Herjet i to haller

Postet av Marius L. Larsen den 21. Nov 2016

Imponerende prestasjoner og fire troféer ble fasiten da Tiller-lagene kjempet om sølvtøy i to haller søndag kveld.

Gull for Tiller i J15/16-klassen med et lag bestående av spillere født i '02, '03 og '04. Foto: Marius L. Larsen.

De blåkledde fra Tillerbyen fortsetter å regjere innenfor de fire veggene der parketten befinner seg, og i helga var Tiller representert i fire konkurranseklasser fordelt på to turneringer i like mange haller.

I J15/16-klassen i Heimdal Indoor stilte Tiller med fire lag, og alle lagene avanserte fra gruppespillet. I åttedelsfinalen sa det stopp for Tiller 3 og 4, mens Tiller 1 og 2 skulle gjøre opp seg i mellom i kvartfinalen.

Det var Tiller 2 som vant 4-3, og i semifinalen fortsatte de den solide formen med en sterk 4-1-seier over Utleira 2.

I finalen mot Utleira 1 skulle det bli dramatisk. Tillers motstandere tok ledelsen etter fem minutter, men Vilde Winge Kristiansen utlignet sju minutter senere. Synne Bye-Andersen traff tverrliggeren og Marie Methi hadde et stolpetreff helt på tampen, men kampen gikk til golden goal.

Der var det ingen som fikk nettsus, og dermed skulle det hele avgjøres på straffesparkkonkurranse (tre forsøk, red. anm.). Da Hege Snåsøy Hovdahl og Bye-Andersen var like iskald som denne månedens utendørstemperatur, fulgte keeper Matilde Bolghaug opp og fikset seieren og gullpokal med to vanvittige strafferedninger.

Tøff finalemotstander

I G15-klassen i samme turnering var det også her fire lag i gruppespillet, men kun ett lag var klar for sluttspill på søndag.

I åttedelsfinalen ble Nardo beseiret 1-0, og Byåsen 2 ble slått 3-1 i kampen om en semifinaleplass. Mot Orkla 2 i siste hinder på vei mot finalen, lå de under 1-0 til det var igjen 50 sekunder. Ingen lag fant vinnermålet i golden goal-ekstraomgangen, og en vinner skulle kåres på straffespark. Der var Tiller sterkest og vant 3-2.

Det skulle bli tøft mot vertslaget Heimdal i finalen. Grønntrøyene satte både 1- og 2-0 svært tidlig i kampen, noe som preget Tiller i de neste minuttene. Blåtrøyene slet med å holde tett bakover, og Heimdal skårte tre mål til før Arnaud Habaruremas redusering fastsatte sluttresultatet til 1-5.

Sølv for G13

Ikke lang tid etter G15 hadde gjort ferdig sin klasse i Heimdal Indoor, var G13 i aksjon langt inne i sluttspillet i Flatås Julecup i Kotenghallen.

Av tre lag i gruppespillet, gikk Tiller 1 videre til sluttspillet på søndag, og det ble klart at det ble en lang dag da de slo ut Strindheim med sifrene 4-3 i kvartfinalen.

I semifinalen bekjempet de Trygg/Lade 2-1, og dermed var det duket for et nytt oppgjør mot Kattem i finalen. Etter en svært jevn første omgang med ingen skåringer, ble det en helt annen andre omgang (to x ti minutter, red. anm.).

Hvittrøyene tok ledelsen etter 12 minutter, men så utlignet Joakim Harsvik Alstad umiddelbart etterpå til ellevill jubel blant både spillere og tilskuere.

Gleden varte derimot ikke lenge. Kattems to raske nettkjenninger gjorde at det ble en oppoverbakke, og selv om Tobias Stavø Gunhildsøien reduserte til 2-3, punkterte Kattem finalen med sin 4-2-skåring.

Tapte finalen for Trondheims-Ørn

J19-klassen i Heimdal Indoor var sist ut denne søndagen.

Våre eldste spillere, til tross for at de muligens var de yngste i klassen, vant gruppa foran blant annet Trondheims-Ørn 2, og gikk dermed rett til semifinalen i sluttspillet.

En tidlig 3-0-ledelse over Nardo i semifinalen gjorde Tiller-spillerne komfortable, og selv om Nardo reduserte et stykke ut i kampen, vant Tiller 4-1 til slutt.

Trondheims-Ørn 1 ventet i finalen, og til tross for at de traff innenfor stengene først, utlignet Victoria Sande Petersen til 1-1.

Men gultrøyene viste hvorfor de spiller for Trøndelags beste klubb, og selv om Tiller hadde sine sjanser i kampen, tapte de til slutt 3-1 mot et bedre lag.

Vi gratulerer våre lag med særdeles sterke prestasjoner og noen herlige pokaler i helga!