norway Cup. Foto: Ellen Sivertsen Broholm.

Kort tid etter at jubelbrølet for de blå hadde lagt seg, skulle G13 ut i sin bronsefinale mot Vålerenga.

En tøff motstander som trener Vidar Broholm på forhånd trodde ville passe sine elever bra, og gjett om han traff riktig med spådommen (og taktikken!).

Etter åtte minutter sendte Marius Jensen blåtrøyene foran, og like mange minutter senere doblet Sondre Aarsborg Weiseth ledelsen.

Tidlig i andre omgang sørget Jensen for at Tiller ledet en komfortabel 3-0-ledelse, og blåtrøyene kunne etter å ha holdt unna de siste minuttene juble over en fantastisk bronsemedalje i verdens største fotballturnering.

Tiller havnet dermed foran 106 påmeldte lag!

Gratulerer med en strålende bronse, gutter!

Tiller til finale

Senere på kvelden var våre jenter i aksjon igjen, denne gang mot Hødd i semifinalen. Tiller, som aldri før har vært i en Norway Cup-finale, opplevde noen tøffe åpningsminutter mot et offensivt Hødd-lag, men desto lenger mot pause man kom, var det Tiller som var nærmest.

Og det tok ikke mange minutter ut i andre omgang før det smalt i nettmaskene. Seks minutter etter sidebytte var Ina Sofie Rokne plutselig alene gjennom, og i duell med keeper satte hun ballen rolig og kontrollert i mål til 1-0 under forferdelig trøndervær.

Bare minuttet etterpå pekte dommeren på straffemerket, og Kaisa Øien Aune hamret inn 2-0.

Fire minutter senere punkterte nærmest Sandra Aardahl Gulstad kampen med sin 3-0-scoring fra skrått hold, og fem minutter før full tid var det ikke lenger noen tvil da samme spiller fikset 4-0.

Tiller skal dermed spille J19-finale i Norway Cup mot Vålerenga i morgen (lørdag) kl.12.05.